REVİ O SORULARA CEVAP VERMEDİ 

Ak Parti il başkanı Haydar Revi, dün düzenlediği basın toplantısında yazılı metine bağlı olarak yaptığı açıklamalarının ardından gazetecilerin merak ettiği bir çok soruyu cevapsız bıraktı.

Revi, yazılı metine bağlı olarak yaptığı açıklamasında metnin puntosu küçük yazıldığından okumakta da zorluk çektiği anlar oldu.

Sonuçta, gazetecilerin Revi’ye soracaklar stratejik sorular vardı. Bunlar, yazılı metinin okunması bittikten sonra sorulacaktı. Soruldu da.. Ama Revi bildik hamleleri ile bu sorulara cevap vermedi. Oysa verebilirdi.

Neydi bu stratejik sorular.

-Kendisi aday olacak mı?

-Ortahisar ilçe başkanlığı için birkaç isim daha önerdi mi?

-Bu önerdiği isimler Halil İbrahim Demirtaş ve Ahmet Karadeniz’miydi… Bir üçüncü isim daha var mı?

Revi’nin hala, basın açıklamalarını kağıttan okuması da gazeteciler tarafından ilginç karşılanırken, yeni il yönetimi ile ilgili olarak oluşturulan havuzda, ilginç isimler var mı yok sorusunu da zamansız diyerek geçiştirmesi de dikkatlerden kaçmadı.

MEĞER TRABZONSPOR’DA O GECE NE SORGULAR YAPILMIŞ! 

Trabzonspor’un Alanya maçında 50 yılda bir rastlanacak sonuçla yenilmesinin yankıları ve maç sonrası olanlar yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor. 

Maçtan hemen sonra, Başkan Muharrem Usta’nın Yanal’ı sorguya çektiği ortaya çıktı. Yanal, bu sorgulamada faturanın büyük bir bölümünü futbolculara çıkardı. 

Hatta, devre arasında futbolcuları nasıl uyardığını, rehavete kapılmaması gerektiğini, Başkana belgesi ile anlattı. 

Belge ne derseniz, devre arası Trabzon TV’nin soyunma odasında çektiği görüntüler. Bu görüntüleri bile Yanal Usta’ya izletti. 

Hatta Yanal, isterseniz ben görevi bırakabilirim de dedi. Ama Usta, Yanal’a güvendiklerini ifade etti. Yanal’ın futbolculara fatura kesen açıklamasından sonra, Başkan Usta,Burak Yılmaz ile da baş başa görüştü. 

Burak da faturayı ödeyecek varsa biziz dedi. Bu da gün ışığına çıkmış oldu. 

Bu arada, Başkan Usta’nın Burak Yılmaz’a, “Hadi Ersun Hoca’nın basireti bağlandı. Ya, takım içinde oyun alanında kendinizi nasıl toparlayamazsınız. Sen takım kaptanı oyun da kaptanısın, bu kadro bu mağlubiyeti almazdı”  diyerek, futbolcuların üstlenmediği sorumluluğu da hatırlattı. 

Burak Yılmaz da, Başkana “Bu bir ciddi sürpriz kaza, kendimizi affettireceğiz” diyerek cevap verdi.

İŞTE EN GERÇEKÇİ ESTEBAN OLAYI 

Artık Alanya maçında devre arasında maça çıkmayan, Esteban olayının perde arkasında ne var.

Her kafadan bir ses çıktı.

Her gazeteci kendine göre bir senaryo yazdı.

Trabzonspor’u çok iyi takip ettiğini söyleyen gazeteciler habercilik anlamında bir biri ile yarıştı. Sonunda, şu iki durum ortaya çıktı.

Esteban gerçekten rahatsızlandı. Bu olası doğrulardan biriydi.

Esteban, yediği golü eleştiren arkadaşlarına kızdı, oyuna devam etmedi… Bu da olası diğer doğrulardan biriydi.

Şimdi, 61saat spor servisi olarak biz de bu olayın perde arkasını araştırdık ve şu sonucu bulduk.

Estaban, rahatsızlanmadı.

Devre arasında soyunma odasında yediği gol ile ilgili tartışma çıktı, Esteban da bu tartışmadan etkilendi, oyuna devam edemeyeceğini söyleri..

Gerek bu.

Bu gerçekten hareketle, yönetimin soyunma odasındaki o tartışmanın kahramanlarına nasıl bir tavır takınacağı nasıl bir fatura ödeteceği merak konusu.

YANAL’IN NE KADAR KREDİSİ VAR?

