VAN’DAN TRABZON’A BELEDİYE HEYETİ

Önce kayyum dendi, sonra çalışkan iyi adam ardından babacan ve sevecen oldu.

Muhalefet erkenden tüm kozlarını bir bir tüketti, Fenerbahçeli diye yaygara çıkardı ama ‘Trabzonsporluluğumu kimseye tartıştırmam’ deyince Zorluoğlu için bu kampanya da tutmadı.

Trabzon’un AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu için.

Trabzonlu olmasına rağmen en büyük destek Van’dan geldi Zorluğlu’na.

O duygulandıran başlık herkesi etkiledi ‘Kimi sevdiysek gitti’ yazdı Van medyası.

Vali Zorluoğlu'nun Trabzon'dan aday olması Vanlıları üzdü!Ve edindiğimiz son bilgiye göre Van ilinden Trabzon’a, Zorluoğlu’na destek amaçlı bir heyet gelecek ve çalışmalarında kendisine destek veren.

STK’lardan, muhtarlardan ve sivil vatandaştan oluşan bu heyete parti yöneticileri de eşlik edecek.

Bu arada, Zorluoğlu Trabzon’un yeni Valisi İsmail Ustaoğlu ile de çok samimi dost.

Zorluoğlu ile Ustaoğlu yıllarca Güneydoğu’da çok yakın illerde birlikte görev yaptılar.

Ve eğer Zorluoğlu büyükşehre başkan olursa iki iyi dost şehrin en etkin ismi olacaklar.

AHMET METİN GENÇ HAREKATI

ahmet metin genç ile ilgili görsel sonucuDün ne olduysa, Ortahisar’ın mevcut belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e yakın isimler birden ayaklandı.

Genç’in ekibi duygusal fotoğraf ve mesajlar paylaşırken, arkadaşları da bazı demeçlerle Genç’e destek açıklamaları yaptılar.

Bu aşırı hareketlenme, Ankara’dan ‘Genç’in yerine başka isim mi düşünülüyor’ şüphesini akıllara getirdi. Yoksa durduk yere bu kadar millet neden ayaklansın.

Sadece bu çevre değil, muhtarlarda harekete geçti. Trabzonlu muhtarlar Genç’e destek metni hazırlayarak hepsi altına imzayı bastı.

Ortahisar Muhtarlar Derneği’nin organize ettiği hareket sonucu onlarca muhtarın destek imzası olan dilekçe Başkan Selami Durmuş tarafından genel merkeze iletilecekmiş.

Bu arada Genç’in yerine önceki gün en çok konuşulan isim teşkilatların hayır demeyeceği Ergin Aydın iken dün bu ismin yerini bir anda İl Başkanı Haydar Revi aldı.

Bu algı sahte bir liste ile desteklense de İl Başkanı Haydar Revi ‘Bizim Ortahisar için özel bir talebimiz olmadı. Biz aylar önce Genel Merkezimize Büyükşehre niyetimiz olduğunu partimizin bugüne kadar verdiği her görevi yaptığımız gibi bundan sonra da verilen her görevi layıkıyla yerine getireceğimizi ifade ettik’ dedi.

Temel Altunbaş , Faruk Kanca ve etkili çıkışları ile kısa sürede önemli bir sinerji yaratan Murat Zeki Solak isimleri ile ilgide değerlendirmeler sürerken büyükşehre Kayyum atandı, Trabzon Ortahisar’da da bir kayyum aday var, acaba Ortahisar’a da kayyum aday Hasan Kamil Velioğlu getirilir mi?

Diyenler de olmadı değil.

TRABZON’DA 7 İLÇE DEĞİŞECEK İDDİASI

ak parti ile ilgili görsel sonucuDün parti kulislerinde Trabzon için 3 dönem kuralının delindiği, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’nun, nüfusunun 10 binden düşük olması ve rekortmen olması nedeniyle devam edeceği iddiası yayıldı.

Kendisi ‘Bize böyle bir şey iletilmedi, fakat genel merkeze bizimle ilgili olumlu görüşler verildiğini biliyoruz’ dedi.

Trabzon’un ilçelerinde büyük bir yarış devam ederken, özellikle Trabzon’un 7 ilçesinde kesinlikle değişim olacağı, bu ilçelerin başında 3 dönem kuralına takılan Arsin ile Hayrat’ın geldiği ifade ediliyor.

Akçaabat için Türkmen’e rakip olan ilçe başkanı Emre Akgün ısrarlı hamlelerini sürdürüyor.

Aday adaylarından ise iki isim öne çıkıyor. Murat Üçüncü Ankara’da şimdilik liste başı.

Kendisini Mustafa Uzun takip ediyor.

