TRABZON CHP İL YÖNETİMİNİ GEREĞİNİ YAPTI MI?

CHP’de Trabzon özelinde dün adeta fırtınalar koptu. 

Nasıl oldu da genel merkez koskoca Trabzon’u böylesine dinamik genç heyecanlı ve canlı örgütünü yok saydı. 

Bölgenin abisi denilen Trabzon’u saf dışı bıraktı. 

Bu kadar teşkilatı görmezden geldi. 

72 kişilik listesinde Trabzon’a bir kişilik yer tanımadı, tanıyamadı. Trabzonlu isimlerin çoğunu kontenjana kurban etti. 

CHP tabanı Genel Merkeze yani Kemal Kılıçdaroğlu’na çok ama çok öfkeli. Acaba arası iyi olan birileri intikam için Kemal Kılıçdaroğlu’nu dolduruşamı verdi, gaza mı getirdi. 

Yoksa bu kadar körlük görmezlik olmaz, Trabzon gibi bir şehir böylesine yok sayılamaz. 

Tabanda fokur fokur iddialar almış başını gidiyor. 

Diyorlar ki Trabzon CHP il yönetimi kurultayda PM girmesi en şanslı isim Ahmet Kaya’nın yeteri kadar destekçisi olamadı.. Kaya için kurultayda lobi yapamadı.. Üstelik Genel Başkanın Anahtar listesinde yer almasına rağmen Trabzon ekibi, kurultay salonunda iddialı çalışmalarına rağmen etkili olamadı. Kaya için yeteri kadar ileri gidemedi yaptıkları da yeterli olamadı. 

 Trabzon  bu kurultayda; etkisiz, yetersiz ve güçsüz kaldı.. 

İl Başkanı da bu ilk değil önceden de oldu diyerek, işi geçiştirdi. 

Trabzon gibi bir örgüt, milletvekili, genel başkanın anahtar listesinde yer alacak o ismi PM’ne sokamayacak.. Bunun iki sebebi olabilir. Nasılsa, anahtar listede seçilir diyerek işi gevşek tuttular ya da Kaya’ya yetecek lobiyi yapamadılar..

Trabzon  ekibi, kurultay delegeleri kabul edelim Trabzon’un hakkını almak büyüklüğünü göstermek adına masaya yumruğunu vuramadı.. 

PM seçimi esnasında Trabzon, her türlü imkanını kullanarak ağırlığını koyabilirdi. Koyamadı.. Demek Trabzon örgütünün genel merkezde kurultay salonunda yeterli etkinliği ağırlığı olmadı olamadı…

Acı ama gerçek bu..

BAŞKANIN TESELLİSİ NE OLDU?

CHP Trabzon İl Başkanı PM’de Trabzon’dan aday olanların seçilememesini çok sorun etmedi gibi.. Açıklamalarında çokta önemli değil havası verdi.. 

Her zaman PM’de Trabzon’un temsil edildiği yıllar olmadı dedi…

Başkan Ömer Hacısalihoğlu’nun bu açıklamaları parti tabanında da  tepki topladı.. CHP’li üyeler, eski yöneticiler, eski  başkanları, il başkanının mazeretinin kabul edilebilir olmadığını belirttiler.. 

Son yıllarda Sevgi Pekşen’den başlayarak özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığında PM’de Trabzon’ dan siyaset yapanlar bulundu… 

Volkan Canalioğlu genel başkan yardımcısı oldu. Haluk Pekşen iki kere PM seçildi.. Hemde listeyi delerek.. Belli ki birileri bu isimleri unuttu..

CHP Trabzon örgütü kabul etmeli ki bu kurultayda, istediğini alamadı.. Bunun da hesabını illaki duyarlı, inatçı, mücadeleci tabanına verecek mantıklı bir açıklama yapacaktır..

AHMET KAYA’YA ALKIŞ

Çok kısa sürede parti tavanında çalışkanlığı ile kendini ispatlayan bölge sorunlarını en etkili şekilde meclise taşıyan Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya kotaya takılarak PM’ne giremedi.. 

CHP Kaya’yı kotaya kurban etti.. 

Ancak Kaya, milletvekilliğinin kısa süresinde 450 ye yakın oy ayarak gücünü gösterdi.. Gençlik ve kadın kotası olmasaydı PM üyesiydi.. 

CHP örgütü partisinin tüzüğündeki bu durumu hiç hesap etmedi.. Oysa, salonda basmadık yer, elini tutmadığı delege bırakmamalıydı. Trabzon’un kükreyen vekilinin hakkını almalıydı.

Hatta, Trabzon örgütü, bütün delegasyon üzerinde çalışma yaparak Trabzonluları tespit edip ona göre oy istemeliydi.. 

