ALBAYRAK’A TRABZON YETMEDİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün 4.’sü gerçekleştirilen İpekyolu İşadamları zirvesine katılmak üzere Trabzon’a geldi. 
Aslında Albayrak’ın sadece Trabzon programı vardı ve geniş geniş Trabzon’a vakit ayıracaktı. Fakat son anda Rize programı eklenince işler iyice karıştı.  
Ama Albayrak Trabzon’a indiği anda karşılaştığı manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Böylesine bir karşılamayı hiç beklemiyordu. 
Bini aşkın partilinin kendisine destek tezahüratları, hazırlanan destek pankartları karşısında ‘İşte benim memleketim’ dedi adeta. 

Bu güzel manzara nedeniyle Albayrak Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve ekibine şehirden ayrılırken özellikle teşekkür etti. 
Albayrak her zaman gelip moral bulduğu memleketinde yine en güzel şekilde moral depolamıştı. 
Fakat Trabzon’a ayrılan zamanın yetmediğinin kendisi de farkında vardı ve en kısa sürede yeni ve daha kapsamlı bir Trabzon programı için teşkilata söz verdiği öğrenildi. 
 
BAKAN KİMLERLE ÖZEL GÖRÜŞTÜ 
Albayrak işadamları zirvesindeki konuşmasının basına açık kısmını kısa tuttu veya yakın ekibi öyle istedi. 
Aslında basın mensupları canlı yayın ve soru cevap bekliyordu şehrinin bakanından ama umduğunu bulamadı. 
Albayrak toplantının basına kapalı kısmında banka müdürlerine Trabzon’daki işadamlarının sorunları ile ilgilenmeleri konusunda talimat verdi. Ama tabi belli işadamları vardı toplantıda. Sorunu olan birçok işadamı bu toplantıya alınmadı veya bilgilendirilmedi. 
Toplantının sonunda Albayrak danışmanlarının sürekli ‘programımız aksıyor acele edelim’ ısrarına rağmen AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile özel konuştu. 

Yarım saat süren özel görüşmede Trabzon’da yaşanan parti içi kriz ve son gelişmelerin konuşulduğu öğrenildi. Meğer Albayrak’ın herşeyden haberi varmış. 
Albayrak, Revi ile görüşmesi sürerken Milletvekili Muhammet Balta’nında toplantıya çağrılmasını istedi . 
Ve toplantı Albayrak-Revi-Balta arasında 15 dakika daha sürdü. 
edindiğimiz bilgilere göre toplantının sonunda Albayrak Revi ve Balta’ya artık bu tür sığ tartışmalardan uzaklaşmalarını, konuyu uzatmamalarını özellikle isteyerek ‘Sayın Cumhurbaşkanımız nelerle uğraşıyor,  burada nelere takılıyorsunuz, böyle detaylara giriyorsunuz. Bizler aynı davanın adamlarıyız, birbirinize sahip çıkmanız gerekir, artık böyle tartışmalar istemiyorum’ demiş. 
Tabi bizim edindiğimiz bilgiler bu kadar, çünkü görüşme bayağı uzun sürdü. Fakat Albayrak belli ki Trabzon’da olan biten her şeyden haberdar ve bu görüşmeyi bilerek yapıp artık partinin kendi içindeki kavgalara son vermesini özellikle istemiş. 
 
İPEKYOLU ZİRVESİNDE NELER OLMADI 
Türkiye için özellikle ipekyolu ticaret hattının en önemli durağı olan Trabzon için İpekyolu İşadamları zirvesi çok önemliydi. 
Aylar önceden belli olan bu program için dün Ramada Otel’deydik. 
Yüzlerce yabancı davetli, 1000’in üzerinde katılımcı. 
Bakan. Albayrak’ın toplantıya katılımı, ekibinin kendine göre toplantıların saatini değişmesi bazı planları alt üst etti etmesine ama, bunun böyle olacağı belliydi. 

Ama Bakan Albayrak ve üst düzey katılım, programın ciddiyetini kat kat arttırdı, Yabancı konuklar oldukça büyülendi. Çin heyeti Bakan Albayrak ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. 
Açılış Konuşmalar ve bakanın çıkışı sonrası salon ve fuaye alanında sadece TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu görebildik. 
Organizasyonun diğer ayaklarını oralarda göremedik. 
Bu önemli zirvede en çok önemsenen konu ikili iş görüşmeleri idi, fakat bu görümelere çok sayıda yabancı davetlininin katılımı sağlanamadı. 

Aslında hepsi için hazırlıklar tamdı ama artık turistik geziye mi çıktılar ne? 
Zaten ikili görüşmeler organizasyonda salon düzeninin zamanında alınamaması nedeniyle yarım saat geç başladı. 
Bu nedenle birçok görüşme sarktı, kapılar açılmadığı için işadamları sinirlendi. 
Bir işadamının beklediği 5 yabancı görüşmecinden hiçbiri görüşmeye gelmemişti. 
Girişte kartları kontrol ettik, çok sayıda yabancının kartlarının orada olduğunu kullanılmadığını gördük. 
Salon yetersizliği nedeniyle bir salon önce açılış sonra ikili görüşmeler sonra galaya çevrildi. 
Katılımcıların gözü önünde yapılan bu hummalı çalışma amatör bir görüntüye neden olsa da, sonrasında başlayan görüşmelerde önemli temaslar işadamları da olmadı değil.  
Böylesine büyük önemli ve uluslararası organizasyonda şehrimizin firmalarından Ekol Görsel Medya tanıtım hizmetleri ses ışık led ekranlar ve benzeri tüm işlerin adeta kurtarıcısı oldu. Tüm eksikliklerin üstesinden tek başına gelmeyi başararak, işi alan birçok firmanın işini de kendi başına yaparak meydana gelebilecek önemli sıkıntıları da önlemiş oldu.
 
