BAKAN SOYLU BABAOCAĞINDA ÖZEL GÖRÜŞTÜ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gece habersiz, sessiz sedasız Trabzon’a geldi.

Havalimanında yöneticiler ve partililer tarafından karşılandı. Ardından dün Sisdağı Şenliklerine katıldı.

Yöresel kıyafetiyle büyük ilgi gören Bakan Soylu ardından Oflu olan KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ın Zorlu Otel’deki kızının nikah merasimine katıldı. 
Bakan Soylu sonrasında ise memleketi Of Çamlıtepe Mahallesi’nde baba ocağına çekildi.

Burada biraz dinlenen Bakan Soylu’nun yanında Of’un başarılı Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu vardı. 
Başkan Terzioğlu Bakan Soylu ile birebir ve özel konularda görüştü. Sohbet esnasında Trabzon’daki yatırımlarda gündeme geldi. 


Ayrıca memleketi Of’un sorunlarını ve yatırımlarını detaylıca masaya yatırdılar. Ayrıca hem şehri hem de siyasi arenayı da konuştular. Bakan Soylu yoğun temposu dolayısıyla çok sık gelemese de konuları sıkı takipte tutuyor. 

Bakan Soylu, Başkan Terzioğlu ile görüşmesinin ardından Of’ta ilçe seçim işleri başkanının oğlunun nikah merasimine katılarak şahit oldu. Sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek emniyet teşkilatı ile bir araya geldi.

Bakan Soylu, Masa tenisi oynadı, emniyet teşkilatı ile sohbet etti. Sonrasında ise baba ocağında ailesiyle dinlenmeye çekildi. Bakan Süleyman Soylu bu coğrafyaya geldiğinde enerji depoladığını da ifade etti. Her zaman olduğu gibi dün Trabzon’da adeta Soylu rüzgarı esti. 

AĞAOĞLU UNUTUN DEMİŞTİ AMA…

Trabzonspor’da Daniel Sturridge transferi tüm camiayı şaşkınlığa uğrattı.

Bordo Mavililer bilindik transfer rotasını bir anda kırdı.

Transfer rotasının şöyle açıklayacak olursak Ahmet Ağaoğlu ilk geldikleri zaman “milyon eurolar görmeyeceksiniz” şeklinde demeç vermişti.

Uzun bir süre bunu uyguladı.

1 ayda tabu yıkıldı.

Direndi uygulamak için ancak önce bu direnç Nwakaeme’de kırıldı.

Oyuncunun maaşı gelen transfer teklifi sonrası 1,5 milyon Euro’ya çıkarıldı.

Daha sonra Mikel 1,5 milyon Euro’ya transfer oldu.

Şimdi de Daniel Sturridge transferi…

Oyuncunun maliyeti 2,5 milyon Euro’yu geçiyor.

E daha Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür var gelen bilgiler 400 bin Euro teklif yapılacağı şeklinde…

İkna olacaklar mı?

Zor bir süreç, iyi şekilde kırmadan dökmeden bu eşiği atlamak lazım.

Bu işlemler sonucunda Ağaoğlu’nun da tezi çürümüş oldu. Şampiyonluğu kendisine hedef koyan bir takımın düşük miktarlarla oyuncu oynatıp başarı yakalaması hayal gibiydi.

Bunun farkına varan yönetim tabusunu oy çokluğuyla yıkmış oldu.

VALİ O KONUDA YANILTILDI MI?
Eğitim sisteminde sürekli değişiklik nedeniyle yapılan sınavlar yapılan yarışlar yapılan öngörülen değerlendirmeler derecelendirmeler tartışma konusu olmaya başladı.

Son yapılan Yüksek Öğretim kurumu sınavlarında Trabzon’da Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından kabul edilen Türkiye’de dereceye giren öğrenciler Trabzon’da dereceye giren öğrenciler tartışma konusu yarattı.

İddialara göre bu sınavda, önce davranan okullar valinin gözüne girdi fakat bazıları ise başarılı olmalarına rağmen Vali Ustaoğlunun yanına gitmedi, gidemedi. 



Bu sınav sonrası başarılı olduğunu öne süren bazı okul müdürleri önce davranarak biz başarılıyız deyip Vali Ustaoğlu’ndan tebrik ve kabulü kapıp şehirde gündeme oturdu. Başarılı oldukları da doğruydu. 

Fakat iddialara göre aynı dereceyi sağlayan çok sayıda öğrenci veya okul ön plana çıkmayı tercih etmeyip Vali Ustaoğlu’nun makamına çıkma şansını elde edemedi.

Bu konuda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğluna bir öneri götürüyoruz ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçip gerçekten bu sınavda kimlerin başarılı olduğunu aynı şekilde başarılı olan öğrencilerin neden makama getirilmediğini sorgulamasını istiyoruz.

