KAHROLAN KARAMAN VE MANGAL YÜREKLİ… 

Trabzon’da dün kritik bir mücadele oynandı. Ligin dağınık ekiplerinden Ankaragücü karşısına 27 bin taraftarının cezalı olmasına rağmen yine 20 binin üzeri taraftar toplayan Bordo Mavililer maçtan 3 puan çıkarmayı başardı ama öylesine zor oldu ki.. 

Zaten sakatlıklarla boğuşan Bordo Mavililer önce Novak’ı kaybetti. Ondan sonra Uğurcan’ın sol arka adalesi gitti. 

Yaklaşık 35 dakika sakat sakat oynadı. Karaman kenardan tek nefes onu izledi. Hatta bir ara genç kaleci Muzaffer’e “git ısın” talimatı verdi. Muzaffer ısındı ama oyuna mecburi Hosseini alındı. 
Uğurcan öyle bir reaksiyon gösterdi ki sonunda dayanamadı ve yere yığıldı. 

Genç ama mangal gibi yüreği vardı Uğurcan’ın.. 
Kendisini tebrik ediyoruz. Tabi saha içerisinde yaşanan ardı ardına sansasyonlar Karaman’ı derinden etkiledi. 

Basın toplantısında çok kısa konuştu. Röportaj vermeyeceğini ilettti. 
Özel röportajların yapıldığı alandan öyle bir geçişi vardı ki... 
Oldukça keyifsiz, üzgün ve yorgun düşmüş bir hali vardı. 

Ardı ardına gelen oyuncuların sakatlık haberleri ve maç içerisinde yaşanan duygusal anlar mı onu bu hale getirdi bilinmez ama Karaman’ın bu hali gerçekten üzüntü vericiydi. 

Dik görmeye alıştığımız Karaman’ın yeniden toparlanıp önce kendisine sonra da camiaya güven aşılamasını bekliyoruz. 

Galatasaray maçı öncesi her ne olursa olsun ipleri eline almalı...

'NE DEDİYSEM ARKASINDAYIM!'

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i tanımayanınız yoktur. 

Yılllardır Trabzon’u yöneten bir isim. Başarıldır değildir apayrı bir konu.  

Ancak dik duran bir isim olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkarmayalım özellikle de Trabzonspor konusunda! 

Ne zaman Trabzonspor’un ayağı taşa değse bir haksızlığa uğrasa en üst perdeden çıkıyor tepkisini gösteriyor ve her daim arkasında durmaya devam ediyor. 

Yeri geliyor TFF’yi yerin dibine sokup çıkarıyor yeri geliyor Hakemleri yeri geliyor sistemi en ağır şekilde eleştirmekten bir an olsun çekinmiyor. 

Dün de yine sahadaydı. Tüm maçlarda görmeye alıştığımız Ahmet Metin Genç Trabzonspor için adalet yürüyüşünde bulunan kortejde en ön sırada “adalet istiyoruz” diye haykırdı.  

Hatta atılan tezahüratlara eşlik etti.  Yanına gittik “başkanım sert tezahüratlara eşlik ettiniz riskli değil miydi” sorumuzu ilettik ve “ne dediysem arkasındayım, Trabzonspor benim canımdır yekpare sevdamdır” cevabını aldık.  

Tabi sahaya inen Genç’in bir de sosyal medyasına bakalım dedik. 

Yine gündemi belirlemiş ve her daim Trabzonspor’un arkasında duracağını deklare edip yüzlerce olumlu yorum almış. 

Tabi bu hamleler sokağa da yansıyor. Başkan Genç oluşturulan kortejde en büyük ilgi odağı olan isimlerin başında geldi. Bu çizgisinden kaymaması dileği ile...

Genç’in yanı sıra dünkü eyleme TBMM nezdinde katılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz ile koca yürekli yüzlerce taraftara tekrar tekrar teşekkür ediyor, adalet bir gün herkese lazım olacak diyerek Trabzon’da olupta eyleme katılmayan siyasilerimizide şapkalarını önlerine koyup bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Çünkü başka Trabzonumuz ve Trabzonsporumuz yok. 

VAY VAY VAY MEĞERSE...
Dün 61saat.com internet haber sitemizde KTÜ’de yaşanan çirkin bir tezgahı haberleştirdik. Trabzon Emniyeti’nin sıkı takibi sonucu KTÜ’deki kanser hastalarına ait ilaçların bir çalışan tarafından satıldığı bilgisi doğru çıktı. Zanlı anında yakalandı. 

