AZMİ KUVVET'İN TARTIŞILAN MANEVRASI

İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli dün bir basın toplantısı düzenledi.

Ağırlıklı Büyükşehir olmak üzere, Ortahisar Belediyesi çalışmaları ile ilgili olarak görüşlerini kamuoyu ile paylaştı..

Kuvvetli’nin tespitleri önerileri objektif yorumları şehir gündemine oturdu.

Ancak, basın toplantısında teknik ve taktik bir eksiklik vardı.. Her ne kadar sağında solunda hem Büyükşehir hem de Ortahisar meclis grup başkanları vardıysa da, iki belediyede İyi Parti’nin 9 üyesi bulunuyor..

İki üyesi ile birlikte basının huzurun çıkan Kuvvetli, diğer 7 üyeyi de yanına alabilirdi.

Böyle bir görüntü daha etkili olurdu.

Acaba, Davut Çakıroğlu ile arasının limoni olması nedeni ile mi böyle bir şey yaptı bilemiyoruz ama İyi Parti’nin büyükşehir meclis üyesi Davut Çakıroğlu kabul edelim Büyükşehir'de aksiyonel bir muhalefet üyesi olarak çalışıyor.

Sağlıklı öneriler getiriyor.

Hele, Yomra Belediyesi ile Avrasya arasındaki sorunlarla ilgili yaptığı tespitler ise bize göre doğru ve haklı tespitler.

ÇARŞIBAŞI'NDA SULAR DURULUR MU?

Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Usta fair play kuralarını zorlayarak TİSKİ Genel Müdürünü hedef alan konuşmaları ile bir kriz yaşanmıştı..

Sonra belediyedeki buluşmada taraflar karşılıklı anlayış çerçevesinde krizi çözdü ama ilçede kriz çözülmedi.

Şöyle ki, parti içi çekişmede Usta’yı istemeyen etkili bir grup vardı. Bu grubun olay sonrası durumu gündemde tutmasından sonra, görev değişikliği yaşandı. 

Ardından Serkan Akkan göreve getirildi.

Akkan’ın Ak Parti Çarşıbaşı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyonu Başkanı Hüsnü Akkan’ın kardeşi olması da krizin devam edeceğinin emaresi…

Bu arada söz konusu krizin taa bakanlık katına kadar ulaştırılmasının arkasında kim var ilçede en çok merak edilen de bu..

Ve bu merak uzun süre ilçenin gündemini belirleyecek..

Krizin de devamını sağlayacak..

HAYDAR REVİ NEYE YOK ÖYLE BİR ŞEY DEDİ?

Ankara’dan gelen bir bilgiye göre, Ak Parti meclis grubu, meclis önümüzdeki ay açıldığında büyükşehirlerle ilgili bir kanun tasarısı ile ilgili bir yasa görüşecek.

Bu yasaya gore bazı büyükşehirlerde, yeni ilçeler oluşturulacak..

Trabzon’da da Ortahisar ilçesinin ikiye ayrılacağına dair bilgiye ulaştık..

Bunu İl Başkanı Haydar Revi’ye sorduk..

Cevabı kısa ve net oldu..

“Trabzon ile ilgili öyle bir şey yok…”

ZORLUOĞLU NEDEN REKLAM YAPMADI

Son günlerde asgari ücrete yapılan zammın ardından muhalefet belediyeleri gerek sosyal medyadan gerekse basın açıklaması ile yaptıkları zamları bas bas bağırarak duyurusunu yapıyorlar.

Oysa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu göreve geldiği ilk andan itibaren ekibine talimat vererek işçi maaşlarının listesini istemişti.

Gördüğü manzara karşısında ise şaşkınlığını gizleyemeyen Zorluoğlu, hemen gerekli çalışmaları yaparak maaşlara zam yapılmasını istemişti.

Zam derken Trabzon belediyesinde çalışanların yıllardır alamadığı zammı tek seferde yapılmasını istemiş. İşte bu talimatın ardından yüzde 17 ila yüzde 25 oranında zam yapıldı. O dönem bunun reklamı bile yapılmadı. 

Şimdi reklam yapan muhalefet belediyelerinin asgari ücreti eleştirmek için yüzde 8 ile 15 arasında yaptıkları zam ile reklam yapmaları çokta hoş olmuyor. Çünkü işçi bunu zaten hak ediyor.

YASAL SORUŞTURMA BAŞLAYACAK

Trabzonsporlu bir grup gönüllü avukat, futbolcuların ailelerine telefonla ağır hareketlerde bulunanlarla ilgili olarak yasal soruşturma ile ilgili olarak kendilerini görevli kabul ettiler.

Bu kişilere karşı kamu davasının açılması için harekete geçen gönüllü avukatlar, bu anlamda hakarete maruz kalan futbolculardan da yardım istediler.

Yakında konu ile ilgili olarak gönüllü avukatlar bir açıklamada bulunacaklar..

BOZOĞLU DA TRABZONSPOR'U GÖZLÜYOR

Trabzonspor’un efsane başkanı Şamil Ekinci dönemlerinin efsane yöneticilerinden Utku Bozoğlu’nun oğlu, Trabzonspor eski yöneticilerinden Murat Bozoğlu’nun da edinilen bilgilere göre Trabzonspor yönetimini yakın takibe aldı.

Hüseyin Başarı’nın Trabzonspor başkanlığına aday olacağını açıklamasından sonra gözler Murat Bozoğlu’na çevrildi.

Bir ayağı KKTC olan Bozoğlu’nun bir ayağı da Rusya’da..

İki ülkede turizm yatırımları ile bilinen Bozoğlu, KKTC’nin en lüks otelini işletiyor.

Ve zaman zaman da Trabzon’dan misafirlerini ağırlıyor..

Trabzonspor’da olası bir yönetim krizi oluştuğunda gözler Bozoğlu’na çevrildiğinde ben bu işte yokum demez deniyor..

DİVAN'DA SULAR DURULDU

Trabzonspor divanında, divan başkanlığı ile ilgili olarak ağır tüzük hükümlerinin olması nedeni ile kulisler bıçak gibi kesildi..

Divan yönetiminde yer alan Bülent Akyazıcı’nın Başkan Ali Sürmen ile ilgili olarak “Güç zehirlenmesi yaşıyor” demesi bile etkili olmadı..

Bu arada, Sürmen’in divan başkanı olduğu seçimlerden O’na rakip listede yer alan Hasan Kandaz, şu sıralar malikanesinde kendi deyimi ile çiftçilik yapıyor ve divandaki sessizliği, hayra alamet değil dese de, Ali Sürmen tek aday deyip, o da tartışmalardan kendini uzak tutuyor.