BAŞLIĞI SİZE BIRAKTIK

Ne desek nasıl başlayacağız bu cümleye şaka gibi bir gece yaşandı.

Halbuki gün o kadar güzel başlamıştı ki taraftar tesislerden stadyuma kadar konvoy yapmış yollarda şampiyonluk şarkıları söylemişti.

Helal olsun ne denir ki... Büyük Trabzonspor taraftarı... Biz de o anları canlı olarak yayınladık ve on binlerce görüntüleme oldu. Böylesine iştahlı taraftar akşamında yıkıldı.

Bu sonuç hiç yakışmadı hiç... Artık tamamen elimizdeki fırsatları altın tepside rakibe sunduk. Hata yapmalarını bekleyeceğiz, başka yapacak bir şey kalmadı....

YÖNETİMİN TUTUMU NASILDI?

Malum Alanyaspor kaosu hafızalarda tazeliğini korurken  Trabzonspor yönetiminin basıl bir hal ve tavır takınacağı büyük merak konusu olmuştu.

İlk etapta yanlış oturma düzeni kuran yöneticiler sosyal mesafe kurallarına göre yerlerine yerleştirildi.

Golün de erken gelmesiyle sakince maç izleyen yönetim bir tek Sedat’ın topu kendi lehine cıkarmasına ses çıkarttı.

Penaltı pozisyonundan sonra ise roller tamamen değişti. Bazı yöneticiler sahaya bakamadı bazıları da dondu kaldı.

Öyle aman aman bir tepki de olmadı. Hatta Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp maçı sonu Ankaragücü başkanı Fatih Mert’i kutladı. 

Ancaaak...

Görmediğine penaltı veren gördüğüne veremeyen bu hakem için ne yapılacak.

Tren geçip gitmeden artık ses çıkarılmalı.. Hakem daha günler öncesi oynanan Alanya maçının var hakemiydi. Tek bir açıklama duymadık. 

Bu kadar emek verilen ortam da bu kadar basitçe puanlar verilmemeli.

TRABZON’DA TÜM BELEDİYELERE VİRÜS ŞOKU

Koronavirüs şüphesiz tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül bir hastalık olarak büyük acıların beraberinde ekonomik olarak da büyük zararlara yol açıyor.

Sadece özelde değil kamuda da önemli ölçüde gelir kaybı yaşanıyor. 

Bu büyük ekonomik darbeden zaten kıt kanaat yürüyen belediyelerde nasibini çok acı bir şekilde alıyor. 

Trabzon’da büyükşehir dahil tüm ilçe belediyelerinin gelirleri neredeyse yarından fazla düştü. 
Genel bütçenin tahsilat oranı düşünce belediyelerinde genel idareden aldığı pay aynı ölçüde azaldı. 
Trabzon’da belediyelere bu ay her zamankinin yarısından az para yatmış. 
Normal dönemde bile ekonomik olarak zor durumda olan belediyeler genel bütçeden gelen paraların yarından fazla azalmasıyla büyük bir şoka girmiş durumdalar. 
Bu manada İller bankası’da belediyeleri zora sokacak uygulamalara imza atmaya devam ediyor.


Devlet veya belediyeler özel sektörün kiralarını, su borçlarını, vergilerini ertelerken İller bankası pandemi sürecinde belediyelerin taksitlerini bırakın ertelemeyi hiçbir iyileştirme yapmadan tamamını hesaplarından almış. 
Belediyeler yaz mevsiminde en yoğun faaliyetlerini gerçekleştirir. 
Bu manada mazot ve diğer giderleri katlanır, ilçelerde nüfus katlanır. 
İller bankası sadece bu süreçte maaşların ödenmesi için belediyeleri borçlandıracak yeni bir kredi açmış. Maaş giderleri için açılan kredilerin ise hiçbirinin tamamamını ödeyememiş. Birçoğunun hesabına maaşların yarısı kadar para yatırmış. 
Bu manada devletin belediyelere bir cansuyu olarak hibe yapması şart. Yoksa belediyeler ilerleyen süreçte yeni borçlanmalarla daha büyük sıkıntıya girecek. 


TRABZON’DA MÜTEAHHİTLER HESAPLARI BOŞALTMIŞ

Trabzon en hızlı gelişen i̇lçesi olan Yomra’da bilindiği üzere şehrin en önemli hastanelerinden biri bulunuyor. 

