YANDAŞLIKLA SUÇLANDIK AMA… 

Pazar günü sosyal medya sayfalarımızdan "Trabzon’daki Ak Parti Milletvekillerimizden hangisinin yeniden aday olmasını isterseniz?" diye bir anket sorusu yönelttik. 

Yaptığımız anket devam ederken bazı okurlarımız bizim anket linki kastedilerek ‘bazı vekillerin yakınları tarafından WhatsApp üzerinden herkese gönderiliyor, yakınına destek istiyorlar ama tanımadıklarına da atıyorlar dedi. 

Tabiki de garipsemedik. Seçim süreci sonuçta. Bazı vekiller bu tür olayları çok yakın takip edip alttan çalışma yürütüyor.  Gelelim anketin sonuçlarına. 

Anket 96 bin kişiye ulaşmış. Bu kişilerden 5 bini oy kullanmış, oy kullananların yüzde 56’sı Salih Cora demiş. 

Cora'dan sonra sırasıyla Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve Adnan Günnar isimleri geliyor. 

İşin en ilginci yapılan 500 yorum... Ve bu yorumların yüzde 90’ında ‘Neden hiçbiri seçeneği yok, hiçbirini istemiyoruz’ yorumu yapılmış. 

Hatta bazı kullanıcılar ‘Ak parti yandaşı 61saat, neden diğer partiler yok’ diye bizlere de sitem etmişler. 

Evet hiçbiri seçeneğine de düşündük diğer partileri de fakat şunun bilinmesi gerekki twitter üzerinden anketlere en fazla 4 şık koyabiliyorsunuz... 

Ayrıca CHP ile İYİ Parti’nin milletvekilleri ile ilgili kamuoyunda değişip değişmemeleri yönünde bir merak, bir eleştiri de yok.

Buna rağmen planlamamızda muhalefeti de soracağız. 

Biz sadece Trabzon'da dilden dile dolaşan ‘Liste yenilensin’ sözleri sosyal medyada da aynı şekilde mi seslendiriliyor onu sorgulamak istedik...

YAPMASAYDIN ZORLUOĞLU… 

Ne kadar çok icraat yaparsan insanlar o kadar eleştirecek şey bulur. 

Yani kısacası yaparsan eleştirilirsin... Hiçbir şey yapmazsan eleştirilmezsin. 

Trabzon'da da tam bu yaşanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kimseyi dinlemedi şehrin beklentilerini yaptı. Billboardlara yazdığı gibi şehrin altyapısını yaparken altını üstüne getirdi. Hala daha mahalle araları yolları kötü durumda. Ama bittiğinde şehrin altyapı sorunu ortadan kalkmış olacak. 

Hiçbir şey yapmasa sadece ziyaretler yapsa vatandaşı kucaklasa sadece bireysel talepleri yerine getirse yine şehirden tam not alır. Ama Başkan Zorluoğlu böyle bir yönetim tarzını sevmiyor ve istemiyor. 

Yeni terminal binasını yapmasa...

WhatsApp Image 2023-01-03 at 11.14.43

Ganita Sahili Düzenlemese, Yalıncak Plajını vatandaşın hizmetine açmasa, Maraş Caddesi'ni trafiğe kapatmasa, meydan bölgesi ışıklandırmasa, cephe sağlıklaştırma yapmasa, dolmuşları yenilemese, kadın yaşam merkezi kurmasa, sporda performansı geliştrecek merkezi oluşturmasa, İskenderpaşa Otoparkını Çömlekçi'ye bağlamasa, çocuk eğitim pistini kurmasa, yeni gasilhane, bilim merkezi yapmasa belki de eleştirilecek konu olmayacağı için eleştirilmeyecek. 

Yapılana teşekkür etmek gerek ama hep kötü taraftan bakılınca 'Niye yaptın ki yapmasaydın eleştirilmezdin' deniliyor.

Başkan Zorluoğlu riski aldı ve yaptı. 

İnşallah hafif raylı, teleferik gibi prestij yatırımlara yeni yılda kazma vurup, limanın şehir dışına taşınmasını vesile olup Gülcemal’e hızlı bir giriş yapıp merkezdeki trafik sorununa da bir çare olabilir. 

Ama yaptıkları ile şimdiden milletvekili anketlerinde  ilk 3’te yer alıyor.

Z kuşağının oyunu en çok artıran belediye araştırmasında genel merkezde birinci sırada...

Muhalefetten isimlerin bile kentimi için oy verebiliriz dediği bir isim...  

Ama siyaset nasıl bir rüzgar estirecek bilemiyoruz. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşacağız....

FAHRİ KOÇ'TAN BAŞKAN GENÇ'E ZİYARET 

Trabzon'dan küçük yaşlarda gurbete giden ve ilkokul mezunu olmasına rağmen üniversitelerde dayanıklı yapılar hakkında öğrencilere dersler veren, depreme dayanıklı konutları ile Türkiye'de gündem olan, binlerce insana ekmek kapısı sağlayan sadece Türkiye'de değil Almanya'da, Hollanda'da, Fransa'da önemli yatırımlara inşaatlara imza atarken Türk vatandaşlara da Avrupa'da iş imkanı sağlayan Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Fahri Koç dün Trabzon'a gelerek bir takım ziyaret ve görüşmelerde bulundu. 

