AK PARTİ’NİN TRABZON’DA CHP KOZU!
28 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a iki ziyarette bulunacak. Bunlardan ilki Kasım ayında olacak. Bu ziyaretinde Trabzon’a yapılan yatırımları özetleyecek ve yapılacak yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapıp Trabzon Büyükşhir Belediye Başkan adayını ilan edecek. İkinci ziyareti ise Mart ayı içinde olacak. Bize gelen bilgiler böyle.
Peki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi son Trabzon ziyaretinde neler söyleyecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan özellikle yeni büyükşehir olan illerde yapacağı konuşmayla ilgili ilk ipucunu Denizli’de verdi. Dedi ki, ‘Denizlililer biz sizlere önemli hizletlerde bulunduk. Denizli’yi büyükşehir yaparak 30 büyükşehir arasına kattık. Bu demektir ki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Fakat muhalefet partisi sizden gelip hangi yüzle oy isteyecek. Biz Denizli’yi büyükşehir yapmak için yasa çıkardık. Muhalefet, Anayasa mahkemesine giderek bu karara karşı geldi. Şimdi Denzli’nin büyükşehir olmasına karşı çıkanlar hangi yüzle karşınıza çıkıp ‘bize oy verin’ diyecek" dedi. İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da da muhalefeti buradan vuracak. Biz Trabzon’u büyükşehir yapmak için yasa çıkardık ama muhalefet bu karara itiraz edip Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Trabzon’un büyükşehir olmasına karşı çıkanlar sizden hangi yüzle oy isteyecek’ diyecek. Bakalım ana muhalefet partisi Trabzon teşkilatları Başbakan’ın bu propagandasına nasıl cevap verecek?

1461 TRABZON’UN BAŞKANI NE DİYOR?
Başkan Şaban Bülbül ile 1461Trabzon’u konuştuk. Başkana borçlar sorulur önce. Mali tablo nedir? denir. Ne ile devraldnız üstüne ne kattınız? diye sorulur. Bizde ona borçları sorduk. Mali tablo nedir? dedik. Göreve geldiğinde borçsuz olan takımın şu anda 500 bin TL borcu olduğunu belirten Bülbül, takımın zamanla oturacağını belirtti ve ekledi, ‘Zor bir görev devraldık. Enkaz edebiyatı yapacak değiliz. Amacımız 1461 Trabzon’u en iyi yerlere taşımak. Kimse bu göreve başarısız olmak için gelmez. Fakat takımın eveliyatını herkes biliyor. Satılan topçuları, elde kalanları. Biz elimizdeki futbolcularımızla en iyi sonuçları çıkarmanın mücadelesini vereceğiz. Bir iki kötü sonuç ile kimse bizi yargılamasın. Takım oturduğunda güzel günler bizim olacak’ dedi. Her ne kadar bu şekilde ifadeler kullansada İbrahim Usta’nın gölgesinde kalan 1461 Trabzon ile ilgili taraftarın beklentisi büyük. Dileriz kısa zmanda kendini toparlar ve 1461 Trabzon geçmiş yıllarını bize aratmaz.

YOMRA BİZİM OLACAK ?
Trabzon’daki siyasi parti il başkanları arasında en mütevazi görünen isim MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli. Demeli elindeki siyah çantası ile Kahramanmaraş Caddesi’nde ilerliyor. Hem yürüyor hemde ayaküstü sorularımızı yanıtlıyor. ‘Belediye Başkanı olacak adayların isimleri çantanızda mı gizli?’ diyoruz. 'Hayır hepsi zihnimde. Birkaç ilçe kaldı’ cevabını veriyor. Kilit bir soru yöneltip Koray Aydın’a yakınlığı ile bilinen ve AK Parti’ye geçeceği iddialarını sürekli yalanlayan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu soruyoruz. Görüştünüz mü. MHP’ye geliyor mu’ dedik. Sadece şunu söyleyebilirim dedi ve devam etti ‘Yomra MHP’nin olacak’. Anketlerde sürekli birinci çıkan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu olmadan Yomra kazanılmaz tezinden yola çıkarsak İbrahim Sağıroğlu yakında MHP rozetini takacak gibi görünüyor.

