TRABZON TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİSİ

Erdoğan Bayraktar.

Azimli çalışkan ve yerinde duramayan 70’ini devirmiş ama 30 yaşındaki bir gencin hırsıyla hizmet etmeye çalışmaya üretmeye devam ediyor.

Bir taraftan Ankara’da inşaat işleriyle uğraşırken İstanbul’da şirketinin başında dururken Kırıkkale’de çiftlik kurarak tarım ve hayvancılık alanında üretmeye devam ederken bir yandan da Trabzon’da memleketine bölgenin en büyük ibadethanesini en büyük külliyesini yapmak için gecesini gündüzüne katıyor.

Bugüne kadar milyonlar harcanan cami için kimseden bir kuruş istemedi. Trabzon’a her gelişinde de şehrin STK’larıyla iş adamlarıyla basınıyla farklı gruplar halinde bir araya gelerek hem caminin gidişatı İle ilgili bilgiler verdi hem de şehir ve ülke gündemine dair istişarelerde bulundu.

Dün akşam da Trabzon’da 50’ye yakın isimle bir araya gelen Erdoğan Bayraktar cami İnşaatı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunup bu camiye sahip çıkan herkese teşekkür etti.

Öylesine mütevazi bir konuşma öylesine bir konuşma yaptı ki içtenliğiyle herkesi etkiledi. Trabzon’un Türkiye’nin en önemli şehri olduğuna vurgu yapan Bayraktar ‘Trabzon ne ise Türkiye odur bunu bugün ben değil zamanında cihan padişahı bile söyledi’ diyerek şehrin önemini anlattı.

Sonra yaptığı camiden bahsederken ‘Bu camii şehrin camisi, şehrin bir markası, şehrin bir silueti. Ben bu camiiyi bitireceğim Allahın izniyle. Geçen gün bir teyzemiz 80 yaşında hatırı sayılır bir para gönderdi, ‘Bunu Erdoğan’a verin camiye kullansın’ dedi. Allah razı olsun. Bu cami biter önemli olan işte bu. Bu eseri bu şehre kazandırmak. Sağ olsun Orhan Fevzi Gümrükçüoglu’nun fikriydi. Buranın esas fikir babası Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’dur. Bu arsayı düşünen tasarlayan  bu işi teşvik eden, daha sonra hafriyatını da yapan belediye olarak kendisidir. Buradan kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Allah geçmişlerine gani gani rahmet eylesin. Bu bize nasip oldu. Sonrasında yanımızda Ahmet Metin Genç ve Murat Zorluoğlu hepsi dört bir koldan destek olmaya devam etti. Şehir değerine sahip çıkmalı, bu güzel eser sadece bir ibadethane değil bir üretim hane bir dershane bir aşhane güzel peyzajıyla bir seyir yeri bir dinlenme yeri bir buluşma yeri olacak. Biz Allah rızası için yaparız sonra gideriz. Amacımız buradaki dualara vesile olmak. Bugüne kadar Allah’tan başka kimseye el açmadan camiyi bugünlere getirdik. Bundan sonra da biter inşallah ama tabii ki çok daha iş var. Şehir sahip çıkmalı ve bizim camimiz demeli. Belediyeler sahip çıkmalı. Burada Ahmet Metin Genç sahip çıkıyor, Murat Zorluoğlu çıkıyor. Herkes sahip çıkarsa bu işi Allahın izniyle bitirirsek bu şehre güzel bir eser kazandırmış olacağız’ dedi.

Bu duygusal konuşma davetlilerin uzun alkışlarına vesile oldu.

Davete katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile İşadamı Celil Hekimoğlu da bu önemli eserin bu günlere gelmesi için gösterdiği gayretin taktire şayan olduğunu ifade ettiler.

Başkan Genç, Bakan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı ve bakanlığı döneminde Trabzon’da kalıcı birçok önemli hizmet kazandırdığını belirterek kendisine bu hizmetler için de ayrıca teşekkür etti.

Yine davetlilerden Ak Parti’nin sevilen sayılan yöneticisi Mehmet Atmaca’da bu güzel eserin şehre çok yakıştığını belirterek ‘Sayın Bayraktar 2-3 sene daha bakanlıkta kalsaydı şehir bambaşka olurdu’ ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Trabzon ziyaretlerinde benzer toplantıları devam ettireceğini Trabzon’da bulunmaktan her zaman memnuniyet duyduğunu belirtti.

BÜYÜKŞEHRİN MEKTUBU KIZDIRDI

Murat Zorluoğlu yönetimi sonrası kurulan TULAŞ şirketinin yönetim kurulu üyelerinden biri de Ak Parti eski yöneticilerinden UND bölge temsilcisi Abdullah Özer’di.

