O GÖREVE KİM GELECEK?

Trabzonspor’da Asım Örem’in istifasından sonra boşalan basın sözcülüğüne kim gelecek. Bu konuda, yönetimin kafasında netleşmiş bir isim yok. Başkan Usta, Asım Örem’in istifası ile ilgili olarak da değerlendirme yapması için sorulan sorulara da cevap vermiyor.

Örem’in görevine kimin geleceği hususunda, çeşitli isimler gündeme geliyor. Bunun için en kuvvetli aday Gençağa Meriç. Meriç şu anda genel sekreter, bu görevinden Basın sözcülüğüne geçiş yapabilir deniliyor.

Öte yandan istifa etmesine rağmen hala resmi sitede, Asım Örem’in görevde olduğu görülüyor. Öte yandan Asım Örem’in istifası ile ilgili olarak da yönetim içinde ilginç değerlendirmeler var.


Kulağımıza gelenlere bakılırsa, Örem’in istifası yönetimi hiç etkilemedi,sarsmadı. Zira, yönetimdekiler Örem’in 6 aydır zaten kulübe uğramadığını şekil ve ruhen yönetim ile ilişkisini kestiğini, bu durumun devam etmesi halinde, yönetimin Örem’in istifasını istemeye hazırlandığı bilgisine ulaştık.

Öte yandan Ali Rıza Egemen’in adının istifa edebilecek yöneticiler arasında olduğuna dair kulis bilgisini Egemen yalanladı. Başkan ve As Başkanla geldim onlarla giderim diyen Egemen, yönetimin Ersun Yanal’a da güveninin devam ettiğini belirtti. Egemen’in bu açıklamasından sonra taraftar bazında şu yorumlar yapıldı…”Hem yönetime hem de teknik adama taraftarın güveni artık yok…”

EKREM ÇAPKINOĞLU NİYE HAKLI

Trabzon TSO meclis üyelerinden Ekrem Çapkınoğlu, TTSO’nun Trabzonspor Akyazı(Şenol Güneş) stadından loca almasına eleştiri getirdi. Yaptığı eleştiri ise yanlış anlaşıldı. Çapkınoğlu, TTSO’daki iş adamlarının kendilerinin kendi şahsi hesaplarından loca alması gerektiğini işin aslının da bu olduğunu, TTSO’nun kurumsal olarak loca almasının çok da doğru olmadığını dile getirdi.

Bizce de doğru dedi. TTSO’nun ünlü iş adamları, kendileri kendi hesaplarından loca almalı, TTSO, Trabzonspor’a katkı sağlayacaksa, TTSO adına loca alarak değil, Trabzonspor’a sponsor bulması yönünde çapa sarf etmesidir. Bu arada TTSO, hastane okul gibi yerlere destek veriyor, Trabzonspor’dan da loca alsa ne olur diyenlere bir hatırlatma yapalım..

TTSO’nun hastane ve okula verdiği destekten bütün bir millet vatandaş faydalanıyor. Akyazı(Şenol Güneş) stadında alacağı locadan kim yararlanacak..? Kim TTSO’nun parası ile loca keyfi sürecek. Mesele bu.

TRABZONSPOR PLATFORMU VE GERÇEKLER

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında kurulan ve kuruluşunda kimin yer aldığı bilinen, kamuoyunca da tanınan isimlerin oluşturduğu Trabzonspor platformu özellikle, Hacıosmanoğlu’un mali kongresinde deyim yerindeyse duvara tosladığında dağıldı. Ardından sesi soluğu kesilen platformundan eser kalmadı. Sonra platformun önemli ağır topları son genel kuruluda Muharrem Usta’ya destekleri ve platform adeta harakiri yaparak gündemden düştü.

Ama taaa ki, düne kadar.

Platformun en samimi, en gerçekçi, en hassas insanı ve hesapsız kitapsız isim A.Hamdi Gürdoğan tek kişilik ordu gibi ortaya çıktı, Usta yönetiminin hatalarını eksiklerini sıraları yapılması gerekenleri de söyledi. Tek başına, platform gibi konuşan Gürdoğan baktı ki, Trabzonspor sevdasında “Adamına ve şartlara göre” pozisyon alınıyor, böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Platformun aslında kurulduğunda derdiğinin Trabzonspor olmadığı biliniyordu. Şimdi dağınık halde olan platform bir araya gelemeyince, Gürdoğan’ın ortaya çıkışı hem anlamla hem de adamına göre Trabzonsporlulara okkalı bir cevaptır.

İnsanlar Gürdoğan gibi samimi olmalı samimi.

HÜLYA ULUSOY’UN ŞANSIZLIĞI
Trabzon’un en ünlü iş kadını Hülya Ulusoy, büyük bir şansızlık yaşadı ve kaza geçirdi. İstanbul’da evinden çıkıp arabasına yürürken Ulusoy’un ayağı kaydı ve düştü. Yere sert düşen Ulusoy, kalça kemiğini kırdı. Hemen hastaneye kaldırılan Ulusoy’a özel yöntemlerle müdahale edildi. Ulusoy, kırılan yeri alçıya alınmadan tedavi edildi. Şu anda, koltuk değneği ile işinin başında olan Hülya  Ulusoy, Trabzon’a da geldi, ofisinde çalışıyor.
Hülya Ablamıza geçmiş olsun diyoruz.

FERRERO ÇİN’DE NE YAPIYOR MUŞ?

Artık bizden biri olan ve Trabzon’da merkezi bulunan dünyanın en büyük fındık alıcısı ile çikolata ve yan ürünleri üreticisi Ferrero’nun Çin’de ilginç bir uygulaması olduğunu duyduk.
İtalyan firması, dünyanın her yerinde ürünlerinin reklamını yapaken, Çin’de yapmıyor. Nedeni ile ilginç. Talebe karşılık veremem diye.
İlginç değil mi?

Reklam yaparsam talebi karşılayamam.

O nedenle Ferrero, Çin’de tüketiciye reklamsız ulaşıyor.

TRABZON’DA BÜROKRAT ATAMALARI

Trabzon özelinde iki kurumda müdür değişikliği yaşandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü; Ergin Çubukçu, aynı görev ile Tekirdağa atandı. Çubukçu, ilişkisini kesti, bir de veda mesajı yayınladı.
Bu arada, Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer de Trabzon’dan görevinden, Silifke Müze Müdürlüğüne atandı.

Trabzon özelinde, İller Bankası ile Milli Eğitim’de de birim amirleri düzeyinde birkaç değişiklik olabileceği yönünde bilgiler var.