TRABZON BÜYÜKŞEHİR KARIŞTI

AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını hiç tahmin edilmeyen bir isim olarak açıklanması Trabzon’da her şeyi alt üst etti.

Gündeme gelen aday adaylarına yönelik pozisyon alanların planları suya düştü. İsyan edercesine açıklamalar ve yorumlar ard arda geldi.

Ve özellikle belediye koridorlarında ‘Bu da nereden çıktı, tanımayız etmeyiz, kime yakındır, kimle teması vardır, nasıl bir yönetim anlayışına sahiptir, ekipleri değiştirir mi’ soruları yankılanmaya başladı.

Trabzon’un yeni Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Zorluoğlu gittiği yerde önemli ölçüde rotasyon yapan bir isim.

Özellikle Elazığ’dan Van’a giderken birkaç ismi yanında getirmiş. Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş bu isimlerden biri. Muhtemelen Trabzon’a da Zorluoğlu ile birlikte gelecek.

murat zorluoğlu ile ilgili görsel sonucuBir diğer iddia ise, yeni aday Zorluoğlu eğer başkan seçilirse, kendisine Ankara’dan Trabzon’daki çalışma ekibine dair bazı isimler verilecek.

Bu isimlerden bazıları ile yoluna devam etmesi, bazılarının ise görev yerlerini değiştirmesi istenecek.

Bu duyumlar herkesin kafasını karıştırmış durumda.

Trabzon’u ve özellikle belediyeyi hiç bilmeyen bir isim olması, kimileri için avantaj olurken kimileri için ise tam bir dezavantaj.

Fakat Zorluoğlu’na yakın bir isim şunu dedi ‘İşini yapan adamı her zaman bir üst makama taşır, boş işlerle uğraşan adamları ise asla affetmez’.

İşte Zorluoğlu ile ilgili ilk ipuçları bunlar.

TRABZON KURBAN EDİLDİ

Ä°lgili resimTrabzon’da CHP’nin Ortahisar’daki güçlü aday adaylarından Salih Akyüz çok ön plana çıkmasa da proje ofisinde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor ve partisinin adaylarını belirleyeceği 5 Aralık gününe hazırlanıyor.

Yazılı görsel ve sosyal medyadan uzak durmaya özen gösteren Salih Akyüz, sık sık mahalle ziyaretleri yaparak, vatandaşları dinliyor.

Partili partisiz herkes ile birebir görüşen Akyüz Trabzon’un özellikle kabli konumundaki Ortahisar ilçesinin kişisel ihtiraslara kurban edildiğini belirterek şu ifadeleri kullanıyor, ‘Trabzon’da Büyükşehir ile Ortahisar aynı partiden olmasına rağmen büyük bir çekişme içine girdiler. Bunu tüm Trabzon biliyor, Trabzon’a çok paralar geldi, ama maalesef halkın ve şehrin çözümü noktasında bu paralar kullanılmadı.

Reşadiye köprülü üst geçidi bunun en bariz örneğidir.

Ortahisar aslında yapabileceği birçok şehir Büyükşehir Belediyesi ile olan çekişmesinden ötürü yapamamanın yanında, itiraz da edemedi. Çünkü partime zarar veririm düşüncesi ile hareket etti.

Olan Ortahisar’a oldu. Hakettiği bir çok yatırımı alamadı.

O köprülere harcanan para ile bugün raylı sistemin yarısı bitmişti.

Biz partisine, osuna busuna bakmayacağız, şehrin taleplerini gözler önüne serip çözümlemelerle şehri ve halkı rahatlatmanın peşine gideceğiz’ dedi.

Yaptığı ziyaretlerde halkın özellikle Büyükşehre Kayyum Belediyesi başkanının atanmasına büyük tepki gösterdiği belirten Akyüz, ‘Biz paylaşımcı ve tüm partilileri kucaklayacak bir anlayış ile göreve geleceğiz. 5 Aralık sonrası bunları daha geniş bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız’ dedi.

ORTAHİSAR’A GENÇ DEMİŞLERDİ AMA

ahmet metin genç ile ilgili görsel sonucuDaha düne kadar Trabzon Büyükşehir Belediyesi için en güçlü aday olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç için genel merkeze verilen birçok raporda, ‘Ahmet Metin Genç Ortahisar’dan alınırsa AK Parti Ortahisar’ı kaybeder’ yorumları yapılıyordu.

Fakat dün büyükşehre Murat Zorluoğlu açıklandıktan hemen sonra, yukarıdaki senaryoyu çizenler anında karar değiştirip ‘Otahisar’a Ergin Aydın gelebilir’ algısını yaymaya başladı.

Aslında işin başından beri Ergin Aydın Ortahisar’a yakıştırılıyordu.

Şimdi dünün Genç’cileri, bugünün Aydıncıları oldu. Bu da gösteriyor ki Ahmet Metin Genç’e yönelik büyük bir operasyon yapıldı.

Genç bu bu operasyonu son günlerde görse bile, hamle yapmakta geç kaldı, yakın ekibi bu tehlikeyi bertaraf edecek çalışmalar yerine hiç olmayacak işlerle uğraştı.

Sonuç şimdi dünün Büyükşehir adayı için bugün Ortahisar’da tehlikeye düşmüş oldu.

ALP VE AĞAOĞLU’NA ULAŞILAMIYOR

ağaoğlu alp ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’da 1-2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olağan kongre öncesi adeta liste savaşı çıktı.

Dün bütün gece telefon trafiği yaptık, neredeyse tüm yöneticiler listeden haberi olmadıklarını söyledi.