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi döneminde sadece Trabzon'a değil tüm bölgeye hizmet veren en önemli sağlık kuruluşlarının başında geldi. 
Fakat hastaneye giden herkesin dilinde bu hastaneye bu yol yakışmıyor söylemi vardır. 

Hastaneye vurulacak yeni yol için birtakım çalışmalar vardır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bunun için 10 milyonluk bir yatırımı 2020 bütçesine koymuştu. Fakat yeni yol güzergahı üzerinde bazı müteahhitlerin bıraktığı çok fazla miktarda toprak enkaz ve benzeri yığınlar var.  Bu enkazlar birçok proje ve arsa sahibini mağdur ediyor. Konuyu ye Yomra Belediyesi’ne de Büyükşehir Belediyesi bir türlü çözemiyor. 

Ve bu şirketler büyük bir kurnazlık yaparak belediyenin bu alanları boşaltıp, boşaltma masrafını kendilerinden tahsil edeceklerini bildikleri için şirketlerin içlerini boşaltmışlar. 

Yarın belediye 3-4 milyon masraf edip bu harfiyatını kaldırsa bile müteahhitlerden para alamayacağını  biliyor o nedenle bu işe girmek istemiyor.

Konu başkan Zorluoğlu’nun bilgisi dahilinde ilerliyor. Bakalım Zorluoğlu kurnaz mütahhitlere gereken dersi verip  o enkazları kaldırabilecek mi? Yoksa müteahhitler içini boşalttıkları şirketler üzerinden devleti oyalamaya ve engellemeye devam mı edecek . Bu arada belediyeler ve ilgili kurumlar tarafından kesilen cezaların çoğuda içi boşaltılan şirketlere kesilmiş. 

Ama başka bir şirket üzerinden müteahhitlerin işlerdine devam ettiği söyleniyor.

REKTÖRLÜK YARIŞINA DAHİL OLACAK 

Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yeni rektörü Temmuz ayı içinde belli olacak. 
Cumhurbaşkanı tarafından dire atanacak olan KTÜ Rektörlüğü ile ilgili çok sayıda isim gündeme geliyor.  Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde görevli KTÜ’lü Prof. Dr. Uğur Çevik, KTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Prof. Dr. Asım Ören , KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu şimdilik revaçta isimler...
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy da önümüzdeki günlerde resmi açıklamasını yaparak yarışa dahil olacak.



 Prof. Dr. Sezgin Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Prof. Dr. Aykut Çanakçı’nın ismi kulislerde dolaşıyor ama kendileri bu güne kadar biz varız henüz demedi. 

Kesinlikle aday olacaklar denilen ve özellikle Pandemi sürecinin en öne çıkan isimlerinden olan Prof.Dr. Tevfik Özlü ile Prof. Dr. Kemalettin Aydın rektör adayı olmadıklarını kendileri bizzat beyan ettiler. 
Bir isim daha varmış, Ankara bağlantıları çok sıkı imiş. Erdoğan ailesinin yakından tanıdığı sürekli görüştüğü bir isimmiş.  
Külliyeye özgeçmişini tekrardan ulaştırmış. İsmi sır gibi saklanıyormuş. Trabzonlu fakat Trabzon’da olmayan bir isimmiş. Heyecan veren Rektörlük yarışında bakalım kim galip çıkacak.

İYİ PARTİ VE DELEGELER

İYİ Parti Trabzon teşkilatı, Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi için tüzük gereği delegelerin belirlenmesi adına geçtiğimiz hafta bir ön seçim gerçekleştirdi. Önseçimle birlikte delegeler belirlendi. Bu ön seçim demokrasi adına önemli bir adım. Fakat bazı kesimler bu durumdan memnun kalmadı. Sosyal medyadan, “İnşallah İyi Parti Trabzon’dan istifalar başlamaz. Sen partinin yerini dün öğrenen adamı delege yazarsan kim durur bu partide” paylaşımında bulundu.

Bunun paylaşımın altına Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı da yapan sonradan İYİ Partiye katılan Süleyman Aydoğdu, böyle düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Gerçekleştirilen delege seçimine ilişkin İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, ise demokrasiye dikkat çekerek, “Partimiz ilkelerinde yer alan demokratiklik ilkesine bağlı kalarak, Ortahisar delegelerinin belirlenmesi için aday olmak isteyen herkesin başvurusunu alarak, isteyen herkese delege olma hakkı tanıdık” ifadelerini kullandı. Ortahisar İlçe Başkanlığı kongre tarihi henüz net değil. Kesinleşen delege listesinin belirlenmesinin ardından netleşecek.