TRABZON AK PARTİ’DE KRİTİK CUMA!
Ve, Trabzon Ak Parti’de kritik Cuma’ya 3 gün kaldı.. 3 gün sonra, partinin il divanı toplanacak…

Özellikle partinin gündemindeki Ortahisar ilçe milli eğitim müdürlüğündeki değişimin, bu divan toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.. Taraftar sessiz sedasız Cuma’yı bekliyor.. Divan toplantısı, izleyicilere kapalı olacak..

Basına ise bir bölümü açık tutulacak..

Adı, kulislerde il başkanlığına geçen il yönetim kurulu teşkilat başkanı, Uğur Aydın toplantı için hazırlıklarını sürdürüyor…

Cuma günkü toplantıda, bir ilk olacak ve her katılımcıya bir kart verilecek..

O kart ile salona girecek.

İl divanında, milletvekillerinin konuşma yapmasından il başkanının da genel bir değerlendirmesinden sonra, deyim yerindeyse eteklerdeki taşlar tek tek dökülecek.. Bu il divanı, sert ve özellikle de eleştiri özeleştiri şeklinde geçmesi bekleniyor.

Bu arada genel merkezden yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının yardımcısı Mücahit Yılmaz’ın da il divanına katılması bekleniyor. Eğer bu yetkili programında son dakika değişikliği yapmaz ise divan toplantısına katıldığında, divandaki bütün değerlendirmeleri not edeceği gerçeği de var.

NELER KONUŞULACAK

Cuma günkü il divanında gündemin ilk maddesi, il yönetiminin kararı ile görevinden alınan ortahisar ilçe milli eğitim müdürünün yeniden göreve iadesi masaya yatırılacak..

Eğer, Vekiller bu toplantıya katılırsa, gündemin ilk maddesini bu olay alacak..

Ardından yaklaşan ilçe kongrelerine ilçe belediye başkanlarının müdahil olmaması yönündeki telkinler masaya getirilecek..

Belediyelerde  işe almalar da gündemin en önemli maddelerinden biri olacak..Teşkilat belediye ilişkilerinde yaşanan aksaklıklar ile iş kur alımlarında kura usulü de gündemde tartışılacak konuların başında yer alacak..

Büyükşehir’de atamalar ve bu atamaların il yönetiminin bilgisi dahilinde olup olmadığı da gündemde olacak konuların başında yer alacak.
Kısacası, gündem yoğun..

Bundan önceki il divanında İl Yönetimi, siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nun yaptığı değerlendirmede Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç’in sokak ağzı ile konuşma uyarısı ile başlayan tartışma, Cuma günkü divan toplantısında da devam edecek mi..?

Merakla bekleniyor..

ANKARA’DA TRABZON MASASI!
Hükümetti iki güçlü bakan, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu’nun bakanlığındaki Trabzon masaları, ilk günki gibi harıl harıl çalışıyor..

Berat Albayrak’ın Trabzon masasının başında Ufuk Hacıahmetoğlu var.. Önceki gün makamına uğradık..

Trabzon’a özel siyasi birkaç bilgi alabiliriz diye ama, Hacıahmetoğlu, bakanlıktaki Trabzon masasının parti içi siyasetinden uzak olduğunu belirtti.. Trabzon’un yatırım ve talepleri bu masada takip ediliyor. Bakan bey de her hafta Trabzon ile ilgili gelişmeleri rapor halinde alıyor.

En basitinden en önemlisine hiç ayırım yapılmadan. Biz oradayken Of’un cadde ve sokaklarının aydınlatılması ile ilgili talepler büyük bir ciddilikle takip ediliyordu..
İç işleri bakanlığında da aynı yöntem var…

Erdem Sürmen, Ali Faik Hacıoğlu ile Serap Ayvaz Trabzon’un meselelerini takip ediyor. Bu ekibe şimdi de Mazhar Yıldırımhan katıldı.. Yıldırımhan bakanlık  katına danışman olarak çekildi..

ADAYLARIN ARTI YÖNLERİ!
Dün bu köşede adı Ak Parti Trabzon il başkanlığına geçen isimlerin Ankara kulislerinde seslendirilen eksi yönleri dile getirilmişti.. Şimdi aynı kulislerde sözü edilen isimlerin artı yönleri de konuşuluyordu.. O konuşmalardan derlediğimiz değerlendirmeler şöyle..;

Uğur Aydın: Teşkilatı biliyor. İçinden geliyor. Partinin kuruluşundan bu yana var. Dengeleri iyi tahlil ediyor. Kararlı.. İnatçı.. 
Selahattin Çebi: Partinin her kademesinde görev yaptı.. Hem de büyük özveri ile. Kendini de iyi yetiştirdi.. Meselelere hakim. 
Hasan Dilekoğlu: Parti felsefesini iyi biliyor. Revi’nin güvenini de aldı. Revi olmaz ise, o olur diye genel bir kanaat şansını artırıyor.
Ahmet Karadeniz: Özellikle 3 milletvekilinin üzerinde ittifak kuracağı bir isim olarak adlandırılıyor. Yapıcı ve birleştirici bir özelliği var.
Hakan Terzioğlu: Of gibi önemli bir ilçede sorunsuz bir ilçe başkanlığı yaptı. Her anlamda tecrübe kazandı.
Köksal Boz: Partinin önemli iki milletvekilinin desteği var deniyor. Seviyeli bir yol izledi.. Parti içindeki çatışmalarda yer almadı.. Kendini gizlemesini bildi. Yıpranmadı.

AĞAOĞLU KİMLE NE İSTİŞARE YAPTI?
Kulüpler Birliği başkanlığı için adı gündeme gelen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun, Başakşehir maçından önce;

Yönetim ve teknik kadro ile bir istişare yaptığı öğrenildi.

Ağaoğlu, yönetimine ve teknik kadroya, kulüpler birliği başkanlığına aday olmalı mıyım.,.

Olursam Trabzonspor ne kazanır..

Olmazsam ne kaybeder..

Bunlar tartışıldı..

Ağaoğlu son divan genel kurulunda da kurul başkanları ile bu konuda bir görüş alışverişinde bulundu.

İstişarelerden çıkan sonuç.

Kulüpler birliği başkanlığın sizi yorar.. Ancak, son karar sizin.

Ağaoğlu muhtemelen Kulüpler Birliği başkan adaylığını kabul etmeyecek gibi.

HALUK PEKŞEN’E İLGİNÇ DAVET!

Trabzon CHP kulislerinde ilginç bir söylenti kulaktan kulağa yayılıyor..

O da şu..

Pekşen’e hatırı sayılır çoğunlukta partili, il başkanlığı için açık davette bulundu..

Hele, Pekşen’in dün Trabzon’da partisinin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını katılması ile bu söylenti daha bir ciddi şekilde seslendirilmeye başlandı..

Peki, Pekşen il başkanlığını kabul eder mi..?

Etmesi biraz zor ama telkinler ve teklifler aşını doza yükselirse bu görevden kaçamaz gibimize geliyor..,