VE MERAK EDİLEN SİYASETÇİ KONUŞTU

Birkaç günden bu yana CHP’den derin kulis bilgilerini burada okurlarımızın dikkatine sunuyoruz.

PM’si üyesi, Genel Başkanın prensesi, Ekrem İmamoğlu’nun gözdesi, Of’lu başörtülü Sevgi Kılıç’ın erken ya da normal bir seçimde Trabzon’dan aday gösterilme ihtimalini burada yazdık.

Tabi, CHP kulisleri hareketlendi.

Kimi, olursa iyi olur dedi.

Kimi, ne işi var burada diye tepki gösterdi.

Kafasında milletvekilliği olar Trabzon’da yaşayan CHP’liler dışarıdan vekil adayını parti kaldırmaz dedi.

Herkes konuştu.

Sevgi Kılıç sessiz kaldı.

Önceki gün bizzat kendi bizi aradı. Dedi ki, “ Evet, ben Oflyulum. Oflu olmaktan da gurur duyuyorum. Ama benim Trabzon’dan aday olmak gibi  bir düşüncem yok. Ben siyasi istanbul’da yapıyorum, ama her fırsatta Trabzon’a gelirim. Memleketime..Parti çalışmalarına katılırım. Yakında yine geleceğim..”

Sevgi Kılıç, şimdiden bunu söyledi.

Süreç ne gösterir..

Belli mi olur?

ÜSTÜNSALİH’İN GÖZÜ KULAĞI…

Trabzonspor’un eski yöneticisi Vakıfbank’ın 1 numarası Abdi Serdar Üstünsalih Trabzonspor’u yakından takip ediyor.

Daha önce Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor Kulübü’nde yöneticilik yapan Üstünsalih, önceki yöneticiler gibi görevinin ardından elini eteğini çekmedi.

Kulübü yakından takip eden Üstünsalih maddi manevi desteklerine devam ediyor.

TSYD Trabzon Şubesi’nin ziyaret ettiği Üstünsalih, Trabzonspor için hayati önem taşıyan Bankalar Birliği anlaşmasında önemli rol oynamış durumda.

22. katta misafirlerini ağırlayan Üstünsalih Trabzon Akçaabat’ta da önemli 2 proje için kollarını sıvamış durumda.

Memleketine yatırım yapmayı kendisine görev edinmiş olan Üstünsalih projelerle ilgili ser verip sır vermiyor.

Eğitim alanında olduğunu düşündüğümüz  bu projeler Trabzon’da çok konuşulacağa benziyor.

Bekleyelim bakalım o projeler ne zaman hayata geçecek.

SİVRİTEPE’YE ŞEHTİLİK

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarlıdır. Ve genelde Trabzon’a özelde Şalpazarı’na yararları dokunuyor. Özellikle ilçenin öğrencilerine burs veriyor.. İlçenin alt yapısı ile ilgili kendinde gelen talepleri yerine getiriyor.

Bu konuda bayağı iyi.

Şimdi, Türkmen geçenlerde Tonya Sivri tepesine çıktı. Ve tepede bir şehitlik, anıt yapılmasına karar verdi. Bunu da Üsküdar Belediyesi olarak yapacaklarını söyledi.

Türkmen’in bu jesti, ilçe sakinlerini de sevindirdi.

RİVA’NIN YILDIZI…

Trabzonspor sezon öncesi kampına tamamladı. Riva’dan dönüldü. Takıma Avcı iki gün izin verdi. Sonrası Trabzonspor tesislerinde çalışmalar devam edecek..

Genellikle, gelenek haline gelmiştir. Her kamp sonrası, kampın yıldızının kim olduğu merak edilir.Kampı takip eden gazeteciler kendi aralarında kampın yıldızını belirlerler..

Bu konuda kampı baştan sona takip eden gazeteciler henüz kampın yıldızını belirlemediler. Ama kampı uzaktan izleyen bizler ise kampın yıldızını çoktan belirledik.

Kampın yıldızı, kampı baştan sona takip eden 61saat’in spor müdürü Hasan Tüncel oldu.

Tüncel kamp boyunca tek bir haber atlamadı. Aksine bir çok özel habere imza attı. Özel fotoğraflarla haberlerini renklendirdi.

Kamp boyunca her gün ortalama 15 haber çıkardı. Yaratıcılığı ile parladı.

Trabzonspor taraftarlarının merak ettiği bütün sorulara cevap bulan haberler yaptı. Tek başına canlı yayınlar gerçekleştirdi.

Hasan Tüncel, kampın yıldızı olurken attığı estetik gol ve hareketi de kampa damgasını vurdu.

BAŞINIZ GÖĞE Mİ ERDİ?

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kulübün PR çalışması çerçevesinde, kampın son günü Beykoz ilçesinde Trabzonsporluluğu ile bilinen tanınan, Trabzonspor sevdası ile yanıp tutuşan köyü İshaklı’yı sessiz sedasız ziyaret etti..

Daha önce kampa gelen muhtar Ali Cinel’in davetini kabul eden Avcı kendi ve kulübün fotoğrafçısı ile kameramanını  da yanına aldı, sessiz sedasız köye gitti. Kampı izleyen gazetecilerden bu ziyaret gizlendi.

Eğer kulüp adına bir PR çalışması ile gazetecilerden bu ziyaret niye gizlenir. Son dönemlerde medya birimi böyle ilginç uygulamalar yapıyor. Dünyanın hiçbir yerinde yok. Böyle bir uygulama kulübün hangi menfaati ile örtüşüyor.

Anlamak mümkün değil. O ziyaretten gazeteciler haberdar olsa, her gazeteci kendine göre özel ve genel haber yapar, ziyaret daha anlamlaşırdı.

Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu bu tür uygulamalar ile kim niye nasıl ikna ediyor anlaşılmış değil. Kulüp medya departmanı, sanki gazeteciler ile rekabet halinde.

Bu yoldan bu uygulamadan vaz geçin beyler. 80’ler dizisindeki rahmetli baba gibi seslenelim… “İcat çıkarmayın, icat”

Bu uygulama ile bu ziyareti gizli tutarak, başınız göğe mi erdi.?

FOTOĞRAFLI CEVAP

Dün burada bu köşede Maçka’nın sinek istilasına uğradığını yazdık. Vatandaşın serzenişini dile getirdik.

Bizi arayanlar, Maçka ilçe belediyesini aradıklarını aldıkları cevap ise “ o işe büyükşehir bakıyor” olduğunu söylediler.

Bu vatandaş serzenişinin yayınlanmasından hemen sonra Maçka belediyesi aradı.. İlaçlama fotoğraflarını gönderdi. İlaçlamaların düzenli yapıldığını söyledi.

Öyle o işe bu ise büyükşehir belediyesi bakıyor diye bir cevapları olmadığını belirterek, vatandaşı başımızın tacıdır, ilaçlama rutin şekilde devam ediliyor dendi.