Ve Yanal’ın Trabzonspor’da ne kadar daha kredisi var. 

Genel kanı, Beşiktaş maçında alınacak skora göre, Yanal’ın kredisi ya uzayacak ya bitecek.

Trabzonspor’u takip eden gazetecilere göre, Yanal’ın Beşiktaş maçı son şansı… 

Eğer bu maçta istenmeyen bir skor alınırsa, Yanal kendisi istifa eder. Peki, Usta bu istifayı kabul eder mi? 

Muhtemelen genel görüş eder yönünde.

Yanal’ın Beşiktaş maçında kredisi alınacak hangi netice ile biter.

Tabi ki, yenilgi ile.

Ya beraberlik.

İşte burada Trabzonspor medyası ikiye bölünmüş durumda. Kimilerine göre beraberlik bile Yanal’ın işini bitirir.

Bu görüşte olanların başında Barış Yurduseven ve Ali Savaş da var.

Muharrem Usta, istikrarlı şekilde her skora göre Yanal’ın arkasında duruyor da Beşiktaş maçında beraberlik ya da mağlubiyet halinde yine Yanal’a desteğini verecek mi?

İşte bütün merak bu.

Genel kanı, Usta’nın da Beşiktaş mağlubiyeti halinde, Yanal’a tanıdığı opsiyonu bitireceği yönünde.

EYVAAAH PATRON ÇILDIRDI 

Trabzon’un ilk deniz gezi gemisi Mavi Saray’ın patronlarından Halil İbrahim Demirtaş, çok konuşulacak bir karara imza attı. 

Mavi Saray’ın, Beşirli Gülcemal rıhtımından kalkan gemisini bedava yaptı. Evet doğru okudunuz. Bedava gemi turu yapılıyor. 

Peki, Demirtaş böyle bir kararı niye aldı. Gemi çalışanları “Eyvah, patron çıldırdı” dese de Demirtaş’ın bu uygulaması Trabzon’da bir ilk. Hatta, bir çok girişimci açısından bir ilk. 

Gemi, Gülcemal rıhtımından binen yolculardan ücret almıyor. Gemi içindeki hizmetler deki ücretlendirme de rutin. Yani bir ek fiyat ayarlaması yok. Çay yine iki lira, diğer yiyecek içeceklerde ortamalama kafe fiyatlarında. 

Yani gemide seyahat bedava gemi içinde hizmetler aşırı fiyatlı gibi bir şey söz konusu değil. Peki, patron niye Çıldırcıya gelirsek… Demirtaş şöyle diyor..

“İstiyoruz ki, Trabzon halkı deniz ile buluşsun. Üniversite açıldı bir çok yeni insan Trabzon’a geldi. Denize ücretsiz açılsın. Denizi tanısın. Sırf bunun için böyle bir plan yaptık. Millet gezsin, görsün, Trabzon’u sevsin. Özellikle Üniversitelerimize yeni gelen öğrenciler için bir hizmet bu…”

Deniz sakin havalar da çok iyi olmasa da bu bedava gezi kaçırılmaz.

Beşirli Gülcemal rıhtımı sizi bekliyor..

RİZE BÜROKRASİSİNİ BİR ARAYA GETİREN TRABZONLU 

Rize’nin İyidere Çay Fabrikası Müdürü Halil İbrahim Kurnaz, Arsinlidir. Arsin Belediye Başkanlığına da Ak Parti’den adı geçiyor. 

Kurnaz her ne kadar seçimlere daha kısa bir zaman kalsa da adaylık konusunda pek sır vermiyor. Ama biz biliyoruz ki,  adı en güçlü belediye başkan adayları arasında. 

Kurnaz’ın, Rize’de bir özelliği var. Haftanın belli günlerinde bütün Rize üst bürokrasisini Çay Fabrikasında misafir ediyor. 

Valisinden, Emniyet Müdürüne, Askeri bürokrasiden, Hukuk bürokrasisine geniş bir kitleyi, Paça ve Kuru fasülye gününde bir araya getirerek, birlikten, birlikte olmaktan birlikte Rize için düşünmekten güç doğar fikrini bütün bir il’e yayıyor. 

Trabzonlu hemşerimizin geleneksel hale getirdiği bu buluşma, Rize için fikir üretme toplantısına da dönüşüyor.

Kurnaz, Birlikten kuvvet doğar diyerek Rize için emek sarf ederken, Rizeyi bir araya getiren buluşturan bürokrat olarak da taktir topluyor.