TRABZON AK PARTİ’DE 4 İSTİFA 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Zorluoğlu olarak açıklanmasının hemen ardından 4 istifa haberi peş peşe geldi. 
AK Parti Trabzon Gençlik Kolları ana kademede görev alan Fatih Yıldırımhan, Fatih Bekar, Ömer Güven ve Adem Soydeğer görevlerinden istifa ettiler.  
İstifaların Büyükşehre aday olarak açıklanan Zorluoğlu ile direk alakalı olduğu bilgisi bize ulaştırılırken istifaları doğrulayan Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali  
seçim dönemine girildiğini, iş yoğunluğu olan arkadaşların sahada verimli çalışamayacaklarını bu nedenle yerlerine zaman sorunu olmayan arkadaşların alınarak etkili ve verimli bir seçim süreci geçireceklerini ifade etti. 

Bu kulis üzerine Fatih Yıldırımhan ile yaptığımız görüşmede kendisinin ve arkadaşlarının kesinlikle bir tepki amacıyla istifa etmediklerini belirterek ‘Babam aday olduğunda 12 Kasım tarihinde ben istifa ettim. Babam aday adayı iken yönetimde olmam etik olmaz diye ettim. Konunun size söyle yansıtılması gerçekten bizleri çok üzdü’ ifadelerini kullandı.

NASIL GÜZEL OLDU DEĞİL Mİ?
Dün mecliste ilginç bir olaya şahit olduk. AK Parti’nin Ankara belediye başkan adayı olarak açıklanan ve genel merkezin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki TBMM Halkla İlişkiler Binası’nın önünde Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile karşılaştı.
Balta Ankara büyükşehir belediye başkanını kucakladı başarılar diledi.
O arada başkan Özhaseki Muhammet Balta’nın kulağına şöyle bir şey fısıldadı, ‘Nasıl Trabzon güzel oldu değil mi?’’
Demek ki Trabzon’un belediye başkanını belirlenmesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin önemli bir rolü olduğu ‘Nasıl Trabzon güzel oldu değil mi?’ Sözüyle bizimde beğenimize çakılmış oldu.

ZORLUOĞLU NE ZAMAN TRABZON’A GELEEK
Zorluoğlu dün Van Valiliği’nden istifa etti. Trabzon’a gelmesi hemen gerçekleşmeyecek. Bir müddet Ankara’da bazı çalışmalar yapacak bazı temasları olacak.
Ve sonra Trabzon’a büyük bir karşılama töreniyle gelecek.
Böyle bir hazırlığın olacağını duyduk. 
Zorluoğlu’na neden büyükeşehir belediye başkan adayı gösterilmiş olabilirsiniz sorusunu da sorduk, ve ilginç bir cevap aldık: ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız en son Van’a geldiğinde biz belediye hizmetleri konusunda ona brifing verdik. 
Bizden detaylı bir brifing aldı ve mitingde belediye hizmetlerinden daha çok bahsederek konuştu. 
Van Belediyesi’nde şöyle yaptık böyle yaptık. 

Kayyum belediyeleri vatandaşa dokunuyor diye birçok bilgilendirmelerde bulundu. 
Bizim özel projelerimizden de özellikle kürsüden bahsetti. 
Ve orada bizim belediyecilik anlayışımızı baya övdü. 
Sanıyorum bizim vermiş olduğumuz belediye hizmetleri birifinginde Sayın Cumhurbaşkanımızın aklının bir yerinde yer edindik. Bence Trabzon’a tercih edilmemin sebebi de budur diye düşünüyorum’
Peki AK Parti Büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu, ilk teklifi ne zaman kimden aldı? 
Dün bunu kendisine sorduk. Dedi ki, ‘’Çok yakın zamanda AK parti genel merkezinden üst düzey bir kişi beni aradı.  Sayın Cumhrubaşkanı’nın beni Trabzon’a belediye başkan adayı olarak görmek istediğini söyledi. Bende Sayın Cumhurbaşkanımızın  takdiri bizim için emirdir dedim’’

Yani Zorluoğlu’na ilk teklif AK Parti Genel Merkezi’nden üst düzey yönetici tarafından verildi.
Ve Zorluoğlu’da bunu kabul etti.

İLÇE BAŞKANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Trabzon’da merak edilen bir sorunun cevabı bulundu. AK Parti Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu oldu. 
Peki ilçelerdeki belediye başkanları kim? Bu konuda belirsizlik devam ediyor. 
Dün bütün ilçe başkanları bir bir görüşmeye alındı. İlçelerdeki başkan adaşları tek tek kendilerine soruldu ve ‘Sizce kim başkan olmalı’ denildi. Toplantıya  Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, bölge sorumlusu  Yusuf Ziya Yılmaz ve genel merkezden Muhammet Avcı ile Bülent Yağmur katıldı. 
Saat 5’te başlayan  9’a kadar devam etti. Burada ilçe başkanlarına ilçelerindeki belediye başkan adayları konusunda izlenimleri ve kanaatleri soruldu. 
Bizim edindiğimiz bilgiye göre birçok ilçe başkanı. mevcut  başkanlardan yana tavrını koydu.

