BAKANSIZ. İL DANIŞMA TOPLANTISI 
AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından dün ilk defa geniş katılımla yapıldı. Bir önce ki İl Danışma Meclisi Toplantısı hatırlanacağı üzere Ocak ayında yapılmıştı.

Peki "dün ki toplantıya katılım nasıldı?” Diye soracak olursanız şöyle cevaplayalım, “Bakan olmadan” belki gerçekleşen en kalabalık İl Danışma Meclisi toplantısı…

Trabzon’un 4 bakanı var diyoruz ama bir tanesi bile danışmaya gelmiyor diyenler olmadı. mı? Oldu. Ama bu sorunun. Muhatabı biz değiliz. 

Genelde Bakanlardan birinin katılımıyla gerçekleşen İl Danışma Meclisi Toplantıları bu kadar kalabalık olurdu.

Yer kalmaz bir çok kişi ayakta toplantıyı takip ederdi. Dün de bu durumu anımsatan görüntüye şahit olduk.

Ancak belki de yerel seçimlerden sonra yapılan ilk toplantı olduğu için hemen hemen herkes katılım gösterdi. 

Mesela AK Parti’nin kazandığı bütün ilçe belediye başkanları, Ankara’da görevli olduğu için Muhammet Balta haricinde bütün milletvekilleri,

İlçe Başkanları ve teşkilatları neredeyse eksiksiz katıldı..

Burada özellikle Kadın ve Gençlik Kollarının haklarını teslim edelim.

Bu kalabalık içinde en az katılım ise Düzköy’den gerçekleştiği belirtiliyor. Az dememize bakmayın orasıda çoğunluğun içinde olduğu için öyle görünüyor… 

KADINLAR PAZARI NE ZAMAN YIKILACAK
Aslında Trabzon’un tarihi kimliklerinden biridir Kadınlar Pazarı. Belki de bir çok kişinin gidip alışveriş yaptığı mutlaka yolu düştüğü bir yer. Kadınlar Pazarı için geçtiğimiz yıllarda başlayan ve tartışmalarla devam eden Kentsel Dönüşüm Süreci nihayet 15 Eylül’de başlıyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün İl Danışma Meclisi Toplantısında Kadınlar Pazarı esnafının, yıkım sürecinde kendileri için hazırlanan bölgeye taşınmalarının 15 Eylül ‘te tamamlanacağını ve ihaleye alan firmaya yer teslimini yapacaklarını açıkladı. 

Yani 15 Eylül’den sonra Kadınlar Pazarı da yıkılıp yeniden yapım sürecine girecek. 

Bölgede tarihi görünümlü bir bina yapılacak ve Kadınlar Pazarı modernize edilecek. İnşaat 2 yıl süreci ve bölgede ki esnafta bu sürede kendileri için yapılan bölümde Trabzonlulara hizmet vermeye devam edecek. 

Şunu belirtelim, Kadınlar Pazarı esnafı ile konuştuğumuzda süreçten çok memnun olduklarını söyleyebiliriz. Çünkü hatırlarsanız daha önce kendilerine mevcut iş yerlerini boşaltmaları için tebligat nameleri gitmiş ve o süreçte bir çok zorluklar yaşamışlardı. Sonrasında yapılan görüşmelerle anlaşma sağlanmış ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendilerine yaklaşımındanda memnunlar… 

YENİ TRANFSERİ BEKLERKEN, KAPIDAN KİM ÇIKTI
Hem yeni sezon, hem de UEFA Avrupa Ligi için kadrosunu güçlendirmek isteyen Trabzonspor’da transfer çalışmaları sürüyor. Son gelen isim ise Norveçli Santrafor Alexander Sörloth oldu..

Taraftarlarda Alexander’i karşılamak için Akyazı’da 52. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan Meşale Yakma etkinliğinin ardından Havalimanına gitti.

Ancak Sörloth’in geleceği uçak yaklaşık 1,5 saat rötar yiyince Bordo-Mavili taraftarlarda saat 02:00’a kadar Havalimanında beklemek zorunda kaldı. Burada ise karşılarına sürpriz sayılabilecek bir isim çıktı. AK Parti Trabzon İl

Başkanı Haydar Revi… 

Taraftarlar Sörlohth’u beklerken burada karşılarında AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yi gördüler ve kendisiyle kısa bir süre de sohbet ettiler. 

Revi, bir süre önce ufak bir rahatsızlık geçirmişti. Tedavileri devam ettiği için zaman zaman İstanbul’a kontrole gidiyor ve bu gelişi de o gidişlerinden birinden dolayı… 

Aslında havalimanında ki bu kalabalık Revi’ye de sürpriz oldu. Karşısında hem basın, hem de taraftarları görünce yeni bordo-mavililerin yeni transferinin geleceğini anlayan Revi, Trabzonspor’a başarılar dilemeden gitmedi…

REVİ İLE TUNA’NIN SOHBETİ 
İstanbul-Trabzon uçağını beklerden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve Trabzon’un önemli İşadamlarından olan Erol Tuna ile rastlaştık. Masalarına misafir olduk. İki isim de Trabzon’u çok seviyor ve şehirlerine nasıl daha iyi hizmet edilir noktasında çalışıyor. 

