ALDIĞI KARARI GİZLEYEN KURUL

Dün bir kaynağımız Trabzon Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun Araklı Taşönü mevkiindeki çöp depolama alanı ile ilgili olarak kurulu ilgilendiren konuda toplantı yaptığını belirtti. 

Toplantıya, Trabzon’da yaşamayan ama kurul üyesi olanlarda katıldı. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünde yaklaşık bir saat süren toplantıda, özellikle büyükşehir adına toplantıya gelenler ilgili çöp alanı hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. 

Kurul üyelerinin çoğunun özellikle jeolojik ve ekolojik bilgileri olmadığından bağımsız bir kuruluşa alanın inceletilmesini istemiş olsalar da çevre il müdürlüğünün raporu ciddiye alında ve o rapor doğrultusunda ilgili alana çöp depolaması yapılabileceği kararı çıktı. 

Bu bilgiye ulaşınca, kurul üyelerinin bazılarını aradık, kararı sorduk bir açıklama yapmadılar. 

Oysa, kurul kamuoyuna bilgilendirmeli diye biliyoruz. Belki bugün yarın o bilgilendirmeyi yaparlar. 

Bekleyeceğiz.

Aldığı kararı kamuoyu ile paylaşamayan bir kurul  yangından mal mı kaçırdı ki bu kadar ketum. 

Ve Çevre il müdürlüğü. Bu kurum da karar ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeli. 

Toplumun pür dikkat kesildiği konuda kimse kapalı kapılar ardından işler yapmasın. 

Bilgilendirin bu milleti

Açık ve şeffaf olun.

18 MAĞDURLARININ YÜZÜ GÜLDÜ 

Trabzon’da Kanuni Bulvarı güzergahında uygulanan 18 uygulaması nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar bir kez daha Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüştü.

Edinilen bilgilere göre 18 uygulamasında DOP’un (Düzenleme ortaklık payı) daha makul seviyelere çekilmesi noktasında Gümrükçüoğlu’nun teknik ekibine talimat verdiği, yapılan çalışmalar neticesinde 18. maddenin uygulandığı tarım arazi paylarına talep edilen yeni kısımların da eklenmesi ile mağduriyetin en az seviyede gerçekleşmesi yönünde girişimlerde bulunulacağı belirtildi. 

Yapılacak çalışmanın Valiliğe bağlı ilgili kurumlarca onaylandıktan sonra, bakanlıklarında onay vermesi halinde, yeni bir 18 uygulamasının gerçekleştirilebileceği ifade edildi. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun açıklaması neticesinde bir nebze rahatlayan 18 mağdurlarının, görüşme sonrası Başkan ile çekildikleri fotoğrafta yüzlerinin güldüğü objektiflere yansıdı.

TRABZON - ANKARA HATTI YİNE HAREKETLİ 

Her şey, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Bakan Soylu ile ilgili olarak birlikteliğimiz devam ediyor, görevi bırakma yok demesi ile ortam yumuşadı derken, özellikle iktidara muhalif köşe yazarlarının Soylu ile Berat Albayrak arasında sıkıntı olduğuna dair haberler yapması, Trabzon’u da germeye başladı. 

Dünden bu yana Trabzon özelinde Ak Parti odaklı kulislerde de şimdi bu gündem konuşuluyor. 

Soylu’nun iki günden bu yana bakanlıkta yine aktif, yine bir dizi toplantılar yaparak, rutin işlerini sürdürürken, gelişen bu olaylar hem terör bölgesinde mücadele eden güvenlik güçlerinin moralini bozuyor hem de Trabzon Ak Parti dinamiklerini.

AK PARTİ’NİN DİZAYNI YENİLENİR Mİ? 

Siyasi gündemin ilk sırasında yer alan Ak Parti Trabzon’da yaşanan son olaylardan sonra genel kanı o ki, Ak Parti’nin Trabzon özelindeki dizaynında bazı köklü değişikliklerin olacağı yönünde.

Bazı değişiklikler derken, o değişikliklerin önündeki ilk konu, il başkanlığı. 

Bakan Soylu’nun bize gelen bir bilgiye göre artık Trabzon’un şekillenmesinden özellikle teşkilatın biçimlenmesinde yerel dinamiklerin kararı önemli demesinden sonra Haydar Revi’nin yeniden il başkanlığı için işaretlenip işaretlenmeyeceği gündeme geldi. 

Eğer, Soylu bu işe müdahil olmaz ise, Ak Parti kelimenin tam anlamı ile curcuna olur. 

Bu kez devreye başka güçler, başka sahiplen başka hesap peşinde olanlar girecek ki, oluşacak il yönetimi, önündeki iki seçimi kaldıramayacak niteliğe bürünecek. 

O nedenle, Soylu ne kadar ben yerele karışmam dese de karışmak zorunda.

TRABZON’DA FACEBOOK MESAJLARI SIKINTI OLDU 

Soylu’nun Trabzon konuşması ardından gündemi belirlemesi ardından özellikle Trabzon Ak Parti teşkilatlarında görevli isimlerin sosyal medyada Soylu’ya destek vermeleri ve bu konuda özellikle Ak Parti içinde sanki Soylu’yu sevmeyen seven kutuplaşması varmış gibi bir ortamın oluşmasından Ak Parti’nin eski il başkanlarında ciddi bir rahatsızlık oluştu. 

Bir eski il başkan dost sohbetinde bize şunu söyledi;

“Haydar Bey il başkanı olarak olaya el atmalı. Süleyman Soylu bakanımızdır ona sahip çıkmak herkesin görevi ama sosyal medyada öyle paylaşımlar varı ki Trabzon özelinde sanki Soylu’nun Trabzon’da sevilmediği Ak Parti içinde bir böyle bir damarın olduğu izlenimi yaratılıyor. Haydar Bey, buna el atmalı. Bu sosyal medya paylaşımlarını durdurmalı. Teşkilat mensuplarını uyarmalı’’

ERGİN AYDIN’IN ADINI VERİNCE 

Geride bıraktığımız Pazar günü, Sürmen’de açılan okul ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kürsüden konuşurken, okulun yapımında büyük emekleri olduğunu bizzat isim vererek açıkladığı Ergin Aydın’ın adı şimdi de yeniden il başkanlığına geçmeye başladı. 

Aydın benim böyle ne bir çalışmam ne bir hamlem ne  bir düşüncem yok dese de, Bakanın bizzat o kalabalıkların karşısında iyi niyetli teşekkür etmesinden sonra Ak Parti kulisleri böyle bir söylenti ile çalkalanıyor.