ARTIK BİTSİN BU ÇİLE 
Trabzon da özellikle toplu taşıma konusunda halkın büyük bir serzenişi şikayeti olduğu tartışılmaz. 

Çünkü gerek Trabzon Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarında gerek Trabzon Şoförler ve Otomobilciler odasına bağlı toplu taşıma araçları olan minibüsler ve taksilerdeki konfor dışı uygulamalar nedeniyle vatandaşın ve gelen turistlerin büyük şikayetleri olduğu herkes tarafından dile getirilen bir konu. 



Yıl olmuş 2019 halen daha İlçeler arası taşıma yapan araçlarda emniyet kemeri zorunluluğu yok! Hız sınırı 110 olan Karadeniz sahil yolunda insanlar kliması olmadığı için kapıları açık ölüme davetiye çıkaran toplu taşıma araçlarında seyahat etmek zorunda. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçları olan otobüslerde bile hastanelere seyahat eden yolcular klimasız araçlarda perişan oluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda 2020 yılı Ocak ayı itibarıyla yeni şehir içi toplu taşıma araçlarında yeni sisteme geçirileceğini ayrıca 20 yeni otobüs alınacağını duyurdu Dileriz bu söylemi gerçekleşir ve Trabzon insanı gerçekten hak ettiği şekilde toplu taşıma araçlarını kullanabilir, engelliler hak ettiği şekilde toplu taşıma araçlarından faydalanır ve vatandaşlar gerçekten sıcakta serin soğukta sıcak bir şekilde seyahat etme imkanı bulur dileriz bu uygulama birilerinin menfaatini için değil halkın menfaatini gözetilerek hayata geçer.


TRABZON’DA CUMHURBAŞKANININ VAADİ BEKLİYOR 
Trabzon dün çok önemli bir açılışa ev sahipliği yaptı.

Bölgenin en donanımlı branş hastanesi denilebilecek Kuzey Göz hastalıkları Merkezi görkemli bir törenle hizmete açıldı. 


Açılış törenine spor siyaset ve iş dünyasından çok önemli isimler katıldı. 
Açılış programının ikram bölümende, merkezin teras katının manzarası tamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a vadettiği eski Hüseyin Avni Aker Stadyumuna bakıyordu.


Bu esnada CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin’i gördük.

"
Bakın" dedi ‘

"Biz burayla ilgili çok öneri verdik, ama kabul görmedi, şimdi otopark olarak kullanılıyor’.
Hakikaten Trabzon’dan bir mabed denilen stadyumu bir Yavuz Selim Stadyumu’nu birde 19 Mayıs Spor salonunu alan Millet bahçesinde aylardır harabe bir şekilde bekliyor. 
Buraya 4 minyatür saha planı vardı CHP’nin önerisi ile iptal edilerek 1 profesyonel sahaya çevrildi. 
Ama hala kazma vurulmuş değil. Denizden oldukça yüksek olan bu alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği sosyal ve yeşil alanlan tabi ki yapılmalı. 


Ama burada bir güzel saha, bir güzel spor salonu, spor kentinin buluşma noktası olan yere yapılmalı. 
Yeraltı iyi değerlendirilip, otopark, branş ve amatör spor salonları, tiyatro salonu ve benzeri imkanlar burada değerlendirilmeli. 


Trabzon’un AK Partili, CHP’li, İYİ Partili milletvekillerinin bu işlere koşturması gerektiğini düşünüyoruz. 


FINDIKTA ÜRETİCİYİ BEKLEYEN TEHLİKE 
Tüm Türkiye’nin merakla beklediği fındık fiyatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan’ın fiyatı açıklaması bölgeye ve ürüne verdiği önemi gözler önüne serdi. 

Fiyat 16.5-17.00 olarak açıklandı ve TMO’nun bayram sonrası hemen fındık alımı yapacağı duyuruldu. 


Dileriz böyle olur çünkü TMO geçen yıl fındık alım sezonundan 4 ay sonra alım yapmış ve üreticiyi mağdur etmişti.


Dileriz bu yıl denilen tarihte bayramdan hemen sonra alımlar başlar. 
Fakat burada önemli olan alımlarda uygulanan kota. 
Geçtiğimiz yıllarda dönüm başına 80 kilo kota uygulaması vardı fakat rekolte düşüktü.

Bu yıl geçen yıla oranla rekolte 3 kat fazla deniyor. 
O zaman TMO tarafından uygulacan kotanın en az 150 veya 200 kilo olması gerekiyor. 


Trazon’un Ak Partili Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, İyi Partili Milletvekili Hüseyin Örs ve CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nın birinci görevi kotadaki bu hassas dengeyi sağlamak.


Dileriz bugünden sonra bunun için gerekine yaparlar. Yoksa üretici bu yılda kota mağduru olur.