TRABZONSPOR BAYRAĞINI İSTANBUL’DA DALGALANDIRTMAM!

Maalesef ama maalesef Trabzonlulara İstanbul’da büyük bir kıyım yapılıyor ve boş şehrin tüm idarecileri milletvekilleri bakanları bu işe sessiz kalıyor. 

Trabzonspor bayrağının gururla dalgalandığı Trabzon’da her kesimden insanın İstanbul’da uğrak yeri olan Umraniye’deki Trabzon Park Rizeli Belediye Başkanı tarafından Trabzonluların elinden alınırken maalesef Trabzon’un önde gelenleri sus pus. 

Kendileri ile ilgili bir kaşık suda fırtınalar koparan siyasiler, Trabzonlulara İstanbul’da yapılan kıyıma da sessiz kaldılar. Bazı vekillerimiz hariç.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a geldiğinde yemeklerini yediği Karadeniz Mutfağının en iyi şekilde temsil edildiği lokantanın da bulunduğu Trabzon Park’ı Ümraniye’nin Rizeli Belediye Başkanı  İsmet Yıldırım Trabzonluların gözünün içine baka baka kabinedeki 4 bakanımıza yüzlerce Trabzon asıllı milletvekilline onlarca bürokrata rağmen ‘Hiçbirinizi tanımıyorum’ dercesine Orman Bakanlığı’nı aracı kullanarak Trabzonluların  elinden aldı.

Evet bu alan eski bakanlarımızdan Osman pepe zamanında 49 yıllığına Trabzonlulara kiralanan bir yerdi ama adeta Trabzon düşmanlığı yaptığı hissedilen Rizeli Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın TİAB eski başkanı ile bu alan üzerine tartışmasında ‘Ben Ümraniye’de Trabzonspor Bayrağını dalgalandırtmam’ dediği ileri sürüldü.

Fakat buna siyasilerin yanında güye İstanbul’da gurur duyduğumuz seçim dönemi iktidar partisine büyük destek veren bu şehrin evladı olan müteahhit Trabzonluların sessiz kalması da üzüntü verici.

Trabzonlular üzerine ülke genelinde bir çekememezlik bir operasyon çekildiği kesin ama bunu CHP’li bir belediye başkanı yapsaydı AK Parti’nin siyasileri ayağa kalkar ortalığı kırıp geçirirdi.
AK Partili olunca sus pus olan siyasilere sesleniyoruz.

Bir kez Trabzon’un bir değeri için birlik olun. Ve bu alanın Trabzon düşmanlığı yapan bir belediye başkanı tarafından Trabzonsporluların Trabzonluların elinden alınmasına mani olun da bizde sizlerle gururlanalım.

Bu arada Rizeli Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın çok iyi niyetli biri olmadığını öne süren bir okurumuz  ‘KİPTAŞ’tan ayrılırken KİPTAŞ’ın bir projesinden tazminat karşılığında hisse aldığı da dedi. İstifa eden bir kişi tazminat olarak böyle bir şey talep edebilir mi bilmiyoruz ama Trabzon damadı olan Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’ü, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu, Hazine ve Mali Bakanımız Berat Albayrak’ı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu, oranın alınmasında büyük emekleri olan Trabzon’un eski bakanlarını, milletvekillerimizi, Trabzonlu bürokratları, genel müdürleri ve hukuksuz bu dayatmaya dur diyebilecek olan Etik Kurulu Başkanı Şeref Malkoç ile Trabzonspor bayrağının dalgalandığı bu alana sahip çıkması için Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu tüm Trabzon ve Trabzonsporluları göreve davet ediyoruz. Koronavirüsü fırsat bilip Trabzonluları kapıya koymaya çalışan bu fırsatçılara lütfen izin vermeyin. 

VE TRABZONSPOR DÜĞMEYE BASIYOR 

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun Erman Toroğlu’na yaptığı açıklamalar genel anlamı ile Türk futbolunun hakem kulvarında duvara tosladığının resmen itirafı gibi patladı..

Türk futbolunun hakem kulvarındaki acınacak durumunun özel olarak Trabzonspor’u da ilgilendiren bölümleri vardı.. 

Özellikle son haftalarda Trabzonspor’un Var’a kurban gitmesinin perde arkasını da açıklayan Namoğlu’nun bu iddiaları için, Trabzonspor mahkeme yoluna gidiyor.. 

Özellikle Var’da FB TV’nin elemanlarının olduğuna dair açıklama Trabzonspor’un harekete geçmesine neden olan en gerçekçi çarpıklık.. 

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Avukatlarına, Yusuf Namoğlu’nun bütün açıklamalarını enine boyuna değerlendirerek hukuksal bir hak arama yoluna gidilmesi için talimatını verdi..

ALTUNBAŞ’TAN CHP’YE: TAKLALARI UNUTMAYIN

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelede dünya devlerine adeta abilik yaptığını belirten anlamlı bir mesaj paylaştı.

Mesajda kullandığı fotoğraflardan birinde de eski başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit’in ABD Başkanı önündeki duruşu ve o yılları hatıllattı.