Çünkü bu  önceki yönetimlerde yapıldı. 

En azından kurultayda ne yapalım deseydi bir önceki yönetimlere bu durumu onlara önerirlerdi… 

Ahmet Kaya şimdi mütevaziliği ile elbette örgüt arkamda durdu diyecek.. Ama gerçekler var.. Kaya kendi yeterliliği ve kabiliyeti ile güzel oy aldı… 

Kaya’ya Muğla’dan, Erzincan’dan ve çok az delegesi olmasına rağmen Batman’dan bile oy geldi..Bu oylar için CHP Trabzon örgütünün bir katkısı oldu mu sorusunu tartışılır… Sonuç olarak Kaya, milletvekilliğinin ilk yılında PM ile ilgili olarak aldığı oyla dikkat çekti..

HASAN DİLEKOĞLU HEYECANI

Trabzon Ak Parti il yönetiminin ikinci adamı Hasan Dilekoğlu’nun adının Ortahisar ilçe başkanlığına geçmesi, kulislere adının düşmesi, il yönetiminin de bu anlamda eğiliminin olması, Ortahisar’ın göbeğine bomba gibi düştü.. 

Çok sayıda olumlu tepkinin yanında bazıları kapı arkalarında yine konuşmaya başladı.

Ve, hemen bilinen yıpratma politikaları ile söylemleri başladı.. 

Dendi ki, Dilekoğlu, Ortahisarlı değil… Sanki bu güne kadar seçilenler hep Ortahisar’dandı hep merkezdendi. 

Bu söylem hakikatten  bunu dile getirenlerin çok komik duruma düşmesine neden oluyor.. 

Ortahisar’da belediye yönetimi de dahil olmak üzere dendiği gibi Ortahisanlılar mı var ki, ilçe başkanlığı için böyle bir kıstas geliyor..

Bu söylem çok tutmaz gibi..

Dilekoğlu’nun kendisine bu görev tebliğ edildiğinde kabul eder mi etmez mi?

Parti kulislerinde ağırlık görüş kabul etmeyeceği yönünde.. 

Ama partinin menfaatleri gündeme gelince, Dilekoğlu’nun boynu kıldan ince olur..

Çünkü Dilekoğlu bugüne kadar hiç görev istememiş ama verilen her görevi başarıyla yerine getirmiş bir isimdir.

AĞAOĞLU HALA TRABZON’DA 

Ahmet Ağaoğlu: 'Testler negatif çıkarsa antrenmanlar başlar ...Herkes, Kayseri maçından sonra Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kayseri’den İstanbul’a evine döner sandı ama olmadı…

Ağaoğlu, hala Trabzon’da.. Pandemi yasakları başladığından bu yana Trabzon’da takımı ile birlikte olan Ağaoğlu tatile bile çıkmadı..

Yönetimden bir çok arkadaşı tatile çıkarken Ağaoğlu tatilini Trabzon’da geçiriyor.. 

Hem de takımın başında görevini yapıyor.. Futbolcular ile yine ilgileniyor.. Kupa finali için ışı sıkı tutuyor..

Newton ile baş başa zaman geçiriyor.. TS clup ile ilgili sorunları yerinde görüp çözüyor..

Ve en önemlisi CAS sürecini çok yakından takip ediyor…

Ağaoğlu, kupa kazanıldığında da istanbul’da kalmayacak kupa ile Trabzon’a dönecek..

ALİ SAVAŞ’IN AK PARTİ İDDİASI 

AK Parti'nin Trabzon mitingiYayın danışmanımız Ali Savaş dünkü köşe yazısında Ak Parti ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu.. Savaş iddiasını çapraz sorgu ile doğruladığını belirtiyor.. 

Savaş’ın iddiası şu… Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora, Revi’nin yeniden il başkanlığını istemiyor.. 

Bunu da genel merkezdeki ilgili birimlere söyledi..

Peki bu durumu Revi biliyor mu? Ali Savaş bildiğini söyledi… Ak Parti’de şu anki durum böyle darmadağın..Genel Merkez milletvekillerini dinler mi.. Bir kaynak, eğer 4 milletvekili de aynı fikirde olsa dinler dedi..

Ancak Bahar Ayvazoğlu diğer üç milletvekili ile aynı görüşte değilmiş.. Böyle olunca genel merkezin de kafası karışık..

Genel merkez Revi olmasın kim olsun sorusuna Trabzon özelinde bulduğu cevap ise tam bir mayın tarlası..

Zira şu anda önerilen isimlerin çoğu, parti içi kavgayı tetikleyecek ayrışmalara neden olacak isimler.. O nedenle, Trabzon’da ilçe kongreleri  başlıyor ama il başkanı ile ilgili işaret gelemiyor…