YETİŞ HÜSEYİN OLDU….
İYİ Parti’nin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, neredeyse her hafta, bazen de haftada iki kez Trabzon’un Türkiye gündemine taşıyan isim oldu. 
İYİ Parti grubunda hitabetiyle dikkatleri üzerine çeken Örs her söz alışında Trabzon’un ya bir ilçesini, ya bir mahallesini Türkiye gündemine taşıyarak o yörenin insanlarının ve konuyla ilgili bakanların ilgisini çekmeyi başarıyor. 
Bir gün Araklı’yı, bir gün Yomra’yı, bir gün Akçaabat’ı, bir gün Çukurçayır’ı, bir gün Yalıncak’ı, bir gün Tonya’yı. 
Hal böyle olunca partili partisiz herkes Hüseyin Hoca’yı arayarak ‘Yetiş Hüseyin hoca bizi de kurtar’ diyor. 
Dün Trabzonspor’un olağan genel kuruluna katılan Örs’ün yanına gelen ve çoğu AK Partili birçok vatandaş Hüseyin Hoca’ya, ‘Hocam keşke AK Parti’den olsaydınız, sürekli Trabzon’un sorunlarını meclise taşıyorsunuz, bizim de böyle sorunlarımız var. Bizim de sesimizi duyur’ diyerek Örs’ü abluka altına aldı. 
Örs konuşmalarında siyasetten uzak çok ta parti ismi kullanmadan gerçekten halkın canını yakan sorunları meclise taşıyarak Trabzon’un kanayan yaralarına parmak basıyor. 
Yerel yöneticilerin çözmesi gereken fakat çözmediği, dinlemesi gereken fakat dinlemediği birçok sorunu yerinde de gidip inceliyor. 
Örs İYİ Parti’den ziyade şehrin vekili olma yolunda büyük mesafe katetti. 
Mecliste Örs ve CHP’nin milletvekili Ahmet Kaya haricinde AK Parti’den Trabzon adına söz alan milletvekiline son dönemde pek rastlayamadık. Söz almaları noktasında sıkıntı mı var, engelleriyorlar mı bilinmez ama meclis çoğunluğu onlarda iken AK Parti’nin değil muhalefetin Trabzon adına mecliste öne çıkması halk tarafından da şaşkınlıkla takip ediliyor. 



4 BİR KOLDAN LİSTELER GELİYOR 
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, hafta sonu Cumartesi günü Trabzon’a geliyor. Zorluoğlu için görkemli ve etkili bir karşılama töreni olacak.. Hazırlıklar başladı.. Bu arada Zorluoğlu, bu hafta içinde Van’a gidecek ve veda ziyaretleri yapacak.. Ankara’da oğlunun yanında kalan Zorluoğlu’na çok ilginçtir Trabzon’la direkt teması olan dört ayrı kaynaktan listeler gitmiş.. O dört ayrı kaynak bu listeleri birbirinden habersiz Murat Bey’e vermiş olmalı ki her liste ayrı telden çalıyor misali ilginç tespitlerle dolu..


O listelerde Trabzon’da kime güvenmek gerek kiminle sırdaş olman gerek isim isim yer alıyor.. Belediye ekibinde kim olmalı, seçim süresince kiminle çalışmalı, SKM’de kimlere yer verilmeli gibi isim bazındaki listelerde 100 yakın isim varmış. 
Dört listede de birbiriyle çakışan isim yok aksine çelişen isimler de varmış..
Allah, Murat Zorluoğlu’na yardımcı olsun.

AK PARTİ’DE İLÇELER NE ZAMAN AÇIKLANACAK
Ak Parti’de büyükşehir adayı belli olduktan sonra şimdi gözler ilçelerde.
İlçelerle ilgili olarak Ankara kulislerinden  bize gelen bilgiler şöyle..


