İSTİFA KRİZİNDEN SONRA FLAŞ BULUŞMA 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yaptığı yeni atamalar nedeniyle AK Parti Trabzon il yönetiminden istifalar söz konusu olmuş, Trabzon dün bu kaosla çalkalanmıştı. Konuyla ilgili dün de flaş bir gelişme yaşandı ve Trabzon büyükşehir belediye meclisi  başkan vekili Atilla Ataman AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu’ndan görüşme talep etti.

Görüşmenin gözler önünde gerçekleşmesi il yönetimi ile büyükşehir belediyesi arasında bir sorun yok görüntüsü vermenin bir yolu muydu bilinmiyor ama görüntü Trabzon meydanında ünlü bir restorantın önünde saatlerce herkesin göreceği bir şekilde gerçekleştirildi. Birçok yönetici Başkan Revi burada yokken sıcağı sıcağına alel acele böyle bir görüşmeyi tasvip etmediğini, gösterilen tepkinin havada kaldığını dile getirdi. 

Başkan Revi dünkü mesajlarında sorun var sıkıntı var demişti, ama bu ‘sorun yok görüntüsü’ Revi’nin canını sıkmış olabilir mi?
Dünkü buluşmanın Büyükşehir Meclis Başkanvekili Ataman tarafından talep edilmesi ve herkesin gözü önünde olacak şartı konulması, akıllarda soru işareti yarattı. Acaba Dilekoğlu bu görüşme için Revi’den izin aldı mı? 

Ataman bu görüşmeyi neden gözler önünde istedi, yönetimle sorun yok imajı vermek için mi? 

Başkan Zorluoğlu’nun izniyle bu görüşmeyi yapan Ataman neden il başkanı Revi’nin gelmesini beklemedi de ille de Dilekoğlu ile görüşmekte ısrar etti. 
Dengi diye mi? yok sa adı bir ara il başkanlığına geçen Dilekoğlu’nu Revi’ye alternatif olarak önermek için mi? Şimdi Trabzon bu önemli buluşmada konuşulanları merak ediyor.

TARAFTAR BAŞARDI...BÜYÜKSEN SEN

Ve Trabzonspor taraftarı bir kez daha tarih yazdı..

Önümüzdeki futbol sezonunun Cemil Usta sezonu olmasında taraftarın oluşturduğu günden etkili oldu.. Trabzonlular ve Trabzonsporluları bu hafta sevindiren ikinci bir gelişme ise THY’nın en prestijli uçağına Maçka adı vermesi..

Aslında şehidimiz Eren’in adı verilecekti ama, kişi ismi uçaklara verilmiyor.. Eren’den ötürü de uçağa Maçka adı verildi..Bu da Trabzonluların ve Trabzonspor taraftarlarının başarısı..
Cemil Usta sezonunda Trabzonspor’a da artık şampiyonluk yakışır..

ZORLUOĞLU GERİ ADIM ATACAK MI?
Büyükşehir belediyesindeki görev değişiklikleri Ak Parti il yönetimini gerdi..

İl Başkanı Revi’nin açıklamalarına göre istifa eden yöneticilerin istifalarını yürürlüğü koymadı…

Genel merkez, hem Revi’ye hem de Zorluoğlu’na oturun konuşun dedi..

İşte bu konuşma Cumartesi günü yapılacak.

 Milletvekilleri de katılacak. İstanbul’da tedavide olan Rezi kriz yönetimini eline aldı… Cumartesi günkü toplantıda Revi’nin özellikle iki isim konusunda Zorluoğlu’nun kararını gözden geçirmesini isteyeceği öğrenildi. Milletvekilleri de Revi’ye Zorluoğlu’na hangi konularda uyarı yapmasını söyledi.. Revi, kendine söylenenlerin bazılarının vekiller tarafından bizzat Zorluoğlu’na söylenmesi gerektiğini vekillere iletti..

Şimdi merak  edilen Zorluoğlu’nun geri adam atmayacağı.

Ak Parti il yönetimi Zorluoğlu’na İbrahim Kul ve Nurettin Tandoğan için baskı yapıyor.. Öteki görev değişiklikleri için yetki senin ama bu iki; liyakatli, işinin ehli, Trabzon’u bilen isme aktif görev ver…Kul, genel sekreter yardımcılığını istemiyor..

