ARKASINDAYIZ DEDİLER 10 MİLYON TL ÇAKTI!

Trabzonspor’da göreve gelen yeni yönetim bilindiği üzere adeta büyük bir cendere içerisine girdi.

Acil ödemelerle boğuşan yeni yönetim her gün gelen kötü haberlerle darbe almaya devam ediyor.

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Ersun Yanal geçtiğimiz sezon kulüpten fesih için 450 bin Euro istemişti. Defalarca Yanal’ın arkasındayız, sağındayız solundayız açıklaması yapan Muharrem Usta ve yönetimi Yanal’a posta koyarak bu talebi kabul etmemiş ve mahkemeye yolu açılmıştı

Hemen hemen her davada olduğu gibi bu davayı da kaybeden Trabzonspor Ersun Yanal’a tam 10 milyon TL ödeyecek. Yanal’ın tavrı net, indirim yok paramı gönderin.

Nereden nereye… Bu davaya ek olarak Aykut Demir’e - 8 Milyon TL Tazminat, Mehmet Ekici’ye- 3 Milyon TL Tazminat Erkan Zengin’e 1,5 Milyon TL tazminat ödenecek, toplamda 60 milyon TL’ye geliyor. Kulüp oyuncu tescili için kesinleşmiş bu cezaları ödemek zorunda. Mecbur bu paralar ya kredi çekilerek ya da oyuncu satarak ödenecek. Sponsor firmalar Trabzonspor’un mevcut piyasadaki kötü grafiği nedeni ile sponsorluğa yanaşmadığının altını çizelim.

GÜMRÜKÇÜOĞLU VE GENÇ’E İHBAR

Klimasız otobüsler bunaltınca, vatandaş Twitter'dan Gümrükçüoğlu ve Genç'e plaka verdi!

Otobüs ağını büyük ölçüde modern modellerle yenileyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağındaki eksiklikleri tam anlamıyla kapatamamış görünüyor.

Öyle ki bir vatandaş sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden klimaları çalışmayan otobüsleri fotoğraflayarak; 'Trabzon-Sürmene hattında çalışan AH 735 plakalı araçla, Beşirli-Tıp hattında çalışan TU 100 plakalı araçlarınızda klima yok. Hangi akla hizmetle bu araçları çalıştırıyorsunuz. Vatandaş bu sıcakta perişan halde.'' dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i attığı eleştiri tweet'ine etiketledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşayan vatandaşların karşı karşıya kaldıkları sorun ve aksaklıkları Twitter üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdikleri İBB Beyaz Masa uygulamasının bir benzerini Trabzon neden yapmıyor diye sormuştuk. Bu örnekte de görüldüğü gibi yazın kavurucu sıcağında klimasız otobüslerden şikayet eden vatandaş çare olarak Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanlarının kişisel Twitter hesaplarına bildirimde bulunuyor. İki başkanın da yoğun mesaisi içerisinde bu talebe vakit ayırması çok güç bir ihtimal... O yüzden böyle bir masanın gerekliliğini yeniden sorguluyoruz.

3 DÖNEM KURALI GEÇERLİ Mİ?

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri geride kaldı, şimdi herkes yerel seçimlere odaklanmış durumda. Peki Trabzon’da yerel seçimlerde nasıl bir tablo çizilecek...

Bunun için aslında geçmiş seçimleri incelemekte fayda var. Bir kere şunu belirtelim gelen iddialara göre AK Parti bu yıl 3 dönem kuralında esnek davranacak. Yani bölgesinde sevilen belediye başkanları için bu kural devreye sokulmayacak.

Peki Trabzon’da 3 dönem kuralına takılan isimler kim?

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu...

Zaten Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’de geçtiğimiz günlerde 61saat’e yaptığı açıklamada yeniden adaylık sinyali vermiş, “Yerel seçimler şu önümüzdeki süreci görelim. Yerel seçimlerde 3 dönem kuralını konuştuğumuzda, “Yerel yönetimler Başkanımız” bunun kaldırıldığını söyledi. Yerel Yönetimler bir sevdadır. Bitmez” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti çatısı altında 2 dönemdir başkanlık yapanlar ise Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ile Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi.. Tabi burada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu da unutmayalım...

Eğer bu isimler yeniden aday olursa bu yıl 3. dönemlerini yaşayacaklar...

Aslında istatistiklere baktığımızda çoğunlukla AK Parti’nin değişimden yana olduğunu görüyoruz, fakat muhalefetten kazanılan belediyelerde, kazanan başkanları yeniden aday gösterdiğini görüyoruz.

TRABZON’DA İSİM Mİ PARTİ Mİ ÖNEMLİ?

2014 seçimleri için Trabzon’da Büyükşehir ve 18 ilçe Belediyesi için 124 isim aday adayı olmuştu. Bu yıl bu rakamın çok daha yukarı çıkacağı inancındayız.