Özer diğer üyeler gibi 'Sesimi çıkarmayayım, bakayım işime' diyenlerden olmadı.

Ulaşımdaki tüm sorunları özellikle uluslararası arenadaki sorunları avazı çıktığı kadar dile getirdi.

Gel zaman git zaman TULAŞ’ın genel kurul vakti geldi. Ve Özer’e şirketten gönderilen mektup kendisini çok sinirlendirdi. Aslında olağan genel kurula gidip konuşacaktı ama sabredemedi; her zaman olduğu gibi. Bir paylaşım yaparak kendisine bir telefon açmaktan imtina edenleri kınadı.

Özer açıklamasında şunları söyledi:

''Önceki dönem Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı’ndan aranarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olmamı istediler. Bende konu ulaşım olması nedeniyle katkı sağlayacağımı düşünerek kabul ettim. Malumunuz 8 yıldır Türk nakliye sektörünün uluslararası alanda sorunsuz çalışması adına hiç bir ücret almadan görev yapan 27 arkadaştan biri olarak UND yönetim kurulu üyeliği hala yapmaktayım. Tabi UND gibi belediyelerin özel şirketlerinde seçimle göreve gelmeyenlerin bir değişim modeli. Mutlaka olacak haberin mektupla verilmesi ne kadar etik ? Sayın Başkan Murat Zorluoğlu…''

BİZE YOK MU?

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sivas’da bir bölgenin cazibe bölgesi olarak ilan edilmesini sevindi.

Ama Trabzon’un böyle bir bölgesinin olmamasını eleştirerek şunları söyledi:

“29.12.2021 tarih ve 4976 sayılı CUMHURBAŞKANI kararı ile SİVAS Demirağ organize sanayi bölgesi CAZİBE merkezi kapsamındaki iller kapsamına alınmış. Neden Sivas var demiyorum neden TRABZON yok diyorum. Bizim bu kapasitemiz yok mu? Trabzon’un sanayicisi işadamı bunu hak etmiyor mu? AKP’li vekiller her fırsatta Trabzon’u yatırıma boğduklarını söylerken böyle bir imkanı neden şehrimiz için düşünememişler? Yoksa Sayın İmamoğlu na laf yetişilmekten Trabzon ve sorunlarını mı unutmuşlar?”

ELİNE SAĞLIK…

Trabzonlu hemşerimiz Kerim Kalafatoğlu güzel işler yapmaya devam ediyor.

Savunma sanayine iyi gemiler üretiyor. Üretim yeri Antalya..

Şirketinde Trabzonlu gençler de çalıştırıyor.. Kalafatoğlu, şimdi de Trabzon Emniyeti’nin kullanması için bir deniz devriye botu yaptı.. Yükledi Tır’a Trabzon’a gönderiyor.. Devriye botuna da Eren’in adını verdi.

Şu sıralar Eren Bülbül’ün yaşam hikayesine anlatan film 1 Ocak’da vizyona girecek…

Eren Bülbül adlı devriye botu da yeni yılın ilk haftasında, Trabzon’dan denize açılacak.

Kerim Kalafatoğlu’na teşekkür.

CHP’DE GÜÇLÜ BİR KADIN ADAY DAHA…

Dün bu köşede, CHP’in erken ya da normal genel seçimlerde seçilebilecek bir yerde kadın adayı olabileceğinden bahsettik..

Millet ittifakı, Trabzon’da 3 milletvekili çıkaracağına inanıyor.

O nedenle de CHP ilk üç sıradan birini kadın adaya verecek..

Kadın adaylar arasında en şanslı, önceki dönem il başkanı Güzide Uzun..

Ancak, bazı derin CHP’li dostlar bir başka adaydan da bahsettiler..

Tonyalı, efsane CHP’li Ahmet Şener’in kızı, Sadri ve Sani Şener’in ablaları Prof. Dr. Sezen Şener Komsuoğlu…

Sezer Hanımı hiç yabana atmayın..

Genel Merkez ile diyaloğu iyi..

Trabzon’da da seviliyor dediler.

AK PARTİLİLERİN UĞRAK YERİ…

Şu sıralar AK Partililerin olmazsa olmaz, uğrak yeri bir önceki dönemin teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Uğur Aydın’ın özel iş yeri oldu.

Her Ak Partili, Aydın’a yeni açtığı iş yerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyor ve elbette bu ziyarette, Ak Parti’nin ülke genelinde ve Trabzon’daki son durumu masaya yatırılıyor.

Uğur Aydın‘da hayırlı olsun ziyaretine gelenlere iyi bir ev sahipliği yapıyor.

Doğanay Araç Bakım Servisi kuran Uğur Aydın toptan gıda işe ile uğraşırken otomotiv sektörüne adım atması da dikkat çekti..

Hayırlısı ile bol kazançlar diliyoruz.