BÜYÜKŞEHRE İKİ YENİ BAŞKAN ATANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu görev süresinin bitmesine 3 ay kalmasına rağmen gece yarılarına kadar çalışmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu açıklarken kürsüden kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür etmesi sonrası işine bir o kadar daha fazla asılan Gümrükçüoğlu 222 memur alımını da tartışmasız bir şekilde gerçekleştirerek herkesin taktirini kazandı.
Gümrükçüoğlu son olarak Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır beklenen iki daire başkanlığına atama gerçekleştirdi. 
Bunlardan en önemlisi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı idi. 
Başkan Gümrükçüoğlu bu makama Trabzon eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’yı görevlendirdi. Yazıcı Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü iken olaylı bir şekilde görevden alınmıştı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı görevine atandı. 
Gümrükçüoğlu bir başka daire başkanlığına daha atama yaptı. 
Bugüne kadar atanması beklenen ve belediyenin en çok taktir aldığı hizmetlerin başında gelen Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı’na Köksal Saral ismini atadı. 
Böylelikle Gümrükçüoğlu boşta duran iki makamı daha görev süresi sona ermesine 3 ay kala doldurmuş oldu. 



OLCAY VE ZEKİ NEDEN KADRO DIŞI KALDI…
Başlığa kadro dışı dedik ama Trabzonspor’un sözleşmeli futbolcuları hala…
Trabzonspor yine radikal kararla iki oyuncuyu transfer listesine koydu.
Hemen hemen herkes bu duruma şaştı kaldı.
Zeki Yavru ve Olcay Şahan’ın durumuna
Ünal Karaman’ın kararı dediler.
Tabi Ünal Karaman’ın kararı da var ancak başka iddialar da konuşulmuyor değil.
Zeki Yavru’dan başlayacak olursak.. Burak ve Onur kararının ardından söylemlerde bulunmuş ve oyuncuların kadro dışı kararlarının doğru olmadığını konuşmuştu. 
Tabi bu durum yönetimin kulağına anında gitti, performansı da verimsiz olunca çare olarak Zeki  kadro dışı kaldı.
Olcay Şahan’ın durumu ise Karaman’a bağlı bir durum.


Geçtiğimiz haftalarda Olcay Şahan antrenmanda isteksiz görüntü sergilemiş ve Karaman tarafından antrenmandan çıkarılmış ardından da kadro dışı bırakılmıştı.
Daha sonra kendisini affettiren Olcay Şahan’ın olayları bitmedi, frikikte kafasını eğmesi, kaptanlık bandını kabul etmemesi, aldığı yüksek ücret Trabzonspor’un bu kararları almasındaki baş sebepler olmuş olabilir.
OIcay cephesinden bakacak olursak Olcay Şahan herkese para yatırıldığı zaman kendisine ödeme yapılmamasını içerlemiş. 7-8  ay gibi bir zaman diliminde maaş alamamış. Haliyle bunu kafasına takmış ve kendisine oyunlar yapıldığını düşünmüş olabilir mi? Hatta Trabzonspor için her şeyimi verdim bana bunu yaptılar diyormuş. Olcay’a yakın kaynaklardan şunu da öğrendik.
Olcay diğer iki eski kaptan Burak ve Onur gibi TFF’ye gitmeyecek ve parasını alacak. İkinci yarıda yeninden takımda olmak istiyormuş.
Ayrılmak istemiyor ama yönetim göndermek istiyor. Bu işin sonu alacaklarına karşılık fesihe ya da Olcay’ın TFF’ye başvurup tüm alacaklarını alıp yatmasına kadar gider.. 
Bizden söylemesi krizi yönetmek çok önemli…

MUHALEFETTEN ZORLUOĞLU SORUSU 
AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Murat Zorluoğlu, gerek tabanda, gerekse de tavanda çok tuttu. Şehirde gittiği her yerde yoğun destek ile karşılanan Zorluoğlu’na gösterilen ilginin bir kısmı da seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakılmasından ötürü olabilir. 
Çünkü bilinen bir gerçek var ki herkes güçlünün yanında olmayı seçmesi. 
Fakat muhalefetin Zorluoğlu ‘nun çalışmalarına yönelik bazı eleştirileri var ve bu konuda Zorluoğlu ve ona imkan sağlayanları özeleştiri yapmaya davet ediyorlar. 
Konunun bir tanesi Zorluoğlu’nun belediye başkanı imiş gibi her devlet dairesine, her resmi kuruma istediği ziyarette bulunup brifing alması.
Zorluoğlu bu ziyaretlerine ‘Projelerimizin temelini oluşturuyoruz’ demişti. 