Konuyu araştırırken KTÜ’deki bazı öğretim üyeleri ile görüştük. Neler duyduk neler. Meğer bu hırsızlık ilk değilmiş.

Bayramda da önceden depodan ilaç çekildiği istihbaratı alan İstanbul’dan bir şebeke Trabzon’a gelerek KTÜ’deki ilaçları çalmış.

Belli içerinden haber alan bir şebeke var ve bu ilaçların çalınmasına aracılık ediyor. Ve bu sürekli oluyor. 
KTÜ’deki bazı hocalarımıza sorduk, peki bu nasıl oluyor?  Cevabı aynen yayınlıyoruz. 

‘KTÜ Farabi Hastanesi’nin koridorlarını bir gezin, Trabzonlu milletvekillerimiz bir gezsin, siyasette sağlık sorumlusu diye memurları arayıp emir verenler bir gezisin. Nerede bir medikalci elinde reçete ile burada adeta simsarlık yapıyor. Eczacı kalfaları hangi hasta hangi ilacı kullanacak doktordan iyi biliyor. 
Bunların devlet hastanelerine girmeleri engellenmedikten sonra, adam kayırma işleri son bulmadıktan sonra bu işler düzelmez. 

Daha çok hastanın ilacı satılır’ dedi.



Medikalcilerin hastanelerden para alamadığı iddiasına da cevap veren KTÜ’deki hocalarımız, ‘Hangi medikalcinin battığını duydunuz, hiçbirine bişe oluyor mu, hepsi lüks ofislerde lüks araçlarla ekstra lüks hayat yaşıyor. 
İnanın herkes bu hastanelerden fazlasını alıyor. Ama biraz gecikince hemen hastane yönetimleri suçlanıyor. 

Ben olsam yeni sağlık il müdürü Hakan Usta’nın yerinde devlet ve üniversite hastanelerine eczacı kafalarını medikalci ara elemanlarını sokmam. Bildiğiniz simsarcılık yapanları var, iyileri tenzih ediyoruz, gerçekten işini profesyonelce yapanlar var. Ama hepsi aynı değil. 

Trabzon’un doktor olan profesör olan milletvekilleri var. Bunlar hepsini biliyorlar ama, herkes susuyor yada bilmemezlikten geliyor’ ifadelerini kullandı. 

Gerçekten çok ilginç çok korkunç iddialar. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal dileriz bu konularla ilgili KTÜ Farabi Hastanesi’ne bir çeki düzen verir. 

ORTAHİSAR’DA AK PARTİYE KÖTÜ HABER 

Yapılan tüm uyarılara rağmen muhtarlık seçimleri Trabzon’un Ortahisar ilçesine büyük darbe vurarak büyük bir rakamı merkezden aldı götürdü. Şehrin merkezinden desek daha doğru olur. 
Evet buradan neredeyse 1.5 ay önce bir uyarı yapmıştık, Ortahisar’dan ilçelere büyük bir oy kayması var demiştik. 

Fakat çok da dikkate alan olmamıştı. 

Edindiğimiz son resmi bilgilere göre Trabzon’un merkezinden yani Ortahisar İlçesi’nde sırf kendi destekledikleri muhtar adaylarına oy vermek için 25 bini aşkın seçmen kütüğünü taşıma müracaatında bulunmuş. 



Fakat bunların tabi ki hepsi kabul edilmemiş. Ama ciddi bir rakam Ortahisar’dan kütüğünü ilçelere taşımış. Bu rakamın da 10 bin 522 olduğunu öğrendik. 

AK Partili bazı isimler bu oylardın çoğunun kendi partilerinden olduğunu ifade ediyorlar Büyükşehirde bir sıkıntı olmayacağını fakat Ortahisar’da sorun yaratacağını kaydediyorlar. 

Az değil 10 bin 522 oy. Trabzon’da 300-500 oylarla belediyenin kazanıldığı kaybedildiğine şahit olunmuş sa bu rakam ciddiye alınmalı ve üzerinde iki kez durulmalı değil mi? 

ZORLUOĞLU’NUN YAPMASI GEREKEN BU 
AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu Ankara dönüşü ofisinde proje çalışmalarını ve temaslarını sürdürmeye devam ediyor. 

Trabzon’un her kesiminden şehre faydalı birçok proje ve önerinin kendisine aktarıldığını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Zorluoğlu şehri birlikte yönetme anlamında şehir dinamiklerinin çok canlı ve heyecanlı olduğunu bununda çok güzel bir şey olduğunu belirtiyor. 

Fakat özellikle Zorluoğlu, ekibi ve SKM ile ilgili ilçelerde bazı ilçe başkanlarının ve ilçe  belediye başkan adaylarının aklına takılan bir konu var. 
Projeler. 