Yomra çekişmenin en çok olduğu ilçe, aday adayları değişim olacağına garanti gözüyle bakarak yoğun bir tempoda çalışırken, mevcut Başkan Sağıroğlu çok rahat, geleceğe yönelik açıklamaları ve çalışmalarındaki devamlılık ile dikkat çekiyor.

Durmak yok yola devam diyerek devam edeceğine kesin gözle baktığının sinyalini veriyor.

Arsin’de Farabi Hacıhasanoğlu, Sayit Gürsoy ve Seyit Hisoğlu isimleri etkili bir çalışma temposu yürütürken Şaban Bülbül’de kısa sürede siyasi arenaya ısındı diyebiliriz.

Sunguroğlu’nun MHP’den açıklanması bazı dengeleri bozdu desek yalan olmaz.

Beşikdüzü değişimin yaşanacağı ilçelerin en başında geliyordu, halkın memnuniyetsizliği nedeniyle fakat gelen son bilgiye göre ‘Eğer biri seçimi kaybedecekse, o da mevcut başkan olsun. Yaptığının bedelini ödesin’ denilerek yine Bıçakçıoğlu’nun ilçede aday gösterileceği bilgisi geldi.

Çarşıbaşı, Dernekpazarı ve Köprübaşı ilçeleri ile de Ankara’da bir değişim olacağı dillendiriliyor.

Çarşıbaşı için Kamuran Çalış ismi öne çıkarken, Köprübaşı’da gazeteci Zeki Sancak’ın hamleleri Ankara’nı dikkatini çekiyor.

Araklı ile ilgili yoğun bir baskı olsa da, ilçede önceki seçimlerde iyi bir oy oranına sahip olan mevcut başkan Recep Çebi için genel merkezdeki rapor olumlu.

Maçka, Vakfıkebir, Sürmene, Tonya, Çaykara ve Of ilçesi şimdilik değişimin hiç gündeme gelmediği ilçeler.

SÜRMENE ADAY ADAYINA İNTİHAL UYARISI

orhan kahveci trabzon ile ilgili görsel sonucu31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri’nde belediye başkanlıkları için adaylar yavaş yavaş netleşiyor. Bu süreçte, en çok aday adayı AK Parti’den göze çarpıyor.

Aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler yaklaşık üç haftadır kendi propagandasını yapıyor.

Yazılı ve görsel basınla birlikte sosyal medyayı sıkça kullanmaya çalışan aday adayları, seçmene ve partililere kendini tanıtıyor.

Aday adayları, yaptıkları açıklamalar ve paylaşımlarda vaatlerine, aday oldukları ilçeye şahsi olarak kazandırdıkları projelere, gündeme dair açıklamalarına ve özgeçmişlerine yer veriyorlar.

Dün akşam AK Parti’den Sürmene Belediye Başkanlığı için aday adayı olan bürokrat Orhan Kahveci, sosyal medyada gündem çalışması yaptı, bu yöntemi belli sistemlere cüzi bir para ödeyen herkes yaparak 2 saatliğine Türkiye gündeminde ilk 5’e yükselebiliyor.

Twitter üzerinden bir takım paylaşımlarda bulunan Kahveci, ‘Sürmene'ye Kazandırdığımız Eserler’ başlığı altında bir takım paylaşımlarda bulundu.

Bu paylaşımlardan bir tanesinde; ‘Sürmene'ye Kazandırdığımız Eserler: Sürmene Hamitcan Aksoy Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu( A.S.O)’ ifadesine yer vererek öğretmenevinin fotoğraflarını paylaştı.

Oysa, Sürmene’de 2016 yılında açılan İnci-Hamitcan Aksoy Öğretmenevi AKS Grup İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy tarafından finanse edilerek rahmetli olan anne ve babası adına yaptırılmıştı.

Yapılan paylaşımı fark eden AKS Grup İnşaat’ın Medya İletişim Departmanı, Orhan Kahveci’ye ulaşarak ilgili paylaşımı düzeltmesini rica etmiş.

Kahveci, paylaşımı değişmeyince konu AK Parti Sürmene İlçe Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanlığına, ardından da Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu’na iletilmiş.

Kahveci, partinin de uyarılarına kulak tıkayarak paylaşımı değiştirmemiş.

Konu, daha sonra İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Birimine de intikal etmiş. Ancak yine de Kahveci’nin toplumu ve kamuoyunu yanıltan paylaşımı kaldırılmamış.

AK Parti’den aday adayı olan isimlerin kendi başına buyruk şekilde hareket etmesi, ve teşkilatın uyarılarına kulak tıkayıp parti temayüllerini çiğnemesi herkesi şaşırttı.

Kahveci’nin vatandaşı aldatan bu paylaşımı kaldırmaması halinde hayırsever tarafından konuyla ilgili hukuki işlem başlatılabileceği öğrenildi.

