RIZA HOCA KİME KOLTUĞUNU TESLİM ETTİ?

Trabzonspor’u Trabzon dışından gelip, Trabzon’un efsane futbolcuları ile derin arkadaşlığı bulunan iki teknik adam oldu. Bu iki teknik adamın futbolculuk yaşamı da Beşiktaş’tı. Trabzonspor’un efsane futbolcularından;

Ali Kemal Denizci

Serdar Bali

Mehmet Ekşi

Ve Necdet, Beşiktaş’da da oynadı. Ve oynadığı dönemlerin Beşiktaş’da ki efsaneler ile unutulmaz anılara imza attılar.

Önceki gün, Rıza Hoca’nın tesislerdeki odasına;

Serdar Bali ile Ali Kemal Denizci ve Turgay Semercioglu ziyarete etti.

Hoca, üç eski dostunu görünce hemen ayağa kalktı ve odasındaki makam kodluğunu, Serdar Bali’ye teslim etti. Bali ısrar etti, oturmam dedi Rıza Hoca, senin yanında bu koltukta oturmam, sen otur dedi. Rıza Hoca’da ısrar etti, sen varken ben bu koltukta oturmam… Derken sonunda devreye Ali Kemal Denizci girdi, Rıza Hoca’ya koltuk senin dedi.

Peki, bu anlamlı ziyarette neler konuşuldu.

Tabi ki, Trabzonspor’un genel durumu.

Yapılan transferlerin yanlışlığı.

Bir mevkide üç hatta dört futbolcu varken bir mevkide hiç futbolcunun olmaması handikabı da gündeme geldi.

Efsaneler, Rıza Hoca’nın yanından ayrılırken, hep destek her zaman destek sözü de verdiler.

Umarız bu destek, takımın saha sonuçlarına da yansır.

Öte yandan, Trabzonspor’un efsaneleri Pazar günü (yarın) Bafra’da bir festivale katılacaklar. Efsaneler burada Samsunspor’un efsaneleri ile bir gösteri maçı yapacak. Organizasyonu Trabzonspor ve Samsunspor’da da top koşturan Sinan yapıyor. Trabzon’dan efsaneleri, Serdar Bali getiriyor.

OKULDA SEÇİMLERE HİLE KARIŞTI

Biz duyduk şok oldu. Sonra araştırdık vay be dedik.

Trabzon’un en köklü ilk öğretim okullarından Dumlupınar’da öğrenci temsilciliği secimi yapılıyor. Herkes heyecanlı. Velilerde minik öğrenciler de öğretmenler de. Sonunda adı bizde saklı bir öğrenci seçimi kazanıyor. Ama bakın ne oluyor. Veliler seçimde hile yapıldığını iddia ederek BİMER’e şikayette bulunuyor. Şikayet inceleniyor evet, hile yapıldığı ortaya çıkıyor. Temsilci seçimini kazanan okuldaki bir öğretmenin torunu. Anneanne, sandık başında torununa önceden oyları veriyor, o oyları örgencilere vererek, sandığa attırıyor.

Hayda…

Oldu mu şimdi.

Konu ile ilgili son bilgi. Seçim iptal. Anneanne öğretmen için soruşturma.

USTA'NIN BİLMEK İSTEMEDİĞİ GERÇEK

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, takımın en kritik günlerinde Trabzon’da değil. Şehrin havasını almadı, solumadı. Takımla birlikte olmadı sorun nedir anlamadı. Ama, birkaç gün kayıp olduktan sonra NTV’ye çıktı. Yine Trabzon dışında. Oysa, Usta bu açıklamalarını Trabzon’da yapmalıydı. Trabzon’u soluyarak.

Usta’nın bilmediği bilmek istemediği gerçek bu.

Bir başka gerçek de var.

Eğer, Usta’nın bugün gerçekleştirmek istediği hedeflerin hepsine ulaştığını varsayalım.

Takım lider.

Şampiyonluğa oynuyor.

Maçlarını kazanıyor.

Borç katlanmış.

Kimsenin umurunda olmazdı.

Yani, top üç direk arasından girdikten sonra sıkıntı yok. Girmedi mi var.

O nedenle Usta, topun iç direk arasından girmesi ile ilgili müdahaleleri olmalıydı. Şimdi bir sürü baş ağdırtan meselelerle uğraşıyor.

ASIM AYKAN'A SERT CEVAP

AK Parti’nin eski milletvekili adı yeni dönemde Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adaylığına geçen Asım Aykan, İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener ile ilgili bazı tespitleri oldu.

Aykan’ın bu tespitleri şöyle;

AKŞENER....
*2000'li yıllarda Tayyip beyle Trabzon seyahatindeydi.
*Sıkıntılı bir tavrı vardı. Sigaraları yakıp söndürüyordu.
*Sonra keskin bir U dönüşü ile uzaklaştı. MHP de yer aldı.
*Şimdi de MHP den koptu. "YENİ' bir partinin başında.
*Mesajlarına dikkat ettim. FETÖ ile ilgili bir cümle yok.
*Amerika adına ülkeyi teslim almak isteyenleri es geçmiş.
*Yurtta sulh konseyi FETÖ söylemiyle PARALELdi. Açıklama yok.
*Milliyetçi tabana yönelik bir söylem içinde.
*Allah diyerek bağrımıza hançer saplayanları gördükten sonra, acaba milliyetçilik adına yeni bir ihanet mi tezgahlanıyor? İzleyip göreceğiz. Sütten ağzımız yandı, yoğurdu.....