Daha sonra listeyi birlikte hazırlayan Mehmet Yiğit Alp ve Ahmet Ağaoğlu’na ulaşmayı denedik.

Adeta kampa girdiler. Telefonlara bakmadılar. İkilinin baş başa listeyi yaptıkları, hatta Serhat Albayrak ile de buluştukları bilgisi bize ulaştı.

Biz değil Trabzonspor’un mevcut yöneticileri de kendilerine ulaşamadı.

Bizden bile bilgi almaya çalışanlar oldu.

Ağaoğlu ve Alp gece 4’e kadar liste çalışmalarını sürdü ve son şekli verdi.

Kimse yeni yönetimde olup olmadığını bilmiyordu.

Asbaşkanlık için ‘Kesinlikle yokum’ diyen Hayrettin Hacısalihoğlu’nun yerine düşünülen işadamları Mustafa Beyazlı ile Yılmaz Büyükaydın’da, ‘Bizi arayan olmadı’ dedi saat 23.00 itibari ile.
Sabahın ilk saatlerinde yönetimde kalanlara ve gidenlere tebliğler yapıldı.

Bugün açıklanacak listede sürpriz isimlerin yer alacağını size şimdiden söyleyelim.

CANALİOĞLU ADAY OLACAK MI ?

canalioğlu trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da AK Parti’nin büyükşehir Belediye Başkan adayını murat Zorluoğlu olarak açıklamasının ardından gözler ana muhalefet partisi CHP’ye çevrildi.

Trabzon’da CHP’den ziyade her partilinin sokakta konuştuğu ve AK Parti’lilerin de çekindiği isim olan eski milletvekili Volkan Canalioğlu ile karşılaştık.

Kendisine yoğun bir baskı var. Gittiği her yerde ‘Volkan abi seni bekliyoruz’ sözleriyle karşılaşan Canalioğlu’na CHP tarafından milletvekili adaylığı döneminde büyük haksızlık yapılmıştı.

CHP’nin bir özür borcu olan Canalioğlu’nun aklında şimdilik adaylık yok. AK Parti’nin Ortahisar’da seçimi kaybedebileceği, Volkan Canalioğlu’nun bu seçimi alabileceği sözlerine ise Canalioğlu çok sıcak bakmıyor.

Anladığımız kadarıyla Canalioğlu Ortahisar’da kesinlikle yokum diyor.

Büyükşehir için ise gelen yoğun baskılara ne kadar dayanabilir bilemiyoruz.

Ama ortak bir konsensüs kapısını çalar ve çok ısrar edebilirse belki büyükşehir için ikna edilebilir.

CHP TRABZON’DA NEDEN KORKUYOR?

canalioğlu trabzon ile ilgili görsel sonucuAna Muhalefet Partisi CHP’nin Trabzon’da Ortahisar ve bazı ilçeler haricinde resmi olarak Büyükşehre başvuru yapan aday adayı yok.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’a bu konuyu sorduk, aday bulmakta zorlanıyor musunuz dedik.
Uzun henüz YSK’nin seçim takvimini açıklamadığını belirterek ‘Birçok ilçede, Ortahisar’da ve Büyükşehirde partimizden aday adayı olmak için çok sayıda talep var.

Fakat seçim süreci henüz başlamış değil. Trabzon son dönemde çok ihmal edildi. Halkımızın büyük tepkisi var. Biz isimleri kamuoyuyla paylaşmıyoruz çünkü isimleri duyulan arkadaşlarımızı Ankara’ya çağırıp ayağını denk al dercesine muameleler yapılacağından endişe ediyoruz.

Biz gelen isimleri ince eleyip sıkı dokuyoruz. Volkan Abi ile ilgili de bize baskı geliyor. Kendisi partimizin bir değeridir ve kapımız kendisine sonuna kadar açıktır.

Fakat bu acelecilik neden anlamadım. Daha 4 ay var. Biz 5-6 Aralık’da Türkiye genelinde adaylarımızı açıklayacağız ve gerek Trabzon’da gerek Türkiye’de herkesin parmakla göstereceği isimlerle yerel seçimlerin en güçlü partisi olacağız.

Trabzon CHP’nin en güçlü olacağı illerden bir tanesi, birçok ilçede çok kuvvetli adayımız var, gerek Ortahisar’da gerek Büyükşehirde de çok şanslıyız. Çünkü vatandaşların mevcut yönetimlerden büyük şikayetleri ve rahatsızlıkları söz konusu.

Biz sandıkta birleştirici güç olup milletimizi refaha kavuşturacak isimlerle sahaya ineceğiz’ ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU’NA BAKIN KİM KEFİL OLDU!

erdoğan bayraktar ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da iz bırakan isimlerden biridir eski bakanlarımızdan Erdoğan Bayraktar, kendisi aday olmayacağım dese de birçok ankette ve temayülde ismi ön sıralarda çıktı.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Murat Zorluoğlu olarak açıkladı. Zorluoğlu Bayraktar’ın bakanlığı döneminde müsteşar yardımcısı idi.

Önemli işleri Bayraktar, Zorluoğlu ile yürüttü.

Bayraktar dün instagram hesabından bir paylaşım yaparak Zorluoğlu’ndan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Bayraktar Zorluoğlu için, ‘Kıymetli Trabzonlu kardeşlerim, partimizin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Murat Zorluoğlu yaptığı her görevde üstün başarılar elde etmiş, her bakımdan güvenilir bir insandır.

Öz be öz Trabzon’un evladıdır. Tebrik ediyorum. Hayırlı olsun’ ifadelerini kullanarak hem Zorluoğlu’nu onure etti hem de taktir edilecek bir harekete imza atarak yine kendine yakışanı yapmış oldu.