Yani geçmişte ülkemiz memuruna maaş verebilmek için ABD kapılarında el pençe bekliyorken bugün ABD ve 52 ülke Türkiye’den medet umuyor dedi.

Gerçekten de Türkiye bu dönemde tüm dünyaya büyük bir ders vermiş dün bizleri kapılarında bekletenlere bugün iyilik tokadıyla insanlığı öğretmiştir.

Belki Merhum Ecevit’in fotoğrafı olmasaydı daha iyi olurdu. Ama sonuçta mesaj açık ve net bir şekilde ortada iken CHP kanadında Genç’i yönelik ard arda sert açıklamalar geldi.

Bu açıklamalar üzerine AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş herseyini ortada olduğunu Ahmet Metin Genç’in yaptığı paylaşımın yerinde ve doğru olduğunu bunu çekemeyen birilerinin öküzün altında buzağı aradığını belirterek şu ifadelere kullandı. 

Lütfen öküzün altında buzağı aramayın.Başkanımız yapmış olduğu paylaşım asla kişileri hedef almamış, o gün ki Türkiye’nin gücü, kuvveti,kudreti ve azameti ile, bugünkü Türkiye’nin güç, kuvvet, kudret ve azametinin ortaya konulmasına matuf bir durum tespitidir.Yoksa bu ülkede kim bir taş üstüne bir taş koyuyorsa, bu millet onu unutmaz. Maziye bir bakıverin.Akl-ı selim hiç kimse 1 milyar dolar kredi için attığımız taklaları unutmadı.

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ta Başkan Genç’e gelen tepkilere Rahmetli Erbakan’ın ‘Hadi ordan’ ifadesiyle cevap vererek şunları söyledi: Birileri bu paylaşım dan rahatsız olmuş. Burda başkanımızın anlatmak istediğini çok iyi anladınızda işinize gelmiyor. Size rahmetli Erbakan hocamızın sözüyle hadi ordan diyoruz.

TURİZM İL MÜDÜRÜ KİM OLACAK?

Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu artık Ankara Trabzon İl Müdürü olarak görev yapacak, Trabzon İl müdürlüğü için ise ismi geçenler arasında tamam bu olur denen şimdiye kadar çıkmadı, yani bugüne kadar gelen isimler maalesef gereken desteği görmedi.

Gündeme gelen yeni isimler yok mu?

Tabi ki var.  Tutar mı konuşulur mu bilmeyiz ama.

Trabzon’da özel sektörde turizme yıllarını veren Ali Şahin, işi iyi bilen biri, ama maalesef memuriyeti yok.

Olması için en kısa yol belediyelerden birinde istisnai kadro yani özel kalem müdürü yapılıp ardından Ayvazoğlu gibi önce vekaleten ardından asli görevlendirme.

Tabi ki burada memur kalma süresi de var.

Bunun ne kadar olduğunu net bilemediğimiz için bununla ilgilenen kişilerin taktirine ve yorumlamasına bırakıyoruz. 

O AKADEMİSYEN SİYASET ÜSTÜ BİR İSİM 

Trabzon Turizm İl Müdürlüğü için gündeme gelen bomba isim ise KTÜ’lü akademisyen Doğa Ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz.

Tarih kenti Trabzon bugüne kadar hep tarihi eserleri üzerinde Türkiye gündemine oturdu. İyisiyle de ama en fazla da kötü durumlarıyla, yanlış uygulamalarıyla gündeme eldi.

Bu durumlarda en akılcı ve siyaset üstü açıklamalarda bulunan gerçekçi konuşan isim Coşkun hoca oldu.

Dünyada olup biteni çok iyi bilen, tahlil eden ve Trabzon’un özelliklerini tam tespitlerle gündeme getiren bir isim.

Kendisi dediğimiz gibi siyaset üstü bir akademisyen ve bugüne kadarki tüm tespitleri şehirde tam destek görmüş bir isim.

Siyasetçilerin sevmeyeceği türden doğruya doğru diyebilen bir isim. Öyle siyaset istedi diye birileri gibi yanlışa doğru demek onun defterinde olmaz.

Dediğimiz gibi siyaset her ne kadar bu tür isimleri sevmese de halk nezdinde ve turizm camiasında büyük destek görüyor.

Bakalım Ankara’nın bu isme bakışı ne olacak. 

BEN İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLİ OLSAM 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya olay yeri muhalefetine devam ediyor.

Dün de Trabzon gündeminde tartışma konusu olan Ayasofya Camii(müze)’ndeki çalışmaları yerinde takip etti ve restorasyonun bir kıyım olduğunu söyledi..

Biz de Kaya’ya şunu dedik..

Eğer siz iktidar partisi milletvekili olsaydınız ne yapardınız..

Kaya şöyle cevap verdi… “Bütün gücümle, bütün kuvvetimle bütün yetkimle inşaatı durdururdum.. Bütün ilgilileri ayağa kaldırırdım.. Bakana, genel müdüre ilgili birimlere Trabzon’un tepkisini dile getirir, çalışmaların önüne dikilir, burada çalışamazsınız derdim…”

Kaya restorasyon alanına hala iktidar partisinden bir milletvekilinin gelmemesini de şiddetle eleştirdi…