Aykan’ın bu açıklamasına, İYİ partinin kuruluş aşamasından bu yana hareketin içinde olan Hüseyin Kıran hemen cevap verdi. Kıran’ın cevabı da şöyle..

Sayın vekilim, kaç yaşında defalarca Hacca gitmiş dindar bir insansınız, göz göre göre iftira edip yalan söyleyeceğinizi düşünmüyorum. Sanırım konuşmayı tam olarak dinlemediniz . Meral Akşener'in konuşmasını ben dinledim Ankara'da idim. Alçak FETÖ örgütünden bahsetti hem de uzunca ve Namus ve Şeref'i üzerine yemin edip and içti bu örgütü yok edeceğine dair.
Şimdi bu yaptığınız kul hakkıdır, yalandır, iftiradır.
Ben samimiyet ile bunu bilmediğinizi düşünüyorum. Bence bunu düzeltmelisiniz.
Ayrıca Meral Hanım defalarca söyledi benim hakkımda bir şey bilip yada bir ıspatı bir şeyi olup da gereğini yapmayan Şerefsizdir dedi. Elinde yetki olan belli zaten Ohal var neden 13 ay oldu gereği yapılmadı. Bizimde zamanımız boşa gitmez, yanlış bir şey yapmazdık. Yoksa tuzağa mı düşürülüyoruz?
Yada bu söylenen şerefsizlik kelimesi herkese yapışıp kalacak.
Ayrıca siz belediye başkanlarını neden görevden alıyorsunuz?
FETÖ'cü oldukları için mi? Yoksa hırsız oldukları için mi?
Bu konuyla ilgili bir anınız var mı?
Bir soru daha,
Sizce mecliste ve kabinede FETÖ'cü yok mu?
Neden gereği yapılmıyor?
Biz vatandaş olarak gerçekten anlamıyoruz ne oluyor diye?
Bizi aydınlatır mısınız?

Bakalım bu tartışma nasıl sonuçlanacak.

ÖNCE BAKANLARIN ARASINI AÇTI

Yeniçağ Gazetesinden Ahmet Takan bir iddia ortaya attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan da istifa istenecek.

Takan yazılarında derin kulis bilgileri aldığını iddia eder. Hatta direkt saraydan bu bilgiler bana geliyor diyor.

TAKAN, Tansu Çiller Başbakanken, danışmanlığını yaptı. TAKAN’nın böyle ilginç iddiaları var. Mesela bundan önce Trabzonlu iki bakan Süleyman Soylu ile Berat Albayrak’ın aralarının açık olduğunu yazdı.

Hatta Albayrak, Soylu’ya “Benimle aynı karede görünme” bile dedi. Sonra bu iddia fos çıktı. TAKAN’nın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili iddiasının da çok gerçekçi olmadığını belirtelim. Bu iddia ortaya atılmadan önce Şeref Malkoç’un Belediyeyi ziyaretinde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na bizzat sorduk…. “Belediye başkanlarının istifa etmesine ne diyorsunuz…” Başkanın cevabı şöyle oldu…” Ben işine bakıyorum. O kadar yoğunum ki, bu gündemden kopuğum…” Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yoluna devam ediyor.

Bu arada haberin çıkması ve ardından yayılmasından sonra Ak Parti kulislerinde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu istifa ederse kim gelir tartışması anında yapıldı.

İki isim öne çıktı.

Buna dereyi görmeden paçayı sıvamak dense de bu iki ismi biz de size söyleyelim.

Şefik Türkmen

Sait Gürsoy.

O BELEDİYEDE TRABZONSPOR ZİRVESİ

Ortahisar Belediyesinde Trabzonspor zirvesi yapılmış.

Duyduk ki, Ortahisar Belediyesinin üst düzey (Siyaseten) yetkilileri bir araya gelmiş. Trabzonspor için bir kurtuluş stratejisi belirlemek için.

Bu çok doğru bir hamle. Belediye, sonuçta Trabzonspor’da ne oluyor ne olmuyor bilecek, görecek, gerekirsi müdahil bile olacak.

Acaba bu mini zirveden belediye içinden bir başkan adayı da belirlenmiş midir..?

Zira Başkan A.Metin Genç diğer başkanların aksine Trabzonspor ile ilgili olarak açıklamalar tespitler öneriler ve de sert tahliller yapıyor.

O nedenle, kurmayları ile bir araya gelip, makamında Trabzonspor’u masaya yatırabilirler. Bunda bir sıkıntı ve sakınca yok.

Hatta, Genç ya da bir başka belediye yetkilisi başkan adayı da olabilir. Yasa izin veriyor mu bilemiyoruz ama. Genç’in Trabzonspor ilgisi bizce güzel bir ilgi.