BAKANIMIZ ALBAYRAK’TAN TRABZON’UN RİCASI 

Trabzon, son yıllarda aldığı yatırım sözleriyle dikkat çekerken gelişen şehrin yeni ihtiyaçları da birbiri ardında geliyor. Bunların en başını da şüphesiz ulaşım ve trafik çekiyor. 

Ulaşım ve trafikteki sorunu çözmek adına hükümet ve belediye önemli adımlar attı. Kanuni Bulvarı bunlardan biri. Yapımı devam ediyor. Bittiğinde şüphesiz Trabzon’un şehir içi trafiğini önemli ölçüde azaltacak. 

Kanuni Bulvarı’nın Boztepe Tüneli girişi ile Taksim yokuşu bağlantısının inşaat aşamasındayken ve tamamlandıktan sonra trafiğin rahat akması için, yıkımlar başlamadan önce Boztepe Tüneli’nin Çukurçayır tarafından çıkışının bir an önce Değirmendere kavşağına Kanuni Bulvarı projesinin içine dahil edilerek bağlanması gerekiyor. 

Çukurçayır eski bir belde ve şuan Trabzon’un en kalabalık mahallelerinden biri. Nüfusu 20 binin üzerinde. Özellikle günün 17.00-18.00 saatlerinde trafik oldukça yoğunlaşıyor ve neredeyse durma noktasına geliyor. 

Gelecekte, bu alandaki yol inşaatı başladığında ve bittikten sonra trafiğin Taksim yokuşu ve Kemik Hastanesi altında kilitlenmemesi için Boztepe Tüneli’nin Çukurçayır çıkışından, trafiğin Hayali Garajı’nın batı sırtlarından Değirmendere Kavşağı’na, bir diğer alternatifle de Sezai Uzay Caddesi’ne bağlanması ve trafik yoğunluğunun azaltılması sağlanmalıdır.

Konuyla ilgili olarak uzman görüşler, bağlantı yolu yapılmadan Yenicuma-Meydan bağlantısı yapılır ise Kanuni Bulvarı Akyazı’dan başlayarak üzerine alacağı trafik yükü ile mevcut Gözaçan Camii-Meydan trafiğini daha da arttıracağı düşüncesini savunmakta. 

Şu an, halihazırda acele kamulaştırma kararı var iken, Çukurçayır-Sezai Uzay arasındaki 5-10 parselin içinde çözümlenerek daha sonra ileriki yıllarda yapılacak köprülü Değirmendere kavşağı için de kolaylık sağlanacak ve bir yandan da Çukurçayır trafiği rahatlatılmış olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu bu şehre çok önemli yatırımlar ve hizmetler yapmış bu şehrin önemli değerleri.

gülcemal trabzon ile ilgili görsel sonucuHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün iş insanları ile buluşmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Trabzon’da. Ekonomik savaşta mücadelenin başını çeken Berat Bey, doğduğu bu topraklar ve onun en önemli marka değeri Trabzonspor’a çok önemli katkılar sağlıyor. Şehrin ondan şimdi bu önemli konuda ödenek beklentisi var. Berat Bey tamam derse, karayolları süreci hızlandırabilir. 

Bunun yanında tabi ki Gülcemal var. Şehrin sosyalite anlamında kurtuluş projesi ama buraya da tahkimat için acil öncelikli 70 milyon gerek. Yazısı yazılmış onay bekliyor. 

Bugün Berat Albayrak Trabzon’da bulunduğu esnada,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Plan ve Bütçe Görüşmeleri gerçekleştiriliyor olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu bu toplantıda olacaklar. Berat Albayrak’ın Trabzon’dan vereceği okey, şehir için büyük bir kazanım olacaktır. Gerekli ödeneğin ayrılmasıyla birlikte bu problemler şüphesiz hızlıca çözüme kavuşacaktır.

TRABZON’DA BİR İSTİFANIN PERDE ARKASI 

meral akşener trabzon ile ilgili görsel sonucuHer şey yolundayken..

Her şey görünürde normal giderken

Her şey siyasi mücadele açısından takdir edilecek bir şekilde yürürken..

Hiç umulmadık anda istifa geldi.

İyi Parti Ortahisar ilçe başkanı Muhammet Erkan yazılı bir açıklama ile istifa etti.. Erkan’ı aradık.. İşlerinin yoğunluğu dedi.. Erkan doktor ve bir hayli hastası var..O nedenle parti işlerine odaklanamıyorum dedi.. Ankara’ya gitti durumu Hüseyin Örs ile Koray Aydın’a anlattı.. İstifasını verdi.. Görünürde istifanın nedeni bu.. Peki görünmeyen yüzünde ne var.

