VALİ EN ÇOK NEYİ ÖZLEYECEK?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Zorlu Grand otelde dün akşam gerçekleştirilen Cumhuriyet resepsiyonu belki de bugüne kadar ki en yoğun katılımlı ve dolu dolu geçen resepsiyonlardan bir tanesi oldu. 

Organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Tabi ki bu yoğunluğa etki eden faktörlerden bir tanesi de son kararname ile Ankara’ya görevlendirilen Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un son programı olmasıydı. Hafta başı itibariyle Vali Yücel Yavuz veda ziyaretleri gerçekleştirecek. Hafta sonu gibi de Ankara’ya göçünü taşıyacak. 

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü de yeni valimiz İsmail Ustaoğlu’nun göreve başlaması bekleniyor. Bildiğiniz üzere valilerde devir teslim yok, eski vali makamı boşaltır yenisi gelir makama oturur. 

Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan herkes vali beye elveda demek ve helallik almak için sıraya girdi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz tek tek herkes ile selamlaşıp vedalaştı.

Bizde 61saat.com ekibi olarak Vali Yücel Yavuz ve eşi ile vedalaşırken ‘En çok neyi özleyeceksiniz’ sorusunu yönelttik, hem Yücel Yavuz hem de eşi Şengül Yavuz ‘Hiç unutmayacağız ki, her şeyini özleyeceğiz’ diyerek Trabzon’da çok güzel günler yaşadıklarını kısa ve öz bir şekilde ifade etti. 

Gerek Yücel Yavuz gerekse de eşi Şengül Yavuz gerçekten şehre gelen en güler yüzlü, en içten ve halka yakın görev yapan isimler oldular. 

Vali Yavuz şehrin her kesimi ile çok güzel bağlar kurdu, eşi Şengül Hanımda kimsesizlerin kimi oldu, huzurevindeki yaşlıların evladı, kimsesiz çocukların annesi, şehirdeki etkin kadın yöneticilerin en büyük destekçisi oldu. 

Yavuz’un her konuya hakimiyeti de farkını hissettiren en önemli etkenlerden bir tanesiydi. 

Trabzon onları gerçekten sevdi ve bağrına bastı, fakat sadece şehrin sevmesi yetmiyor bazen, hiç hesapta olmayan ve hiç sizinle alakası olmayan konular geliyor, başka bir şekilde önünüze çıkıyor.
Dileriz yolları açık olur ve en iyi yerlerde görev yapmaya devam ederler. 

Bu arada salonda espri ile karışık söyleyen bir söylemi de sizlere aktaralım. Trabzon’u iyi bilen birçok davetli, ‘Trabzon’da Yavuz Sultan Selim’den sonra hiçbir vali nedense daha iyi bir ile görevlendirilmedi. 

Espri de olsa Trabzon’un acı kaderi olarak resepsiyonda karşımıza çıktı. 

BELEDİYE BAŞKANLARI VE ADAYLARI DA VARDI

Cumhuriyet Resepsiyonuna yerel yöneticilerin ve STK’larında yoğun ilgisi vardı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bir arada poz vermekten kaçındı fakat salonda adım atılmadık yer ellerini sıkmadıkları davetli kalmadı. 

İlçe belediye başkanlarının da resepsiyona ilgisi oldukça yoğundu. 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’e ‘Arsin eski belediye başkanımız’ diye esprili hitabı, gülüşmelere neden oldu. Balta ‘3 dönem kuralı nedeniyle Erdem Başkan artık eski başkan olacak’ dedi. 

Şen ‘Belli olmaz, Allah bilir, bize verilen ve verilecek görevleri layıkıyla yapmak en birincil görevimizdir’ dedi. 

Bu arada Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in Ortahisar’a aday olup olmayacağı da kendisine en çok sorulan sorular arasında idi Çünkü ilçe belediye başkanları arasında Ortahisar’a en yakın isim, merkez ile bağını hiç koparmayan Erdem Şen’di. 

Fakat Şen ‘Dereyi görmeden paçaları sıvamamak gerekir’ dercesine genel merkezden gelecek son kararın beklenmesi gerektiğini ifade etti.  

Eğer 3 dönem kuralı uygulanırsa Ortahisar Belediyesi için en güçlü isimlerden biri Arsin Belediye Başkanı Erdem şen olacaktır. 

Resepsiyona katılan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve son olarak CHP’den istifa eden ve şu sıralar AK Parti’ye göz kırpan eski milletvekili Ali Kemal Başaran verdikleri neşeli poz ile düşman çatlattı. 

