TRABZONSPOR’A ROMANYA’DAN BAŞKAN ADAYI GELİYOR… 

Trabzonspor’da bilindiği üzere kongre ateşi yandı.  

Başkan Ahmet Ağaoğlu önderliğindeki yönetim kadrosunu revize ederek yeniden aday olacak. Divan kurulunda bunu ayan beyan söyledi. 

Tam da bu noktada başka aday çıkacak mı soruları sorulurken ilginç bir kulis bilgisine ulaştık. 

Trabzonspor’a uzaklardan Romanya’da, İstanbul ve çeşitli ülkelerde fabrikaları olan bir başkan adayı geliyor. 

Başkan adayı Oflu ve varlıklı bir iş adamı. 

trabzonspor ile ilgili görsel sonucu

Ciddi şekilde kadrosunu hazırlıyor. 

Başta İstanbul olmak üzere Avrupa ve Trabzon’dan belirli iş adamlarını yönetime koyacak ve koyduğu kişilerle iyi bir oy potansiyeli yakalayacağını düşünüyor. 

Şu anda bunun çalışması ciddi şekilde yürütülüyor.  

Ne zaman tamamlanırsak o zaman adaylığımızı açıklayacağız diyorlar. 

Bizden söylemesi… 

BÜYÜKLİMAN'IN 3. VEKİLİ GİBİ  

Trazon’dan Türkiye’ye yayılan lezzet olan Kebir çok önemli işlere imza atıyor. Karadeniz ailesi işini özenle yapıyor. Sadece bölgede değil tüm Türkiye’de etkin. Türkiye’deki satışları da başkentte görev yapan Yakup Karadeniz organize ediyor. Yakıp Karadeniz 2010 yılında Ankara’ya gitti. Kebir Bölgeler Müdürü olarak şirkette görevini sürdürüyor. Siyasetin, bürokrasinin tam merkezinde. İş konusunda deneyimli olan Yakup Karadeniz başkette siyasetin de içinde. Ak Parti Ankara Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. 

Siyasilerle, bürokratlarla birlikte arası iyi. Trabzon milletvekilleriyle de hep bir arada.  

Yakup Karadeniz

Ayrıca Büyükliman bölgesinden kimin ne sorunu varsa Ankara’da Yakup Karadeniz’i buluyor. Karadeniz de başkette ne imkanı varsa seferber ediyor. 

Yanına gidenler, “Büyükliman bölgesinden 2 Trabzon Milletvekili var. Sen de bizim büyükliman bölgesinin 3. vekili gibisin ne istesek yardıma koşuyorsun. Böyle memleketini seven ve hemşehrileriyle ilgilenen isimler daha fazla olmalıdır” yorumunda bulunuyor. 

SALİH AKYÜZ’ÜN ARKASINDAKİ İSİM KONUŞTU  

CHP’de Ortahisar Belediye Başkan aday adayları arasında en güçlü isimlerden olan Salih Akyüz’ün partideki basın açıklamasına yoğun ilgi vardı.  
Fakat öylesine içten ve aileden destekçisi vardı ki, Salih Akyüz’e büyük güç verdiler.  
Bunlar kimlerdi derseniz.  


Bir tanesi Kanunsuz Ahmet lakaplı, Ahmet Akyüz. Trabzon’un geçmişinde izi bulunan başarı hikayesi ile dikkat çeken Kanunsuz Ahmet oğluna destek için oradaydı, ve Trabzon’un eskileri ona büyük ilgi gösterdi.  

Parti’nin önde gelen isimlerinden Hikmet Nuri Aydın’da, ‘Kanunsuz Ahmet’i iyi tanıyın, onun bu şehirde izi vardır’ ifadeleriyle Ahmet Akyüz’a onure etti.  

Başkan aday adayı Salih Akyüz’ün her zaman arkasında duran diğer en büyük destekçisi ise eşi resim öğretmeni Selma Akyüz.  

Akyüz’de tüm arkadaşları ile birlikte eşine destek olmak için salondaydı. 

Salonda herkes Salih Akyüz ve eşi ile Selma Akyüz ile fotoğraf çekilmek için sıraya girdi.  

Selma hanıma sorduk ‘Siyaset zor iş, belediye başkanı seçildiğinde eşinizi görmek biraz zor olacak. Eve gerektiği kadar vakit ayıramayacak’ dedik.  

