TRABZON’DA BİR SENDİKACININ İSYANI 

Trabzon Kamu Sen Başkanı Coşkun Dilber şu sıralar bayağı sıkıntılı.. 

Milli Eğitim’de yönetici atamaları ile ilgili yapılan sınavın, mülakat notları ile ilgili olarak kamuoyunun dikkatini çeken açıklamalarda bulunuyor. 

Ve diyor ki…;

“Bilindiği üzere Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetici Atamaları İle İlgili Mülakat Sonuçlarını İlgililere Tebliğ Etti. Yönetmeliğe Göre İlan Etmesi Gerekirken Tebliğ Etti. .. Sonuçlar Malumun İlanı... Ancak Bazı içelerden Arayanlar; "Bazılarının Puanlarında Virgül Sonrasında Hesap Hatası Yapmışlar. Adrese Teslimde Sıkıntı Çıkmış. Bunun Üzerine Sonçlara İtiraz Edin Düzeltme Yaparız Moduna Girilmiş..."

Bu mümkün diye sormaktalar... Bunu da Yaparlar mı Diyorlar...? Valla Ne Diyeyim: Şaşırmakla Birlikte; "Yaparsa Bu Ekip Yapar" Diyorum...! Hikaye Gereği Takipte Kalacağız...

Bir İdare Düşünün ki; Yaptığı Mülakat Sonuçlarını Liste Halinde Resmi İnternet Sayfasında Yayınlayamıyor. Çünkü Verdikleri Mülakat Puanlarının Arkasında Duramıyorlar... Adrese Teslim Puanlamalar Devam Ediyor..”

Coşkun hocanın bu serzenişine, Milli Eğitim’den nasıl bir cevap gelir bilemiyoruz. 

Ama iddia hakikatten dikkat çekici. Trabzon milli eğitimi, uygulamaları ile hep gündemde.. Kimine göre Trabzon milli eğitiminde altın çağını yaşıyor.

 Kimine göre çok geri gitti. 

Proje okullarının tespitinde kimine göre hata yapıldı. 

Kimine göre Kanuni Anadolu Lisesi’nin sınavsız öğrenci alan okullar statüsüne getirilmesi çok iyi, kimine göre ise eğitime darbe… Sonuçta, Coşkun Dilber’in isyanı dikkat çekici…

AK PARTİ’DE SAHALARIN TOZUNU ATTIRDI

Trabzon AK Parti’de saha organizasyonlarından şüphesiz sürekli önde olan bir isim il başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş. 

Bu seçimde de büyük çaba sarf etti, özellikle büyük mitingler ve çalışmalarda organizasyonun baş aktörü oldu. 

Demirtaş seçime 3 gün kala yaptığı bir hamle ile gençlerle organize olarak şehrin her noktasında çok dikkat çeken ‘Şimdi elini uzat Trabzon en güçlü devir başlasın’ afişleri ile de herkesin takdirini kazandı. 

En çokta seçim günü ve akşamı yaptıkları ile dikkat çeken Demirtaş ameliyata girecek olan bir hastayı ameliyat masasından alıp oy kullandırıp tekrar hastaneye bıraktıktan sonra, seçim sonuçları açıklanırken rahatsızlanan babası Ömer Demirtaş’ı  hastaneye yatırıp ‘Baba benim alana gitmem lazım hakkını helal et’ diyerek babasını hastaneye yatırdıktan sonra kutlamalara katılarak partilileriyle bir arada oldu. 

Son dönemde il yöneticileri arasında ismi ön plana çıkan Demirtaş turizm alanında Mavi Tur gemisiyle Trabzonluların ve turistlerin denizle buluşması adına da önemli bir hizmet veriyor. Siyasette geleceği parlak olan Demirtaş gelecek vaat ediyor

MHP’DE KİMİN YILDIZI PARLADI? 

Nihat Birinci’nin çok az oy farkla milletvekilliğini kaybetmesi MHP’nin gündemindeki en önemli konuların başında. 

İttifak modelinin getirdiği hesaplama ile vekilliği Hüseyin Örs’e kaptıran Nihat Birinci, yaptığı açıklamada ülkem için bir değil bin Nihat Birinci feda olsun diyerek dikkatleri üzerine çekti.

MHP’nin 4’üncü sıra milletvekili adayı Emirhan Seçkin de MHP içinde, tabanında ve seçim süresince, alan çalışmalarında seçmenler tarafından beğenilen, performansı ile dikkat çeken isimlerden biriydi. 

Sanki, ilk sıradaymış gibi parti disiplini içinde alan çalışmasında çok başarılı olan Seçkin, bütün partililer tarafından da alkışlandı. 

