AK PARTİ SOKAĞA ÇIKAMIYOR MU?

Tüm Türkiye'de olduğu gibi pandemi nedeniyle Trabzon esnafı da adeta kan ağlıyor.

Özellikle muhalefet partilerinin milletvekilleri il başkanları ilçe başkanları esnafları ziyaret edip dertleriyle ilgilenirken sorunlarını dinlerken iktidar partisinden bu tür ziyaretlerin olmadığı yönünde eleştiriler geliyordu. Seçimde oylarımızı alan vekillerimiz maalesef zor günümüzde yanımızda yok şeklinde serzenişleri biz de duyuyorduk. Ak Parti Ortahisar’ın çiçeği burnunda İlçe Başkanı Selahattin Çebi bu algıyı kıracak bir hamleyle sahaya indi esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi.

Trabzon esnafının her zaman devletinin yanında olduğuna bir kez daha şahitlik ettiğini belirten Çebi, ‘Maalesef küresel bir salgın ile karşı karşıyayız sadece şehrimiz ülkemiz değil tüm dünya bu koronavirüs belasıyla büyük bir sınavdan geçiyor. Tabii ki icra makamında olmayınca eleştirmek eleştirecek kişiyi bulmak kolay. Fakat devletini milletini düşünen ziyaret ettiğimiz esnafımız bu salgının küresel bir salgın olduğu bilincinde. İktidarımız milyarlarca liralık destek paketleri ile onların yanında olmaya zor günlerinde destek olmaya azami gayret gösteriyor. Birçok ülkenin milletini esnafını hastanelere bile almadığı dönemde bizim hükümetimiz her yönüyle vatandaşımıza esnafımızı desteklemek üzere gayret sarf ediyor. Bizim için sokağa çıkamıyor sahaya inemiyor diyenler sadece eleştirme işini iyi yapıyorlar yapılan destekleri halkımız da esnafımızda görüyor biliyor. Bizler sahadayız hep sahada olduk hep milletimizin yanında olduk iyi gününde de kötü gününde de olmaya devam edeceğiz’ dedi.
 
AK PARTİ GÜÇ KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Trabzon AK Parti’de şu sıralar MKYK’daki tablo tartışılıyor.

Bazı yöneticiler Trabzon’dan beş isim olarak şehirle hiç alakası olmayan kişilerle öğrenmeye çalışırken bir taraftan da tepki almaya devam ediyorlar.

Az değil 75 kişilik listede Trabzon'un direk irtibat kuracağı derdini anlatacağı bir kişi yok. Kurullarda da aynı şekilde. Trabzon'un yolunu bilmeyen bir takım insanlar Trabzon asıllı Trabzon doğumlu olarak lanse edildi fakat dediğimiz gibi Trabzon ile alakası çok olmayan isimler bunlar.

Halen görevde olan ve olmayan çok sayıda AK Partili bu duruma oldukça içerlemiş. Trabzon’daki eski bakanların eski milletvekillerinin mevcut milletvekillerinin parti kurucularının bir tanesinin bile isminin MKYK’da olmaması iç çekişmeden mi yoksa diğer illerin Trabzon üzerine operasyon çekiyor olmasından mı kaynaklandığı ihtimaller üzerinde duruluyor.  

Olan oldu Trabzon yerelde ve genelde güç kaybetmeye devam ediyor. Kabinedeki gücünün de artık Trabzon'a yansıması çok olmuyor. Çünkü İçişleri Bakanlığı haricinde şehirle direk teması olan başlarında Trabzonlu isimler olmasına rağmen şehre özel ilgi gösteren kimse yok.

Hal böyle olunca şehir her manada zarar görüyor tırpanlanıyor komşu illerine nazaran güç kaybediyor. Dileriz şehrin dört milletvekili bunun farkındadır.
 
ALTYAPIDA TİK TOK UYARISI

Trabzonspor altyapısında yaşanan bir olay dikkatimizi çekti.

Altyapıları bilirsiniz, disiplin en önemli noktadır.

Her ne olursa olsun hocanızın lafından çıkmamanız gerekiyor. Bu bağlamda Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan da bu dengeyi sağlamak için var gücüyle mücadele ediyor.

Oyunculara da özellikle sosyal medya konusunda ciddi telkinleri oluyor.

Gerek Twitter, gerek Facebook gerek de son zamanların baş belası uygulaması Tik Tok!

Oyuncular maçların başlangıcından bitişine en özel görüntülerini bu mecradan yayınlıyor. Duş aldığı noktalardan bile.

Evet bu durum rahatsızlık yaratmış durumda. Altyapı koordinatörü de oyunculara bu konuda bir takım yasaklar getirdi.

Özellikle A Takıma zarar verilmemesi noktasında uyarılar yaptı. Bu uyarı geçtiğimiz haftalarda bir oyuncu tarafından aşıldı.

Tabi oyuncunun bu yasağı aşmasında en önemli faktörler kulübün içine girmiş menajerler.

Daha gencecik bir fidan olan oyuncuları pazarlamak ve bir anda sükse yapmasını sağlamak.

Cezası ise bir haftalığına kadro dışı oldu. Daha sonra oyuncu hatasını anlayıp özrünü diledi ve affedildi.

Bazen altyapının bir hamlesi üst yapıdaki oyuncuya dokunabiliyor. Yan yana antrenman yaptığın birlikte vakit geçirdiğin ağabeyine zarar verecek davranış o oyuncuya hiçbir şey katmaz.

