AK PARTİ 31 OCAK'A KİLİTLENDİ!

Ak Parti’nin bütün belediye başkan adaylarını bir araya toplayıp, yerel seçim manifestosunu açıklayacağı toplantı, 31 Ocak’ta Ankara’da yapılacak.. Bunun için ülke genelindeki bütün teşkilatlar hazırlıklarını tamamladı. Trabzon teşkilatı da o toplantıda güçlü bir şekilde yer almak için önceki gün bir teşkilat toplantısı yaptı..

Bu toplantıda Ankara’da izlenilecek yöntem belirlendi.. İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon olarak güçlü ve kalabalık bir şekilde o buluşmada yer almalıyız dedi.. Revi’nin özellikle aynı gün içinde belediye başkan adayları ile de toplantı yapması dikkat çekti..

Revi ilçe başkanları ile yaptığı toplantıda meclis üyelikleri ile ilgili olarak gerekli evrakların il yönetimine iletilmesini istedi.. 2 Şubat’da meclis üyelikleri başvurusu son bulacak. Revi ilçe başkanlarından belediye meclis üyeleri için şu ilkelere göre hareket etmelerini istedi

-Belediye ile iş yapara referans olmayın

-Belediye başkanı ve ilçe başkanının birinci dereceden akrabalarını listeye önermeyin

-Belediyede görevli işçi pozisyonundaki isimler listede olmamalı

-3 dönem kuralına asgari şekilde uyulmalı.

-Yeni yüzlerle teşkilat mensuplarını kaynaştırın

Bakalım Revi’nin bu hatırlatmaları hayata geçecek mi…? Bir il yöneticisi bu konuda başkan çok kararlı hiç geri adım atmaz dedi..

REVİ, İPİ ELİNE ALDI!

İl Başkanı Revi’nin dün hem ilçe başkanları hem de belediye başkan adayları ile ayrı ayrı bir araya gelmesi, şehrin siyasi gündemine oturdu.. Revi belediye başkan adayları ile bir araya geldiği toplantıda, başkan adaylarına ilginç uyarılarda bulunduğuna dair bilgiler geldi.. Basına kapalı olan toplantıya ilçe başkanları alınmadı… Belediye başkanları ile yapılan toplantıda ilk sözü, Murat Zorluoğlu aldı.. Zorluoğlu 31 Aralık’tan sonra bütün bir Trabzon genelinde şehrin önüne koyacakları projeler ile ilgili olarak ilçe belediye başkanlarının büyükşehir ile uyumlu olması gerektiğini belirtti.. Bu arada Revi, belediye başkanlarının dikkatine de şu konuları çekti.

-İlçe’de yapacağınız projelerin büyükşehir ile çelişmemesi gerekiyor. Koordineli olun

-Büyükşehir, ilçelerin ağabeyidir, kimse büyükşehir’den bağımsız proje düşünmesin

-İmar bütünlüğüne dikkat edin, tartışma olmasın

-Büyükşehir’in ilçelerinizde geliştireceği vaat edeceği projeler ile ilgili olarak yapıcı olun

-Özellikle büyükşehir’in kırsal alan mahallelerine getireceği hizmetin rantabil olması için önceden iş programı yapılmalı buna ilçe belediyeleri azami gayret göstermeli..

-Kamuoyu oyu önünde büyükşehir ile sorun varmış gibi açıklama ve tavırlardan uzak durulmalı..

USTAÖMEROĞLU'NDAN ADAYLARA ÇAĞRI

Trabzon Mimarlar Odası başkanı Gürol Ustaömeroğlu, özellikle yeni dönemde 1 Nisan’dan sonra Trabzon’da belediye başkanlığı koltuğuna oturacaklara 61saat aracılığı ile mesaj yolladı..

Ustaömeroğlu dedi ki, ister kamu, ister özel ister belediyeler özellik arz eden projeleri için yarışma açmalı…

Geçen sene bu konuda valiliğe gerekçeleri ile bir yazı yazdık, hiç ciddiye alınmadık.. Sonunda Tabakahanedeki tartışmalı belediye hizmet binaları ile okul ve öğretmen evi binası ortaya çıktı.. Bu şehre bari 1 Nisan’dan sonra kıymayın..