Emirhan Seçkin, tespitleri, Trabzon ile ilgili projeleri, ülke genelinde yaşadığımız beka sorununu seçmene anlatırken yalın, anlaşılır ve direkt vatandaşın gönlüne yüreğine hitap eden duruşu ile MHP’de artık bir güç ve ilerleyen günlerde, partinin önemli isimlerinden biri olacağının da sinyalini verdi… 

Emirhan Seçkin, seçim sonrası, 61saat.com aracılığı ile seçmene ve tüm Trabzon’a şu mesajı verdi:

“Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci içerisinde şahsıma ve partime destek ve teveccühlerini esirgemeyen tüm Trabzon hemşerilerime, bir an olsun yanımdan ayrılmayan değerli parti yöneticisi arkadaşlarıma, kadın kollarımızın elleri öpülesi çalışkan üyelerine, ülkü ocaklarımızdaki pırıl pırıl gençlerimize, ilgi ile bizi takip eden basınımızın güzide temsilcilerine, ayrıca her daim yanımda olan aileme teşekkür ediyorum.

Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum”

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN CEBİNDE… 

Trabzon Ak Parti Milletvekilleri ve teşkilat, teşekkür ziyaretlerini bitirdi. 

Dün itibariyle bütün ilçeleri gezen Milletvekilleri ve  teşkilat mensupları artık bugünden itibaren milletvekillerinin mazbatalarını almalarını bekliyorlar. 

Milletvekillerinin tümü, seçim sonuçları ile ilgili olarak Trabzon özelindeki tartışmalara elbette katılıyor, değerlendirme yapıyor. 

Ülke genelinde Ak Parti’nin oy kaybının Trabzon’a yansıması milletvekillerine göre en düşük derecede. 

Bunun için de vekiller ceplerinde, Türkiye genelinde kaybedilen oy oranları ile Trabzon’a komşu illerdeki Ak Parti’nin Trabzon’dan düşük performansını gösteren notcukları taşıyorlar. 

Her milletvekili istisnasız belli ki aralarında böyle bir karara varmışlar, oyumuz düştü diyen partiliyi çok ciddiye alıyor. Neden oy düşüklüğü yaşandığını anlatıyor, tespitler yapıyor. 

Bunu istisnasız bütün milletvekilleri yapıyor.

VEHBİ KOÇ İSTANBUL’A GİTTİĞİ GİBİ… 

Ak Parti’nin 5 inci sıra milletvekili olarak seçimlere giren ancak kazanamayan Vehbi Koç, İstanbul’a gittiği gibi hemen yakın çalışma arkadaşları ile bir toplantı yaptı ve Trabzon’da yaptığı seçim çalışmaları esnasında kendisine iletilen talep ve sorunlarla ilgili olarak ofisinde özel bir ekip kurdu. 

Trabzon’da  verdiği sözlerin takibi için kurulan özel ekip, çalışmalara başladı. 

Kendi de özellikle Koster Filosu yenileme çalışmalarına bıraktığı yerden başladı. 

Koç, Koster filosu yenileme çalışmalarında Trabzon’un da bu girişimden yararlanması için şehre bir sözü olan Koç, konu ile ilgili olarak da İstanbul’a gider gitmez çalışmalara başladı. 

Koç, seçilemedik diye Trabzon’a küsecek değiliz. 

Milli iradenin tecellisini saygımız var. 

Trabzon’a verdiğimiz sözlerin takipçisiyiz ve Trabzonlu hemşerilerimin bir telefon kadar yanındayım. 

Böyle bilinmesini istiyorum..

AHMET KAYA TAM TARTIŞMANIN İÇİNE DÜŞTÜ 

Trabzon CHP Milletvekili Ahmet Kaya, milletvekilliğinin ilk gününde, ilk yılında ilk anında parti içi tartışmanın tam içine düştü. 

Seçim sonrası,genel merkezdeki tartışmaların uzağında kalmayı yeğleyen Kaya, milletvekili ünvanı ile çok da bu tartışmaların uzağında kalacak gibi değil. 

Zira, Ankara’ya gittiğinde bir anda kendini parti içi çekişmenin ortasında bulacak. Ve milletvekili olarak taraf olmak zorunda kalacak. 

Peki, Kaya kimden yana olur.. Tabi ve kuşkusuz genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyar. 

Kaya’ya şimdiden parti içi iktidar mücadelesinden dolayı taraflarca aranıyor. 

Ne düşündüğü öğrenilmeye çalışılıyor. 

Kaya da genel başkanının  yanında olduğun her kese şimdilik söylemiş durumda. Böyle bilgiler geldi kulağımıza.

İŞLETMENİN MEZUNİYET TÖRENİNDE…

KTÜ, mezuniyet törenleri devam ediyor.

İşletmesinin hocalarından milletvekili Hüseyin Örs de mezuniyet törenine katıldı. 

Yüzlerce öğrencinin huzurun açıktı. Bir konuşma yaptı… 

Dedi ki, nasıl kantinde sorgusuz sualsiz yanıma geliyorsanız, nasıl odamın kapısını çalmadan içeri girmişseniz, nasıl harçlığım yok, harçlık istemisseniz, nasıl beni bir baba gibi görüp dertleşmişseniz, Ankara’da da bir Hüseyin Hoca’nız var sorgusuz sualsiz yanıma geleceksiniz dediği an, tören alanında alkış tufanı ile adeta kıyamet koptu..

İŞTE O GÖRÜNTÜLER