Alt komisyonu adayları belirledi.. Üst komisyona sundu. Üst komisyon büyükşehir adayı ile bugün ya da yarın görüşerek ilçe belediye başkan adaylarını belirleyecek. 
Yusuf Ziya Yılmaz’ın verdiği rapor bu görüşmelerde klavuz rol oynayacak. Üst komisyon kararını verdikten sonra listeyi Cumhurbaşkanına sunacak..
Trabzon adaylarının Aralık ayında ( 5-6 Aralık) yapılacak olan genişletilmiş il başkanları toplantısında açıklanması bekleniyor.

BENDE DAHİL HERKESİ 
Önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir grup büyükşehir belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu burada 10 yıllık Belediye başkanlık sürecini masaya yatırdı. Önce özeleştirisini yaptı sonra eleştirilerini sıraladı.. Uzun sohbetten sonra, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; sohbete şu ifade ile nokta koydu..


“Bu on yıl süresince yaptıklarım, yapamadıklarım, yaptırılmayanlarla birlikte, ben de dahil herkesi Allaha havale ediyorum…”
Öte yandan Büyükşehir adayının Murat Zorluoğlu’nun olduğu açıklandığı günün akşamı, Trabzon’a gelen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun havaalanında kalabalık bir partili tarafından karşılanmasının yankısı hala devam ediyor.. O yankıların biri de büyükşehir belediye meclis üyelerinin o karşılamada bir elin parmakları kadar az olması da var.. Gümrükçüoğlu’nun çok yakın ekibinden bazıları da yoktu o gece.  O anda alanda olan karşılamada bulunan bir avuç büyükşehir belediye meclis üyelerinin ahde vefaları taktir edilecek cinstendi..

TERS TEPEN HAREKETLER 
Ak Parti genel merkezine;
Akçaabat, Tonya, Arsin ve Yomra ile ilgili olarak çok aday adayları hakkında çok ilginç faks ve diğer yollarla ihbar yağıyor.. Ve bu ihbarların bazıları ciddiye alınıyor bazılarının yönlendirmeli olduğu anlaşılarak, çöp sepetine atılıyor.


Bu tür hareketlerin kimseye yararının olmadığını özellikle belirtelim. Genel merkezde bu konular  çok ciddiye alınmıyor.
Bunu hatırlatarak şu saatten sonra genel merkeze bazı ihbarlarda(!) bulunanların boşuna emek sarf etmemeleri gerektiğini belirtelim..

BİZZAT GENEL BAŞKAN ARAYACAK 
CHP, Trabzon’da bütün yollar Volkan Canalioğlu’na çıkıyor.. Parti il yönetimi de Canalioğlu için karar kılmış durumda. Canalioğlu’nun ikna edilmesi için devreye genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’un gireceği de konuşuluyor. Yurt dışında olan Kılıçdaroğlu Türkiye’ye döndüğünde Canalioğlu ile yüz yüze görüşebilir..


İl Başkanı Güzide Uzun, örgütün kimseye karşı bir önyargısı olmadığını Canalioğlu’nun adaylığı konusunda ise tavırlarının net olduğunu söyledi…”Partimizin kapısı herkese açık…” dedi.. Öte yandan Burhan Çuhadaroğlu adı da alternatif olarak CHP’nin ajandasında yazılı.. Her şey Canalioğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra netleşecek..

O ŞİMDİ ASKER
61saat.com’un vitrin arkasında;
-En çalışkan
-En üretken
-En yetenekli
-En başarılı


-En mesai mefhumu  gözetmeden çalışanı, mesai arkadaşımız, 61saat.com’un kurulduğu günden bu yana yol arkadaşlığı yaptığımız;
Tayfun Çöpcü’yü askere uğurladık.
 Amasya’ya giden Tayfun arkadaşımızı kısa bir süre için de olsa askere yolcu etmek, bizi üzsede vatan görevini yapıp geri dönecek..
Şimdiden Tayfun kardeşimize hayırlı teskereler diliyoruz...