CUMHUR İTTİFAKI'NI ZORA SOKACAK GELİŞME

Trabzon’da siyasi gözlemcilere göre; Cumhur İttifakının sorunlu olduğu ilçelerin başında yer alan Çarşıbaşı İlçesinde ilginç bir gelişme yaşandı…

Ak Parti'den daha önce Çarşıbaşı Belediye Başkanlığına aday adayı olan ve belediye meclis üyeliği yapan Aydın Gelleci, AK Parti'den istifa ederek, İYİ Parti'den kontenjan adayı oldu. Bu gelişmeyi de Gelleci, kendisi sosyal medya hesabından duyurdu. .

Bu durum İlçede sürpriz olarak nitelendirilirken, Gelleci, yeni bir siyasi kulvara yelken açtı..

Bu arada Aydın Gelleci, uzun zamandan beri çalıştığı ve epey bir süredir Yazı İşleri Müdürlüğünü yürüttüğü Günebakış Gazetesi ile de yollarını da ayırdığını duyurdu. 

Bir süre dinlenecek olan Gelleci, meslekten kopmayacağını de belirtti.. Aydın Gelleci’nin sosyal medyasından Millet İttifakının temel taşlarından biri olan İYİ  Parti kontenjanından Belediye Meclisine aday olduğunu duyurması AK Parti il Teşkilatında şok etkisi yarattı. 

Öyleki, il yönetiminin ağır isimlerinden Hasan Dilekoğlu, Gelleci’nin paylaşımının altına şu yorumu yaptı..

“Günebakış Gaztesi'ndeki görevi bırakıp Sözcü Gazetesi'ne transfer olduğuna dair duyumlar var. Doğru mudur bu bilgi Aydı Bey?”

KTÜ'DEKİ GELENEK TRABZON ÜNİVERSİTESİNDE DE...

KTÜ’de ilginç bir gelenek var. Özellikle öğretim kadrosunda babalar oğulları ve yakın akrabaların yer alması artık kanıksandı.. Ve kampüste bu anlamda şöyle bir laf da dolanıyor.. Ne yani çocuklarımız bizim çocuklarımız olduğu için bilim insanı olamayacaklar mı..?
Elbette olacaklar da özel itina ve yöntemle kadro almaları artık hakikatten sırıtıyor…

KTÜ’de aynı soyadı taşıyanların çokluğu, diğer üniversitelerde var... Hatta geçtiğimiz günlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile ilgili bu şekilde bir haber yapılmıştı... 

Babalar ve oğulları gerçeğinde son olay bu kez KTÜ’yü örnek alan Trabzon Üniversitesi  Hukuk Fakültesinde gerçekleşti..

Trabzon üniversitesinde üst düzey yöneticilik yapan bir Doç. Dr'un oğlu da göreve başladığı iddia edildi. 

Hem KTÜ kampüsünde hem de  Söğütlü kampüsünde, iddialara göre 10 kişi arasından puanı geri sıralarda olmasına rağmen üsdüzey yöneticinin oğlunun göreve başlatılması, gündemi oluşturmuş durumda.

A. SULA KÖSEOĞLU İSTANBUL ÇALIŞMASI İÇİN NE DEDİ?
Trabzon eski milletvekili A.Sula Köseoğlu, istanbul’da Binali Yıldırım ile alana sokağa inerek seçim çalışması yapması, Trabzon’da bazı partililer tarafından olumlu ve olumsuz olarak değerlendirilirken, Politik Güğüm köşesinde de bu konuya değindik.
Köseoğlu bize şu açıklamayı yaptı:
İstanbul, İstanbul’dan ibaret bir şehir değil. Hiç kuşku yok ki; Türkiye’nin bir mozaği ve ülkenin 80 vilayetinde yaşayanlar için de farklı bağlarla bağlandığı, bu anlamda önem arzeden bir şehir.  

Dünyanın başkenti sayılabilecek bu özel şehrin, İstanbul’un gelecek 5 yılı kendi ilimiz kadar hepimizi yakından ilgilendirmektedir.

Zekasına, birikimine, samimiyetine, tecrübesine, İstanbul’a özel projelerine güvendiğim ve siyasette beraber çalışmaktan gurur duyduğum Sn Binali Yıldırım ile İstanbul’un Türkiye’de değil, dünyada fark yaratacak bir sürece imza atacağına inanıyorum.

Dünya markası bir şehri şekillendirecek çalışmanın bir parçası olmak da ayrı bir gurur kaynağı.