Selma Akyüz iyi bir görselci ve gözlemci olarak şunları söyledi, ‘Trabzon’u izleyince ve bu kadar yanlış yapıldığını görünce bu şehir için herkesin fedakarlık etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Trabzon’u bu halde görünce bende üzülüyorum.

Salih Beye çok güveniyorum, o çok iyi bir gözlemci olmanın yanında teknik bir isim. Ve şehre iz bırakacak hizmetlere imza atacağından asla şüphem yok. Bu manada en büyük destekçisi ben olacağım.

Sonucu ne olursa olsun, Trabzon’un geleceği ise söz konusu bizim de üzerimize düşeni yapmamız gerekir.  
 

ANKARA’NIN YOLU O VEKİLDEN GEÇİYOR 

Çevre Komisyonu başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın danışman ekibinden biraz bahsetmek istiyoruz...

Balta’nın makamı hem komisyon başkanı olması, hem Trakya bölgesi parti sorumlusu olması hem de Trabzon milletvekili olarak makamı iğne atsan yere düşmez misali günün her saati kalabalık. Balta’nın danışman ekibi, Mustafa Nedim Alp, Oğuz Ozbakan ve Sezer Aksoy ile Mevlüt Topaloğlu; Balta’nın kapısını çalan herkese çok özel ilgi gösteriyorlar.

Muhammet Balta 🇹🇷

Bu arada danışman ekip komisyon çalışmalarında da Balta’nın elli kolu...  Ekip uyumlu çalışırken, mesai mevhumu da gözetmiyor. Bireysel talepler, Trabzon’un şehir sorunlarını takipte kılı kırk yararak çalışan ekip güler yüzlü ve misafirperverlikleri ile vatandaşların da taktirini kazanıyor.. Balta iyi ve çalışkan bir ekip seçmiş... 

NEDEN ERKEN AÇIKLAYACAKLAR 

Yerel seçim çalışmaları bütün partilerde devam ediyor. Ancak seçime henüz epey bir süre olduğu için her parti derinden ve sesiz ilerliyor.  
İYİ Parti, bu süreçte belki de ilk öne çıkacak parti olacak. Çünkü İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını Kasım ayının ilk haftasında açıklamayı planlıyor. Yani yaklaşık 2 haftalık bir süreç var. Bu noktada diğer partilere baktığımızda ise henüz aday adaylık müracaatı devam ediyor.  

Peki İYİ Parti neden herkesten önce adayını açıklayacak gibi bir soru sormak gerekirse diğer partilerin önüne geçmek adına diye cevap versek yanlış olmaz.  Zaten bu durumu da İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Ekonomik olarak geride olan bir siyasi parti olduğumuz için adaylarımızı bir an önce açıklayıp yol alacağımızı düşünüyorum”  

iyi parti ile ilgili görsel sonucu

Yani aday erken açıklanıp, zaman iyi değerlendirilip diğer partilerin önüne geçmek amaçlanıyor. Çünkü zaman sıkıştırıldığında ister istemez masraflarda artıyor...  
Büyükşehir Belediye Başkan adayı da açıklandıktan sonra sırasıyla ilçeler açıklanacak. 

AHMET KAYA HAFİYE GİBİ... 

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya şu sıralar tam bir hafiye gibi.. 

Kaya’nın kulağına bir bilgi gelmiş.. Ferrero’ya dışarıdan fındık ithal etme izni verildi bilgisini şimdi Ankara’nın her yerinde araştırıyor.

Bilindiği gibi Türkiye’ye ithal yolu ile fındık sokmak çok zor ve ağır gümrük vergileri  var.

Ahmet Kaya 🇹🇷

Yanı imkansız gibi.. Ama Ferrero’nun böyle bir imkanı nasıl ve ne şekilde aldığı ve hangi ülkeden Türkiye’ye ithal fındık soktuğu tam bir araştırılması gereken konu.. 

Kaya, yoksa birkaç günlük kimseye çaktırılmadan duyurulmadan Ferrero’ya kolaylık mı sağlandı diye  merak içinde ve bir hafiye gibi bunu araştırıyor. Yakında konu ile ilgili olarak Tarım bakanlığına bir soru önergesi verecek ama önergeden önce çok ince detay soruşturma içinde. Eğer iddia doğruysa Kaya diyor ki bu bir felakettir.