ADAYLIK AÇIKLAMASINI BAKIN NEREDE YAPTI?
Trabzon’un ilçeleri arasında eğitim ve sahil dolgu alanı başta olmak üzere en fazla yatırım alan, yaptığı yoğun girişimleriyle hem Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın hemde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun taktir ettiği, Ankara’da da 9 yıllık başkanlığı sürecinde sağlam ilişkiler kuran Arsin’in Belediye Başkanı Erdem Şen çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyük bir cesaret örneği sergileyerek en seviyesiz ve acımasız eleştirilerin yapıldığı sosyal medyada haftanın 1 günü vatandaşlar ile sohbet eden Şen, son sohbetinde yeniden adaymısınız sorusuna ‘Evet adayım’ cevabını verdi. Şen, Arsin’de başlattığı yatırımları tamamlamak istiyor fakat Trabzon merkezde de Ortahisar için en fazla adı geçen ilçe belediye Başkan adayı olarak ismi ortaya çıkıyor. Ortahisar adaylığı ile ilgili net konuşmayan ‘Halkımız ve partimimiz en iyi kararı verir’ diyen Şen’in anketlerde de ismi yoğunlukta. Arsin’i Trabzon’un en fazla yatırım alan ve eğitimde çağ atlayan ilçesi yapmanın yanı sıra Trabzon’daki tüm sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaktan geri kalmayan Şen’in Ortahisar için şansı yüksek.

OF’DA SÜRPRİZ BİR ADAY
Trabzon’un Doğu’daki ilk ilçesi. Ben diyeyim Of ilçesi, siz deyin Of Cumhuriyeti. Yerel seçimlerde en fazla tartışılacak ilçeler arasında ismi yer alan Of’ta, Sarallar’ın kurduğu yıllardan bu yana gelen hakimiyeti devirmek içih bir çok sülela harekete geçmiş durumda. Bu kez durum farklı. Sadece Of merkezinden oy kullanacak isimler belediye başkanını belirlemeyecek, tüm ilçe sınıları içinde kalanlar oy kullanacaklar. Bu da, dengelerin büyük ölçüde değiştiği, buna bağlı olarak da aday yapılacaklar için de kriterlerin farklı olacağı anlamına gelmektedir. Sadece yerel ya da Trabzon değil, Türk siyasetinde bile niceliğinden daha çok niteliği ile etkili olan Of’u ve Of’ta yapılacak seçimleri farklı bir yere koymak lazım. Üstüne üstlük bir de buna Oflu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın hem gündem hem de hükümet içindeki etkisini eklerseniz!.. ‘O ki araştırdık, biraz derine daldık, bir atlatma haber yapma misali. Of için yeni bir oluşumdan söz etmemiz lazım. Bu da bizi hemen hemen herkesin bildiği Tellioğlu sülalesine kadar taşıdı. 2003’ten beri iktidar partisine hatırı sayılır bir destek veren ve epeyce kalabalık olan Tellioğulları içinden, Ak Parti’den “Of için hizmete talibiz” sloganı ile partili partisiz herkesin “hatırı sayılır, işini aşını bilen kişi” olarak nitelediği Şerafettin Öztel’in aday adaylığından söz ediliyor’ Görünen o ki, Of’ta Belediye Başkanlığı’na talip olanların sayısı epeyce kabarık. Bu durum, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Bayraktar’ı sevindirdiği kadar, bunların içinden birini aday yapma noktasın da zorlayacağa benziyor.

TRABZON BASININDA İKİ İSTİFA DAHA
Trabzon Basınında kazan kaynamaya devam ediyor. Kapatılan İlkhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Avni Özarslan, Trabzon basının da 3 gazeteye birden hakim olan ve Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalittin Aydın’ın kardeşi olan Gümüşhaneli işadamı  Nurettin Aydın’ın gazetesi Karadenizinsesi ile mahkemelik oldu. Maruz kaldığı baskı ve haksızlıklar nedeniyle gazeteden istifa etmeye zorlanan Özarslan, şimdi hakkını mahkemede arayacak.

Öte yandan Sonnokta Gazetesinin en fedakar çalışanlarından Adil Cebeci’de işyeri yönetimiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle dün istifa etti. ‘Aslan gibi verdim istifamı çıktım, devam edelim dediler ama ben kabul etmedim’ diyerek istifa eden Cebeci’ye yeni yaşamında başarılar diliyoruz. Sonnokta Gazetesine giripte yönetimle uyuşmazlık yaşayan Trabzon’un en deneyimli spor yazarları Adnan Sungur, Sertaç Hellaç gibi yollarını ayıran 6. kişi olan Cebeci’ye yeni yaşamında başarılar diliyoruz. Dün bir istifa haberide Taka gazetesinden geldi. Spor muhabiri Ali Demiral görevinden istifa etti. Başka bir sektörde iş hayatına devam edecek olan Demiral’a da yeni yaşamında başarılar diliyoruz.