Fakat muhalefet diyor ki ‘Bizim adaylarımız da istediği gibi devletin kurumlarına gidip bilgi alıp, o makamlardaki insanlardan brifing alabilir mi?
Diğer bir eleştiri ise Trabzon Valiliği’ndeki o fotoğrafa geldi. 
Fotoğrafta Trabzon Ak Parti Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu Bakan Murat Kurum’un  yanında yer alıyordu. Trabzon’da mevcut bir belediye başkanı görevde iken başkan adayının aynı karede yer alması, ziyaretlere katılması  belli ki bazı kesimleri rahatsız etmiş.  
Konuyla ilgili Zorluoğlu’na yakın isimler, Zorluoğlu’nun halen merkez valisi statüsünden olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtiyor. 
Ayrıca Zorluoğlu ile Bakan Kurum zamanında birlikte mesai yapmış birbirini iyi tanıyan isimler, bu nedenle Bakan Kurum’un özel davetlisi olarak toplantılara katılmış olabileceği de ifade ediliyor. 

ATAKAN AKSOY’DAN BAKAN AÇIKLAMASI 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy gece gündüz demeden çalışıyor. Her ne kadar partisi yanındayız dese de şimdilik beklenen yoğunlukta desteğin kendisine verildiğini gözlemlemiş değiliz.  Seçim kampanyasının başlamamış olması buna mazeret gösterilebilir. 
Hele ittifak yapıldı denilen CHP’nin ağzından hala Aksoy ile ilgili bir destek kelimesi çıkmaması ilginç. Zaten bunun üzerine İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan ‘İYİ Parti Ortahisar’da kendi adayıyla seçime girecek’ açıklaması yaptığı iddia ediliyor. Bu açıklamanın sebebi CHP’nin tavırlarından olsa gerek. 


Aksoy ile dün konuştuk, dur durak demeden Akçaabat senin, Maçka benim diyor hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. 
Ama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözlerini tepkiyle karşıladığını ifade ediyor ve şu ifadeleri kullanıyor, ‘Bakan bey Trabzon’a geldi, ama 10 yıl öncenin projelerinden bahsetti. 
Kendisinden yeni bir müjde yeri bir haber, duyamadık. Çömlekçi 10 yıllık mesele, Avni Aker, Zağnos ve benzeri dönüşüm projeleri, bunların üzerinden yıllar geçti. Hala gelip bunlar üzerinden konuşması çok üzücü ve şehre son yıllarda bir şey yapmadıklarının bir göstergesi. 
Neden Güney Çevre yolundan, neden raylı sistemden veya sürpriz yeni bir yatırımdan bahsetmedi. Nasıl olacak 10 yıl önceki vaatlerle mi bu şehirde yine işler yürüyecek’ diyerek tepki gösterdi. 
Aksoy’un bu tepkisine AK Parti’lilerden bakalım cevap gelecek mi?

ŞEHRİN AYNASI BÖYLE Mİ OLMALI 
Dün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu acı bir haber üzerine kaybettiği bacanağı için son görevine yerine getirmek için Trabzon’a geldi. Gelişi ile ilgili kimseye haber vermedi, çünkü cenaze nedeniyle geliyordu ve bunun farklı yerlere çekilmesinden endişe etmişti. Fakat 61saat.com istihbarat servisi ziyareti bir önceki  akşamdan öğrenip duyurunca, sabah il dışında olan CHP İl Başkanı Güzide Uzun ile İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu alel acele Trabzon havalimanına gidip İmamoğlu’nu karşıladılar. İmamoğlu’nun Güzide Uzun ile olan samimi diyalogları onun Trabzon’a ne kadar hakim olduğunun bir göstergesi gibiydi. 


İmamoğlu’nu beklerken Ortahisar İlçe Başkanı Hacısalihoğlu havalimanı gelen yolcudaki beton duvarları ve etrafı işaret ederek ‘Yani şehrin aynası böyle mi olmalı. Sıvasız duvarlar, boyasız direkler, saçma sapan tabelalar. 
Burası senin vizyonun, senin aynan. Burayı yapmayacaksan daha nereyi güzelleştireceksin’ diyerek eleştirilerde bulundu. 
O esnada bizde kafamızı çevirip şöyle bir etrafa bakınca gri kirli bir görüntünün gerçekten rahatsız edici olduğunu gördük. Büyükşehir ile Orthisar Belediyesi’nin VIP önüne koltuk koyma yarışından sıyrılıp buraları güzelleştirmek adına ortak bir peyzaj çalışması yapmasını ümit ediyoruz. 