Ancak bazı ilçe başkanlarının mevcut belediye başkanları konusundaki çekincelerini eksiklerini ve hatalarını söylediği bilgisi bize iletildi. 
Ama bizim edindiğimiz başka bir bilgiye göre ise genel merkezde yapılan bu toplantıdan önce milletvekilleri ve ilçe başkanları Trabzon’da gözlerden ırak bir değerlendirme toplantısı yaptılar ve kulislere sızan bilgilerde ise ilçe başkan adayları o toplantı da zaten belli olmuştu.
Ankara’daki toplantı resmiyetten öteye geçemedi. Anlayacağınız dananın kuyruğu Trabzon’da koptu.
İlçelerin açıklanması 10 günü bulabilir. Genel merkeze verilen raporlar dahilinde ilçelere özel bir anket çalışması daha söz konusu olabilir. Anlaşılan o ki ilçe aday adaylarını 10 günlük heyecanlı bir süreç bekliyor.  

MİLLETVEKİLLERİ ZORLUOĞLU’NDA İTTİFAK YAPTI MI?
En çok merak edilen konulardan bir tanesi de Trabzon milletvekillerinin Murat Zorluoğlu hakkında ortak karar alıp almadıkları oldu.
Kulislerden sızan bilgilerde ise ‘Hayır almadı’.
Zorluoğlu’nun tercih edilmesinin bir sebebi de belediye başkan aday adayları ve onlara yakın partide ve teşkilatta önemli ve etkin görevde bulunanların belediye başkan aday adyaları konusunda türlü spekülasyon, dedikodu ve iftiralara varacak kadar kampanya yapmalarına bağlandı.
Yani her aday adayının teşkilattaki yakın isimleri, STK’lardaki yakın isimleri, medyadaki yakın isimleri o aday adayını cilalayıp parlattı.
Rakipleri hakkında ise olmadık iddialar ve dedikodular üretti yayınlattı.

Bu da AK Parti Genel Merkezi’ni ve Külliye’yi ciddi bir şekilde rahatsız etti. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2009’da nasıl Trabzon’a gelmişse herkesin üstünde Trabzon’un bu ilişkilerinin dışında aday olarak konmuşsa Murat Zorluoğlu’ da aynı şekilde Trabzon’un önüne kondu.
Herkes birbirlerinin ayağını kaydırdığı anda tepeden böyle bir isim aday belirlenmiş oldu.

CUMHURBAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA NE DEDİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Trabzon’u ilan ettikten sonra kürsüdeki platforma Trabzon adayı Murat Zorluoğlu’nu çağırdı. 
Peşine milletvekilleri il başkanı ve Trabzon’dan gelen parti teşkilat mensuplarıyla toplu bir fotoğraf verdiler.
Bu fotoğraf verildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüden teşekkür ettiği  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kulağına bir şeyler fısıldadı. 
O sırada canlı yayında mikrofonlar kapatıldı.
Peki ne fısıldadı?
Gümrükçüoğlu’na sorduk, ‘Orada Cumhurbaşkanı size ne dedi?’

‘Trabzon’a yaptığımız hizmetler dolayı bize teşekkür etti. Seçim çalışmaları sırasında sahada olmamı söyledi. Ayrıca seçime kadar devam etmekte olan yatırımlarla ilgili diri, canlı ve heyecanı kaybetmemem gerektiğini de belirtti.
 Bende kendilerine bütün bedenim, fikrim ve çalışma azmimle Trabzon’da hizmete devam edeceğim, sahada olacağım’ dedim. 

AKÇAABAT’TA NELER OLUYOR 
AK Parti Akçaabat’ta Aday Adayları saha çalışmalarına devam ediyor.
Öne çıkan ve dikkat çekenlerin başında AK Parti Trabzon eski İl Başkan Yardımcısı olan Mali Müşavir Murat Üçüncü geliyor. 
Üçüncü saha çalışmalarında her kesime kucak açarken basın ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak takdir topluyor.
Üçüncü’nün saha çalışmalarında özellikle STK temsilcilerini ziyareti ve oradaki diyaloglar da önem arz ediyor. 
STK temsilcilerinin Üçüncü’ye istişare edilmesi gerekildiğini ve projeleriyle hazır olduklarını ifade ediyor.
Öte yandan Üçüncü’nün genç, enerjik profilinin yanı sıra yeni bir yüz olması kendisine artı puan kazandırıyor.
Aday adaylarından Mustafa Uzun da yoğun çalışmalara devam ederken  diğer isimlerin genel merkezin kararını beklediği iddia ediliyor ve çok da ön planda olmuyorlar. 
Akçaabat’ta Üçüncü’nün şansı yüksek görünürken Genel Merkezin bu konuda takdir edeceği belli olmasa bile Üçüncü Akçaabat’ı sevdası olarak gördüğünü ve hizmete devam edeceğini her ortamda ifade ediyor.
Birde ilçe başkanı Emre Akgün var. Akgün genel merkezin kararı gereği aday adayı olamadı fakat gönlünde Akçaabat Belediye Başkanlığı olduğunu genel merkeze iletti.