Belediyede de en yüksek görev Genel Sekreterlik ile TİSKİ genel müdürlüğü… Zorluoğlu Kul için özel bir görev tahsis edebilir mi..? Muhtemelen tam yetkili ve etkili başkan danışmanlığı…

Ve hem genel sekterliğin hem de TİSKİ’nin Kul’a bağlanması.. Böyle bir formül üzerine çalışılıyor…Nurettin Tandoğan için ise TİSKİ’deki eski görevine dönmesi.. Bu arada TİSKİ Genel Müdürünün Nurettin Tandoğan’ın yerine getirdiği daire başkanının Ak Parti aleyhine bazı soysal medya paylaşımlarının olduğu Revi’nin dosyasında.

AK PARTİ HAK VERDİ AMA!

Önceki akşam Ak Parti il yönetiminin olağanüstü toplanıp, büyükşehir’deki atamaları masaya yatırdığı toplantıda neler oldu.
Şimdi kısa notlarla size aktaralım.
-Büyükşehir belediyesindeki bu görev değişiklikleri kıyıma benzedi
-Başkanın kendi ekibi ile çalışma hakkı  var.Bu hak eleştirilemez
-Kızılcıhamam kampında Cumhurbaşkanı belediyeler ile teşkilat uyum içinde çalışsın talimatı yerine gelmeli.

-Belediye ile teşkilat arasındaki köprüyü kuracak siyasi hafızası zengin ve derin bir kişi yok.
-Atilla Ataman henüz parti ruhu ve pratiğine uzak… Bu dezavantajını giderinceye kadar zaman kaybı olur.
-Mehmet Karaoğlu teşkilattan gelen gücünü kullanmasını bilmeli… OFG-Adnan Günnar arasındaki çatışmanın şahidi.. Bundan da ders çıkartarak belediye yönetimini yönlendirmeli.

-15 günde bir belediye parti koordinasyonu için bir araya gelinmeli..

ÇÖMLEKÇİ KİMİN UMURUNDA?

TOKİ’nin iktidarın Trabzon’daki en prestijli projesi Çömlekçi ile ilgili aldığı karara muhalefetin meclis salonu dışında ses çıkarmaması manidar..

İyi Parti ile CHP kendini İstanbul seçimlerine kitledi. Seçimler bitti İmamoğlu, koltuğa oturdu CHP Trabzon’da bunun kutlamasını yapıyor..

Çömlekçi ise gündemine değil…

İktidar ise çömlekçi konusundaki duyarsızlığı ile rahat..

Kim Çömlekçi’deki son durumu gündeme getirecek..

Kim proje yine kısıtlandı diyecek.. Kim…

Trabzon şu anda sessiz.

Muhalefet varsa yoksa İmamoğlu diyerek Trabzon’un sorunlarını gündeme getirmeyi ajandasından çıkardı..Böyle muhalefet dostlar başına..

İLK NİKAH SÖZÜNÜ KİM VERDİ?

Ekrem İmamoğlu, koltuğuna oturdu…

Belediye önündeki konuşmasında alanda bulunan bir çift herkesin dikkatine çekti..
Kadının Trabzonspor erkeğin de F.Bahçeli olduğu iki sevgili, nikahlarını kıymak için İmamoğlu’dan ricacı oldular..

Ellerinden bu talebi dile getiren pankart sırtlarında da tuttukları takımın forması ile imamoğlu’nun da dikkatini çektiler. Tören ve İmamoğlu’nun konuşmasından sonra çifte İmamoğlu, nikahlarını kıyma sözü verdi…

Nikah temmuz ayında Trabzon’da kıyılacak… İmamoğlu da Trabzon’a gelecek..

GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Murat Zorluoğlu’nun Haluk Levent’i makamında kabul etmesi..

Bizzet Levent’i kendisini çağırması gelin görüşelim çayımı için demesi sanatçının gözünde Trabzon imajının sağlıklı şekillenmesinde büyük katkısı oldu…

Bu jestinden ötürü Zorluoğlu’nu kutluyoruz..

Haluk Levent’in oluşturduğu Ahbab grubuna da, Zorluoğlu destek vereceğini açıkladı..

Haluk Levent görüşmeden sonra 61saat’e şu açıklamayı yaptı…”Başkanın twitter üzerinden çay daveti çok hoşuma gitti..Bir çok ile gidiyorum böyle bir davet ilk kez Murat beyden geldi. Ben Trabzon’un yabancısı değilim.. Murat beyle sohbetten sonra Trabzon’u daha çok sevdim..Murat bey ilgili sempatik ve çok dolu biri….”