BURAK SATILIRSA, KİME FATURA ÇIKAR?

Burak Yılmaz ile ilgili olarak Beşiktaş’ın sezon başından bu yana sıcak ilgisinin olduğunu biliyoruz.. Şenol Güneş’in de, Burak Yılmaz’ı istediğini sağır sultan bile duydu.. Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Muharrem Usta döneminden başlayan sıcak bir temas var. Olcan Şahan’ın transferi ve Rodallega’nın kadroya katılması, Mehmet Ekici’nin gecikmeli olarak Fenerbahçe’ye gitmesi, hep BJK ile sıcak samimi ilişkilerin sonucu oldu… Şimdi, Burak Yılmaz’ı isteyen Beşiktaş bu konuda epeyce engelleri aştı… Trabzonspor cephesinde tek sıkıntı Burak satılırsa ortaya çıkacak tepkiye karşı nasıl duracağız… Bu sıkıntı yönetimi ciddi şekilde etkilemeyecek durumuna gelinirse, Burak satılacak. Şu sıralarda peş peşe yapılan transferler de kamuoyu tepkisini dindirecek gibi… Peki, farz edelim Burak satıldı. Beşiktaş’a gitti.. Yönetimde en çok kim yıpranacak… Kimin üzerine gidilecek. Sosyal medyada kim hedefe olacak.. Tabi ki, Hayrettin Hacısalihoğlu.. Zira Hacısalihoğlu’nun Şenol Güneş ile yakın dostluğu Burak’ın Beşiktaş’a satılmasında ciddi şekilde konu olacak.. Oysa, Hacısalihoğlu’nun söz konusu Trabzonspor olursa babasını bile düşünmeyeceğini bilen biriyiz… Burak’ın Beşiktaş’a gitmesi, inanın Trabzonspor’un yararına olacaktır.

EKUBAN TESİSLERE GELDİ NE İSTEDİ?

Trabzonspor’un son transferi Ekuban ilginç bir talepte bulundu.. İmzayı attı, tesislere gitti.. İlk idmanına çıktı sonra da şu talepte bulundu. Trabzonspor’un ligde rekabet içinde olduğu takımlarla maçlarının birkaç CD’sini verin izleyeceğim… Bu talebi ile Ekuban, belki de bireysel olarak Trabzonspor’da bir ilki gerçekleştirmiş oldu… Şimdilik Ramada otelde kalan EkubAn, dün geceden bu yana başta G.Saray olmak üzere BJK ve FB maç CD’lerinden 5 tanesini izledi…

YAZILI YEREL MEDYA ZORDA...

Sadece yerel medya mı.. Bütün bir yazılı genel medya da zorda… Çünkü kağıt sıkıntısı var… Yeterince kağıt bulunamıyor.. Bulunan da pahalı, dolara endeksli.. Trabzon yazılı yerel medyasının aylık baskı masrafı tiraja göre ortalama 40 bin lira civarındaydı.. Şimdi ise 70 bin liraya vurdu. Bu arada resmi ilan ücretlerine zam geldi ama bu zam kağıt zammının karşısında devede kulak gibi. Trabzon’daki gazetelerin masrafları ikiye katlandı.. Bir de kağıt zor bulunuyor.. Genel medyanın muhalif gazeteleri de kağıt sıkıntısı çekiyor. Kitap ve benzeri yayınların da basımında sıkıntılar yaşanıyor… Trabzon yerel medyası kendi arasında bir gazete satış fiyatı konusunda masaya oturup zam yapmayı görüştü… Ama ortak bir kanaate varamadı.. Artık bundan sonra her gazete kendi fiyat ayarlamasını kendi yapacak gibi..Bu süreçte, en az iki yerel gazetenin sahibinin değişebileceği iki yerel gazete ile ilgili satış işlemleri konusunda gazete patronları ile alıcılar arasında görüşmelerin sürdüğü de öğrenildi..

O REKTÖR YARDIMCISININ ADI KALDIRILDI

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) bugünlerde ilginç gelişmeler yaşandı. KTÜ’de Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun adı, siteden adı silindi. Yerine ise Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş yazıldı.

Aşıkkutlu’nun rektör yardımcılığından alınması, sonrasında peşinden Trabzon Üniversitesi’nin yeni rektörü o mu oldu? Sorusunu akıllara getirdi.

Bilindiği gibi Prof. Aşıkkutlu, Trabzon Üniversitesi’nin kurucu rektörü olmaya aday. Aşıkkutlu’nun isminin rektör yardımcılarından çıkarılması, bir anda Trabzon’da heyecana neden oldu. Ancak çok geçmeden gerçek anlaşıldı.

Aşıkkutlu, yeni kurulan Trabzon Üniversitesi’nin kadrosunda olduğu için KTÜ’nün Rektör Yardımcılarından adı çıkarıldığı belirtildi.

Henüz Trabzon Üniversitesi’nin rektörünün kim olacağı bilinmezken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buraya kısa sürede atama yapacağı kaydediliyor.

KTÜ İlahiyat Fakültesi’nin Kurucu Dekanlığını yapan Aşıkkutlu’nun bu konuda güçlü adaylar arasında olduğunu da belirtelim...

FOTOĞRAFTAKİ ARKA PLAN AYRINTISI

Gördüğünüz bu siyah beyaz fotoğraf şimdi Kanuni Anadolu Lisesi olan binanın önünde çekilmiş… Muhtemelen 50 yıllık bir mazisi var.. Ve deniz ile lise arasında bir yeşil alan var… Fotoğrafın arka kısmında bir ayrıntı daha var…Kanuni Anadolu Lisesinin hemen sağında bir kilise.. Şimdi o kilise yok… Trabzon’un en eski kiliselerinden biriydi… Rivayet o ki, Yunanistan’da camiiler yıkılırken, bu kilise de yıkıldı… Sarp kapısı açıldığında kilisenin kalıntılarında Gürcü’ler krallarının mezarına açtı kemiklerini Tiflis’e getirdi. Bu da yakın bir zamanda oldu… Ve tabi fotoğraftaki ayrıntıda önde duran Trabzonlu çift dikkatinizi mutlaka çekmiştir… Bu Trabzonlu çift kim bilemiyoruz ama o dönemin Trabzon’un sosyal yaşantısı ile ilgili olarak bizde bir kanaat oluşturuyor… Söz konusu fotoğrafın arka planının bugünkü hali, içler acısı değil mi…? Söylemeye gerek var mı..?

İYİ PARTİ VE SAKA'NIN İSTİFASI

İyi Parti kurucu il başkanını beklenen istifası ile iyi parti Trabzon özelinde ciddi bir kayıp yaşayacağı kesin… Saka’nın istifa gerekçelerini açıkladığı, açıklamasını okumak için tıklayın;

Parti kulislerinde Saka’nın istifası, başkanın bazı kaprisleri olarak nitelendirilse de Hasan Saka’nın istifa gerekçeleri ciddiyetle ele alınmalı diyoruz… Trabzon milletvekili Hüseyin Örs bugünlerde Hasan Saka ile baş başa görüşeceğini söyledi.. Bakalım bu görüşmeden ne sonuç çıkacak. Bu arada, iyi partinin belediye başkan adaylıkları ile ilgili olarak da çalışmaları sürüyor.. Kulislere en son büyükşehir için Ali Akar’ın adı geçti.. Akar’ın adı CHP içinde geçiyor.. Kimilerine göre millet ittifakının ortak adayı Ali Akar olabilir… Ama bize göre bu çok uzak bir ihtimal..