TTSO’CULAR TATİLE ÇIKTI 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Ekim 5’te yapılması karar alınan seçimlerin Nisan ayına ertelenmesi ile, harıl harıl çalışan başkan adaylarının bazıları rahat bir nefes alırken, bazıları ise ‘tam işi bitirmiştik stres 6 ay daha uzadı’ mesajı verdi.

Ekimde seçim var diye tatil ve gezi planlarını erteleyen çok sayıda isim, çalışmalar ara vererek tatil ve gezi programlarını aktif etti ve şehirden ayrıldı.

Fakat bazı isimler var ki onlar daha da sıkı çalışmaya koyuldu. 

Gidemediklerine gitmek, ikna edemediklerine kendilerini yeniden anlatmaya çalışmak üzere harekete geçti. 

Yani onlar için seçim çalışmaları yeni başladı ve 6 ay boyunca ikna çalışmalarına devam edecekleri görüldü.

Bunu fark eden tatilciler de, Trabzon’daki ekiplerine haber salmış ‘Aman safları sıkı tutun yarın seçim varmış gibi çalışmalara devam edin’ demiş. 

Normalde 1 hafta sonra sonuçlanacak olan oda seçimlerin stresi belli ki 6 ay daha uzadı. 

ORTAHİSAR SEÇİMLERİ ERTELENİYOR MU?

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydan Revi’nin gerçekleştirdiği basın toplantısında cevap veremediği en önemli soruların başında ‘Ortahisar İlçe Başkanlığı için genel merkeze Halil İbrahim Demirtaş ve Ahmet Karadeniz isimlerinin de yer aldığı 3 isim önerildi mi’ sorusu oldu.

Revi henüz genel merkeze böyle bir öneri yapmadıklarını ifade etti, yaptığımız araştırmada da isimlerin genel merkeze gönderilmediği bilgisine ulaştık.

Dün partinin önemli bir ismiyle yaptığımız görüşmede alternatif isim arayışlarının devam ettiği ifade edildi.

Fakat şu anda devam eden bir başkanın olduğunu da belirten partinin etkin ismi ‘Başkanımız görevine devam ediyor. Bunu da unutmamak lazım’ diyerek Altunbaş’ın devam edebileceği sinyalini verdi.

Öte yandan bilindiği üzere partinin açıklanan kongre takviminde Ortahisar Kongresi 28 Ekim olarak  duyurulmuştu.

Parti organları bu tarihin kesin net ille de olmazsa olmaz bir tarih olmadığını belirterek Kasım ayının 12’sine kadar sarkabileceğini yani seçimlerin bu zaman zarfına kadar ertelenebileceğini de ifade etti. 

ORTAHİSAR İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU 

Ortahisar İlçe Başkanlığı için Ahmet Karadeniz ile Halil İbrahim Demirtaş’ın yanı sıra iki isim daha çalışmalarına devam ediyor.

Bu isimlerden biri eski parti yöneticilerinden Yasin Aydın. Aydın, pek duyurmak istemese de gittiği yerlerden haberdar oluyoruz, son olarak partinin önemli isimlerini tek tek ziyaret ettiği bilgisine ulaştık.

Bunların yanında milletvekilleriyle de bire bir görüşen Aydın, sorulduğunda verilecek her göreve hazır olduğunu makam veya görev ayrıcalığı yapılacak bir süreçte olunmaması gerektiğini herkesin elini taşın altına koymasını gerektiğini ifade ediyor.

Aydın partinin kuruculardan eski merkez ilçe başkanı ve il başkan yardımcısı Mustafa Yanmış ile yine eski merkez ilçe başkanlarından  Yılmaz Büyükaydın’ı da ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunmuş.

Aydın’ın bu ziyaretleri partinin önemli isimleri de memnun etmiş. Eski başkan Aydın gibi partiye hizmet etme sevdasıyla yola çıkanlara her zaman destek olacaklarını ifade ettiler. 

Ortahisar ile ilgili yoğun faaliyet içerisinde olan kapatılan  Yeşilova beldesinin Belediye Başkan Hüseyin Yılmaz.

