YENİ PARTİ İÇİN ARIYORLAR 

Meral Akşener hareketinin Trabzon ayağında henüz il başkanlığı noktasında bir isim netleşmezken, partiye gönül veren isimler, Trabzon’da güçlü bir oluşum için çalışmalarını sürdürüyor.

Parti’nin il başkanlığı için konuşulan güçlü isimlerden olan Hüseyin Örs’ün, şehrin önde gelen ailelerinden genç jenerasyonları telefon ile arayarak partiye davet ettiğini öğrendik.

Örs telefonla aradığı kişilere ‘Partide birlikte olalım’ çağrısı yaparken kendisinin başkan olup olmayacağı sorusuna ise ‘Benim olmama gerek yok, il başkanının kim olacağı önemli değil, önemli olan güçlü bir yapıda birlikte hareket etmek’ cevabını verdiğini öğrenildi.

MHP’den büyük bir kopma olacağı, toplu bir istifa yaşanacağı yönünde de iddialar var.

Bu iddialara yine yeni oluşumdan bir isim ‘Önemli olan toplu istifa değil, toplu bir katılım töreni olmasıdır, bu iş böyle organize edilmelidir’ önerisinde bulundu. 

BÜYÜK BİRLEŞMEYE ADIM ADIM 

Trabzonspor’da kötü gidişin yanında en büyük sorunlardan bir tanesi de tribünlerde yaşanan dağınıklık, herkesin ayrı telden çalması.

Son olarak Alanyaspor maçında tribünlerin bir kısmı istifa diye bağırırken bir kısmıda istifa diye bağıran gruplara tepki göstermişti.

Tribünlerde yaşanan bu ayrışmaya son vermek üzere bir grup harekete geçti ve ‘Tek ses Trabzon’ adı altında yeni bir oluşumun temelleri atıldı.

Birçok taraftar derneği bu grup altında birleşme konusunda ikna edilmiş. Şimdilik kimin başkan olacağı kesinleşmedi, yapılacak olan seçimle yeni tribün grubu oluşumunun başkanı seçilecek.

Diğer derneklerin de bu manada fikirlerine, oylarına önem verilecekmiş. Yeni oluşum beklenenden çok hızlı organize oluyor.

Bakalım Medical Park Stadyumunda Tek ses Trabzon beklenen birlikteliği sağlayacak mı? Tribünlerde yeni oluşum ilk maçta da gövde gösterisi yapacakmış.

Görünüşe göre tribünler renklenecek. 

HEKİMOĞLU: O DEFTERİ KAPATTIM

Trabzonspor Başkan adayı olan ve 11 oyla Trabzonspor başkanlığını kaybeden Celil Hekimoğlu geçtiğimiz günlerde babası Celal Hekimoğlu’nu kaybetti.

Patron Hekimoğlu’nun cenazesine binlerce kişi katıldı. Hekimoğlu’nun baba acısını tüm Trabzon yaşadı. Cenaze töreninde 61saat.com ekibi olarak törene katılanlara Celal Hekimoğlu’nu sorduğumuzda onun nasıl bir miras bıraktığını onun ile ilgili söylenenler ortaya koydu. 

Trabzon’da sanayi olmaz diyenlere en güzel cevabı vermiş, tırnaklarıyla kazıyarak Türkiye’ye adını yazdıran bir şirket kurmuştu. Ve hap çalışmış hep çalışmıştı. Son nefesine kadar.

Baba Hekimoğlu şirketleri 3 kardeşe teslime etti.

Şimdi Hekimoğlu ailesinin sorumluluğu daha fazla… Onun maddiyattan öte bıraktığı manevi mirasını adına yakışır şekilde yaşatacaklarından şüphe yok.

Celil Hekimoğlu denilince akıllara Trabzonspor geliyor. Hekimoğlu dost meclisinde Trabzonspor başkanlığı konusunu kapattığını söylüyor.

Hatta Hekimoğlu seçim dönemini hatırlatarak, “Trabzonspor sevdamız her zaman vardır. Bunun için başkan adayı oldum.

Ve her zaman hayırlısını diledim. Trabzonspor’a başkan olsam da olmasam da bir kurban keseceğim dedim. O kurbanı da kestim. Trabzonspor başkanlığı konusunu kapattım. Önümüzdeki süreçte neler olur bakacağız” ifadelerini kullandı.

Hekimoğlu neden böyle bir karar aldı, Türk futbolunun kirletilmesi, şike olayları,  futbolun siyasallaşması mı yoksa her geçen gün artan Trabzonspor kulübünün borcu mu.

İddialara göre resmi olmayan rakamlara göre kulübün borcu 1 milyara ulaştı.

Yeni transferlerle beraber başarı yakalanamazsa bu makas daha da açılacak. Acaba  Hekimoğlu’nin çekincesi bu mu? 

TRABZONSPOR’A ADAY ARANIYOR 

Celil Hekimoğlu’nun son açıklamaları ve takımın kötü gidişinin ardından Trabzonspor’a bir başkan adayı arayışı da başladı.

Kulislerde Beşiktaş maçının sadece Ersun Yanal için değil Muharrem Usta içinde bir dönüm noktası olduğu ifade edilirken, olası bir olağanüstü kongrede Trabzonspor’a başkanlık için Faruk Özak ismi ön plana çıkıyor.

