FARUK ÖZAK’TAN SONRA

Trabzon’da kişilikleri ve tabanda saygınlıkları ile partiler üstü bazı isimler vardır.. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz Faruk Özak’dır.. Özak Ak Parti’den siyasete atılmadan önce zamanın tüm partileri, siyasi yelpazenin sağından solundan istisnasız bütün partilerinden milletvekili ve belediye başkan adaylığı teklifi aldı, kabul etmedi..

Sonunda Ak Parti’ye evet dedi…Özak gib partiler üstü bir isim de Volkan Canalioğlu’ydu..

Her iktidarın uzun yıllar bürokratı olarak Trabzon’ açalıştı..

CHP Belediye başkanlığı önerdi kabul etti.

CHP’den başka hangi parti belediye başkanlığı önerse kabul edecekti. Yani her partiye uyuyordu…

Şimdilerde ise bu özelliği sahip bir iş adamı var…

Celil Hekimoğlu…

Hekimoğlu partiler üstü konumu ile bütün partilere yakın… Ve adı bütün partilerden belediye başkan adaylığına geçiyor. Ak Parti’den MHP’ye, MHP’den İyi Parti’ye ve CHP’ye…. Bu dört partin formatına da uyan Celil Hekimoğlu, bakalım ne zaman hangi partiye evet diyecek. Şimdilik siyasete uzağın diyen Hekimoğlu bir gün gelecek siyasete evet diyecek. O parti hangi parti olacak.. Biz de merak ediyoruz.

CELİL HEKİMOĞLU NİYE GÖZDE

Bir kere, toplum mağdur olan insanı sever..

Hekimoğlu, Trabzonspor’da mağdur oldu..

Bu anlamda toplum O’nu sahiplendi.

Bu nedenle toplumda bir al benisi var.

İkinci bir sebep herkesin ilgi duyduğu futbol sektörünün içinde.

Bu sektör insanları yıpratır ama Hekimoğlu çok iyi yol ve yöntem izleyerek taraftar topladı..

Kendini seven kendine bağlı bir kitle oluşturdu…

Üçüncüsü Hekimoğlu partiler üstü bir isim..

Her partiye partiliye yakın..

Dördüncüsü başaralı bir iş adamı..

Ve işinde müthiş yenilikçe yaratıcı.

Bu da Trabzon’da O’nu lider yaptı.

Bu özelliklerine Hekimoğlu bir de insancıl yönünü ilave edince, Trabzon’da sevilen sayılan bir sima oldu… Ve bütün partilerin formatına da uyuyor.. Bugün hangi parti içinde celil Hekimoğlu’nun adının olduğu bir anketi kendi parti tabanına sorsa ve belediye başkanımız olsun mu desin, alacağı cevap olsun diye olacaktır…

Bu nedenle her ne kadar Celil Hekimoğlu, ben siyasete uzağın dese de siyaset O’na yakın..

Ve Celil Hekimoğlu bugün olması da yarın siyasete evet diyecek… Faruk Özak, Volkan Canalioğlu gibi..

BU ANMA TÖRENİNDEN SONRA

Dün, Trabzon medyasının en duayen ismi Zeyyat Nemli’nin ölümünün 28 yıl dönümüydü…

Mezarı başında anıldı…

Ama keşke anılmasaydı…

Mezarı başında bir avuç insan…

Nemli’nin ölüm yıldönümü bu kadar az katılımla olmamalıydı..

Mezarı başındaki dostları çok üzüldü.

Bir çok gazetecinin yetişmesine ön ayak olan, Trabzon’da bir çok medya kuruluşunun oluşmasında liderlik yapan Zeyyat Nemli’ye vefasızlık oldu..

Anma töreninde şu da gündeme geldi. Artık mezar başında arma törenlerine cemiyet olarak ara verelim…

Yapmayalım..

Çünkü katılım çok az oluyor…

Bu tür anmaları toplu olarak salonda yapalım… Bu fikir kabul edildi gibi.. Mezar başında Nemli’nin anma töreni herkesi şok etti.. Özellikle mezar başındakileri… Ve gazeteci Bülent Deveci bu vefasızlığı şöyle dile getirdi..

“USTAYI BÖYLE Mİ ANACAKTIK..” 

Merhum başkanımız Ziyad Nemli’yi 3-5 kişi ile andık.

Ölümünün 28 yılında andığımız Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Eski başkanı ve kurucu üyesi Nemli aynı
zamanda Trabzonspor ve MHP Trabzon kurucu üyesi idi.

Bizden ben ,Ergun Ata,Yusuf Turgut ve Ali Kemal Yazıcı katıldı. Ayrıca eski dostu ve dava arkadaşı İsmail Kansız birde unutmadan çiçeği ile Münevver...

Kızı Umayın arkadaşları..

Hangi ara bu hale geldik.NOKTA…”

TURGAY GÜNGÖR ADAYIM DEDİ...
CHP Trabzon eski il başkanı Turgay Güngör, CHP’den Hopa Belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı..

Güngör, Trabzon’dan aday olması ile ilgil taleplere Hopa’dan aday olacağını belirterek, kendisine yeni bir siyasi yol haritası belirlemiş oldu..

Güngör’ün Hopa’dan adaylığı da ilçede büyük bir ilgi ve destek görmüş durumda…

Güngör, Eylül ayının ilk haftasında Hopa’ya gidecek ve çalışmalara başlayacak. Güngör, belediye başkan adaylarının muhtemelen merkez yoklaması ile belirleneceğini de belirterek “Ama ön seçim de olsa Hopa’lı hemşerilerimin bana desteğine vereceğine olan inancım tamdır” dedi..

GÜMRÜKÇÜOĞLU ÖVDÜ DE ÖVDÜ
Dün Trabzon Botanik Parkın açılış töreni vardı. Gerçekten Trabzon’un o bölgede ihtiyacı olan bir sosyal alan oldu emeği geçen herkese şimdiden tebrik ediyoruz.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoglu çok önemsediği bu dev proje yoğun katılımla gerçekleştirilen çok görkemli bir törenle hizmete açıldı.  

Gümrükçüoglu belki de en heyecanlı günlerinden bir tanesini yaşıyor olacak ki uzun süreden sonra eşi Fatma hanım ile birlikte objektiflerin basının kamuoyunun karşısına çıktı.

Eşi Gümrükçüoglu ile yakından ilgileniyordu bir ara terlediğini gördü ve peçete vererek terini silmesini istedi. Gümrükçüoğlu’nun eşiyle törene katılması yaklaşan yerel seçimlere ve Gümrükçüoglu’nun yeniden aday olacağına sinyal gibiydi. 
Törende dikkat çeken ve en çok övgü alan iki isim ise eski bakanlarımızdan Faruk Özak ile şu andaki Sağlık Üniversitesi Rektörü eski Trabzon milletvekili Cevdet Erdöl oldu.

Gümrükçüoglu özellikle faruk Özak’ı yerden göğe sığdıramadı övgü dolu sözlerle Trabzon’a yaptığı hizmetleri ve botanik parka katkılarını anlattı sadece 2 dakika Faruk Özak’ı öven Gümrükçüoglu Cevdet Erdöl’ede plaket vermenin yanı sıra övgü dolu sözlerle teşekkür etti.

Törene iktidar Partisinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi MHP ve İYİ partiden de katılanlar oldu. CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs protokolde en önde yerlerini aldılar