TRABZON’DA ONLARCA MÜDÜRE ŞOK
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü haftanın son günü büyük müdür rotasyonu ile çalkalandı.


535 okul yöneticisi ile 4 yıllık yeni görevlendirme yapıldı. 
Kimileri başka okullara gönderildi, kimileri okullarında kaldı.

Bazıları yerlerinden memnun kaldı, bazıları görev yerlerinin değişmesine isyan etti.  

Trabzon Milli Eğitim’in okul müdürleri rotasyonunda birçok ölçüt var. Burada sistemin nasıl işlediğini bilemiyoruz, tabi ki hakkaniyetli ve en yasal olan sistemin uygulanmış olacağını umuyoruz. 

Fakat, son atamalar belli kesimleri oldukça rahatsız etmiş durumda. 
Başarıları ile öne çıkan Anadolu liselerinin tamamında okul müdürlerinin değişmesi kafaları karıştırdı. 
Tartışılan önemli meselelerden bir tanesi ilçe müdürlerinin bazılarının zamanında ödülendirme yapmaması nedeniyle ilçelerindeki başarılı okul müdürlerinin okullarında kalmayarak ilçeden gitmeleri

Sınavla öğrenci alan okul müdürlerine tanınması gereken tercih hakkının tanınmaması ki bu konu yargıya taşındı. 


Bir başka konu da maaşla ödüllendirme meselesi. Geçmişte mevzuatta var olan ama şu anda mevzuattan kaldırılan maaşla ödüllendirmeye farklı vererek bu ödülü alacakların mağdur edilmesi konusu da yargıya taşındı. 
Ayrıca şehrin marka okulları Bedri Rahmi, İhsan Koz, Bener Cordan ve Yol iş gibi okulların yanı sıra neredeyse tüm anadolu lisesi müdürlerinin değişmesi de camiada şok etkisi yarattı. 
hafta sonu yapılan bu önemli rotasyon büyük tartışmalara gebe gibi. 


ZORLUOĞLU REVİ VE BALTA İLE BULUŞTU 
Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yeni kadro çalışmaları ve yaptığı atamalar nedeniyle yaşanan istifa krizine 
İl Başkanı Haydar Revi el koydu.

İstanbul’dan gelir gelmez yöneticileri ile bir durum değerlendirmesi yapan Revi dün parti  binasına gelerek bir takım temaslarda bulundu.


Başkan Zorluoğlu ile eski belediye binasında  uzun süre  görüştüğü öğrenilen Revi’nin, Trabzon’da  bu milletin gönül verdiği AK Parti kadroları ile kazanılan Büyükşehir Belediyesi’nin teşkilata sırtını dönmesinin, teşkilattan bağımsız hareket etmesinin  kabul edilmeyeceğini ifade ettiği öğrenildi.

Zorluoğlu ile sadece Revi değil Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da görüştü. Balta da Zorluoğlu’na önemli uyarı ve önerilerde bulunmuş. 


Edindiğimiz bilgilere göre gerek seçim sürecinde, gerekse seçimden sonra İstanbul seçimleri sürecinde ayyuka çıkmayan, çıkarılmayan maddi,  manevi ve ailevi bir çok  sıkıntının rapor edilerek AK Parti Genel Merkezi’ne ve bakanlara gönderileceği gelen bilgiler arasında. 


Hazırlanacak dosyada bir takım konuşmalar, dekontlar ve partililerin duyduğu rahatsızlıklar dile getirilecek, şehrin önde gelenlerinin de görüşlerine yer verilecekmiş. Dünkü görüşmelerden sonra da bu rapor işi gündemde kalır mı bilemeyiz. Tek dileğimiz şehir hizmet beklerken böyle çekişmelerin yaşanmaması ve herkesin Trabzon’a hizmet için  gayret göstermesi.

PEKİ HİÇ KORKUSU VAR MI?
Zorluoğlu atama krizleri ile ilgili basın önünde partisi ile tartışmaya girmek istemediğini belirterek açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bu davranışı ile de taktir topluyor. 
Fakat bir çekinceside yok aslında, yaptığı her şeyin tam anlamıyla arkasında durabileceğini belirtiyor, partinin değerlerinin kıyıma uğratıldığı noktasında  eleştiriler için ise yakın çevresine ‘Bu iş gönül işidir, dava işidir, görevden almadığım kişiler benim için ne kadar değerli ise görevden aldıklarımda değerlerdir. 
Kimseye düşman değilim.

