REVİ NE DEMEK İSTEDİ 

AK Parti dün kapalı kapılar ardından, 2.5 saatlik bir il danışma meclisi toplantısı gerçekleştirdi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Haydar Revi’nin başkanlık ettiği toplantıya Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il gençlik ve kadın kollarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

200’ü aşkın katılımın oldu toplantıda İl Başkanı Haydar Revi’nin yapacağı konuşma herkes tarafından merak ediliyordu.

Çünkü son günlerde sağlık sorunlarını mazeret gösteren bir takım partililer, başkana alternatif kişilerin isimlerini konuşarak il başkanlığı kongresinde bir değişim olacağı sinyalini veriyorlardı.

Adaylığa niyeti olan bazı isimlerde ‘Başkan Revi olmaz ise oluruz’ diyerek niyetlerini açık açık ifade ediyorlardı.

Revi dün konuşmasında çok dallandırıp budaklandırmadan ‘Son kontrollerimi yaptırdım, sapasağlam buradayım, bir sıkıntı yok, merak eden, arayıp soran dostlarımızın bilgisi olsun’ ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerle Revi başkan adaylığına niyeti olanlara ‘Daha ölmedik, biz buradayız’ mesajı verdiği ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR ELEMAN ALACAK MI?

Kısa sürmesi beklenen toplantıyı bir parti yöneticisinin sitemkar bir açıklaması alevlendirdi.

Parti yöneticisi konuşmasında ‘MHP’li bir partilinin ismini vererek ‘Biz teşkilat mensupları olarak onun kadar olamadık, kıymet göremedik’ dedi.

Aslında genel bir eleştiriydi ama kelimeler arasında işçi alımlarıyla ilgili söylemler olunca işler kızıştı.

Bu sitem neye karşı, hangi belediyeye karşı yapıldı çözemedik ama Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç topu göğüsleyerek bir takım açıklamalarda bulundu.

Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu söz alarak ‘Ben göreve gelmeden önce belediyeye 500 kişi alındı, keşke o zamanda alımlar bu şekilde gündeme gelseydi’ dediği öğrenildi.

Salonda 500 kişinin işe alındığı zaman o dönem işe alınması için isim veren ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve diğer partililerden çıt çıkmaması birçok katılımcıyı şaşırttı.

Bu arada Ortahisar Belediyesinin yeni binaya geçtiği için 50 yeni personel alacağı iddiasını Başkan Genç yalanlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu TİSKİ’ye yeni eleman alımı yapılacağını ama bu alımın herkese eşit şartlarda ilana çıkılıp çeşitli beceri sınavları ile gerçekleştirileceğini ifade etti.

Zorluoğlu’nun herkese eşit şartlar ifadesi sonrası salonda bazı homurdanmalar meydana geldi.

ORTAHİSAR VE YOMRA’YA KİMLER TALİP?

temel altunbaş ile ilgili görsel sonucuAK Parti’de il kongresi kadar ilçe kongreleri de çok merak ediliyor. Ve bir çok ilçede bir çok isim şimdiden lobi çalışmalarına başladı.

Özellikle Ortahisar İlçesi için bir takım grupların hazırlık içinde olduğunu duyduk.

Mevcut Başkan Temel Altunbaş’ın devam edip etmeyeceği bilinmiyor ama teşkilat, ekibi ve özellikle genel merkez Altunbaş’ın devam etmesi yönünde hem fikir. 

sağıroğlu ibrahim ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un en hızlı gelişen ilçelerinden olan Yomra’ya da çok sayıda talip var. Mevcut başkanın yakın çevresine devam edeceğine dair görüş bildirdiği duyumu var ama kesin değil.

Bir iddiaya göre de eski belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun ilçe başkanı olacağı. Hatta Sağıroğlu’nun bu yönde bir liste hazırlığı olduğu bile söyleniyor.

Eğer Başkan Sağıroğlu ilçe başkanı olarak göreve gelirse Yomra’da çift başkanlı bir yönetim anlayışının hüküm süreceğini belirtelim.

Hatırlayın Maçka İlçesi’nde Koray Koçhan İlçe başkanı iken yatırımların sıkı takibini yapıp, belediye başkanı olmamasına rağmen önemli yatırımları ilçe başkanı olarak memleketine kazandırmış sonra belediye başkanı olmuştu.

Sağıroğlu’da aynı bu şekilde bir yöntem izleyebilir diyenler çoğunlukta. 

