PUTİN, TRABZON’A GELEBİLİR
Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’de oynanacak olan Rusya-Türkiye milli maçını izlemek için Trabzon’a gelebilir. Bu konuda hazırlıklar yapılıyor.. Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın daveti ile maç izlemek için Trabzon’a gelebilecek Putin’i, Erdoğan’ın bir balıkçı restorantında da misafir etmesi planlanıyor… Putin, şu anda Trabzon’a çok yakın bir yer olan Soçhi’de tatilde.. Rusya’nın gözde tatil şehri, Türklerinde çok sık gittiği Sochi kentinde Rus Devlet Başkanlarının,  geçmişten bu yana tatil yapma gelenekleri var.. Putin, Rus Milli takımının Trabzon’daki maçını, Soçhi’de tatil yaptığı için yakın mesafede olması nedeni ile saatlik olarak gelebileceği yönünde hazırlıklar var. Eğer Putin Trabzon’a gelirse Rusya Devlet Başkanının ilk Trabzon ziyareti olmuş olacak…

ERDOĞAN BAYRAKTAR, ASLINDA NE DEDİ?
Bir internet sitesinde eski Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın "Trabzon Ayasofya kilisesinin camiye dönüştürülmesi yanlış oldu" şeklinde ifadeler yer aldı. 
Sitede 4 gün kalan haber, daha sonra Trabzon’un gündemine oturdu.. 
Erdoğan Bayraktar, böyle bir söz söylemiş olabilir mi..? 
Kendisini aradık.. 
Bayraktar şaşkın ve de sözlerinin çarpıtılmasından rahatsız.. 
Bilindiği gibi Erdoğan Bayraktar, bakanken Ayasofya’nın çevresinin temizlenmesi işine bizzat takip etti ve çevresi bugünkü halini aldı.. Ve Ayasofya Camii olduktan sonra da Bayraktar, iki kere Ayasofya’ya gitti.. İbadetini yaptı. Hal böyle iken Ayasofya camii olduktan sonra hiç gitmedi iddiaları var.. Bu bile Erdoğan Bayraktar’a yapılan bir haksızlık… Neyse bir kesim Trabzon’da Bayraktar’a karşı sipere yatmış kolluyor.. Ve olur olmaz iddialar ile gündem belirliyor.. Ama ne iyi ki, bu gündem Trabzonlular tarafından hiç de ciddiye alınmıyor.
Bayraktar,hayatı boyunca hayır işleri yapan bir isim.. Ayasofya’nın camii olmasına da destek veren biri..  
Birçok camii ve kuran kursu, yurt yaptırdığı gibi bir çok imam hatip lisesi öğrencisine de burs veriyor… 


Son olarak şehrin merkezinde camii inşaatını yapımını bizzat kendi üstlenmiş durumda.
Bayraktar’ın ifade ettiği iddia edilen sözü, Cephanelik’de bir grup dostu ile sohbet esnasında Trabzon turizmi konusu gündeme geldiğinde şöyle söylendi.,
Ayasofya, müze olarak da değerlendirilmeli.. Cami ve müze birlikte, turizme katkısı olur… 
Böyle bir genel söz ifade eden Bayraktar’ın Ayasofya’nın camiye çevrilmesi hata oldu diye bir sözü olmadı.. Bayraktar’la konuştuk bu doğrultuda açıklamaları oldu..
Zaten sosyal medya hesabından da, "Trabzon'da yapılmakta olan Selatin Camisi ve Külliyenin hayırlı olmasını temenni ederim. Ayrıca, Trabzon Ayasofya'nın Camiye Dönüştürülmesi bizi mutlu eder. Hayatım cami inşaatları ile yoğrularak geçmiştir. Ancak Trabzon'un tarihi derinliğine ve turizm potansiyeli iyi okumalı.." ifadelerini paylaşması bunu gösteriyor. 
Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’a geldiği sıralarda eski dostları ile bir araya gelip sohbetlerinde gazetecilerin de olması en doğal gelişme. Doğal olmayan bu sohbet toplantılarında edilmemiş sözlerle haber yapılması ilginç. 
Bu arada Ayasofya’nın camiye çevrilmesi hatılıydı şeklinde ifade kullandığına dair iddiaların yer aldığı haberi okuyan ve Ayasofya’nın bu dönüşümüne karşı çıkan  bazı STK’lar, Bayraktar’a teşekkür için basın bülteni hazırlayacakları esnada, çapraz sorgulama yaparak Erdoğan Bayraktar’ın böyle bir söz söylemediğini öğrenince bu işten de vaz geçtiklerine de belirtelim

SÜLEYMAN SOYLU VE CUMARTESİ ANNELERİ!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 'Cumartesi Anneleri" ile ilgili tavrı malum çevrelerce eleştiriliyor. Oysa Soylu’nun, 'Cumartesi Anneleri' ile ilgili yaptığı açıklamasında her şey ortada.. Diyor ki bazı terör örgütlerince 'Cumartesi Anneleri'ni kullanılıyor… Ve  hatta, örgüt içi infazlarla ortadan kaldırılanların anneleri bile kullanılıyor… Bir dönem Cumartesi Annelerinin zamanın başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildikleri hatırlatılıyor… Evet, doğrudur… O dönem büyük riskler alan hükümet barış süreci başlattı..