Memleketine bugüne kadar genelde yatırımdan ziyade hayır işleri yaparak vefasını göstermeye çalışan Koç, kentin yeni gelişen bölgesi Pelitli'deki arazisine büyük bir konut yatırımının görüşmeleri için Trabzon'a gelerek, projenin detaylarını masaya yatırdı, bir takım da ziyaretlerde bulundu. 

İlk olarak Ortahisar Belediyesini ziyaret eden Koç, Başkan Ahmet Metin Genç ile sohbet edip yapabileceği diğer yatarımlarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. 

Ekran Resmi 2023-01-03 08.11.56

Başkan Genç ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'Trabzonlu hemşehrilerimizin memleketlerine yatırım yapmaları, istihdam sağlamaları ve özellikle döviz girdisi sağlayacak hizmetlere imza atmaları bizler adına sevindirici. Kendisine yapacağı tüm yatırımlarda bizlerde belediye olarak kanunların el verdiği ölçüde gereken kolaylığı sağlayacağımızı ilettik. Tüm yatırımcılarımıza olduğu gibi ülkemize ilimize katkı veren her iş insanının başımızın üzerinde yeri vardır' dedi. 

Fahri Koç daha sonra Trabzon'da iş dünyası ve medya sektöründen önemli isimlerle bir araya gelip, dostlarıyla da hasret giderdi. 

Trabzon'da yapacağı 400 konut projesi ile ilgili de konuştuğumuz Koç 'Biz kötü proje yapmayız, yaptığımız yerin de çehresini değiştiririz, kalitesini değerini arttırırız. Pelitli'ye güzel bir proje yapacağız, Başkanımız Ahmet Metin Genç'i ziyaret ettik, sağolsun çok misafirperver bir insan. İstişarelerde bulunduk. Tek amacımız ülkemize, milletimize katkı verecek işlere imza atmak. Anlımızın akıyla Trabzon'daki yatırımımızı tamamlayıp şehrimize mahçup olmayacağız' ifadelerini kullandı.

ENİS BARDHİ’NİN İLGİNÇ ÖZELLİĞİ

Trabzonspor’un sezon başında İspanya La Liga ekiplerinden Levante’den transfer ettiği Enis Bardhi oldukça kültürlü bir isim olarak öne çıkıyor.

Gittiği her ülkenin kültürünü benimseyen 27 yaşındaki Makedon futbolcunun Türkçe dahil olmak üzere 6 dil bildiği ortaya çıktı. 

488216

Birçok dili öğrenmeye çalıştığını söyleyen Bardhi, “5 dil biliyorum. Türkçe’yi de katarsak 6 olacak. Ben anlıyorum ama konuşamıyorum. İspanyolca, İngilizce, Makedonca, İspanyolca gibi birçok dil biliyorum ve hepsini öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

Makedon oyuncunun bu özelliği takım içerisinde oldukça dikkat çeken bir durum. Takım arkadaşlarıyla kendi dilinde sohbet edebilen Enis Bardhi takımda bir köprü olma özelliğini de taşıyor.

AVCI’NIN ÖZRÜNÜN ARKASINDA NELER VAR

Trabzonspor’da önceki gün toplanan Trabzonspor dün de antrenman çalışması yaptı.
30 dakikası basına açılan toplantı tam 1 saat geç başladı.

12’de başlayan antrenman öncesi Abdullah Avcı takımla tam 2 saat toplantı yaptı. Verilen arada Fatih Karagümrük maçını irdeleyen Avcı, oyuncuları tek tek karşısına alıp söz konusu karşılaşmada yaptıkları hataları gösterdi.

Toplantı öylesine uzadı ki, röportaja beklenen Enis Bardhi 45 dakika gecikmeli geldi.

Ekran Resmi 2023-01-02 11.48.38

Abdullah Avcı’nın toplantıda oyuncularına çok kızdığı söz konusu hataların tekrarlanması durumda yaptırım uygulayacağı bilgisine ulaştık. Takımın basit hatalardan uzaklaşması gerektiğinin altını çizen Avcı, 30 dakikası açık kalan antrenmanın devamında da Giresunspor maçında uygulayacağı sistemin çalışmalarını yaptı.

Avcı kendisini 1 saat bekleyen basın mensuplarının yanına gelerek tek tek herkesin elini sıkıp yeni yılını kutladı. Abdullah Avcı daha sonra bekleyişten dolayı da özürlerini basın mensuplarına iletti.

TRABZON BASININDA BİR YAPRAK DÖKÜMÜ DAHA…

Trabzon basını bu aralar hareketli günler yaşıyor. Aslında Basın İlan Kanununda yapılan son değişiklikle birlikte internet sitelerinin öneminin artması nedeniyle bir çok kurum yana yakıla muhabir ararken, Karadeniz Gazetesi'nde önemli bir değişim yaşandı.

Gazetenin uzun yıllardır Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yürüten meslektaşımız Meryem Akgün, görevinden ayrıldı.

Akgün, ayrılığı da sosyal medya hesabından duygusal bir mesajla duyurarak, “10 yıllık meslek hayatımın yarısından fazlasını geçirmiş olduğum Karadeniz Gazeteme veda ettim. Devlet eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın çatısı altında çalışmak benim için onurdu. Her şey için minnettarım. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Akgün, bundan sonra yeniden basın sektöründe devam eder mi? Bilemiyoruz ancak çok sayıda teklif alacağı da aşikar…

Ekran Resmi 2023-01-03 08.04.23