CHP’NİN TRABZON TAKTİĞİ…

Ve CHP Trabzon örgütleri, pandemi nedeni ile ilde sıkışan ekonominin şehrin gündeminden düşmemesi için alanda sokakta ve meydanlarda yüz yüze politika yapmaya karar verdi.. 

CHP kurmaylarına ve örgütüne göre, Ak Parti, Trabzonluların tepkisinden çekindiği için alana inmiyor. İnenler ise belli kişiler.. 

Milletvekillerinin alanda olmamasını fırsat olarak değerlendirecek olan CHP il başkanı önceki gün bütün ilçe başkanları ile bir araya geldi ve özellikle ilçede Pazar kurulduğu günlerde kadın kollarının da katılımı ile sahaya inmeye karar verdi.

CHP il yönetimi, milletvekili Ahmet Kaya’ya da alanda daha çok program yapacak.. Kaya, fırsat buldukça yaptığı olay yeri muhalefetini de sürdürecek.. 

Esnafın çok sıkıntılı olduğu bu dönemde CHP Trabzon örgütü da genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’a bir program yapması için de genel merkeze öneri getirdi..

AK PARTİ AJANDASINDA BAŞARILI BÜROKRATLAR

Ak Parti Trabzon’un ajandasında hangi bürokratların başarılı olduğu, hangi bürokratların çalışkanlığı ile göz doldurduğuna dair bir rapor var mı bilemiyoruz ama tek tek il yönetiminden dostlarla yaptığımız sohbetlerde üç isim öne çıkıyor.

Milli Eğitim il müdürü Hızır Aktaş,

Gençlik ve Spor il Müdürü Birdal Birdal Öztürk..

Ve tabiki de Emniyet Müdürü Metin Alper.

Alper’in halkla bütünleşme, sevilme, polisin özellikle yardımsever hareketleri ve ard arda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar iç işleri bakanlığında da Trabzon’un her kesiminde de alkışlanıyor.

Tabi şimdi merak ediyorsunuzdur.

Başarısız bürokrat yok mu?

Ak Parti il yönetimindeki dostlarımızla bu konuyu da konuşuyoruz..

Var dediler ama isim vermediler..

İŞTAH KABARTAN BİNA

Trabzon’da iştah kabartan  bir bina var.

KTÜ yolunda Meteoroloji il Müdürlüğü binası.

Binanın yeri hakikatten rant açısından çok iştah kabartıyor.

Ve ilgili genel müdürlüğü bu binanın satılması ile ilgiyi yoğun bir lobi var.

Bakmayın pandemi nedeni ile Kalkınma’da işler durdu.. Esnafa perişan.

Ama Metroloji il Müdürlüğünün hizmet binası KTÜ ve çevresindeki yerleşim alanlarının en gözde yeri.

Binanın satılması kararı verilmesi halinde bir çok yatırımcının buraya ilgi göstereceği kesin.

Alanın iştah kabartan rantı, kimi ne kadar heveslendiriyorsa bilemiyoruz ama Ankara’da bakanlık koridorlarında binanın satışı ile ilgili ilginç detaylar yaşanıyor.

AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANININ SERZENİŞİ 

Ak Parti Dernekpazarı’nın ilçe başkanlığını 3 dönem yaptıktan sonra partisinden belediye başkan adayı olan, aday gösterilmediğinde istifa ederek bağımsız belediye başkanı olan Zeki Avni Usta, hala Ak parti ile aidiyetini koruyan eski bir Ak Parti’li siyasetçi..

Ülke gündemi ile ilgili olarak çok ilginç bir serzenişte bulunda ve bakın neler dedi..

“Ayasofya'nın baş imamı Mehmet Boynukalın'ın kadın cinayetlerine ilişkin söylediği Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: 'Sizin için kısasta hayat vardır' ilahi düsturudur. Sürekli 'kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır." Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yanıt verdi: Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum dedi. 