O KTÜ'LÜ BİLİM ADAMI NEREYE GİDİYOR

Türkiye Antarktika’da bir bilim üssü kuruyor…

Üs kurma çalışmaları yaklaşık 3 yıldan bu yana devam ediyor.. Bilim heyetinin içinde de KTÜ’lü bir bilim insanı var. Prof Dr Ersan Başar…Bilim heyeti önümüzdeki günlerde tekrar anılan kıtaya gidecek.

Heyetin başında da Prof Dr Başar var. Aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığını da yapan Başar, başarılı deniz çalışmaları ile bilinen bir isim.. Başar, anılan kıtadaki çalışmalarından izlenimleri zaman zaman lise öğrencilerine de anlatıyordu.. Yeni yolculuğunda hocamız ve ekibine başarılar diliyoruz.

AKYÜZ'ÜN İLGİNÇ YÖNTEMİ!

CHP’nin Ortahisar belediye başkanı Salih Akyüz seçim çalışmalarında özellikle bir masa etrafında toplanan seçmenlerine vatandaşa Trabzon’la ilgili tespitlerini yaparken eksiklikleri dile getirirken  bu eksikliklerle her türlü önerisini görsel olarak da sunuyor.. Yanında, bir hayli fazla fotoğraf ile gezen Salih Akyüz, Trabzon’da sokakların şehir ruhuna uygun olarak dizayn edilmesi gerektiğini belirtirken gösterdiği sokak fotoğrafı, görenler tarafından da bayağı olumlu karşılanıyor… Akyüz’ün elindeki fotoğrafta görülen sokak şekli, ben belediye başkanı olduğumda Ortahisar’da hayata geçecek diyor.

SAADET HERKESİ ŞAŞIRTACAK

Dün SP Trabzon il başkanı ile bir telefon sohbetimiz oldu..

Partinin büyükşehir’de aday göstermeyeceğine dair bir duyum aldığımız sorduğumuzda tepkisi sert oldu.. Nerden çıktı.. Biz belli bir strateji geliştiriyoruz.. İstiyoruz ki herkesin adayı belli olsun.. Büyükşehir adayımızı açıkladığımızda herkes taktir edecek…

Başkan Cevat Kurt’a yerel seçimle ilgili partinin genel bir slogan ile cepsiz ceketliler diyerek başkan adaylarını tanıtmasının halk neslinde bayağı ilgi gördüğünü söylediğimizde de, bize de aynı tepkiler geliyor dedi… Kurt iki gün içinde SP’sin büyükşehir adayını belirleyeceğine ifade etti..

İLK AK PARTİLİ DESEK DAHA DOĞRU 
CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu, bir süredir İstanbul’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için kurduğu ekip ile çalışmalarını yürütüyor. Dün Trabzon’a gelen Canalioğlu ile şans eseri karşılaştık, İstanbul’da umut veren bir tablo olduğunu, Ekrem İmamoğlu isminin tuttuğunu, Binali Yıldırım’ın isteksizliğinin herkes tarafından bilindiğini ifade etti. 
Canalioğlu sohbet esnasında politik güğümünde sıkı bir takipçisi olduğunu belirterek bizi bir konuda uyardı ve dedi ki: 
Dün ki köşenizde Bahçeşehir Üniversitesi’nde giden ilk Trabzonlu yazmışsınız.
 Aslında orada bir Trabzonlu olarak ilk ben Milletvekilliğim döneminde, konferans vermiştim ve en çok katılım gerçekleşen konferanslardan biri olmuştu. Bunun gibi bir çok ilki gerçekleştirmiştik. 
Trabzonlu Milletvekillerimizin bu geleneği devam ettirmesi kaynaşmaları tabi ki mutluluk verici’ ifadelerini kullandı. 
Dünki kuliste AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın ziyaretini kaleme almıştık, demek kendisi ilk Trabzonlu değilmiş bizde ilk Trabzon AK Parti Milletvekili olarak durumu düzeltelim o zaman.