Konu ile ilgili Sürmene Belediye Başkan aday adayı Orhan Kahveci şu açıklamayı yaptı.

''Bilgi insanı şüpheden iyilik acı çekmekten kararlı olmak ise korkudan kurtarır demiş bir düşünür. Hakkımda yapılan haberde’’ Sürmene’ye kazandırdığımız eserler başlığı altında Öğretmenevi’ni paylaşmışız oysa, Sürmene’de 2016 yılında açılan İnci-Hamitcan Aksoy Öğretmenevi AKS Grup İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy tarafından finanse edilerek rahmetli olan anne ve babası adına yaptırılmıştı’’ deniyor. 2016 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürü kim diye bir bakınız ardından bir de attığımız başlığa bakınız. Biz kazandırdığımız eserler diyoruz biz kendimiz yaptık demiyoruz.Bunların olabilmesi için öncelikle proje çalışması gerekli ardından gerekli izinler ve en son da sponsor ayağı.Projesini hazırlayan kim, gerekli izinleri alan kim, peki ya sponsoru bulan kim. Hangi iş adamı kafasına göre gelip Öğretmenevi yada okul yapıyor.Bütün bunların ilk adımı araştırıp bulup proje ortaya çıkarmaktır.Belediye Başkanları sayfa sayfa kitapçıklar bastırıyorlar yaptıklarımız diye. Cebinden mi yaptırıyorlar bunları peki? Böyle ahmakça bir düşünce tarzı olamaz.Biz hizmet adamıyız bahsettiğim projelerin hepsini biz kazandırdık Sürmene’ye. Bakın tekrar tekrar üstüne basa basa söylüyorum bahsedilen bütün eserlerin projesinide hazırlayan çalışmasını da yapan sponsorunuda bulan biziz dolayısı ile bu eserler BİZİM SÜRMENE’YE KAZANDIRDIĞIMIZ ESERLERDİR.''

BOZOĞLU’NUN YAPTIĞINI ONLAR DA YAPTI

mesut bozoğlu trabzonspor ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’da liste dışı kalan Bozoğlu dikkat çeken bir açıklama yaparak adeta Ağaoğlu’na sitem ederek isyan bayrağını açtı.

6 aylık süre zarfı içerisinde kendisine hiç danışılmadığını, şike süreci için dava mücadelesi gösteren taraftarlara aktardığı yardımdan sonra tepkiler aldığını ve projelerinin engellendiğini ifade etti ve yönetimde olmamasına sebep olarak bunları gösterdi.

Bizce Bozoğlu’nun kalemi Hacısalihoğlu nedeniyle kırıldı.

O listeden gidince akraba oldukları için kendisi de listeden çıkarıldı. Bir nokta daha belirtmek isteriz ki yeni yönetimde yeniden yer alan Ertuğrul Doğan ve Önder Bülbüloğlu’da şike mücadelesi veren taraftarlara desteklerde bulunmuşlardı.

Bozoğlu’ndan gerçekleri daha şeffaf bir şekilde açıklamasını bekliyoruz.

Bu arada Hacısalihoğlu kanadından her an bir hamle gelebileceğini de duyuralım. İçeriden bir istifa hamlesi mi olur, dışardan, içerden sızmaması gereken bilgilerin sızdırılması mı olur bilemeyiz. Ama bir hazırlık, bir tepki söz konusu.

Hayrettin Hacısalihoğlu sevenler bu konuda boş durmayacaklarını yüksek sesle ifade ediyor.

ONUR KIVRAK VE BURAK AFFEDİLECEK Mİ?

onur burak yılmaz ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’da yeni yönetim kurulu resmen belli oldu.

Divana verilen liste içerisinde as başkan Hayrettin Hacısalihoğlu ismi yer almadı.

Bilindiği üzere Hacısalihoğlu Burak Yılmaz’ın transferi için görüşmeler yapan isimdi.

Onur ve Burak Yılmaz’ın kadro dışı kalması ile ilgili önemli noktada görev yapan Hacısalihoğlu’nun gidişi ardından Onur ve Burak’a af mı gelecek sorusu yeniden gündeme geldi.

Konu ile ilgili ulaştığımız Trabzonspor’un üst kademeleri böyle bir iddianın kesinlikle gerçekleri yansıtmadığını kararın devam edeceğini tatmin edilen tekliflerin gelmesi sonucunda transferin gündeme geleceğini söyledi.

As başkanlık görevinin İstanbul’dan bir isme verileceği iddiası da şehrin gündemine bomba gibi düştü.

Bunun çok kötü sonuçlar doğuracağına yönelik önemli isimler tepkilerini dile getirdi ve getirmeye de devam ediyor.