CHP, ORTAHİSAR’DA BAŞA DÖNDÜ
Yeni yılın ilk günlerinde yerel seçimler resmen başladı. YSK tarafından başlatılan seçim çalışmalarına rağmen AK Parti’nin Trabzon’da ilçe belediye başkan adayları netleşmedi.
Gündeme gelen isimler kamuoyu ile tartışılmaya devam ederken CHP, Trabzon’da anket çalışmalarına başladı.

Herhangi bir CHP’li partili üyede kayıtlı bulunan cep telefon numaralarının arandığı araştırma anketini Atak Araştırma Firması başlattı.

Trabzon’da oy kullanacak seçmenleri arayan firma CHP’nin Ortahisar Belediyesi için isimleri sordu.

isim, soyad gibi kimlik bilgilerini istemeyen araştırma firması önce Trabzon’da yaşayıp yaşamadığını sorarak peş peşe bu soruları beraberinde getirdi;

2014 yılında kimlere oy verdiniz? Hangi partiye oy veriyorsunuz? 2019 Yerel seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz sorularının ardından kritik soruyu seçmenlere soruyor, araştırma firması.

Ortahisar Belediyesi için hangi isme oy verirdiniz sorusunun devamında isimleri de belirten firma 1-5 arasında sayıyla oylama yaptırıyor.

5’en çok düşünülen 1 en az istenen isim olarak Ortahisar Belediyesi’nin CHP’ye aday olacak isimleri sırasıyla şu şekilde sıralıyor;

Salih Akyüz, Ali Yazıcı, Turgay Şahin, Volkan Canalioğlu ve Cahit Erdem.

CHP örgütünden bağımsız mı yapıldığı merak konusu olurken isimler arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Volkan Caalioğlu’nun ve CHP Trabzon eski il başkanlarından Turgay Şahin’in yer alması dikkat çekti.



Gelen kulis bililerinde ise CHP’nin büyükşehirde İYİ PArti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Atakan Aksoyu destekleyeceği ancak Ortahisar’da seçimlerde rol oynayacak etkin bir ismi aday olarak çıkarması bekleniyor.

Bilindiği gibi ankette adı sorulan Cahit Erdem geçen hafta ses getiren bir açıklama yaparak Ortahibar’da CHP’nin yeniden anket yapmasını istemişti.. Erdem’in bu çıkışı genel merkezde yankılandı..

TTSO 3 KATINI ALIYOR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Ticaret Sicil Tasdiknamesi, tapu yetki belgesi gibi Ticaret Odası ile ilgisi olmayan işlemlerden, sadece sicil ile yapılan işlemlerle ilgili hizmet ücreti talep etmesi gündem oldu. 
Devlete ödenen 54.40 kuruş haricinde, bir de TTSO’nun 145 TL almasına sinirlenen Meclis Üyesi, bu konuda dün epey bir kulis yaptı. 

Yaptığı araştırmada ise bölgede sadece Giresun’un 50 TL gibi bir ücret aldığını Rize, Ordu ve Samsun’da bu bedelin alınmadığını öğrendi. 



Trabzon Ticaret Sanayi Odasının neden bu bedeli hem de 3 katı bir gibi bir rakamla aldığını ise onun gibi bizde merak ettik. 
Bu noktada her hangi bir yasal zorunluluk yok sanırız. Çünkü olsa o zaman Bölgedeki diğer odalar bu şekilde bir hizmet bedeli talep ederdi... Ancak aynı işlem ve ücret için Giresun’un 3 katı bir rakım talep edilmesi ise bir hayli ilginç... 

Türkiye’nin genelinde ise odalarda bu konuda bir ayrım söz konusu. Kimi odalar aynı TTSO gibi ücreti talep ediyor, ancak kimilerinde ise böyle talep yok. 

Aslında bu konuya da buradan anlaşılacağı üzere kanuni düzenleme getirilmesi şart..

AVRASYA ÜNİVERSİTESİNE NE KADAR CEZA YAZILDI?
Ortahisar Belediyesinin dün Belediye Meclisini takip ettik. 2019 yılının ilk toplantısında CHP’li Turgay Şahin, Avrasya Üniversitesinin daha önce gündeme getirilen kaçak çatı katını sordu... 
Bunu  da bir vatandaşa kesilen 42 bin TL’lik cezadan örnek vererek dile getirdi. 

Gelin Şahin’in sözlerine kulak verelim: 
“Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından, köylerin mahalle dönüşmesiyle beraber biz bunu mecliste de çok dile getirdik. Orada hemen kaçak yapılaşma başladı. İmar affı derken, kaçak yapılaşma neticesinde haklı olarak belediye, siz ekipleriniz, ihbar edilenler veya kendilerinin denetiminde gittikleri yerlerde imara aykırı binaları mühürlüyorlar. Encümen kararıyla yüksek miktarda bunlara ceza kesiyorlar. 

Vatandaşlar sıkıntılarını bizlere de anlatıyor. 
Bende vatandaşa, “Arkadaş yaptığın şey yanlış. İmara aykırı bir davranışta bulunmuşsun” tabi vatandaşımız, “yaptıysam kendi yerimde yaptım” diyor. 



