ÖZAK, KAMERA KARŞISINA GEÇİNCE...

Adı,Büyükşehir Belediye başkanlığına geçen Özak, ofisindeki özel çalışma odasına kamera karşısına geçti. Bu durum duyulduğunda ve görüldüğünde bir anda Ak Parti kulisleri hareketlendi.. İşte bak Özak PR çalışması yapmak için düğmeye bastı.. Bizim de bu durum kulağımıza geldi.. İşen aslı astarı nedir diye…Bakın Özak niye kamera karşısına çıkmış..

Ortahisar Belediyesi, bir kültür hizmeti için Trabzon’da kültürel sanat ve Trabzon yaşamı konusunda ünlü bazı isimlerin bilgisine başvuruyor. Yani, Ortahisar’da tarihten bugüne sosyal yaşam ve anılar diye bir belgesel hazırlıyor.. Bize göre çok da doğru yapıyor. Böyle bir belgeselde elbette Özak’ın da görüşleri alınacaktır.. Alındı da… Özak’ın kamera karşısına çıkmasının nedeni bu..

KÖSEOĞLU NİYE SIK SIK ANKARA'DA

Ak Parti’nin bir önceki dönem milletvekillerinden A. Sula Köseoğlu, o dönem üç gün Ankara’da diğer günler Trabzon’daydı.. Hiç Trabzon ile bağını koparmadı.. Köseoğlu, şimdi milletvekili değil ama yine Ankara’da… Sık sık da Ankara’ya gidiyor… Nedeni araştırdık.. Dedi ki, milletvekilliğim döneminde gündeme getirdiğim projelerimi takip ediyorum..Hem Trabzon hem de kadın ve çocuklar için.. Bu projelerin takibi partide ve bürokraside görev alan arkadaşlarımı da ziyaret için sık sık Ankara’dayım dedi… Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için Köseoğlu ise şöyle de…”Kimsenin ben adayım diye ortaya çıkması, partimizin aday belirleme kriterleri ile yakından ilgili değil. Genel merkez bütün Türkiye sathında olduğu gibi Trabzon’da da kamuoyu araştırmalarına başladı.. Bir arkadaşımızı aday gösterecek biz de ona destek vereceğiz”dedi.

VE TRABZON ANKETLERİ BAŞLADI!

Trabzon büyük şehir belediye başkan adayının belirlenmesi ile ilgili olarak kamuoyu anketleri başladı. Bu anketler yüz yüze yapılıyor. Soruların birinde hangi gazete ve TV’yi izliyor sonuz sorusu var. Bu soru niye soruluyor..Bir uzmanın görüşüne göre,bu soruya verilecek cevaba göre kişinin siyasi eğilimi tahmin edilecek miş… Siyasi eğilimi tahmin edildiğinde nasıl bir sonuca çıkılacak merak konusu… Bu arada, bundan önce yapılan ankette ise Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun memnuniyet oranı bayağı iyi çıkmış deniliyor. Anketin kırsalda mı şehir merkezinde mi yapıldığına dair bir bilgiye ulaşamadık.

VE BARO'DA TEK LİSTELİ SEÇİM

Trabzon Barosunda tek listeli seçime gidiliyor.. Sibel Suiçmez tek aday gibi… Kesin olmamakla birlikte Suiçmeze rakip olacağı söylenen Osman Cora ben aday değilim dedi.. Suiçmez’e bir rakip bulacak denilen A.Sula Köseoğlu ise meslek odaları seçimlerine siyaset karışmamalı dediği öğrenildi… Suiçmez de, listesini en geniş yelpazede oluşturmak için Ak Parti’ye yakın duayen avukatların hepsini tek tek geziyor. İbrahim Keskin’e giden Suiçmez, ondan listesi için bir isim aldı mı bilemiyoruz.. Suiçmez ben her kese uğrayacağım herkesi dinleyeceğim dedi.. Öte yandan Büyükşehir belediyesinin tahsisi ettiği Baro binasını geri alacağına dair hamleleri olduğunun sorulması üzerine,büyükşehir kamu yararı bir derneğe böyle tahsisi geri almaz… Bu vatandaşa da haksızlıktır zira binada, yasa gereği hukuk yardımına ihtiyacı olanların sorunlarını çözecek bir birim var…

CHP TABANI ŞAHİN'E TEPKİLİ

CHP Ortahisar Belediye meclis üyesi Turgay Şahin, hiçbir şekilde önümüzdeki yerel seçimlerde hiçbir yere aday olmayacağını açıklaması CHP tabanında da tavanında da tepkiler ile karşılandı.. Üstelik Şahin’in ben belediye başkan adayı olursan uygulamaların prensiplerin ile başta partililerin bana karşı çıkar demesi, tepkilerde bardağı taşıran damla oldu… Şahin’in kaçak güreştiğini, partili sorumluluğunu almadığı, partisinin seçim kazanamayacağını bildiğinde kurban edilmek istemediğinden tutun, bir sosyal demokrat olarak partililerine yukarıdan bakarak, hayal kırıklığı yarattığı gelen tepkiler arasında… Bu tepkilerden bazıları şunlar..

Ender Sungur “ Turgay iyi ďüşün derim.Senden başkasıyla bu seçimi kimse kazanamaz.kararına çok üzüldüm.yinede düşün derim..”

Abdülvahap Uludüz “ Turgay, kendi başına karar veremezsin. Bu olur ama olmaz. Senin gibi donanımlı birini partiye de yedirmeyiz meraklanma. Sanırım anladın…”

Ümmet Öksüz “Bence kararını toplum adına gözden geçirmelisiniz.”

Osman Fettahoğlu “ Agbi daha yapacak çok işlerin var .Kararını gözden geçir..Selamlar.”

Yunus Şahin…” Partini kurtlar sofrasında meydanda mı bırakacaksın…”

REVİ'Yİ KASADA GÖRENLER...

Cumhurbaşkanını özellikle marketlerde fiyatlar üzerinde oynayanların takip edilmesi, zabıtanın bu konuda kontrollerini sıklaştırmasından sonra bir okurumuz, Ak Parti il başkanı Haydar Revi’nin bir market kasasında sanki fiyatları kontrol ediyormuş izlenimini veren fotoğrafını gönderdi… Revi, kontrolde diye… Tabi, Revi’nin böyle bir misyonu yok.. Kendini aradık.. Şu anda an itibaren market kasasındamısın dedik.. Evet dedi.. Yoksa etiket kontrolündemisin diye de sorduk. Herkesin görev başka. Benim böyle bir görevim yok… Alışverişteyim…Tek başına alışverişe çıkan Revi, kasada ödemesini yaparken demek O’nu tanıyanların dikkatini çekmiş… Revi son derece alçak gönüllü birdir.. Makamından güç değil makamına güç veren bir kişiliği vardır..