Biri siyasetin içinden gelen isim diğeri ise iş dünyasının içinden gelen isim. Sohbetlerine kulak verdik. Trabzon’un projelerini ve turizmi konuşuyorlardı. Bu proje başlıklarının arasında, Şehir Hastanesi, Tüneller, Havalimanına İkinci Pist, Yeşil Yol, Turizm yatırımları vardı. 

Hangi yatırımın öncelikli olması gerektiğini ve hangi yatırımın bir daha değerlendirilmesi gerektiğini uzun uzun konuştular. Bazı konularda aynı fikirde buluşurken bazı fikirlerde ise ters düşündüklerini gördük. 

Uçakları rötar yaptıkça onlar sohbeti daha da koyulaştırdılar. 

Başkan Revi ile İşadamı Erol Tuna iyi bir dost. Bu konuları tekrar bir masa etrafında konuşmak üzere sözleşerek ayrıldılar. 

Trabzon’un beklediği tablo da böyle tablolardır. Trabzon’un siyaseti, Trabzon’un değerleriyle istişarelerde olmalıdır.

BAYAN İMAMOĞLU DEDİ Kİ 
Geçtiğimiz gün Bodrum-İstanbul uçağında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile karşılaştık. 

Dilek İmamoğlu kızı Beren İmamoğlu ve arkadaşıyla birlikte İstanbul’a seyahat ediyordu. 

Trabzonlu olan Dilek İmamoğlu ile kısa süre sohbet ettik. Bodrum’da Ekrem İmamoğlu ile kısa bir tatil yaptıklarını, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a erken döndüğünü söyledi.

Trabzonlu olan Dilek İmamoğlu’na seçim sürecini sorduk ve kendisinin de başarıda etkisi olup olmadığını sorduk.  

Dilek hanım mütevazi bir şekilde, “Ekrem bey çok azimli çalışan ve sorumluluklarının farkında olan bir isim. İstanbullular ona güvendi ve seçimi kazandı. Bu başarıda bizim de az da olsa tuzumuz varsa ne mutlu bize” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Trabzon’da çocukluğu geçirdiğinden ötürü Trabzonluların kendisinde hep ayrı bir yeri olduğunu da dile getirdi.

Uçak sonrası havalimanında kendisini tanıyan ve fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlarla birlikte fotoğraf çekildi. Hepsiyle tek tek diyalog kurdu. Bu hareketi tüm vatandaşlar tarafından da büyük takdir topladı.

Dilek İmamoğlu eşi Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı süresince de sosyal sorumluluk projelerinde hep öncülük yapmıştı. Hatta 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, henüz kesin sonuçlar açıklanmamışken Semiha Yıldırım ile dış görünüşleri açısından

karşılaştırılmalarına verdiği cevapla da herkesin takdirini kazanmıştı. Hemşerimize başarılar dileyerek ayrıldık.

TERTEMİZ ŞAMPİYONLUK VE O REKTÖR

Şehrimizin gözbebeği, ülkemizin değerli kulübü Trabzonspor, dün 52. yaşına girdi. Bundan 43 sene önce İstanbul dışında şampiyonluğa ulaşan ilk futbol takımı olarak adını tarihin altın sayfalarına yazdıran Karadeniz fırtınasının kuruluşunun 52. yıldönümü, şehrimizde birçok etkinlik ve büyük bir coşku ile kutlandı.

Kuruluş yıldönümü etkinliklerine yönelik her sene farklı çalışma ortaya koyan Trabzonspor Kulübü, 52. kuruluş yıldönümünde de kamuoyunda farkındalık yaratacak başarılı etkinliklere imza attı.

Sosyal medyayı da bu anlamda başarılı bir şekilde yöneten Trabzonspor Kulübü’nün 52. Kuruluş Yıldönümü için başlattığı #BüyükTrabzonspor52Yaşında isimli hashtag çalışmasına siyasetçisinden sanatçısına, eski sporcularından devlet adamlarına birçok isim, kendi duygu ve düşüncesini yansıtan mesajlarla katıldı.

Bünyesinde Şenol Güneş, Ünal Karaman, Fatih Tekke gibi birçok başarılı futbolcu ve teknik direktör mezun eden Trabzon Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da bu çalışmaya sosyal medya aracılığı ile katılan isimlerden.

Rektör Aşıkkutlu, Trabzonspor’un 52. Kuruluş Yıldönümünü “Tertemiz Şampiyonluk” söylemine değinerek şahsî Twitter hesabından şu sözlerle kutladı:

“Trabzon bir sevda,
  Trabzonspor bir destan”

Mazisi büyük başarılar ve tertemiz şampiyonluklarla dolu Trabzonspor’umuzun 52. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Başarı ve şampiyonluk dolu daha nice yıllara...
#BüyükTrabzonspor52Yaşında