TRABZON'DA SU ZAMMI; CHP VE İYİ PARTİ

Sokaktaki Trabzonlu, Ak Parti’nin İstanbul’da bu zammına hayır demesi, Trabzon’da evet demesini eleştirirken aynı benzer eleştiriyi İyi Parti ile CHP’ye de yapıyor.
İyi Parti ve CHP’nin İstanbul’da su zammına evet deyip, Trabzon’da hayır demesini de çifte standart olarak değerlendiriyor.. 
Yani, iktidar partisi ile muhalefet partileri belediyelerde tam adamına göre muamele yapıyorlar.. Belediyeler kendindeyse, zamma evet değilse hayır..
Ve vatandaş bu çifte standardı çok iyi görüyor..
Gelelim bu yüzde 18.5’lik zamma ve mecliste  yaşananlara. 
Dedik ya muhalefet Trabzon’daki zamma karşı çıktı ama AK Parti oyladı. 
Oylamaya evet demeyen bir isim daha vardı ve herkesi şaşırttı. 
Özellikle AK Partilileri şaşırttı. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçen yıl da Trabzon’da suya zam yapılmadığını biliyordu, 
Fakat mecliste partisinin kararına karşı çıktı. Yani Ak Partililer zammı isteyen oldu ama Genç’te AK Parti’nin belediye başkanı olarak zammın karşısında durup halkın yanında oldu. 
Aslında meclis toplantıları öncesinde. AK Parti grubu toplantılar gerçekleştirir grup kararları alırdı. 
Bakan Albayrak’ın gelişi nedeniyle grup kararı alınamayınca Genç, AK Parti’nin zam kararına karşı çıkan isim olarak mecliste sivrildi. 
Şimdi Büyükşehir bu konuda büyük bir çıkmaza itildi. Zammı isteyen TİSKİ, Büyükşehir halkın gözünde kötü, zam yapan! Ortahisar Belediye Başkanı Genç ise iyi, zammı istemeyen başkan oldu.
Yani anlayacağınız Trabzon’un dün itibariyle yeni bir krizi doğdu. Zam ile birlikte gelen bu kriz bakalım AK Parti içinde ne tür bir duruma sebep olacak. 

HER GÖREVE HAZIRIM

İyi Parti Ortahisar ilçe başkanlığından işlerinin yoğunluğu nedeni ile istifa eden Muhammet Erkan’ın yerine kimin atanacağı, sonra kongrede kimin seçimlerde aday olacağı konuşuladursun adı ilçe başkanlığına geçen Oktay Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı..
“Ülkemize hizmetin, vatandaşlarımızın feraha erişmesinin, demokrasinin ve Cumhuriyetin kazanımlarını korumakla kendimize önemli misyonlar yükleyen İYİ Parti kadroları olarak her birimiz partimizin bizlere sunacağı görevleri onurla ve tüm sorumluluk duygumuzla yüklenmeye hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Çünkü İYİ’ye hizmet, memlekete hizmetin aracıdır, bunu biliyorum.
Dolayısıyla, partimin hangi kademesinde olursa olsun her görevi bu çerçevede karşıladığımın, tüm partililerimiz gibi her türlü göreve hazır olduğumuzun bilinmesini isterim…”

ORHAN ÇEVİK'İN TRABZON ÖZLEMİ
Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden İçişleri Bakanlığı Personel Daire başkanlığı görevine atanan Orhan Çevik, Bakan Soylu’nun ekibinde en güvendiği isimlerden biri.. Trabzon’da emniyet müdürlüğü görevi boyunca hep sokakta alanda olan Çevik herkes tarafından çok sevildi. Şehrin. Babacan müdürü ilan edildi. Ankara’ya gitti ama her gün Trabzon’dan gelen telefonlar mesajlar karşısında Trabzon’un çok vefalı bir şehir olduğunu yakın çevresine ifade etmiş. 
Önceki gün, Trabzon’daki dostlarına wathssap üzerinden Trabzon’u özlediğini hissettiren mesajı ile Trabzon’da sokakta Trabzonlular ile samimi görüntülerinin olduğu videoyu paylaştı…  Çevik’in bu  Trabzon sevdası, Trabzonluların da Çevik’e sevgisi, şehir tarihindeki yerini alacak nitelikte…

ŞEHİR HAFIZASI ADAMA NAZAR DEĞDİ
Trabzon’un şehir hafızası olarak bilinen Selahattin Ahıskalıoğlu, şansız şekilde bir kaza geçirdi ve ayağını kırdı.. 
Kardeşi Sebahattin Ahıskalıoğlu’nun yoğun bakımda olduğu bir sırada akil adam Selahattin Ahıskalıoğlu’nun bu rahatsızlığı ailesini ve sevenlerini de üzdü.. Evinde istirahat eden Ahıskalıoğlu’na 61saat ailesi olarak geçmiş olsun diyoruz..