Trabzonspor’a ve Trabzon’a her zaman önemli katkılar sağlayan Özak ismi sadece iktidar kanadından değil muhalif kesimlerce de kabul edilebilecek bir isim olduğu ifade ediliyor.

Başkanlık için ismi geçen bir diğer kişi ise Özellikle Ankara’da önemli yatırımlar yapan TFF Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Usta.

Muharrem Usta ile İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarıştığı seçimlerde de aday olması bekleniyordu fakat Usta ani bir kararla aday olmayacağını açıklamıştı.

İbrahim Usta’nın delege yönünden güçlü bir destekleyeni var. Ve her seçimde son dakika hamleleri ile seçimlerin kaderini değiştiren isim oluyor.

Bakalım olası bir kongrede yeniden başkanlığa talip olur mu?

SARAL İLLALLAH DEDİRTTİ 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin gelir getiren önemli şirketlerinden olan Trapark’ın başına Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan getirilmişti.

Kısa süre bu görevde kalan Fidan sonradan yaşanan  bir olay sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Sağlığına kavuştuktan kısa bir süre sonra istifa etmek zorunda kalan Fidan’ın yerine bu kez belediyede danışman olarak göreve getirilen Of eski belediye başkanı Murat Saral getirildi.

Saral görevi devralır almaz hemen işe koyuldu, personel eğitimi ve kılık kıyafetine çok özen gösteren Saral’ı bir Trapark çalışanına sorduk.

Saral’ın neredeyse her gün TRAPARK bölgelerini teftişe çıktığını belirten çalışan ‘Bizlere sahip çıkıyor, ezdirmiyor, ama illallah dedik. Her an gelebilir endişesi ile çok daha dikkatli çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Belli ki Saral işi sıkı tutuyor. Dileriz böyle devam eder ve herkesin şikayetçi olduğu bu TRAPARK bir düzene oturur. 

ERGİN AYDIN ÖZÜR DİLEDİ 

Emek A.Ş Yönetim kurulu üyesi Ergin Aydın ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve İnşaat daire Başkanı Nalan Aydın, geçtiğimiz günlerde evlatlarının mürvetini görmenin mutluluğunu yaşadı.

3 bakanın katıldığı düğün töreninde Aydın ailesinin kızları Handan ile Fatih Öztürk dünya evine girdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı düğün töreninin haberleştirilmesinin ardından düğünden haberi olmayan çok sayıda kişi Aydın ailesini arayarak tebriklerini iletti.

Anlaşılan o ki davetiyelerin dağıtımı ile ilgili zaman kısıtlılığı nedeniyle yaşanan bazı aksaklıklar bazı isimlere davetiye ulaşmamasına neden oldu. Konuyla ilgili çok sayıda telefon ve SMS alan Aydın ailesi sosyal medya üzerinde bir teşekkür ve özür mesajı yayınladılar. O mesajda şu ifadelere yer verildi.    

Evlatlarımız Handan - Fatih çiftinin düğün törenlerine bizzat katılarak bizleri onurlandıran, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ya, Genclik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK’a, Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, Bürokrasi, Spor, Siyaset, İş dünyasından mutluluğumuzu paylaşan eş dost akraba ve sevenlerimize, düğün törenimize katılamayarak telefonla arayan mesaj ve telgraf göndererek mutluluğumuzu paylaşan dostlarımıza teşekkür ederiz.

Ayrıca zaman darlığı nedeniyle kendilerine davetiye ulaştıramadığımız bu mutlu günümüze davet edemediğimiz dostlarımızdan bizleri mazur görmelerini temenni eder özür dileriz. 

ORTAHİSAR’IN BAŞKANI KİM OLACAK?

Trabzon Ak Parti’nin ilçe kongreleri devam ederken en çok merak edilen ilçe, merkez ilçe.

Yani Ortahisar. Şehrin kalbi olarak adlandırılan Ortahisar ilçesi Ak Parti için çok önemli. Özellikle yerel seçimler için Büyükşehir ilçelerden ötürü garanti görülürken Ortahisar bu manada intikam alınacak bir yer olarak görülüyor muhalifler tarafından.

Peki Ortahisar Ak Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş görevine devam edecek mi? Kimileri kaymakam olmalı diyor, kimileri il yönetimine girmeli.

Fakat Altunbaş yakın ekibine devam edeceği yönünde mesaj vermiş, 2019 için daha diri daha canlı daha aktif bir yönetimle, metal yorgunları ayırarak yolumuza devam edelim demiş.

Ankara nezdinde de Altunbaş’ın istenmediği dedikoduları şehirde dilden dile yayılsa da bize ulaşan bilgilere göre böyle bir duyum yok.

Delege kimi istiyorsa o olsun deniyormuş.

Altunbaş’a bugüne kadar rakip çıkan birkaç isim var, rakip olarak demeyelim de, o olmazsa biz varız diyen en az 5 kişi var.

Bu isimler kendi alanlarında başarılı insanlar.

Hepsinin gözü Ankara’dan gelecek mesajda. Yani Ortahisar’ın kaderini Ankara belirleyecek.