ERDOĞAN İL YÖNETİCİSİNİ NASIL BAŞKAN YAPTI?

Sümela Manastırı ve Ayasofya Camisinin açılışı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Naci Ersoy’un da yerinde katılımıyla yapılan törenle gerçekleştirildi. 

Törende haberini yazmadığımız ancak göze çarpan kısımları sizlere aktaralım. 
Törenin açılışında hemen hemen herkesin izlediği üzere canlı yayın kazası yaşandı. 

Zaten Bakan Ersoy’un programı başkan aşağı kötüydü. Yani ne yapacağı nereye ne zaman gideceği, nerede kimin duracağı. 
Bölgenin turizmde neden bir istikrar yakalayamadığının bir göstergesi gibiydi programdaki bozukluk. Günübirlik, anı kurtarma işleri yani. 
Gelelim o herkesin tartıştığı, konuştuğu, Aaaaaa! dediği olaya. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı’nda katılımcıların isimlerinin yer aldığı listeyi okurken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ismini yanlışlıkla Sümeyra Demirci olarak ifade etti.


Aslında listede isimler alt alta olunca anladığımız kadarıyla kaydırma hatası nedeniyle bu şekilde bir yanlışlık yaşandı. 
Sonrasında herkes Sümeyra Demirci’nin kim olduğunu merak etti?


Alanda birçok kişiye sorduğumuzda Sümeyra Demirci’yi, Bakanlıktan açılış için gelen Genel Müdürlerden biri olduğu düşünüldü. 
Kaldı ki bir çok kişiye sorduğumuzda da herkes bu ismi Bakanlığın farklı bir genel müdürlüğüyle ilişkilendirdi…


Sonrasında yaptığımız araştırmada Demirci’nin AK Parti Trabzon İl Yöneticisi olduğunu öğrendik. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, diğer törende olduğu için kendisine vekaleten İl Yöneticisi Sümeyra Demirci, açılışa katılmıştı. 
Nasıl bir şans ki yaşanan bu olayda onun başına geldi..

Trabzon’de kimsenin adını duymadığı, bilmediği, il yöneticisi olduğundan bir haber olduğu isim bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.


Akıllara ’Haydar Revi neden yürütme kurulundan bir başkan yardımcısını değil de, yürütmede olmayan kimsenin tanımadığını birini törene gönderdi’ sorusu geldi. 
İddialara göre turizmden sorumlu kişi oymuş. Nasıl sorumlu bilmiyoruz, gerçekten turizm kenti Trabzon’da bizlerde ismini ilk defa duyduk.
Ama bundan sonra belli ki sık sık duyacağız. 

O MÜDÜR ASALETEN Mİ ATANDI?

Açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu isimler sıralamasından devam edelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta şu anda bu görevi vekaleten yürüten Mustafa Asan’ın adını, “Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü” olarak telafuz etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Vekaleten’ kelimesini eklemeyince Trabzon’da bir çok kişi Asan’ın göreve asaleten atanıp atanmadığını merak etti.


Biz de bu noktada dün Asan’ı aradık. Asan ile yaptığımız görüşmede kendilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilen katılımcı listesinde vekaleten yazdıklarını ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu şekilde söylemeyi takdir ettiğini ifade etti. 


Yani anlayacağınız henüz Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne asaleten atama yok. 


Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu şekilde ifade etmesi bir işaret mi onu da sanırız önümüzdeki günlerde yayınlanacak kararnameyle göreceğiz. 


Neyse sonuç itibariyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne birçok kişinin adı geçiyor ve atama olana kadar da sanırız geçmeye devam edecek.

AÇILIŞ ÖNCESİ NE UYARISI YAPILDI?

Sümela Manastırında her şey iyi hoş güzelde internet çekmeme sorunu dün kendisini bir kez daha gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferansla yapacağı açılış öncesinde yetkililer bölgeye internet kullanımı sırasında canlı yayın yapılmaması için alanda katılımcıları uyardı. 


Yanlış anlaşılmasın, bunun nedeni açılışın gizliliği vs değil, bölgede kullanılan internette yoğunluk oluşmasın video konferans rahatça yapılsın diyeydi.

Video konferans dün katılımcıların özverisiyle her hangi bir sıkıntı olmadan yapıldı, ancak Trabzon’un turist yoğunluğu en fazla olan bölgesinde yaşanan bu internet sıkıntısı ister istemez herkesin dikkatini çekiyor. 