Ama bu bir hizmet yarışıdır, dava yarışıdır. 
Bugüne kadar nice başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri hatta seçilmiş belediye başkanları partimizin veya Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda görevden alınmış ama partilerine hizmete devam etmiştir. Bu nedenle herkes rahat olsun, biz bu şehirdeki herkesi memnun etmek için seçildik, bizi bu makama layık görenler bizden hizmet bekliyor ve hizmet etmek için de en iyi kadroları kurmak zorundayız’ ifadelerini kullanıyormuş

ANKARA’DAN TRABZON’A İSTANBUL TEŞEKKÜRÜ 
Türkiye’nin aylarca birinci gündem maddesi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili kuşkusuz İstanbul dışındaki en önemli il Trabzon’du. 
İmamoğlu Trabzon’dan en büyük gücü arkasına aldı. İstanbul’da Binali Yıldırım için Trabzonlu bakanlar gece gündüz demeden mahalle mahalle çalıştı. 


AK Parti Trabzon teşkilatları da tabi ki İstanbul’da bir SKM kurarak Trabzon’lu hemşerilerini ikna etmek için çabaladı. 
Tüm Şehirlerden olduğu gibi Trabzon’dan da İstanbul’da onlarca otobüs kaldırıldı. Türkiye’de İstanbul’da oy hakkı olan en fazla taşıma seçmen Trabzon’dan gitti. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı bu konuda 8 bin 500 seçmeni otobüs ve uçaklarla İstanbul’a taşıyıp sorunsuz geri getirerek Genel Merkez’den en başarılı il ünvanını aldı, genel merkezden yetkililer Trabzon İl Başkanlığını arayarak başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ettiler. 

İMAMOĞLU’NUN BAŞ KADROSUNDA OLACAK 
İstanbul seçimlerinin kuşkusuz en çok çalışan ismi Trabzon eski belediye başkanı ve. Milletvekili Volkan Canalioğlu idi. Ekrem İmamoğlu ile çok sıkı bağı olan Canalioğlu ilk seçimde de, ikinci seçimde de gecesini gündüzüne katıp harıl harıl çalıştı. Mazbata İmamoğlu’ndan alındığı gün sakal bıraktı ve geri alana kadar da kesmeyeceğim dedi, kesmedi. 


Canalioğlu şimdi büyük bir huzur ile memleketi Trabzon’a döndü. Tabi ki danışmanı Kadir Kapucu ile birlikte. 
İmamoğlu Canalioğlu’na, ‘Abi gitme sana burada ihtiyacımız var’ dedi, Canalioğlu ise ‘Sen şimdi işleri yoluna koy biz yine geliriz’ dediği öğrenildi. 
Edindiğimiz bilgilere göre Canalioğlu İmamoğlu’nun baş danışmanlarından biri olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev alacak gibi, aynı şekilde seçimlere Trabzon’dan otobüslerle adam taşıyan,  günlerce sahada çalışma yapan Kadir Kapucu’nunda İBB’de önemli bir göreve getirilmesi bekleniyor. 

TESİSLERDE BÜYÜK HAREKETLİLİK…

Dün Trabzonspor Futbol okulu toplantısına katılmak üzere Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne gittik. Toplantıya basının ilgisi oldukça azdı. 

Toplantının ardından tesislerde gezinti yaptığımızda dikkat çeken değişikliklerin yapıldığına şahit olduk.

Hemen Tesislerin girişinde bulunan kullanılmayan beyaz bina yıkılmış vaziyetteydi. Oraya bir ana güvenlik binasının  yapılacağını ve gösterişli bir Trabzonspor yazılı tabela asılacağını öğrendik.

Bakıma alınan sahaların büyük oranda tamamlandığını öğrendik.

Kampın ilk ayağının Trabzon’da yapılacak olması sebebiyle giriş çıkışlarda hummalı çalışmaların sürdüğü tesislerde araçlar için park alanı, basın mensuplarının kullanacağı bir alan için çalışmalarda sürüyor.

Bu arada gelen bilgilere göre 15 gün boyunca Trabzon’da kamp yapacak olan Bordo Mavililer idmanları taraftara açacak. 

Hatta Bordo Mavililer TS-Club tırını da oraya getirip taraftarını ürünle buluşturup gelir elde edecek.