Zorluoğlu’nun 18 ilçeyle koordineli bir proje çalışması yapması gerektiğini belirten ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ‘Bu konuda bizlerin projelerinin de büyükşehir lansmanında yer alması, planlanması gerektiğini düşünüyoruz. 



Fakat bu projeleri ilçemizde insanların bize daha fazla güç katması adına önce bizlerin açıklaması gerekir. 

Eğer böyle olmaz ise ilçelerde bizlere ‘Zaten Büyükşehir yapacağına söz verdi, Başkan Zorluoğlu’da açıkladı ve yapacak, size ne gerek var’ eleştirileri alabiliriz. 

Bu nedenle koordineli bir şekilde projelerimizi büyükşehir ile çalışıp önce biz ilçelerimizde duyurup, ardından Zorluoğlu’nun lansman ile projelerimizin arkasında olduğunu duyurması daha doğru olmaz mı’ önerisinde bulundular. 


SKM GENÇ İLE GÖZDAĞI VERDİ 
Trabzon’da özellikle AK Parti’de diğer partilere nazaran seçimin seyrini SKM’ler yani seçim koordinasyon merkezleri belirler. 

Bu manada AK Parti’de bir önceki SKM’ların emekçisi ve planlayıcısı Bayram Öztürk bu kez başkan olarak görev yapıyor. 

Öztürk iki gün üst üste hem Ortahisar Belediyesi’nin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin iki taşıyıcı en önemli ismi ile bir araya gelerek bir değerlendirme yaptı. 

Özellikle çevreye duyarlı seçim kampanyası ile ilgili AK Parti’nin uygulayacağı bu hassasiyetin diğer partilerce de uygulanması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. 



SKM bu çalışmaların yanında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Zorluoğlu’nun seçim propagandasının 18 ilçe belediyesi ile de koordineli bir şekilde ilerlemesi için ilçe belediye başkan adayları ve onların basın birimleri ile üst üste toplantılar yaparak Büyükşehir adayının yok sayılarak
propaganda  yapılmaması gerektiği yönünde telkinlerde bulundu. 

Bununla ilgili ilk gözdağını da dün Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ile verdiler. 

Genç’in yeni kurumsal kimliğe göre ilk seçim afişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında yer aldığı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile birlikte tasarlanarak sosyal medyaya servis edildi. 

Buradan da anlaşılıyor ki SKM her ilçe Belediye Başkan adayına  Murat Zorluoğlu’nu tanıtması üzerine mutlak bir şart koştu. Bakalım her ilçe bu talimata ayak uyduracak mı? 

TRABZON’DA İTTİFAK KRİZİ SÜRÜYOR 
31 Mart seçimlerine iktidar partisi de muhalefet de ittifaklarla giriyor. 

Genel merkezlerde başlayan ittifak tabanda ses bulsa da çatlaklar yaşanmıyor değil. 

Bazı MHP’liler ittifaka tam destek verirken bazı MHP’liler ise ittifaka karşı çıkıyor. İttifaka karşı çıkan MHP’liler genel olarak İYİ Parti’de buluşsa da bazı MHP’liler ben partimden de vazgeçmem AK Parti’ye de destek vermem bilinciyle hareket ediyor. 

Bu sadece seçmende değil adaylık sürecinde de karşımıza çıkıyor. 

Birkaç örnek verelim. Trabzon’un Of ilçesinde belediye başkan adaylığı bekleyen MHP adayı gösterilmeyince bağımsız adaylığa başvurdu. 

Aynı şekilde Arsin’de de Ramis Sunguroğlu MHP’de istediğini bulamayınca Saadet Partisi’yle beraber başkanlık için yola çıktı. Hzılı adımlarla yoluna devam ediyor. 

Yomra’da da MHP’li Meclis üyeleri yaptığı açıklamayla beraber AK Parti’ye destek vermeyeceğini İYİ Parti’nin adayını destekleyeceklerini açıkladı. 

Çarşıbaşı’nda da MHP’li isim aday gösterilince AK Partili’ler bağımsız adaylık için yola çıkıyor. 

Tabi bu sadece belediye başkanlığında yaşanmıyor. 

Aynı şekilde. Meclis üyeliklerinde de yaşanıyor. İlçelerde Meclis üyeliklerinde de büyük şekilde MHP kavgası var. 

Sürecin daha disiplinli gitmesi adına Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ve MHP Trabzon il başkanlığı bir çözüm üretmek için görüşmelerini artıracağa benziyor.