Ama barış sürecini, devletin teslimiyeti olarak algılayanlar bu süreci baltaladı.. Devleti teslim aldık havası yarattı.. Ve o süreç haklı olarak devlet tarafından sonlandırıldı.. Böyle bir durumda Cumartesi aAnelerinin terör örgütleri tarafından kullanılmasını izin vermemek devletin görevi ve Soylu bu görevi elindeki yığınla istahbarati bilgi ile yerine getiriyor. Kimse Cumartesi Annelerine karşı değil.. Olamaz da ancak Cumartesi Anneleri terör örgütlerini içinde cirit attığı bir yer da olamaz. Soylu’nun dikkat çektiği de bu ve ilkeli duruşu teröre karşı mücadelenin bir parçası..

AĞAOĞLU, KİMDEN ÖZÜR DİLEDİ
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor-Galatasaray maçı oynanırken, VİP tribünde maçın 4’üncü dakikasına girilirken, yanında oturan G.Saray başkanı Mustafa Cengiz’den özür diledi.
Gelin bu özrün hikayesini size de aktaralım.
Maçın 3. Dakikasında Trabzonspor ilk gölünü kazandığında Başkan Ağaoğlu yerinden fırladı… Öyle ki her halde tahminen bir metre havaya sıçramıştı… Hakkı, gole sevindi… Sonra bir anda VİP protokol tribün kurallarına pek uymadığını varsaydığı bu gol sevincini G.Saray başkanının hemen yanında kutlaması, Ağaoğlu’nu tabi biraz üzdü… Ağaoğlu, G.Saray başkanına döndü ve gol sevincinde abartım varsa özür dilerim dedi. Sonra, bayağı yoğun bir baskı içindeyiz, beni en iyi anlayacak sensin diyerek de hatırlatmada bulundu. Başkan Mustafa Cengiz de Ağaoğlu’na "biz de gol atarsak sevineceğiz sakınca yok' dedi ama 90 dakika içinde Ağaoğlu üç kez daha gol sevinci yaşadı, Cengiz ise koltuğuna yapıştı kaldı..

BANA “ANTONİ” DEYİN
Trabzonspor’un İsrail’den transfer ettiği ve ilk maçında olumlu not alıp taraftarının gönlünü fetih ettiği futbolcusu Nwakaeme’nin adının telaffuz edilmesindeki zorluk nedeni ile kendi isteği ile kendine Antoni denilmesini istediği öğrenildi.. İlk maçında güzel futbolu göz dolduran hareketleri ile futbol otoritelerinin de dikkatini çeken Antoni’nin maçtan sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul ederken "bana Antoni deyin" dedi… Antoni, G.Saray maçındaki atmosferi çok beğendiğini, taraftarın ilgisinin takım adına ve kendi adına da son derece mutlu ettiğini belirterek “Burada her şey futbol.. Bu da beni son derece mutlu edecek bir ortam.. Her saniyemiz futbol ile geçiyor ki bu beni mutlu ediyor” dedi.



DEVLETİN YOLU KAPANDI PEKİ YA CEZA?
Trabzon’da Adli Tıp Merkezi ve alt tarafına yapılan 5 yıldızlı Ramada oteli için hem zemin bir geçit yapıldı. Geçit Adli Tıp'a yaradı yaramasına ama Ramada otel için tutmadı, ilerisinde kaldı. 
Bu turizm tesisine gitmek isteyenler, kilometrelerce yol kat edip Yomra İlçesinden geri dönmek zorunda kaldı.
Aylar yıllar geçti, Ramada otele gitmek isteyenler mecbur buna bürokratlar da dahil,  Şana kavşağından ters yön yapmak zorunda kaldı. 
Bu da eleştirildi, Ramada’ya güçlük çıkaranlar oldu. İşletme sahipleri seslerini çıkarmadı. Milyonları Trabzon turizmine muhteşem bir tesis kazandırmak için yatırdılar ve tüm eleştirilere kulaklarını kapattılar. 
Sonra ne mi oldu, otelin sağı ve solu ilginç bir şekilde yapılarla doluverdi. Otel bu yapıların arasına hapsedildi. İşletme sahipleri yine ses çıkarmadı. 
Sonra bir inşaat çalışması yapılıyordu, Karayolları’ndan uzmanlar gelip inşaatı yapanlara sözlü olarak ‘Burada yaptığınız kazı çalışması esnasında Uluslarası Karayolu duvarının tam dibini kazıyorsunuz, yapmayın, yol çökebilir’ diye uyardı. 
Fakat kimse dinlemedi, ve sonunda olan oldu, 5 yıldızlı otele kanuna nizama uygun tek giriş yolu, müteahhitin sorumsuzluğu yüzünden çöktü. 
Uyarılmasına rağmen tam karayolunun dibini kazıdı. Uluslararası yol tehlikeye girdi şimdi trafiğe kapandı. 


 Şimdi otele mecburiyetten ters yön ile giriş yapılıyor. 
Konuyla ilgili Trabzon Valiliği eski özel Kalem Müdürü Hasan Kamber" ilgili kanun maddesi ile ceza gerekir" dedi. "Böyle sorumsuzluk olmaz" dedi. İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı konuya tepkisini dile getirdi. Ama kimseden ses soluk çıkmadı. 
Kimse dinlemedi, görmezden geldi, bazıları "inşaatı yapanların arkası sağlam, şehri yönetenler arkalarında" dediler.  Derler, burası Trabzon. Ama bir gerçek var ortada. Yol çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 
Hep söylerler ya adaletin bittiği yerde anarşi başlar. 
Adalet adalet adalet, herkese eşit olmalı, eğer varsa burada bir ceza uygulanmalı ve kimsenin çıkarı uğruna başka bir kimsenin ve milletin yolu peşkeş çekilmemeli. 
Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuya el atarak burada yoluh kapanmasındaki kazanın yasalardaki yerini iyi irdeletmesini isteniyor...