NEDEN SANDIK BAŞINA GİTMELİYİZ  

Beklenen gün geldi çattı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Trabzon ve ilçelerinde herkes sandık başına.

Gidip özgür iradesi ile oy kullanacak.

Sabah 07.00’da başlayan olan oy kullanma işlemi Trabzon’da 16.00’da sona erecek. her sene ‘Biz 17.00 biliyorduk kaçırdık’ şeklindeki kazalar olmasın diye tekrar hatırlatalım dedik.

Evet oy kullanmak her seçmenin vatandaşlık hakkıdır. Genel seçimlerde ülke yönetimi, yerel seçimlerde şehirlerin, ilçelerin, köylerin, mahallelerin yöneticilerinin seçimi yapılır.

Lütfen ama lütfen şahsi meselelere takılıp kalmayın, bir şehri yönetecek kişiye oy verirken, kabiliyetine, tecrübesine, yaptıklarına ve yapabileceklerine bakın.

seçim sandığı ile ilgili görsel sonucuBunun bir yerel seçim olduğunu asla unutmayın. Trabzon’a Büyükşehir belediye başkanı, ilçelere de ilçe belediye başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve azaları seçeceksiniz.

Sonra bu insanlar size hizmet edecek, sizi dinleyecek, ihtiyaçlarınızı giderecek olaya bu gözle bakıp sandık başına gidelim.

Tabi ki siyasiler genel politika ile ilgili söylemler söylemek zorundadır., tabi ki genel manada seçimdeki oylar partilerin dengelerini değiştirir.

Ama dediğimiz gibi tekrar edelim herkes ama herkes bu görevini yerine gitirsin. Mutlaka takdir ettiği.

Beğendiği, gönül verdiği bir parti bir isim vardır.

Oyunuzu kullanın, vatandaşlık görevinizi yapın, vatanınıza sahip çıkın. 

KARAMAN VE AĞAOĞLU KİME OY VERECEK?

karaman ağaoğlu ile ilgili görsel sonucuTürkiye bugün sandık başına gidiyor. Türkiye’nin her noktasında gündem seçimleri kim kazanacak kim başkan olacak kim kaybedecek?

Trabzonspor Kulübü’nde de bu telaş hakim… Kulübün tüm birimlerinde seçim bir numaralı konu durumunda.

Bordo Mavilili yönetimin tamamına yakın büyük bir bölümü Trabzon’da oy kullanacak.

Başkan Ahmet Ağaoğlu Yomra’da Teknik Direktör Ünal Karaman ise Üniversite Mahallesi’nde oy kullanacak.

Bu arada seçimler nedeniyle takıma ve kulüpteki personellere bir günlük izin verildi. 

PATRON ŞAHAN ÇILDIRDI!

Trabzonspor’da geçtiğimiz gün bir yemek organizasyonu düzenlendi, tabi herkes yemeği Trabzonspor’un organize ettiğini düşündü. 

Ancak gerçek farklıydı, Trabzonspor’da kadro dışı kalan ardından affedilip geri dönen Olcay Şahan ve Yusuf önceki gün düzenlenen antrenmana iddiaya girdi. 

Yusuf Olcay Şahan’a “ağabey ben kazanırsam tüm takıma yemek ısmarlayacaksın, kazanamazsam ise ben ısmarlayacağım” dedi. 

Mücadelenin galibi Yusuf Yazıcı oldu ve Olcay’a dönerek “ağabey bundan sonrası sende” dedi.

Trabzonspor’un tecrübeli oyuncusu Olcay Şahan da iddiayı yükselterek 1461 Trabzon ve altyapıyı da işin içine katarak tam 60 kişilik bir ekibe yemek. verdi.

Yemekle ilgili çevresine konuşan Olcay Şahan “zaten davet edecektim, bahane oldu benim için” dedi.

Olcay’ı bu duruşundan ötürü kutluyoruz.

VALİ USTAOĞLU’NA NEREDE RASTLADIK?

29 Ekim 2018 tarihinde Trabzon Valisi olarak İsmail Ustaoğlu atandı. Vali Ustaoğlu o günden itibaren şehir ile müthiş uyumlu bir şekilde çalıştı.

Tüm ziyaret isteyenlere kısa sürede randevu verdi ve makamında ağırladı. Çağrıldığı etkinlikleri de küçümsemeden katıldı.

Halktan biri olarak sokaklarda gezdi. Bu şehir çatılara keskin nişancılar yerleştiren valiler de gördü ailesiyle beraber yalnız şekilde Uzungöl’de turlayan da.