TRAFİK ŞUBE ŞAŞIRMA SABIRLARI TAŞIRMA 

trabzon trafik polisi ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da her geçen gün artan araç sayısına rağmen aynı yollar ve düzenle Trabzon Emniyet Müdürlüğü, trafiği düzene koşmak için var gücüyle çalışıyor.

Özellikle son dönemde, meydan ve kilit noktalara konuşlandırılan ekipler sayesinde gerek Çömlekçi gerek meydan ve Taşbaşı bölgesinde önemli oranda bir rahatlama söz konusu.

Dileriz bu hassasiyet devam eder fakat bir konuda Trafik Şube’yi uyarmak veya bir öneride bulunmak istiyoruz.

Liman kavşağının, trafiğin yoğun olduğu dönemlerde dubalarla kapatılması uygulaması gerçekten verimli ve yerinde bir uygulama. Gönül ister ki burayı tamamen trafiğe kapatalım ama bağlantı yollarının stratejik önemi nedeniyle bu mümkün olmuyor.

Fakat şöyle de bir konu var, bu kavşağın ne zaman dubalarla kapatılacağı belli değil.

Yani bunun bir saati olmalı ve sürücüler de bu konuda bilgilendirmeli.

Bir gün saat 17.00’da kapatanına kavşak bakıyorsunuz bir gün 16.00’da kapatılıyor. Elbette trafiğin yoğunluğuna bakılarak burada karar veriliyor ama, burayı sık kullanan vatandaşlar bunun belli bir saatinin olması gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca dubalarla kapatıldığında, sinyalizasyon sistemlerinin de sarı ışığa döndürülmesi gerekiyor.

Uzaktan gelen sürücüler kırmızıyı görünce haliyle yavaşlıyor fakat kavşağa geldiğinde polisi görüp geç işaretiyle hızlanıyor.

Yine kavşağın kapatılıp kapatılmadığından habersiz sürücüler eğer kavşağı kullanacaklarsa haliyle o şeride geçmeye çalışıp yavaşlıyor ve kavşağa gelene kadar bu yavaşlama sürüyor, ne zaman dubaları görürse o zaman yoluna devam ediyor.

Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerine sürücülerin bu şikayetini iletmek istedik. 

STURRİDGE VE KORUMALARI….

Trabzonspor’un yıldız ismi Daniel Sturridge, kulübün, şehrin ve ülkenin gündeminden düşmüyor.

Trabzon’da günlerini geçiren ve Beşiktaş’a hazırlanan İngiliz forvet Daniel Sturridge, üzerindeki yorgunluk ve stresi atmak için kendisini alışverişe verdi.

Trabzon’da bir alışveriş mağazasında gördüğümüz Sturridge’nin yanında sevgilisi Jamilia’nın yanı sıra 2 adet de koruması vardı.

Açıkcası bu görüntüyü anlamlandıramadık ve şaşırdık böyle bir şey nasıl olur diye!

Biraz araştırma yaptık ki Sturridge’ye o korumları Ramada Otel tahsis etmiş.

Otelin sahibi Hüseyin Başaran oyuncunun dışarı çıkacağım talebi sonrası bir şöför ve bir korumayı Sturridge ile yolluyor.

Tabi bu 2 personel olayı biraz farklı anlıyor ve Sturridge ile fotoğraf çekilmek isteyenleri kendilerine rol biçerek reddediyor.

Tabi bu da onların işi ama, bu konularda biraz daha dikkatli olmak ve insanları kırmamak  gerekiyor. 

HEKİMOĞLU 1 MİLYON TL’YE SATIYOR!

Trabzon’un önemli iş adamlarından Celil Hekimoğlu hemen hemen her alanda yakaladığı başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.

Trabzon sporuna verdiği destekle öne çıkan Celil Hekimoğlu kurduğu ekiple şu sıralarda 2. Lig’de fırtınalar estiriyor. 

Futbolun yanı sıra denize de ilgisiyle bilinen Hekimoğlu yat sevdasıyla da öne çıkıyor.

Özel bir yatı bulunan Hekimoğlu kendisine ait olan zaman zaman misafirlerini ağırladığı Türk Bayraklı ve Trabzonspor logosu bulunan yatını 1 milyon TL’den satışa çıkardı.

Daha iyisini almak isteyen Hekimoğlu alacağı yat şimdiden yat limanının en çok konuşulan konusu haline geldi…