ARSİN İÇİN ÖNEMLİ İSİMLER GELİYOR  

arsin belediyesi ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un en güzel yatırımları alan ve gelecekte yatırım adası ve Mobilya Kent ile parlayan yıldızı olacak olan Arsin ilçesinde Erdem Şen’in  3 dönem kuralına takılması durumunda koltuğuna talipli çok sayıda isim var. 

Şu sıralar çok sayıda AK Partili teşkilat mensubu Arsin için Dr. Seyit Hisoğlu adına paylaşımlar yaparak Arsin’e onun gibi candan, içten, halktan birinin gelmesinin en iyi karar olacağını ifade ediyor. Hisoğlu’da boş değil, o da gerekli kulvarlarda çalışmalarını yapıyor. 

Yine Arsin için dile getirilen, artık ilçene de bir şeyler yapmalısın denilen  yeni bir isim de Karadeniz İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Samet Canbakkal. 

Canbakkal ismi son günlerde sıkça gündeme getiriliyor, kendisi ise hiç bugüne kadar böyle bir niyeti olduğundan bahsetmedi. Fakat talep çoğaldıkça eminiz o da rengini belli edecektir. 

Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, Arsin Belediye Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu ve Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Sait Gürsoy isimlerininde Arsin için sıkça konuşulduğu ifade etmiştik. 

İlçeler arasında kıyasıya yarışın geçeceği en önemli ilçelerden birinin Arsin olacağı şimdiden belli oldu. 

GENEL MERKEZ İSTİFALARI İSTEDİ, ANKARA ÇAĞIRDI 

AK Parti Genel Merkezi, ülke çapında mevcut belediye başkanlarından aday gösterilmeyecek olanları 15 gün içinde genel merkeze çağıracak ve onlara ‘Aday olmayacağınızı beyan edin ki, sizi aday göstermeyen biz olmayalım’ diyecek. 

Ayrıca il başkanı, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticilerine de genel merkez tebligat yaptı. 1 Aralık’a kadar istifa etmeleri istendi. 

İstifa etmeyenlere sonradan adaylık şansı verilmeyecek. 

Yani hem yönetimde görevimi yapayım hem de aday adayı olayım diye bir olay olmayacak. 

TRABZON’DA MHP, AK PARTİLİLERİ KABUL EDECEK Mİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı yerel seçimlerde ittifak yok açıklamasının ardından MHP’nin Trabzon’da aday arayışları hızlandı. 

Çalışmalarına hız veren MHP’de adayların kimler olacağı da merak konusu oldu. 

Öğrendiğimiz bilgilere göre MHP’li yöneticilerin adaylar kafalarında netleşmiş. 

İttifak kararını bekleyen il yöneticileri, Bahçeli’nin bu açıklamalarının ardından da görüşmelere başlamış. 

İş böyle olunca kulislerde isimler konuşulmaya başlandı. 

MHP yerel seçimlerde ittifaktan dolayı milletvekili kaybetmişti. 

Bu seçimlerde MHP’nin aday konusunda titiz olduğu öğrenildi. 

MHP kulislerinde Büyükşehir için Muammer Demeli, Halil Memiş, Muhammet Öztürk isimleri ağır basıyor. 

Tabi il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’da iyi bir çalışma yürütmek için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

İttifak olmaması AK Parti’den ve İYİ Parti’den aday olamayacak isimlerinde yönlerini MHP’ye çevirmesine neden olacak. 

Trabzon’da özellikle AK Parti’den aday olamayacak olan isimlerin MHP’nin kapısını çalması bekleniyor. Akçaabat ve Beşikdüzü Belediye Başkanları hakkında bu sıkça dile getiriliyor.  

Peki MHP Trabzon’un böyle bir durumda cevabı ne olacak. İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım bu duruma “Partimizin kapısı herkese açıktır.” dedi.  

Yönetim kurulu üyeleri parti içerisinde isimler üzerinden tartışmalara devam ederken adayların 1 ay içerisinde açıklanacağı öğrenildi.

CHP’DE ALİ AKAR’IN SIKINTISI 

Son referandumda, Trabzon’da hayır platformunun sözcülüğünü yapan DP eski il başkanı Ali Akar’ın DP-CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olabileceğine dair kulislere düşen bilgilerin ardından CHP tavanı ve tabanında ciddi rahatsızlıklar yarattığına dair bilgi kırıntıları kulağımıza geldi.

Bazı CHP’liler hayır platformu sözcüsü olduğunda Akar iyiydi de, ortak aday belediye başkanı olmasında ne sakınca var demesine rağmen Akar adının duyulmasından sonra il başkanı Güzide Uzun’a sakın böyle bir hamle yapma diyenlerin lobisi daha güçlü ses çıkarmaya başladı.

Bu nedenlede Akar formülü şimdilik askıya alındı.