AMG'E KİME RAKİP, KİM AMG'YE RAKİP

Trabzon özelinde yerel seçimlerde özellikle AK Parti içinde hem belediye başkanlık adaylığında hem de belediye meclis üyeliği adaylığında sayısal bir rekor kırılacağı muhakkak..  
Bazı siyasi gözlemcilere göre meclis üyeliği aday adaylığının bin 500’ü geçeceği söyleniyor..  
Bakalım o kadar sayısal bir rakama ulaşılacak mı..? Bu arada özellikle ilçe belediye başkanlık adaylıklarında güçlü isimler yarışacak gibi. AK Parti içinde Ortahisar ilçesi en dikkat çekici ilçelerin başında geliyor.. Mevcut Başkan Ahmet Metin Genç’in adı büyükşehir için sıkça telaffuz ediliyor. Ama kendi koltuğuna da parti içinde güçlü adaylar var..  
AK Parti kulislerinde Genç için ‘Pazara pirince çıkarken evdeki bulgurdan da olabilir’ diyenler yok değil. Büyükşehir’in en güçlü aday adayı arasında gösterilen Genç’e, Ortahisar’da güçü isimler rakip gibi.. 

Faruk Kanca, Temel Altunbaş, Nusret Onur, Mehmet Çelik, Yılmaz Büyükaydın, Erdem Şen gibi isimlerinde adı Ortahisar için sıkça seslendiriliyor.. 

KARS'A TRABZON'DAN ADAY GİDİYOR GİBİ

Bize gelen duyumlara göre Kars’ın AK Parti’den belediye başkan aday adayı Trabzon’un başarılı bürokratlarından  Çevre İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi mi olacak mış?  
Çiftçi’ye Kars’tan önceki gün bir heyet gelmiş. İçinde partinin önemli isimleri iş adamı ve kanaat önderleri de varmış…  
Çiftçi’ye Belediye başkan adaylığını düşünmesi teklifinde bulunmuşlar..  
Çiftçi’de bu teklife bildiğimiz kararı ile sıcak bakmış. Trabzon’dan Karsa bir başkan gönderecek gibiyiz.. Haydi hayırlısı.. 

BAYRAKTAR'IN OFİSİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Türkiye’de görev aldığı her kurumu marka yapan, en başarılı isimler arasında anılan ve Trabzon’a da görevleri sürecinde çok büyük katkılarda bulunan Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar şehir merkezinde inşası başlayan ve giderek de inşaatı belirgin hale gelen Camii ve sosyal donatıların olduğu  inşaatının şantiyesinde bir çalışma ofisi var..  
Erdoğan Trabzon’a geldiğinde mutlaka burayı ziyaret edip çalışmaları yerinde inceliyor.  
Bayram münasebeti ile Trabzon’a gelen Erdoğan hala Trabzon’da…  
Of ile şantiyedeki ofisinde mekik dokuyan Bayraktar’a toplumun her kesiminden isimler ziyaret ediyor. Ortahisar Ziraat Odası başkanı da Bayraktar’ı ziyaret edenler arasındaydı… Erdoğan Bayraktar bu ziyaretlerde özellikle siyasi gelişmeler beklentiler ve yol haritası ile ilgili sorularla muhatap kalıyor ama kendini bağlayıcı konuşmuyor. Özellikle ülkenin içinde bulunduğu durum, alınması gereken tedbirler ile ilgili fikirlerini misafirleri ile paylaşıyor ve bu dönemde AK Parti’ye Tayyip Erdoğan’a her zamankinden daha fazla destek olunması gerektiğinin altını özellikle çiziyormuş.  

Trabzon’un güçlü siyasilerinin olduğu bakanlarının, bürokratlarının bulunduğunu belirten Erdoğan kamuoyunda belediye başkan adaylığı ile ilgili büyük beklentinin olduğuna dair sözlere de yorum yapmıyor. Trabzon’a güzel bir cami ve sosyal donatı alanı için uğraş veriyorum tek önceliğim bu diyen Erdoğan Bayraktar bizzat şantiyede gözlem yaparak bazen kolları da sıvıyor projeye direk müdahil oluyor..  