Bizde bunu idareye yolluyoruz. Arıyoruz arkadaşlar geliyorlar, çözüm ne? Çözüm yok! Hatta bunun bir iki aşamasında idare bunlara savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor. 1 yıldan 5 yıl arası siz hukukçusunuz biliyorsunuz cezai müeyyidesi var. 
2 gün önce gelen vatandaşımız öyle bir dokunaklı bir laf dedi ki bana bende bunu mecliste gündeme getireceğim. Demek ki vatandaş bizi mecliste izliyor takip ediyor. 

Diyor ki, “sen orada 5 , 6 ay önce Yalıncak’ta ki kamu binası, Avrasya  Üniversitesinin üst katının kaçak olduğunu ne gibi işlem yapıldığını sordun. Ne gibi işlem yapıldı?” Şimdi bende bunu öğrenmek istiyorum. 
Eğer vatandaşa kanun uygulanıyorsa, kamu kurum ve kuruluşlara ile bu tip mülkiyetlere de bunun uygulanması gerekiyor. 

Vatandaşa 2 kat arttı diye 42 bin TL ceza kesmişse idare bunlara ne gibi cezai müeyyide uyguladınız. Vatandaş adına bunları sormakla yükümlüyüm” diye sordu. 
Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar ise Avrasya Üniversitesine 50 bin TL’ye yakın para cezası kesildiğini açıkladı. Baytar,  “Avrasya Üniversitesine 50 bin TL’ye yakın ceza yazdık. İzinsiz çatı yaptığı için. Ona da işlem yaptık. Çatı projesi çizdi geldi” dedi.

CEVDET SARAL SÜRPRİZİ
Ankara bağlantılı Trabzon odaklı bir bilgi, Cevdet Saral’ın Trabzon’dan aday gösterileceğini iddia etti..

Saral, MHP’nin mi, Ak Parti’nin mi kontenjanından aday olacak.. Her iki partinin tabanına da yakın olan Saral’dan bu iddialar ile ilgili olarak halen bir yalanlama gelmedi..

Muhtemelen Saral’ın Of’tan aday gösterileceği iddia edilirken Saral’ın Of’u değil de Ortahisar’ı isteyebileceği konuşuluyor.

Dünden bu yana Trabzon siyasetinin ilk gündem maddesine oturan Saral adı, öyle görünüyor ki, bir çok insanın da kafasını yoracak karıştıracak gibi…

Bu söylenti ve iddialar da anca Trabzon’un ilçe belediye başkan adayları açıklandığında son bulacak.

AHMET KAYA’YA OPERASYON
Operasyon dedikse siyasi değil..

CHP Trabzon milletvekili Kaya, tıbbı bir operasyon geçirdi. Burnundaki kemik, Kaya’nın nefes almasını ve konuşmasını engelliyordu.

Özellikle şu sıralar TBMM’sinde en çok konuşan Trabzon’un sorularını dile getiren kürsüde ve basın toplantısında şehrin gündemini Ankara’ya taşıyan Kaya’nın burun  kemiği bayağı O’nu zorladı..

Vekil olmadan önce sessiz olan Kaya’nın vekillikle birlikte yüksek debide konuşması ile burun kemiği sıkıntı yarattı..

Ve kemiğe operasyon yapıldı.. Kaya şu sıralar bir iki gün telefonlara cevap veremeyecek..

Bu arada sosyal medyada bazı trollerin hiç yakışık almayan paylaşımları ile ayıptan öte iğrenç..

=Güya Kaya önceden var olan bu sıkıntısını, hiç ücret ödemeden vekillik döneminde çözmüş oldu.. Böyle diyor bazı trol alçaklar.. Kaya’nın vekil olmadan da sosyal güvenliği vardı… Terbiyesiz adamlar. Bilin bunu..

ANADER’DEN FARKLI PROJE
Bir eğitimi derneği olan ANADER’in kadın kolları eğitim ile yakından ilgili bir proje başlattı.. Derneğin kadın kollarından sorumlu başkanı Havva Yetimoğlu Demir, projeyi 61saat’e şöyle açıkladı..
Trabzonlu Kadınlarımızı Tarih ve Spor ile buluşturuyoruz...

Tarih, spor ve turizm kenti Trabzon'da kadınlarımıza özel projemiz çok yakında hayat bulacak. 

Tarihi mekan gezileri (Atatürk Köşkü, Gülbaharhatun Türbesi, Kanuni Evi, Şehir Müzesi, Ayasofya Camii vs.) ve bayan antrenörler eşliğinde gerçekleştireceğimiz spor aktiviteleri ile kadınlarımızı spor salonları ile tanıştırıp stres atmalarına ve sağlık için spor yapmalarına imkan sunacağız. 



Voleybol, masa tenisi, okçuluk, atıcılık, körling, satranç vs. sporu ile tanışacak olan bayanlar sizleri aramızda görmek istiyoruz.

Türkiye'ye örnek olacak bu projemizin paydaşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk Bey'e projemizi biraz daha detaylandırıp ufkumuzu açtığı ve bizlere verdikleri sonsuz destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Destek ve dualarınızı bekliyoruz...

ANADER’i bu projesinden dolayı kutluyoruz… Havva Yetimoğlu Demir ilerleyen günlerde daha farklı projelerimiz olacak dedi..