BERAT ALBAYRAK, ‘SOYLU NE DERSE O OLUR!’ 

Geçen hafta, Trabzonspor’un efsane futbolcularının, Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular derneğinde kurucu üyelik yapan isimleri Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu. 

Futbolcu ağabeylerimiz, Bakan Berat Albayrak’ı da ziyaret etmiş, Bakan Soylu’ya da uğramışlardı. Ziyaretlerinin sebebi de Akyazı’da yapılan dernek lokalinin açılışına davetti. 

Bu işleri çok iyi bilen Serdar Bali, Bakan Albayrak’ı dernek lokali açılışına davet etti. Bu davete Bakan Berat Albayrak’ın şöyle bir cevap verdiğini duyduk;

‘’Şehrin bakanı Sayın Süleyman Soylu’dur. O’nun müsait olduğu zamanı belirleyin. Soylu ne derse o olur. Ben de ona uyarım…” 

Bu cevabı ile Albayrak, son derece fair play bir tavır takındı. Futbolcu heyeti, Bakan Soylu’yu ziyaretinde Albayrak’ın bu ifadesini Soylu’ya söyledi.. 

Soylu da, Bakan Bey teveccüh göstermiş, ikimizin de ortak bir zamanını tespit eder geliriz.

Bu arada, Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını izlemeye gelen milli takım teknik direktörü Lucescu ile doğal olarak Trabzon’da TFF Trabzon temsilcisi olarak Serdar Bali ilgilendi. 

Bali Lucescu’nun deyim yerindeyse bir elini sıcak sudan soğuk suya değdirmedi. 

VIP düzeyinde mükemmel ağırladı.Misafir etti. Statta, Lucescu’ya ayrılan yerin çok iyi olmadığını gördü müdahale ile yerini değiştirdi.

Lucescu’ya futbolculuk anılarını anlattı. Milli takımda yaşadıklarını. Somurtan adam Lucescu, Trabzon’da kahkahalara boğuldu. 

İstanbul’a gitti, oradan resmi bir yazı ile imzalı şekilde teşekkürünü belirten bir mesaj yolladı.

Bali işini biliyor

CENGİZ ÇOLAK’IN PR’I 

İddia o ki, Büyükşehir Belediyesi'nde her türlü imardan sorumlu, genel sekreterden bile yetkili, genel sekreter yardımcısı Cengiz Çolak, güya A.Aker’e için öngörülen ikiz kulesi inşaatların projesi için belediye meclis üyeleri nezlinde lobi yaparak projeyi anlatıyor ve Trabzon’un kurtuluş projesi olduğunu söylüyormuş.

Aslında hakikattin proje tam tartışılamadı. Kimse de projenin inşaat alanı dışında ne olduğunu bilmiyor.

Peki, Cengiz Çolak böyle bir PR (Public Relations‘ın (PR) Türkçesi ise “Halkla İlişkiler“dir) yapıyor mu?

Araştırdık soruşturduk.

Tam bir bilgiye sahip olamadık.

Bazı meclis üyelerine sorduk. 

Dediler ki evet, proje tartışılmaya başlayıp, Trabzon’un gündemine gelince Başkan da özel olarak basın toplantısı düzenleyince biz bazı meclis üyeleri olarak Çolak’a gittik projeyi anlat dedik. 

Çıkan dedikodu bu olabilir. Yani, Cengiz Çolak kendiliğinden değil bizim talebimizle projeyi anlatıyor.

Peki, Çolak projeye hakim mi..?

Dediler evet.

Demek ki, projeden Büyükşehir belediyesini haberi var.

GÜNNAR, 'AVNİ AKER KENT ORMANI OLACAK'

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da A.Aker’de yapılacak olan proje ile ilgili görüşlerini 61saat’e açıkladı.

Avni Aker konusuna değinen GÜNNAR “İnönü Mahallesi,Trabzon’un köklü ve en kalabalık mahallelerinden birisidir. Çocukluğum ve gençliğimin geçtiği bu mahalle Avni Aker, Yavuz Selim, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu ve Atış Poligonuyla Trabzon’un spor tarihinde önemli bir yer tutmuştur.
 

Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Cumhurbaşkanımızın iradesiyle Trabzon için büyük bir kazanım olmuştur. Ak parti Trabzon İl başkanlığı yaptığım dönemde Avni Aker ve çevresinin bir park haline getirilmesi talebimi Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a Başbakanlığı döneminde bizatihi iletmiştim. Yanımızda dönemin Trabzon Belediye Başkanı Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da vardı. Sn. Başbakanımız, TOKİ’nin yatırımlarından her zaman Trabzon’un kazançlı çıktığını, ve bu talebi değerlendireceğini ifade etmişti. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Cumhurbaşkanı olarak Trabzon’a ziyaretinde bir kesimin Avni Aker bölgesinde Şehir Hastanesi isteklerini uygun görmediklerini ifade etmişlerdi ve Avni Aker’i İnönü Mahallesi’nde bir yeşil alan (şehir parkı)olarak değerlendirilmesi gerektiği talimatlarını vermişlerdi. TOKİ Başkanı Sn. Ergün Turan ile yaptığım görüşmede de bu bölgenin yeşil alan olarak Sn. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde olduğunu da ayrıca teyit ettiğimi sevinerek ifade etmek isterim.” dedi. 
 

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile birlikte bu bölgenin Trabzon halkına park ve yeşil alan olarak kazandırılması için çalıştığımızı halkımıza müjdeyle iletirim. 6 dönümlük Meydan parkından başka halkımızın daha fazla yeşil alanlara ve büyük parklara ihtiyacı olduğunu ve şehircilikteki yatırım anlayışının yeşil alanlara yatırım olması  gerektiği anlayışımı kamuoyuyla paylaşmak isterim” dedi.

Günnar, kimsenin de kararın değişebileceğine dair algı operasyonu yapmaması gerektiğini de ısrarla vurguladı.

TRABZON'DA ŞEHİR HASTANESİNİN KAPASİTESİ NİYE DÜŞTÜ? 

Trabzon’a yapılacak olan Şehir hastanesi ile ilgili olarak süreç devam ediyor. 

Ancak hastanenin yatak kapasitesi 900’ü düştü. 

Konu ile ilgili uzmanlar, Ordu’ya da şehir hastanesinin planlanacağını, Trabzon merkezde de bir hastanenin faaliyetini sürdüreceğinden, kapasitenin 900’e düşürüldüğünü belirttiler. 

Hastane ile ilgili olarak Ekonomi ve Kalkınma bakanlığından gerekli bürokratik süreç tamamlandı. Yatırım izleme birimince de hastane programa alındı.

Hastanenin, temeli, bu yılın Temmuz ayında atılacak.

‘KONUŞMAMAK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTUYORUM’ 

Ak Parti’nin bir dönem il yönetiminin en etkin isimlerinden biri olan ve şimdilerde geri plana geçen ancak şehir ile ilgili her türlü gündemi yakından takip eden hatta zaman zaman da Bakan Soylu ile şehrin gündemini tartışan, fikir üreten Murat Zeki Solak deyim yerindeyse patlamak üzere. 

Konuşmamak için kendimi zor tutuyorum dedi şu ilginç tespiti yaptı;

”Ak Parti’de kavgalardan nemalanlar var. Partinin güçlü dinamiklerini birbirine düşürmek isteyenler var.Bu kavgadan kendine rol ve pay çıkarmak isteyenler var. Bunlar çok doğru hareketler değil…”

KURULTAY VE GÜZİDE UZUN

CHP Trabzon örgütü kurultayda bize öyle geliyor ki, 3’e bölünecek.

Haluk Pekşen’in Muharrem İnce’yi desteklemesi, Ümit Kocasakal’ın İl Başkanı Uzun’un kıramayacağı isimleri harekete geçireceğine dair kulis bilgileri dikkatlerin CHP Trabzon örgütü üzerine çevrilmesine neden oldu.

Siyasette bildiği doğruyu evirip çevirmeden söyleyenlerden biri olan il başkanı Güzide Uzun’u aradık ve sonduk.

Kurultayda Trabzon’un tavrı ne?

O da aynen şöyle dedi:

“CHP’nin bir genel başkan sorunu yok. Biz bütün örgüt olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bütün ilçe başkanları bu konuda imzalarını verdi. 12 kurultay delegemizde aynı imzayı verdi. Başka bir adayın çıkması da demokratikti bunu da yadırgamayız…”

Böylelikle noktayı koyan Uzun partisinin kurultay pozisyonunu belirlemiş oldu.