CHP FOKUR FOKUR

Bir partilinin iddiası. 

Şu sıralar CHP fokur fokurmuş.

Bir ziyaret sonrası, teşkilat kaynamış herkes bir konuyu diline dolamış. 

Ziyaret dediğimiz şu..

Trabzon İl başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmişti..
Çok normal ve güzel bir hareket.

Başkan Ömer Hacısalihoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkana Hasan Akgün’ü de Akçaabat ilçe belediye başkanı ile birlikte ziyaret etti.
İstanbul’a yolu düşen bu ziyaretleri yapar.

Yapar da gel sen bunu örgüte örgütün tabanındaki bazı isimlere anlat. 

İddia o ki, bu ziyaretlerde özellikle İBB başkanı İmamoğlu’nu ziyarette, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu teşkilattan gelen talepler konusunda, bazı CV’leri makama teslim etmiş.

Bu CV’ler bazı kişilerin istihdamı görevlendirilmesi ile ilgiliymiş. 

Şimdi, Trabzon yerel örgütünde bu konuşuluyormuş, o CV’lerin kriteri ne diye?

Bu iddia doğru mu bilmiyoruz fakat Ömer Başkan böyle şey yapmışsa mutlaka teşkilatının, yönetiminin bilgisi vardır .. Örgütle istişare etmiştir.. Dediğimiz gibi bu iddialar belli ki başkanı yıpratma amaçlı dilden dile dolaştırılıyor, İstanbul’a gitmesi de bu tür temasları yapması da (yapmışsa) gayet normaldir.  Böyle basit bir konu için CHP’lilerin parti başkanını yıpratacak dedikodulara alet olması da şaşırtıcı.

OFLULAR CEMAL YEŞİLYURT'A AĞLADI

1938 yılında Of’ta doğan, ilk ve orta öğrenimini Of’ta alan Cemal Yeşilyurt, 1960-70’li yıllarda Of ilçesinde şoförlükten başlayıp,  önce Karabük ve sonrasında Samsunla girişimci-iş adamı olarak hayatını sürdürdü. 

Güçlü hafızası, dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan vizyonu, cesareti ve girişimciliği onu; yenilikçi, yatırımcı ve gerçek sanayici pozisyonuna taşıdı. 

Türkiye’de ilk 500’e giren, demir-çelik üretiminde ilk 3’te yer alan, istihdama, üretime, ihracata, hülasa ekonomiye kattığı değerle ülkenin en faydalı insanlarından biri olarak yaşadı Cemal Yeşilyurt.  

Arkasında hoş bir sada bırakan; okul, yurt, cami, yüksekokul gibi çok sayıda sosyal projeye destek veren hayırsever iş adamının üzüntüsünü yaşıyor onu tanıyanlar. 

Cemal Yeşilyurt’a Allah’tan rahmet, tüm ülkeye, ailesine ve sevenlerine çok kıymetli iş adamını kaybetmekten dolayı başsağlığı dilerim.

Oflular ve sevenleri hayırsever iş adamını kaybetmenin derin hüznünü yaşıyor.  

DUVARA TOSLAYAN SPEKÜLASYON

Geride bıraktığımız Büyükşehir Meclis toplantısında Kemerkaya tünellerine hayır oyu veren Ak Parti’nin meclis üyeleri ile ilgili olarak, grup kararına uymadıkları gerekçesi ile disiplin sürece başlatılacağına dair dedikodular kulaktan kulağa yayıldı ve bir hayli gündem oldu.

Hatırlatalım dedik.

İmar ile ilgili meclis kararlarında grup kararı alınmıyor.. Alınamıyor..

Zira, süreç içinde o imar kararları mahkemelik olabilme ihtimali nedeni ile grup kararının alınması doğru değil..

Kemerkaya tünelleri için de Ak Parti Büyükşehir Meclis grubu gurup kararı almadı..

Almayınca da her meclis üyesi, özgür iradesi ile vicdanı kararını vererek oyunu kullandı.

ASLINDA NE İÇİN?

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ortahisar ilçesinde içme suyu hattını yenileme çalışmaları, Beşirli Mahallesi ile Kalkınma’da devam ediyor.

Doğal olarak da yollar eşiliyor..

Eşilen yollarda ulaşım ciddi sıkıntı..

Her iki mahallede de TİSKİ, çalışmaları yerinden takip için iş takibi ve halkı bilgilendirme ofisleri kuruyor..

Bu ofislerden biri de Beşirli’de hizmete girecek..

Bir nevi şantiye binası olarak da adlandırılabilecek ofisler çalışmalarda halkın çektiği sıkıntıları yerinde görecek, halk da anında şikayetlerini bu ofislere bildirebilecek…

Bu geçici binalar bunun için yapılıyor..

ENES ASLAN'A O SORU SORULDU

Ak Parti Trabzon İl Başkan adayı Enes Aslan şu sıralar yoğun ve tempolu bir çalışma içinde..

Aslan, parti kurucularına, eski yöneticileri, partinin kanaat önderlerini geziyor. Ziyaret ediyor. Niye il başkanlığına aday olduğunu açıklıyor..

Aslan’a ziyaretlerinde şu soru soruldu…

”Eğer siz il başkan adayı gösterilmezseniz, Haydar Revi gösterilse yönetiminde yer alır mısınız…?”

Aslan’ın cevabı şöyle oldu.
“Etik olarak Revi’nin yönetiminde yer almam doğru olmaz. Ben Revi ile aynı yönetimde çalıştım. İl başkanlığına aday oldum. İl yönetimimdeki görevimden istifa ettim. Revi yeniden aday gösterilirse yönetiminde yer almam çok ahlaki değildir..”

FUTBOL OYNAYANLARLA OYNAMAYANLAR!

Trabzonspor’un Ankaragücü maçında tek golle aldığı üç puan, camiayı rahatlattı.. İki haftada 6 puan ise, takımın özgüven aşıladı.

Ankaragücü karşılaşmasının medyada yapılan analizlerinde ilginç bir durum ortaya çıktı..

Futbol oynamış, spor yazarları oyun üzerine yorumlarını temellendirerek, Trabzonspor’un kötü futboluna dikkat çekerek, tek gollü galibiyetin sadece galibiyet olarak memnuniyet verici olduğunu belirttiler.. Bu konuda en sert tahlili, bir dönemin gol krallarından Necmi Perekli’den geldi.

Perekli’nin yorumu şöyle oldu;

“Trabzonspor bir aklın ortaya koyduğu sistemli ve kollektif oyun tarzını halen ortaya koyamamış gözükmemektedir. Onun için iki haftadır tesadüfen atılan birer gollerle şu an için altı puan aldı. Fakat şunu unutmayalım ki son iki haftada oynadığı takımlar bu ligin en zayıf ekipleri idi. Alınan altı puana ve ortaya konulan oyuna baktığınızda ortada sadece bireysel gayret ve becerilerle kazanılmış iki gol gözükmektedir…”

Futbol oynamayan spor yorumcuları ise iki maçta 6 puanı övdü.. Önemli olanın da puan kazanmak olduğunu vurguladı..