Hayır becerip organizasyonu yapanlar bunu nasıl düşünmez gerçekten hayretlik bir durum. Teknoloji o kadar gelişmişken bunu düşünememek çağın gerisinde kalmaktan öte bir şey değil.


O bölgede bazen internet çekmez, bazen telefon ile bile iletişim sağlayamazsınız.. 
Tabi bunun nedeni çevreci hassasiyetten mi kaynaklıdır bilemiyoruz, biz sadece orada yaşadığımız gözlemimizi sizlere aktarıyoruz. 
Bugüne kadar yapılmadıysa geçerli bir sebebi vardır diye düşünüyor insan…

Öte yandan Trabzon Kültür Turizm İl Müdürlüğünden Ankara il müdürlüğüne atanan, Ali Ayvazoğlu da bakanın bir günlük Trabzon incelemelerine bizzat bakanın ricası ile katıldı..

Ayazoğlu da bakanla birlikte açılış ve incelemelerde bulundu..

CHP TRABZON KURULTAYI TARTIŞIYOR

CHP Trabzon örgütü tabanı ve tavanı, PM kimseyi sokamamanın şokunu yaşarken il başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun bunun önemi yok eskiden de PM Trabzon’dan kimsenin olmadığı dönemler oldu demişti..

şte bu sözü, parti tabanında bayağı tepki topladı..Yolda karşılaştığımız bir çok iyi niyetli partili, başkanın böyle bir açıklama yapmasını yadırgadıklarını belirtti.

Bu arada bir iddiaya göre ve Ahmet Kaya, kotaya takılarak PM girememesi ile ilgili il yönetiminin mazeretinin doğru olmadığı yönünde de ifadeleri oldu..

Kaya, aldığı oyla zaten PM girecek sıralamada olmadı..

O nedenle kotaya takıldı ifadesi doğru değil…

Tüm bu konular ile ilgili il yönetiminin detay bir açıklama yapması gibi bir beklenti hala, parti tabanında var..

Bu arada, Trabzon PM’de Sevgi Pekşen, Volkan Canaalioğlu( 2 dönem), Haluk Pekşen(2 dönem) ve rahmetli Yavuz Karan ile temsil edildi..

İl başkanının bunu bilmemesi büyük eksiklik olarak nitelendiriliyor.

ZORLUOĞLU’NUN MASKESİ

Pandemi nedeni ile maske takılması gibi zorunluluk Trabzon’da sokakta çok ciddiye alınmasa da özellikle Trabzon’un üst düzey yöneticilerinin maske konusunda hem duyarlı hem de vatandaşa örnek olmaları da dikkat çekiyor..

Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu da maske konusunda çok titiz..

Hem makamında hem de her türlü inceleme ve denetlemelerinde maskesini takıyor..

Çevresindekileri de uyarıyor..

Zorluoğlu’nun kendine özgü kendi markası olan maske taktığı da gözlemleniyor..

Başkana özel üretilen maskelerde başkanın ad ve soyadının baş harfleri işlenmiş.

TRABZON VE GELECEK

Trabzon Gelecek Partisi il başkanlığına beklendiği gibi Hasan Kamil Velioğlu atandı..

Velioğlu bu görevi aldığında Ankara’daydı..

Ankara’da parti genel merkezinin açılışına katıldı..

Birkaç gün daha Ankara’da kalacak olan Velioğlu, bayramdan sonra Trabzon’da teşkilatlanma çalışmalarına başlayacağını belirtti.

Bayramdan sonra partinin iki genel başkan yardımcısı da Trabzon’a gelecek ve ilçe teşkilatlanmasını yönlendirecek. Velioğlu, şu ana kadar kimse ile temas kurmadım..

Ancak bayramdan sonra Trabzon il yönetimini ve ilçeleri şekillendireceğiz dedi…

Bu dönemde parti kurmanın zorluklarını bildiklerini belirten Velioğlu, anca kararlı ve ilkeli yürüyüşlerine devam edeceklerini ifade etti..

Velioğlu, Gelecek partisini Trabzon’da da çok teveccüh olduğunu özellikle belirtirken, Trabzon siyasetine ayrı bir renk katacağız dedi..