Cahit ÖZKAN bunu dese

Kongreler deki kalabalık hakkındaki yorumu? Siz de takdir edersiniz ki; oradaki yatay çekimi dikkate aldığınız zaman, 1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Oysa ki; o kalabalığın içinde bulunduğunuz zaman orada çok da küçümsenmeyecek bir mesafe var. Milletin aklı ile alay edercesine

Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin”demiş, Kadın annesine Babasına böyle dua etmiyor. Yalakalığa gelince ne diyeyim... Bunlardan fayda gelmez. Menfaatleri çıkarları göre yön değiştirirler. 

Son olarak Danışman kılığında, özel kalem kılığında, daracık pantolon giyim kuşamları belli olmaya adamının adamını bir yerlere koyarsan Ak Partinin mayın koymuş olursun.

Kokain çektiği iddia edilen Danışman de, özel kalem de, her ne dersen de görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Açıklama yapıldı kovuldu. Arkadaş ona haksızlık oldu. Onu o göreve getireni kovacaksınız ki Parti temizlensin. Birde şahsiyet Sayın Cumhurbaşkanımızın ile boz veriyor ya.. Bırakı bir muhalefeti Ak Parti, içimizdeki şuursuzları davasında emeği olmayıp beleş koltuk kapanları, halktan uzak Siyasetcileri temizleyin. Her şeyin güzel olduğunu söyleyim. Acı gerçekler var. Padişahım çok yaşa demeye devam edin.

ARSİN ORGANİZE DİKEN ÜSTÜNDE… 

Bu ayın sonunda, bitecek olan  kısa çalışma ödeneğinde Arsin Organize Sanayide diken üzerinde bekleniyor. 

Zira, anılan yerde kısa çalışma ödeneği bittiğinde bir çok çalışanın ücretsiz izine ayrılacağı gibi iş akitlerine de son verileceği yönünde yığınla söylenti ve spekülasyonlar var. 

Bölgede üretim yapan firmalar, kısa çalışma ödeneğinin uzatılması yönünde teklifleri var. Çalışanlar da aynı talepte bulunuyor. 

Eğer kısa çalışma ödeneği uzatılmazsa, sadece Arsin’de değil diğer organizelerde de benzer iş akitleri de yaşanabilecek.. 

O nedenle kesinlikle kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam etmesi gerekiyor..

KORAY BAŞKAN KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Dün Bu sütunlarda CHP Maçka Gençlik Kolları başkanının 400 liralık ruhsatsız iş yeri işletme cezasına yönelik tepkilerini dile getirmiştik. 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan konunun abartıldığını şahsın kendisinin de iş yerinin ruhsatsız olduğunu ifade ettiğini belirterek

 ‘Kanunlar herkese eşit uygulanır uygulanmalıdır.  Bizim zabıta ekibimiz ruhsat konusunda çok hassastır. Ruhsatsız İşletme açtığı için belgelerini tamamlamadığı için işletme sahibine bir ceza kesilmiş ve kendisi belediyeye evrakları tamamlamaya davet edilmiştir. 

Yine kendi ifadesinde dördüncü kez iş yari değiştiriyorum demiş çünkü diğerlerinde de belli ki ruhsat alması için gerekli olan şartları sağlamamış veya başka sorunlar çıkmış. Konunun bu kadar büyütülmesine gerek yok kanunlar çerçevesinde belediyenin belirlediği şartları sağladığı zaman A veya C partili olmasına bakılmadan ruhsatı verilir. Önceki ilçe gençlik kolları başkanı veya diğer CHP’li siyasilere ne tür zorluklar çıkarılmış ki. 

İlçemizde esnaflık yapan ruhsatlı çok sayıda hemşerimiz var. Biz bunların ruhsatları için partisine bakmıyoruz şartları sağlayıp sağlamadığını bakıyoruz. Kamuoyunu yanlı ve yanlış bilgilendirme olmuş. Şartların sağlar sağlamaz o arkadaşım ruhsatı da verilecektir.