O BAŞKAN HANGİ İLÇEYE SALLADI 
Önceki akşam Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde AK Parti Gençlik Kolları tarafından tertip edilen toplantıya katılım oldukça fazlaydı. 
Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de şaşırdı bu işe, bugüne kadar belli ki böylesine heyecanlı ve coşkulu görmemişti gençliği. Özellikle gençlere teşekkür etti, toplantıya katılanlar arasında Türkmen’in koltuğuna talip olan isimlerde vardı. 
Türkmen mikrofonu eline aldı, bırakır mı, 1994 yılından beri 25 senedir hizmet verdiği Akçaabat’ı 1 hafta anlatsa yine yetmezdi kendisine. 
Ama özetledi, geldiğimde, önü çöplük arkası bataklıktı dedi, haklıydı da, şimdi tepesi ayrı değerli deniz kenarı ayrı değerli bir ilçe oldu. Ama merkezi… Orası tartışılır. 
Toplantıda Türkmen Trabzon’un bazı ilçelerini eleştiren açıklamalarda yaptı. Çok derin manaların yer aldığı açıklamalar şu şekilde. 


Akçaabat’da hep konuşuruz, bazı küçük ilçelerden çok insan bir yerlere talip olur, yüksek makamlara geliyorlar, aramızda bunları konuşuyoruz hayıflanıyoruz. 
Ben bir gözlemimi söylüyorum. Yıllardır bu şehirde Trabzon’da görev yapan biriyim. Diğer konuştuğumuz ilçelerden insanlarla da birada olduk. 
Onlar mutlaka yukarları bakarlar. Akçaabat’ın 123 bin nüfusu var. Bunu temsil edecek insanlar sizlersiniz. Çok yakın gelecekte. 
Sonra ağlamaya sızlamaya gerek yok. Bu 123 bin nüfuslu yerin hakkını 3 bin nüfuslu yerlerin yanında koruyabilmeniz lazım. 
Hak ederek bir yerlere gelelim. Değerlerimizi bir yerlere taşıyalım. Ali Kemal Başaran abimiz vardı, ilk milletvekili seçildiğinde geldi İller Bankası’nda beni gördü, ‘Seni iyi yerlere taşımamız lazım’ dedi gitti, 5 sene sonra yine seçimde geldi ben aynı yerdeyim o da aynı yerde. Böyle olmamalı. Bu nüfusun hakkını vermeliyiz. Önceleri Akçaabat’a Of’tan işçiler gelirdi, tütün toplarlardı, onlara Oflu derdik isimleriyle hitap etmezdik. 
Sonra bizim tütünümüz bitti o bölge çay ile abat oldu zengin oldu. Demek istediğimi iyi anlayın’ ifadeleri ile çok derin ve kendi partisiyle ilgili de özeleştiri yaptığı mesajlar verdi. 
Bu mesajlar muhalefetin de işine yarayacak cinsten. 

Öte yandan haber merkezimize ulaşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, şu ifadeleri kullandı.

AK Parti Akçaabat İlçe Gençlik Kolları’nın bir toplantısı vardı, beni de davet ettiler toplantıya katıldım. Orada parti teşkilatından birçok insan da vardı, bize de söz verdiler orada konuştum. Tabii gençlere konuştuğum için onlara bir takım tavsiyelerde bulundum. Dedim ki ‘’küçük ilçelerden her yerden insan var siyasette, bürokraside üst görevlere geliyorlar diye konuşuyoruz. Şimdi bir gözlemimi aktarmak istiyorum; o ilçelerden birçok insanın arasında oldum. Trabzon'da yıllarca beraber çalıştık… O insanların bir özelliği kendilerini yetiştiriyor olmaları, üst makamlara kendilerini hazırlıyorlar. 

Gençler olarak sizlerin de ileriye hazırlamanız lazım. 

Öncelikle çok okumanız lazım, kendinizi yetiştirmeniz lazım. Bir isteğiniz, talebiniz olacak bunları söyledim. Diğer konuştuğumuz ilçeler bu şekilde yapıyorlar. Hazırlanın, bir görev varsa onlar değerlendirirken sizi de göz önüne alsınlar… 

Esasında o ilçeleri övdüm, o ilçelerden insanlar bunu başarıyorlar siz de başarın. Küçük bir ilçeden çok sayıda bürokrat ve siyasetçi çıkıyor siz de kendi nüfusunuza göre hazırlanın siz de o makamlara aday olun.

Örnek verdim yani… Bir de mesela isteyeceksiniz. Ben iller bankasında çalışırken Ali Kemal Başaran milletvekili idi, gelip bizi ziyaret ederdi. Şefik seni değerlendireceğiz derdi. Ve 5 sene sonra o beni aramaz ben onu aramazdım. Yani böyle olmayın demek istedim. 

Geçmişte burada tütün yetişirdi, Of tarafından çay yetişen bölgeden insanlar gelip burada çalışıyordular, biz de çalışan birisi vardı Oflu derdik ona şu anda oralarda çok işsiz yok bize göre durumları daha iyi. Kendilerini yetiştirip, iyi yerlere geliyorlar. Bir eleştiri varsa kendimizi eleştirdik, yoksa başkalarını eleştirmedik. 

Kendimiz için bir özeleştiri yaptım; çalışın, üst görevlere hazırlanın, birlik içerisinde olun, talep edin….