DEVLET 1 MAYIS’TA NEREDEYDİ?
Trabzon özelinde meydanda kutlanan 1 Mayıs’ta devlet, neredeydi? 1 Mayıs’ın bahar bayramı kutlamasına uygun bir ruhla Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kadıralak Yaylasına çıktı..

Eşlerini de yanına alan ikili, kendine katılanlarla birlikte Tonya’nın doğa harikası bölgelerini de gezdiler…

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının spor kıyafetleri ile de bayağı dikkat çektiklerini söyleyelim..

Bu arada, Kadıralak’ta, kemençecileri dinlediler, ata bindiler. Tam bahar bayramı havasında bir, 1 Mayıs geçirdiler…Bu arada ilginç bir konu da şu..

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili şehirdeki her gelişmeyi çok yakından takip ettiklerini de belirtelim…

Öte yandan bu tür ani ve güzel yararlı gezilerinde her iki üst düzey yöneticilerin medyadan habersiz yaptıkları bu gezileri de, kendi başlarına özgür ve bağımsız hareket etmek arzularından kaynaklandığını da belirtelim..

Bu tür gezi ve incelemelerinden başkan ve valinin sosyal hesaplarından haberi oluyor medyanın..

BÜYÜKŞEHİR İNTERNET SİTESİ
Murat Zorluoğlu’nun belediye başkanı olmasından sonra, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesine ulaşılamıyor… Neden?

Çünkü, site, Zorluoğlu’nun ekibine göre çok amatör ve anlaşılır değil.. Bunun için site yenileniyor…

Son derece yetenekli ve işin ehli bir özel firma siteyi yeniliyor. Siteye giren her vatandaş şehir ile ilgili bütün gelişmeleri görebilecek..

Şehir dışındaki Trabzonluların da memleket hasretini gidermek için sitede özel bölümler olacak.. Bu arada sitede interaktif olarak başkana da soru sorulabilecek bölümler olacak..

Tabi merak edilen ise, Büyükşehir Belediye meclis toplantılarının site üzerinden naklen yayınlanıp yayınlanmayacağı. Neden? Çünkü Meclis Toplantıları daha öncede naklen Belediyenin Resmi İnternet sitesinden yayınlanıyordu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sitesi şu sıralarda ise açık... Sitenin belli bir süre kapalı kalması sonrasında şimdi zaman zaman erişime açık olduğu görüldü. 

FARABİ, DEVLETE DEVREDİLECEK Mİ?

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Devlet Hastanesinin, Sağlık Bakanlığına devri ile ilgili önemli gelişmeler var gibi..

Bu konuda, Rektör Baykal, "henüz bir adım yok" dese de Farabi’de çekilen sıkıntılar, hizmette aksaklıklar ameliyatlarda kullanılacak ekipmanların teminindeki güçlükler ve Medikalcilerin içerde  uzun süreli alacaklarını tahsis edememeleri hastaneyi deyim yerindeyse felç etmiş durumda..

Bu arada, hocaların ücretli muayenelerinde ise Farabi’de patlama yaşanıyor.. Geçen yıllara göre bu oran müthiş derecede artma ile dikkat çekiyor..

Döner sermaye ödemelerinde ise hastane personelinin alacaklarını alamamaları da başka ciddi bir sorun…

Farabi’de hocaların dışında çalışan bütün personel hastanenin bir an önce Sağlık Bakanlığına bağlanması konusunda hemfikirler… Yani hocalar statüko korunsun diyor, diğer personel Sağlık Bakanlığına bağlanalım diyor..

YİNE ANLAŞAMADILAR
Trabzon yazılı yerel medyası gazetelerinin sayfalarında indirim yapılması ile ilgili olarak bir araya geldi ama yine anlaşamadı..

Hepimiz 12 sayfa olalım diye bir araya gelen gazetelerden, Karadeniz bu teklife sıcak bakmıyor. Bakmayınca da anlaşma olmuyor..

Doların yükselmesi kağıt fiyatlarının uçması ile gazete maliyetlerinin çok artmasına çözüm olarak resmi ilandan da olmamak için gazeteler ortak olarak hep beraber 12 sayfaya düşmek için birbirlerinin nabzını tuttu..

Ama matbaası olan Karadeniz sayfa indirme teklifine sıcak bakmadı…

Bizin kulağımıza gelen bir kulis bilgisine göre, Trabzonspor Onursal Başkanı ve Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Karadeniz’den Sonnokta hariç diğer bütün gazeteleri bünyesine katmak için plan yapıyor.

BİR FENERLİ, ÜNAL KARAMAN İÇİN NE DEDİ?
Ligin sonu yaklaşıyor. Lig bittiğinde Türkiye Liglerinin en başarılı teknik adamı seçilecek..

Genel olarak  hangi takım şampiyon olursa, o takımın teknik adamı da yılın teknik adamı olarak seçiliyor..

Bu sezon gerçekten ilginç bir sezon. Şampiyon olmayan ama başarılı olan takımların teknik adamlarının da en başarılı teknik adam olmak gibi bir ihtimali de var.

Ünlü Fenerli Sadettin Saran benim adayım Ünal Karaman dedi… Ve gerekçesini de şöyle açıkladı..

"Hepsi birbirinden değerli teknik adamlar. Benim yılın teknik direktör adayım Ünal Karaman. Sadece başarı açısından değil, kişiliği ve efendiliğiyle Türk sporuna çok önemli hizmetler etmiş biri.

Hepsi öyle ama ben bu sene Ünal Karaman diyorum. Ünal Karaman, Türk futbolunun kahramanıdır. Bu sadece benim için değil. Beşiktaşlısıda, Fenerliside, Galatasaraylısıda Ünal Karaman'ı çok sever. Adamdır kendisi"

REVİ, DUA BEKLİYOR
Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi, annesini kaybettikten sonra büyük abisinin beyin kanaması ile yoğun bakıma kaldırılmasından sonra bayağı sıkıntılı günler geçiriyor..

Abisi Hacı Revi’yi önceki gün Ankara’ya getirdi..

Boynunda ince bir damarda sıkıntı teşhis edilen Hacı Revi için, Haydar Revi, dua bekliyor.

Revi, Ankara şehir hastanesinin son derece modern bir hastane olduğunu ve Trabzon’un da şehir hastanesine kavuşmasının hasta göçünü engelleyeceğini söyleri..

Biz de Hacı Revi için duacıyız.. Allah sağlığını versin..