BÜYÜKŞEHİR'İN BÜROKRAT ADAYLARI

Dün Trabzon Büyükşehir belediye meclisinde olup, hedeflerinde belediye başkan adaylığı olan Ak Parti meclis üyeleri ile ilgili bazı bilgiler vermiştir.. Şimdi de Büyükşehir bürokratları arasında, hedefinde belediye başkan adaylığı olanlardan bahsedelim.. 

Mesela Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, sürekli olarak kendini geliştiriyor, araştırıyor, analizler ve raporlamalar yapıyor,  AB projeleri üzerinde yoğunlaşıyor, eğitimi ve yabancı dil noktasında kendini geliştirmenin gayretini veriyor.  
Yakın çevresi ve teşkilattan isimler Akkaya’nın gelecekte hedefinde büyükşehir belediye başkanlığı yattığını telaffuz ediyor ve O’nu şehirdeki en ulaşılabilir ve pratik çözümlerle sorunlara eğilebilen isim olarak görüyor. 

Peki büyükşehir bürokratları arasında belediye başkan adaylığı düşünenler kim. 

Hemen ifade edelim.. 

Ahmet Yoloğlu; Akçaabat için ismi geçiyor ve kendisi de hazırlanıyor 

Davut Çakır: İstanbul’un büyük ilçelerinden biri için teklif gelebilir, Büyükşehir için de ismi geçiyor.  

İbrahim Kul; Hem Çarşıbaşı, hem Ortahisar hem de Büyükşehir için adı geçiyor. Yakın çalışma arkadaşları Ortahisar’ı düşün diyor. 

Muhammet Altınel: O’nun da adı Akçaabat için geçiyor. 

Cengiz Çolak: Artık Maçka seni bekliyor deniyor.. O da düşünüyor. 

Ahmet Kurt: Görevlendirme ile belediyeden Aile ve Sosyal Hizmetlere geçti aklı fikri Tonya’da.. Bu sefer de şansını deneyecek. 

Bu arada Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışıp, muhtar adaylığı düşünenlerde bir hayli fazla. Önümüzdeki günlerde bu isimleri de kamuoyuna duyuracağız.. 

ÖRS-CANALİOĞLU BULUŞMASI...

Bayram tatilinde Hüseyin Örs ile Volkan Canalioğlu bir araya geldi. 
İki dostun buluşmasına hemen siyasi bir değerlendirme de yapıldı. Bu buluşmada iddia o ki, Örs Canalioğlu’na İYİ Parti’ye geçmesi yönünde teklifte bulundu. Bu bir duyum olsa da son dönemlerde partisinden uzaklaşan Canalioğlu için gündeme gelebilecek bir konu.   
Siyasi kulisler bu bilgiler ışığında hareketlendi..  
Ancak bizim tahminimiz ve öngörümüz o ki, Canalioğlu partisini terk etmez ve büyükşehir adaylığından başka da bir  teklifi kabul etmez.. 
Bu arada şu bilgiyi de verelim. AK Parti, Canalioğlu’nu yakından takip ediyor…  
Canalioğlu’nun potansiyelinden ürken Ak Parti’yi yerel seçimlerde en çok sevindirecek gelişme Canalioğlu’nun hiçbir yerden aday olmaması…  
Olursa, Ak Parti ciddi şekilde zorlanacak gibi.. 

CHP'DE SAHAYA O'DA İNİYOR

Ve CHP’de alana büyükşehir adaylığı için Müslüm Tokgöz de iniyor.  
Ankara’da bir grup arkadaşı ile durum değerlendirmesi yapan Tokgöz, adaylık ile ilgili nabız yoklamak için Trabzon’a gelip partinin kanaat önderleri ile bir görüşme yapacakmış..  
Tokgöz, Trabzon’da il başkanlığı da yapmış bir isim…  
Damardan CHP’li….  
Ve CHP içinde bedel ödemiş bir isim…  
Müslüm Tokgöz, siyasetin cilvesini, çalımlarını iyi bilen biri.. Tokgöz’e göre de CHP adaylarını büyükşehirlerde merkez yoklaması ile belirleyecek gibi.. Ama Trabzon her zamanki gibi bir istisna olabilir..