Ancak en çok merak edilen nokta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceği...

Gümrükçüoğlu, yeniden aday gösterilir mi bilemeyiz ama ilçe Belediye Başkanlarından bazılarının ilk tercihinin bu makam olduğu da kulağımıza gelen fısıltılar arasında...

Aslında sadece ilçe belediye başkanları değil, daha önceden bakanlık yapmış isimler, bürokrasideki bir çok isim de bu makam için adı geçiyor..

Aslında genel seçimlerin oy oranlarına baktığımızda AK parti için Trabzon’da Beşikdüzü ilçesinin kritik pozisyonda olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü AK parti burada yüzde 37 oy almış, CHP yüzde 30 ve İYİ Parti yüzde 19... 2014 yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 37 oyla seçimi kazanmıştı. Şuanda bu ilçede MHP oylarının çoğunun İYİ Partiye gittiğini de gözden kaçırmayalım...

Bir diğer ilçe ise Düzköy... CHP o dönem Abidin Çelik ile Düzköy’de yüzde 50 oy almış ve kazanmıştı. AK Parti’nin adayı eski başkan Salih Bakal ise yüzde 46’da kalmıştı. Ancak Genel Seçimlerde AK Parti burada yüzde 55 oy aldı..

Şalpazarı’nda ise MHP’nin adayı Refik Kurukız yüzde 51 oy ile ipi göğüslemişti. Ancak son yapılan Genel Seçimlere baktığımızda ise AK Parti yüzde 64, MHP ise yüzde 9.3..

Bu sonuçlardan da anlaşılacağı üzere Belediye Başkanlıklarına kim aday gösterilecekse isim bir hayli önemli...

BENFİCA-ABDÜLKADİR GÖRÜŞMESİNDE TANIDIK İSİM

Trabzonspor’da Benfica’nın Abdülkadir Ömür’e talip olmasının perde arkası ortaya çıkıyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminde dış transferlerde görev alan Bosingwa, Malouda ve Cardozo gibi isimlerle kulüp arasında köprü kuran Hacıosmanoğlu’nun yardımcısı Serhat Altıncı’nın Ahmet Ağaoğlu yönetime destek olduğu ortaya çıktı.

Özellikle Benfica’nın Abdülkadir Ömür'ü transfer etmesi için girişimde bulunması üzerine Altıncı devreye girerek kulüpler arasında iletişimi kuruyor. Gelelim transfer konusunda Altıncı’nın aracılık ücretinin alıp almayacağı konusuna…

Altıncı Süper Lig’de başka kulüplerede yabancı oyuncu transferinde yardımcı oluyor.

Ancak Trabzonspor’dan transferler konusunda maddi bir beklenti içinde olmadığını biliyoruz.

Peki Benfica, Abdülkadir Ömür’yü alacak mı?

Ücreti fazla buldu Portekiz ekibi… Görüşmeler sürüyor…


TRABZON’DA FRANSIZ KALİTESİ
Geçtiğimiz günlerde Beşikdüzü Belediye Başkanı tarafından basın mensuplarına özel olarak tanıtılan Beşikdüzü Trabzon’da Fransız kalitesini yaşayabileceğiz tek yer! Geçtiğimiz günlerde Beşikdüzü Belediye Başkanı tarafından basın mensuplarına özel olarak tanıtılan Beşikdüzü Beşikdağ teleferik projesini, Bıçakcıoğlu bizzat kendi ağzından anlatmıştı. Başkan Bıçakçıoğlu konuşmasının bir yerinde teleferik için, ‘’Viyana’yı, Fransa’yı gezdik Avrupa’nın en lüks tatil bölgesi olan Mont Blanc’de de bundan kullanılıyor bakabilirsiniz’’ demişti. Biz de Bıçakçıoğlu’nun sözlerine dayanarak Fransa’nın ve Avrupa’nın en ünlü kış turizmi lokasyonu olan Mont Blanc’de kullanılan teleferik vagonlarının fotoğraflarına ulaştı ve gördük ki Bıçakçıoğlu gerçekten Trabzon’a dünya kalitesini getirmiş. Avrupa’nın en yüksek dağı olan ve ünlü isimlerin kış tatilini geçirmeye gittiği Mont Blanc’deki teleferikler, Beşikdüzü’ne yapılanlardan eski bile! Bıçakcıoğlu o günkü basın toplantısında sık sık isimlerin gelip geçici olduğunu, hatırlanacak olan şeylerin hizmetler olacağını vurgulamıştı. Başkanın ismi hatırlanır mı bilinmez ama Trabzon’un en batısında bulunan ve bugüne kadar turizm ile adı anılmayan bir ilçeye kazandırılmış böylesine üst standartlarda bir turizm hizmeti uzun süre hatırlanacaktır diyoruz.