SEZGİN MUMCU İLK FİREYİ VERDİ

AK Parti’nin yeni il başkanı Dr. Sezgin Mumcu’nun yönetiminde ilk fire kadın yöneticiden geldi. İl yönetim Kurulu üyesi Nisa Nur Çift yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı.

Toplantılara katılma noktasında istikrarsız olduğu gözlenen çoğu toplantıya katılmayan Çift’in partiye yeteri kadar zaman ayıramadığı için yönetimden ayrıldığı ailevi sebepleri mazeret gösterdiği ifade ediliyor.

Çift’in yerine yedek 1’deki Zübeyir Efendioğlu yönetime girdi ve dün akşam ilk toplantısına katıldı.

Kızılay Ortahisar Başkanlığı'nı başarıyla yürüten partili partisiz her kesimin faaliyetlerini taktirle karşıladığı Efendioğlu’nun partiye de önemli katkıları olacağı kesin.

İBRAHİM USTA BİR İLKİ BAŞARDI
TFF’nin eski yöneticisi Arsinspor’un eski başkanı Trabzonspor aşığı İş insanı İbrahim Usta önceki gün bir ilki gerçekleştirdi.

Trabzon genel ve yerel medyasının hem siyasi hem ekonomik hem de spor gazetecilerini bir araya getirdi.

TGC aracılığı ile böyle büyük bir buluşmayı organize etti.

Genellikle böyle üç ayrı kategoride mesleğini yapanlar aynı toplantıda bir araya gelmezlerdi..

İbrahim Usta’nın samimiyeti ilişkileri dünkü kalabalığın sebebiydi. Trabzon’da yapılmış en kalabalık basın toplantısını gerçekleştirdiği desek yalan olmaz.

Usta’ın medya ile buluşmasına 3 yakın arkadaşı da katıldı. Yılmaz Odabaş, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı. Bu üç isim Usta’nın yol arkadaşı…

Usta, öyle görülüyor ki, önümüzdeki her türlü seçimlerde adı Trabzon’da gündeme gelecek bir isim..

Siyasete ‘neden olmasın’ diyerek girebileceğini belirten Usta’nın konuşmasındaki en ilginç ifade ise şu anda iş başındaki TFF’ye yönetim kurulu üyesi olarak bir son dakikada hamlesi ile yeni giremediğini belirterek bu son dakika hamlesinin nedenini de kendisinin çok iyi bildiğini söylemesi.

Bunu net olarak açıklamadı ama çok iyi bildiğini söyledi. Anladığımız kadarıyla bir yine bir açıklaması yüzünden oldu, ama belli ki buzlar erimiş, yine yeniden diyebilir.

TÜRKİYE’DE BİR ÖRNEK VE REKOR…

Bir kan ve kas hastalığı türü olan Hemofili hastalarının Trabzon’da bir derneği var.

Dernekte 2011 yılından bu yana hemofili hastası olmayanlar yöneticilik yapıyor.

Ve bu Türkiye’de bir ilk..

Prof Dr Mehmet Sönmez yanına Trabzon’un önde gelen isimlerini bir araya topladı ve dernek yönetimini oluşturdu.

Hemofili hastalarının her türlü ihtiyaçlarını karşılayan dernek yönetimi bu dönem de kongresine yaptı ve kuralını bozmadı.

Yönetime yine hemofili hastası olmayan duyarlı insanlar girdi.

Yeni yönetimde şu isimler bulunuyor.

Başkan Prof Dr Mehmet Sönmez, Başkan Yardımcısı Prof Dr Erol Erduran, Sayman Mali Müşavir Osman Kenan Aksoy, Sekreter kamu görevlisi Mehmet Armutçu, Üyeler İş insanı Sıtkı Aktaş, İs insanı Adnan Bayram, iş insanı Şahin Birsen, Ortahisar Basın dairesi başkanı Yusuf Keskin ve gazeteci Ali Savaş..

Hemofili hastaları arasında dayanışma, tedavi esnasında gerekli yardımları yapma hasta ailelerini burs ve diğer yardımları yapmakla ilgili çalışmalar yapan Karadeniz Hemofili Derneği’nin yönetiminin hasta olmayan duyarlı insanlardan oluşması, Türkiye’de örnek gösteriliyor.

‘KAPIMI AÇMA’ DEDİ AMA…

Bundan bir süre önce, silahlı bir suikast girişimine uğrayan ve yara almadan kurtulan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a devlet beklenen hamleyi yaptı ve silahlı yakın koruma verdi..

Emniyet müdürlüğü tarafından Bıyık’a verilen yakın koruma, göreve başladı..

Yakın koruma, Bıyık’a yakın korumalı yaşamın gerekliliği konusunda da bilgiler verdi.

Artık yakın koruma ile birlikte çalışacak olan Mustafa Bıyık, yakın korumadan, makam aracından inerken kapısını açmamasını istedi ama, yakın koruma böyle bir kural olmadığını kendisinin araçtan inmeden Bıyık’ın inmemesi gerektiğini söyleyince mecburen yakın koruma, aracın kapısını da açacağını söyledi.

Bıyık en kısa zamanda yakın korumasız hizmete devam etmek istediğini de söyledi.

AK PARTİ YOMRA’DA…

Ak Parti Yomra’da harıl harıl yeni bir ilçe başkanı arıyor.

Hem il yönetimi hem de genel merkez hem de milletvekilleri doğru ve kamuoyunda kabul görecek bir isim için çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda..

İlçede önceki gün yeni bir isim gündeme geldi.. Mimar Erdem İskender..

Erdem İskender’in partinin teşkilatlarından sorumla genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir’in de yakından tanıdığı isimdir deniyor…

İskender ile ilgili olarak ilçede olumsuz görüş belirten yok ancak parti içinde bir grup, son yerel seçimlerde Erdem İskender’in partisine oy vermediği de konuşuluyor.

Yomra’da parti genel merkezi sil baştan yapıyor.

O nedenle, geçmişte kimin ne yaptığına da pek fazla bakılmayacak gibi.

AĞAOĞLU’NUN EN ZOR SINAVI…

Trabzonspor’da yarın seçimsiz genel kurul var.

Saat 11’de KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi'ndeki genel kurula katılımın yüksek olacak.

Zira özellikle kulübün mali durumu ile yakından ilgilenen önemli isimler yarınki genel kurulu bekliyorlardı.

Yarın ki genel kurum öncesi de Ağaoğlu transfer hamlesi yaparak kendisine gelecek eleştirileri bu transferlerle geçiştirmeye çalışacak.

Özellikle Hamsik’in kongreden bir gün önce Trabzon’a getirilmesi de Ağaoğlu’nun stratejik hamlesi olarak nitelendiriliyor.

Trabzonspor  yarınki genel kurulunda kulübün bütün malı portesi şeffaf bir şekilde genel kurul üyelerinin bilgisine sunulacak.

Bu arada bir grup azınlıkta da olsa genel kurulda hesapları ibra etmemek gibi bir çalışma içerisinde.

Bakalım bu grubun hamlesi genel kurulda nasıl karşılanacak