Dün de Vali Ustaoğlu’na Forum AVM’de rastladık. Ailesiyle beraber bir kafede oturan Vali Ustaoğlu’nun yanında korumalarının olmadığını gördük.

Korumalarına yanında durmaması talimatını veren Vali Ustaoğlu ailesiyle beraber vatandaşların arasında gezerek adeta keyif yapıyor.

Şunu da söyleyelim Vali Ustaoğlu, vatandaşların arasında sessiz sedasız gezmesiyle birlikte şehrin nabzını daha iyi şekilde tutuyordur.

SKM’DEN BÜYÜKŞEHİRE TRANSFER

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da bugün seçim heyecanı yaşanıyor. Bugün yeni muhtarlar, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanı seçilecek.

Seçim sonrası yeni başkan koltuğa oturacak. Seçimden sonra en çok merak edilenlerden bir tanesi de yeni yönetimde kimlerin olacağı.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun en büyük hedefi olan yeni yönetim anlayışıyla beraber neler değişecek?

Zorluoğlu seçilir de mazbata töreninden sonra ilk olarak yeni ekibini dizayn etmeye başlayacak.

Çalışacağı isimler ve çalışmayacağı isimler olacak. Buna her ne kadar dışarıdan karar ve şekil vermiş olsa da koltuğa oturduktan sonra işlerin nasıl yürüdüğünü izleyecek ve karar verecektir.

Belediyede olabilecek yeni isimler hakkında tüyo verirken seçim boyunca uyumlu şekilde çalıştığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nden belediyeye transfer olabilir.

Bunu söyleyelim. Ayrıca yine bazı kurumların müdürlüklerini yapan isimler de yeni yönetimin üst kadrosunda yer alabilir.

Ayrıca mevcut üst kadro içinde bulunan bazı isimler yine üst düzey olarak farklı birime görevlendirilebilir.

Bu isimleri daha net bir şekilde takip edip sizlere aktaracağız. 

İSTANBUL İÇİN TELEFON ÜSTÜNE TELEFON 

seçim sandığı ile ilgili görsel sonucuTürkiye’de tabiki tüm şehirler önemli, ama İstanbul ve Ankara tüm ülkenin gündeminde şu anda.

Hele istanbul’daki seçim Trabzon’u yakından ilgilendiriyor. Çünkü adaylardan bir tanesi Trabzonlu ve koyu Trabzonspor taraftarı.

Bu nedenle İstanbul’daki 500 bine yakın Trabzonlu’nun kararı çok ama çok önemli. dün Trabzon’da Trabzon için değil, İstanbul için bir telefon trafiği vardı.

Eski milletvekilleri ve iktidar partisinin önemli isimleri telefon ile etkili olabilecek kişileri arayarak ‘İstanbul’da kiminiz var, kiminiz yok telefon ile arayın, orada seçimi Trabzonlular belirleyecek’ ifadelerini kullanıyormuş.

Görünen o ki İstanbul’da seçim çok çekişmeli geçecek ve Trabzonlular metropolde çıkacak sonucun baş aktörü olacak. 

BÜYÜKŞEHİR PERSONEL ALACAK MI?

trabzon büyükşehir ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesi seçimlerini özellikle belediye personelleri, yöneticileri ve belediyeye girmek isteyenler 4 gözle bekliyor.

Çünkü yeni başkana göre herkes pozisyonunu alacak, yeni başkana yakın isimlere markaj yapacak.

Özellikle şu sıralar Çaykaralı personeller boşaltılacağını kesin gözüyle baktıkları genel sekreterlik ve yardımcılıkları ile daire başkanlıklarını paylaşmaya başlamış bile.

Çakara lobi birbirini tutar diyen belediye çalışanları bu manada Çaykaralı adaya güvenmenin yanında bir mecburiyet gibi görmeleri ilginç.

Hatta şu sıralar herkes Murat Zorluoğlu’nun akrabası, hangi Çaykaralıya sorsan ‘Benim şuradan akrabam, ben her ay otururum, bizim eve sürekli gelir’ gibi ifadeler kullanıyor. 

Bu arada en çok sorulan sorulardan bir tanesi de, belediye başkanlığını kazanan isim, belediyeye personel alabilecek mi?

Şöyle ki, görevi bırakacak olan başkan kadroları yüzde 30’luk sınırında üzerinde bir oranla doldurdu. Yani buradan bakarsanız alım zor.

Ama bir açık kapı var, o da TİSKİ. Edindiğimiz bilgilere göre TİSKİ üzerinde yeni gelen başkan çok sayıda alım yapacak.