Gerek İstanbul’dan gerek Trabzon’dan gerekse ülkemin farklı köşelerinden bu anlamda çok güzel karşılıklar aldım. Ben de İstanbul’da eşi dostu akrabası olan her hemşehrimi; İstanbul’un tecrübe, samimiyet ve yeni bir vizyonla, Sn Binali Yıldırım ile dünyanın başkenti olmasına katkı vermeye, desteğe davet ediyorum. İstanbul kazansın, Türkiye kazansın, hep birlikte kazanalım. 

İstanbul’a Önceden planlanmış bir davet üzerine ve İl başkanımızın bilgisi dahilinde gittim, yine gideceğim inşaallah.

Trabzon’da da teşkilatlarımızıın davet ettiği her programa bu güne kadar koşarak gittim yine gideceğim.

İl SKM den yapılacak programlara göre Trabzon’da partimizin ve adaylarımızın, hepsinden önemlisi Trabzon’un kazanması için tüm gayretimizi bu güne kadar olduğu gibi yine ortaya koyacağız" 

İŞTE MERAK EDİLEN O EKİP

Trabzon’da her kesim Ak Parti Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun geri plandaki ekibini merak ediyor. Kimlerden oluşuyor..Görevleri ne..?

Ekibin başında Zorluoğlu’nun büyük oğlu İlker Zorluoğlu var..

Babasının adeta sağ kolu gibi ekibi organize eden İlker Zorluoğlu en ince detaylara kadar bütün gelişmeleri yönlendiriyor..

Ekibi havaya sokuyor…

Son olarak Zorluoğlu’nun seçim müziği de artık alanlarda çalmaya başlandı..

Fotoğrafta Zorluoğlu’nun geri planda bütün işlerini takip eden ekibi var.
Soldan sağa o ekibi tanıyalım.
İbrahim Yılmaz(Fotoğrafçı)
Altuğ Küçük( Özel kalem destek)
Uğur Çankaya ( Basın danışmanı)
Mehmet Karaoğlu ( Siyasi Danışman)
Zülfü Turan( Özel kalem)
Erkan Yüce( Özel kalem destek)
Fatih Yılmaz (Basın Ofisi)
Metehan Tanyıldız( Sosyal medya…)
Şimdi elbette şöyle bir soru da sorulabilir.. Zorluğlu seçimleri kazanırsa bu ekip belediyeye geçiş yapacak mı…? Çok fazla fire vermeden evet büyük ihtimalle yapacak... 

CİĞERİM EROL'UN İLGİNÇ MESAJI

Ak Parti kulislerinde, Trabzon’da yerleşik Gümüşaneliler arasında, Ortahisar Belediye Meclis üyeliğine bu seçimde kesin gözü ile bakılan Erol Birsen’i (Çiğerim) listelerde yer almaması büyük bir sürpriz olarak görüldü…

Erol Birsen de bu konuyu hiç sorun etmedi..

Partisi adına özellikle Değirmendere’de yoğun bir çalışma temposu içinde..

Ama bu arada Gümüşhane’de de Ak Parti’ye destek vermek için sık sık memleketine gidiyor.

Orada da alan çalışmalarına katılıyor…

Erol Birsen, Gümüşhane’de seçim çalışması yaparken bir dostumun ofisine gitti, oradaki makama oturdu.  Oanı fotoğraflayarak ilginç bir paylaşımda bulundu.. Erol Birsen’in paylaşımı şöyle..

Trabzon da koltuk bulamadim Gümüşhane de buldum

Bu ifadesi ile Erol Birsen kime mesaj vermiş olabilir… Yorumlar değişik..

TRABZONLUYUM DEYİNCE, TRABZONSPOR DEDİ
Yıllar önce ingiltere’de Aston Villa maçında, Trabzonspor’un tur atladığı o kupa maçının hakemi Ulinberk, Türkiye’ye geldi…

Süper lig hakemlerine seminer verdi..

Semineri takip eden MHK üyesi Hamza Mısır da ünlü hakemle ayaküstü sohbet etti..

Mısır, Trabzon bölgesinden geldiğini söyleyince, ünlü hakem hemen "Trabzonspor" dedi ve yıllar önce yönettiği Aston Villa maçı ile ilgili anılarını paylaştı.

"Özellikle maçı bitirdiği gibi sahaya giren Trabzonspor taraftarlarının mahalli çalgıları ile sizin horon dediğiniz oyunu oynamaları beni çok etkiledi.." ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor büyük takım da demeyi unutmadı..