Yılmaz gerek genel merkez bazında gerekse milletvekili bazında temaslarını sürdürüyor. Önemli isimlerin desteğini arkasına alan Yılmaz genel merkezden gelecek işareti bekliyor..

PARTİ’DEN İSTİFA ETMEDİM KOVULDUM 

Meral Akşener önderliğinde kurulan yeni parti çalışmalarını sürdürüyor.

Akşener ve A takımı 81 ilde örgütlenmek için gece gündüz çalışıyor. Akşener, Ankara'da 25 Ekim'de partinin ismi, logosu ve kurucular kurulunun tamamını açıklayacağını söyledi. Tüm bu ayrıntılar herkes tarafından merak ediliyor… Ayrıca Akşener’in A takımında Koray Aydın’ın haricinde hangi Trabzonlular yer alacak? 

Genel merkezinde durum bu şekildeyken yeni parti çalışmaları tabanda da başladı. Trabzon’da yeni parti teşkilatı toplantıları gerçekleştiriyor. Her ne kadar kurucusu kadın olan partinin tabanında henüz kadın isimler yer almasa da önümüzdeki günlerde bunun artacağı belirtiliyor.

Trabzon’da yeni partinin öncülerinden birisi de şüphesiz de Ali Sağır olacak.

Sağır, geçtiğimiz dönemde MHP’nin merkez disiplin kurulu tarafından partiden çıkarılmıştı. Bu ayrılığı sorduk. Bunun kendisi için kolay olmadığını belirterek şu yorumu yaptı: “MHP’nin kurucularındanım. Yani ben MHP’ye sonradan gelmiş bir isim değilim. En hararetli dönemlerde biz bu partinin içerisinde olduk. 70’li yıllardan beri koşturuyoruz. Ama bizi partimizden, evimizden attılar. Ben istifa etmedim. Zaten istifa imzasına da elim gitmezdi. Bakıyorum bugün MHP’de hiçbir yöneticiyi tanımıyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin.”

Sağır’a yeni partide Koray Aydın ile zaman zaman ters düşen isimlerinde olduğunu hatırlatarak, Trabzon’u Koray Aydın mı şekillendirecek? diye sorduk. Şunları söyledi: “Koray bey artık Trabzon siyasetini düşünmüyor. Trabzon’a karışmayacak. Trabzon’un il başkanlığı partinin gerçekleştireceği kararlarla beraber belirlenecek ve uygulanacak.”

Önümüzdeki günlerde yeni partinin kulislerini daha detaylı olarak sizlere aktaracağız…

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI KİMLER?

Türkiye genelinde yaşan son gelişmeler gösterdi ki erken seçim kapıda. 1 sene içinde yapılacağı öne sürülen erken seçimlerle ilgili Trabzon’da en fazla konuşulan konu ise genel değil yerel seçimler. Ve özellikle de Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı….
İsimler sıra sıra geliyor.

Muhaliflerden başlarsak CHP’de Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi geçiyordu.

Fakat İmamoğlu kaybedeceği bilinerek CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Yani görünen o ki olası bir erken veya olağan seçimde İBB’yi İmamoğlu aday gösterilecek.

CHP’de gündeme gelen diğer isimlerin başında Volkan Canalioğlu geliyor. Şehirde ismi unutulmayan insan ilişkileri ile herkesin gönlünde taht kuran Canalioğlu en kuvvetli aday olarak görülüyor. Zayıfta olsa eski CHP Trabzon Milletvekili Şevket Arz’ın da ismi gündemde.

MHP’de ise Büyükşehre geçen dönem aday olan Hüseyin Örs ismi ön plana çıkıyor.

Örs şehirde önemli kitleye ulaşmış durumda. Herkesin hoşgörü ile karşıladığı bir isim. Bunun yanında MHP’den istifa eden Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ismi de gündemde. Çakıroğlu korkusuz bir isim olarak ön plana çıkıyor. Her şeye rağmen şehrin menfaatlerini ön planda tutan Çakıroğlu Büyükşehir için öne çıkan adaylar arasında konuşuluyor.

Gelelim iktidar partisine.

Mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yeniden adayım sinyali verircesine 2019 sonrası plan ve projelerini ilan ediyor. Halkla bütünleşme noktasındaki çalışmalarına da ağırlık veren Gümrükçüoğlu çalışmalara şimdiden başladı desek yalan olmaz.

Bazı kesimler ihtimal vermese de Gümrükçüoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat tercih ettiği bir isim. Bu nedenle yeniden aday olabilir mi? Neden olmasın cevabı herkesin aklında.

Gümrükçüoğlu olmaz ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ismi gündeme geliyor.

Her ne kadar zamanında bir seçim kaybetmiş isim olsa da son dönemdeki hamleleri ve bakan Soylu’ya olan yakınlığı ile  Trabzon’a yön veren bir isim olarak ön plana çıkıyor.

Mevcut konjonktürün devam etmesi halinde Yıldırımhan  iddialı adaylar arasında.

Milletvekilliği seçim sisteminde başkanlık nedeniyle yaşanacak olan değişim, Muhammet Balta isminin de ön plana çıkmasını sağlıyor. Bilindiği üzere son seçimlerde Balta ismi son güne kadar KESİN ADAY ibaresiyle gündemdeydi. Fakat olmadı. Fakat bir daha ki seçim de Balta güçlü bir şekilde dillendirilecektir. 

Yapılan anketlerde ise eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar ve Faruk Özak isimleri ön plana çıkıyor.

Bir de Emek A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Ergin Aydın var. O da bugüne kadar kimseyi kırmamış herkese gülümsemiş, diyaloglarını iyi tutmuş bir isim.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’de büyükşehir için konuşulan isimler arasında. Özellikle halkla ilişkiler konusunda, vatandaşa temas konusunda öne çıkıyor.

Trabzon’da bir parçalanmaya meydan vermemek adına acaba Ankara’dan biri isim olabilir mi diyenlere de en güçlü isim olarak.

Karayolları eski genel müdürü Cahit Turan gündeme geliyor. Turan projeci, disiplinli ve iş kolik bir bürokrat.

Trabzon için isabetli bir isim olabilir.

Bir isim daha var.

O da beklemede kendisi ile ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara referanslı bu ismi de önümüzdeki günlerde irdeleyeceğiz. 

ALTUNBAŞ’A İKİ RAKİP 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimleri Ocak ayında gerçekleştirilecek. Tabii ki ona da bir erteleme gelmez ise, Türkiye’de neyin ne olacağı artık belli değil Saniyesinde her şey değişebiliyor.

Trabzon’da şoförler odası özellikle Turan Altuntaş’tan sonra gerek yerel gerek genel siyasi iktidar temsilcileri ile uyum yakaladı.

İktidara açık destek veren Altunbaş, şoförleri için de destek verdiği bu makamlardan istediğini almasını bildi. Ve esnafını hiç ezdirmedi. Şu anda da aynı heyecan ile bir yandan şoförler esnafının eğitim, yeni proje ve sorunları ile ilgilenirken bir taraftan bire bir temas ziyaret ve toplantılarla seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

Rakibi ise, onunla birlikte çalışan, zamanında her işine koşturan, yıllarca odanın yükünü sırtlanan Ömer Usta. Usta her gün sokaklarda, geçenlerde de uzun sokakta ziyaretler yapıyordu, bir o yana bir buyana koşturuyor.

Hedefinde tüm üyelerle birebir temas kurarak projelerini anlatmak var.

Zamanında Altuntaş’ın verdiği yetki ve odanın da imkanları ile çok insanın işini görmüş, yardımına koşmuş kimseyi kırmamış bir isim.

Usta karşısına rakip çıkmasa idi Altuntaş daha rahat bir seçim süreci geçirirdi, fakat Usta rakip olunca daha sıkı çalışmalarla seçim sürecini yürütüyor.

Aday olan bir diğer isim ise Hüseyin Turgut Aydın. Geçen seminde Emin Kitapçı’dan yana seçimden çekilmişti.

Seçim sonuna doğru bir isimden yana çekilebilir deniyor.

Bu isim kim olur bilemeyiz.

Belki de iki güçlü aday çarpışır ben aradan çıkarım hesabı da olabilir.

Bunu zaman gösterecek.