Erkan, hem il yönetimi hem de genel merkez ile sıkıntılı.. Ve bu sıkıntı büyükşehir belediye başkan adayının belirlemesi sürecine dayanıyor.. Sonunda bu sıkıntı patladı..

Peki Erkan’ın yerine kim gelecek.

Partiye yakın kaynaklara göre ilçe yönetiminin içinden biri genel kurula kadar ilçe başkanlığına getirilecek.. Ali Makul, Oktay Çavuşoğlu ve Hasan Durmuş’un adı telaffuz ediliyor..

Önümüzdeki hafta bu belli olacak..

HAYDAR REVİ’NİN TRABZON DOSYASI 

Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi  bir haftadır harıl harıl bir rapor hazırlığında.. Rapor Trabzon’un MR’ı gibi.. Ve teşkilatın da röntgeni bu raporda yer alıyor..

Peki rapor kime verilecek..

Bugün Trabzon’a olacak olan Berat Albayrak’a teslim edilecek.. 

Hatta, Revi Bakan Albayrak’la baş başa da görüşecek.. 

Raporunun özet bilgisini sözle anlatacak..

Berat Albayrak’ın teşkilat konularına ve sorunlarını pek yönlendirici olacağını sanmıyoruz.. 

Ama Trabzon’un yatırımdan bürokratik yapısına kadar bütün bir kulvarına yakından ilgileneceğini de belirtelim..

TRABZON AK PARTİ’DE EŞ BAŞKANLIK

ak parti trabzon miting ile ilgili görsel sonucuAk Parti, HDP’nin eş başkanlık sistemine karşı ya..

 Ama özellikle Trabzon özelinde yönetim değişikliği olma ihtimali olan ilçelerin ilçe başkanları kendi kontrollerinde kendi emirlerinde kendi icazeti ile belirlenecek aday peşinde.. 

Bu da kulislerde eş başkanlık olarak değerlendiriliyor..

Özellikle Yomra, Of, Beşikdüzü ve Çarşıbaşı’nda böyle bir yol ve yöntem kullanılacak… 

Tabi, bu kulislerde seslendirilenler. Değişecek ilçe başkanları gücü elinden bırakmak niyetinde değil,, O nedenle, kulislerde eş başkanlık hamlesi deniyor..

CHP’NİN AKİL İSİMLERİ 

chp trabzon miting ile ilgili görsel sonucuCHP, delege seçimlerini yapıyor.. İyi partiden iki önemli isim CHP’de delege oldu..

Bu arada CHP’nin akil isimleri, Murat Özçilingir’in kapısını çaldılar.. 

Gel il başkanlığına aday ol diye.. Özçilingir’e giden CHP’nin akil isimleri, Özçilingir’in genç neslin temsilcisi olduğunu belirterek Trabzon’a senin gibi genç gerekli dediler. 

Murat Özçilingir isi yaş tahtaya ayak basmak istemiyor..

 Zira, CHP’de çok enteresan ayak oyunları olduğunu en iyi bilen Murat kardeşimizdir..

BUGÜN SUYA ZAM YAPILACAK! 

trabzon büyükşehir belediye meclisi ile ilgili görsel sonucuHadi gözün aydın Trabzon.. Bugün TİSKİ’nin belediye meclisinde suya yüzde 20’lık zam önerisi gündeme gelecek ve bu oylanacak..

 Ve muhtemelen Ak Parti grubunun evet oyu ile su zammı onanacak… 

Muhalefet ise zamma karşı oy kullanacak..

Burası Türkiye.. 

İsanbul’da suya zamma Ak Parti grubu hayır, CHP grubu evet diyor.. Trabzon’da ise tam tersi olacak..

Herkes vitrine oynuyor..

Olan da vatandaşa oluyor..

BABACAN’IN SİTESİ VE TRABZON

ali babacan ile ilgili görsel sonucuAli Babacan’ın ilk kez bir TV programına çıkarak yeni kuracağı parti ile ilgili açıklama yapması, bütün ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da takip edildi.. 

Çok geniş olmayan bir araştırma yaptık, Trabzon özelinde Babacan’ı en çok Ak Partililer izledi. 

Sonra CHP’liler… Babacan’ın programda parti için oluşturduğu internet sitesinin adresini vermesinden sonra Trabzon özelinde öyle bir patlama oldu ki, site çöktü.. 

Ve Trabzon’da herkes birbirini arayarak siteye giremiyoruz dediler.. 

Siteye girmeye çalışanların aktif teşkilat mensubu olması ile partililerden oluşması hakikatten ilginç..

Bu arada bir ipucu verelim..

Babacan’ın Trabzon il başkanı serbest çalışan bir doktor..