Altyapı kulübün can damarıdır asker gibi değil de bilinçli bir birey olarak yetişmesi en büyük kazanç olacaktır.

Bu bağlamda Hamit Cihan’ın çocukları koruma adına gösterdiği öz verisini görüyoruz.
 
TRABZONSPORLU 4 YÖNETİCİDEN HABER VAR

Trabzonspor’da geçtiğimiz hafta koronavirüse yakalanan yöneticilerden iyi haberler gelmeye başladı.

Erzurum deplasmanına giden 4 yönetici belirli aralıklarla koronavirüse yakalanmıştı.

Hemen tedavi altına alınan yöneticilerden 3'ünden iyi haber geldi.

Başkan Yardımcısı Emin Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Sadıklar’ın test sonuçları negatife döndü. Eda Lermi'nin test sonucu bekleniyor. Tuncay Uzunal'in ise tedavisi devam ediyor.

Sadıklar ve Lermi işinin başına dönerken Kahraman ise ailesindeki vakalara yöneldi. Acil şifalar diliyoruz.

Trabzonspor’da Başkan Ağaoğlu ise İstanbul’da işlerine devam ederken Asbaşkan Alp Akıncı isimli dizisine yoğunlaşmış durumda.

Önümüzdeki haftayla birlikte geniş katılımlı bir yönetici kadrosunun Sivas’a gitmesi bekleniyor. 
 
TRABZON’DAN DUALAR EDİLDİ

Tüm Türkiye’nin sevgi duyduğu Trabzon’un evladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz haftalarda annesi Servet Soylu’yu kaybetmişti.

Annesine çok kıymet veren ve vefatıyla adeta yıkılan Süleyman Soylu’ya tüm Türkiye’den cenazeye giden sevenleri taziyelerini iletti.

Süleyman Soylu’yu sevenler dün annesi Servet Soylu için İskenderpaşa Camii’nde Mevlit okuttu.

Pandemi nedeniyle katılım sayısına dikkat edilirken mevlid programına spor-siyaset, iş dünyasından isimler ve severleri katıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen mevlid programında Servet Soylu için dualar edildi.
 
MAÇKA’DA İLGİNÇ RUHSAT TARTIŞMASI
 
Maçka ilçesinde bugünlerde ilginç bir iddia yaşanıyor. İddiaya göre 26 yaşında olan Maçka CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tolga Öztürk kiraladığı bir dükkanı işletmeye hazırlanıyor.

Bu sırada pazartesi günleri yayınlanan zabıta tarafından dağıtıldığı söylenen belediyenin yayın organı gibi davrandığını belirten Öztürk, gazeteyi sosyal medya hesabından paylaşarak, “Buradan Maçka zabıta arkadaşlara sesleniyorum, bir daha benim dükkanıma bu kişinin gazetesini bırakmayın, rahatsız oluyorum. Size zorla bunları dağıttırabilirler ama bana zorla veremezsiniz” ifadelerini kullanmış.

Bu hareketinin ardından ruhsat talebinde bulunan Öztürk’e iddiaya göre zabıta ekipleri ruhsat vermemek üzerine diretti. Hatta Öztürk 4 dükkan değişmesine rağmen yine ruhsat alamadı ve üstüne üstük henüz açmadığı dükkan için zabıta ekipleri tarafından 427 TL cezai işlem uygulandı.

Konuyla ilgili Maçka İlçe Başkanı Av.Nihan Göktürk sert açıklamalarda bulunarak, “Gençlik Kolu Başkanımız henüz 26 yaşında genç bir girişimci olarak işyerini yeni kiralamış. Dükkanını yeni yaptırmış ve ruhsat talebinde bulunmuş. Ancak esnaf sicilinde böyle bir belge olmadığı halde motosiklet üzerine ustalık belgesi arandığı için birçok başvurusu sonuçsuz bırakıldı. Bakınız burada mağdur edilen, cezalandırılan  gençlik kolları başkanımız değildir, cezalandırılan Maçka esnafıdır. Girişimci gençlerimizdir, çocuklarına binlerce anlam yükleyen annelerimizdir. Yanlışı her yerde her zeminde söyleyeceğiz, baskı ve tehditkar tutumlar bizi yıldırmayacak. Alınan oylarla geldiğimiz makamların halka ait olduğunun bilinciyle  kayıtsız şartsız halkın yanında olamaya doğruları savunmaya devam edeceğiz” dedi.

UÇAK KAFE NASIL TEST EDİLDİ?

Trabzon havaalanında pisten çıkan uçağın Yomra’ya kaldırılan dev gövdesi ile ilgili olarak bir cafe planlaması olan Selim Pastanesi'nin işletmecisi Selim Akgün önceki gün uçak cafe olarak planladığı uçağın dev gövdesinde ilginç bir test yaptı.

Çalışanları arasında dev cüssesi ile tanınan ve pastanenin müşterileri ile müdavimlerince Minik Kemal olarak bilinen pastane görevlisi, dev cüssesi ile uçağın içine girdi.

Uçak gövdesinde temsili olarak masalara servis yaptı..

Minik Kemal’in dev cüssesi ile bu işleri rahatlıkta yaptığı görülünce, uçak cafe konusunda kafasında soru işaretlerine cevap bulan patron Selim Akgün, şimdi kolları sıvadı..