KARADENİZ: ABD’DEN ÇOK ÖNDEYİZ 

ASKON Genel Merkezi tarafından Amerika Birleşik Devletlerine gerçekleştirilen iş gezisi kapsamında önemli temaslarda bulunan Trabzonlu, Türkiye’nin süt ürünlerinde lider markası KEBİR’in Yönetim Kurulu Başkan. Yardımcısı Yılmaz Karadeniz, gezi hakkında ilginç yorumlarda bulundu.

Türkiye'nin Texas eyaleti Houston Başkonsolosu Akil Öktem ile görüşüp iki ülke arasındaki sektörün gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunan Karadeniz ‘Ülkemiz adına ASKON tarafından gerçekleştirilen güzel bir gezi oldu. Gezi esnasında zaten İhracat yaptığımız ABD’de ürünlerimizi raflarda görme fırsatımız oldu.

Görünen o ki gerek ürün çeşitliliği, gerekse de diğer birçok konuda biz batının önündeyiz.

Bu bizler için gurur verici oldu. Arge anlamında da önemli temaslarımız oldu.

Bir konudan duyduğum rahatsızlığı şöyle ifade edeyim.

Gördüğüm şu ki orada birçok Türk ürünü, markası var fakat, bunları ABD’ye Türkler değil yabancı firmalar ve kişiler sokuyor, aracı oluyorlar. Gönül ister ki Türkler orada kendi markalarını kendileri pazarlasın ama inşallah bundan sonra bunu başarabiliriz.

Askon Genel Merkezimiz çok güzel bir organizasyon düzenledi. Bu tür organizasyonlar sayesinde dileriz eksikliğini hissettiğimiz birçok konuda bu tür adımlar sayesinde önemli ilerlemeler kaydedeceğimiz. 

 

CUMHURBAŞKANI AÇILIŞINI YAPTI AMA… 

Ortahisar Belediyesi yeni ile ilgili görsel sonucuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Trabzon ziyaretinde açılışını yaptığı Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık Binası ile ilgili son durum belli oldu.

Evet açılış yapıldı ancak, her iki kurum da resmen buraya taşınmadı. Taşınmama sebebi olarak binaların çevre düzenlemesinin işinin henüz bitmemesi gösteriliyor. 

Son olarak da elektrik tesisatı tamamlandı ve taşınma işlemi önümüzdeki haftalarda başlar. 

Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık, taşınmayla ilgili net bir tarih vermiyor sadece “Kısa zamanda” taşınma işlemi gerçekleşecek deniliyor. 

Ancak beklenti, Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlığının önümüzdeki ay hizmetini bu binada verecek olması. Taşınma işlemi biraz sürebilir çünkü belediyenin bütün birimleri bu binada toplanacak. 

Yani Ortahisar Belediyesinin şehre dağılmış birimleri arasında dolaşmak zorunda kalmayacaksınız. Binaya girdiğinizde belediye ile ilgili ne gibi bir işleminiz varsa halledebileceksiniz. 

Her iki binanın tamamlanıp, çevre düzenlemesi de bittiğinde Trabzon yeni bir yaşam alanı kazanacak. Gece neon ışıklarla aydınlatılan binalar çevreye güzel bir görüntü oluşturuyor. 

ORTAHİSAR'DA MASKE TARTIŞMASI?

Ortahisar Belediyesi asfalt ile ilgili görsel sonucuOrtahisar Belediyesinden başlamışken devam edelim.

İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, geçtiğimiz günlerde mecliste dikkat çekici bir konuyu gündeme taşıdı.

Konu, asfaltlamada çalışan işçilerin koruyucu giysiler ve maske takmaması. Çakıroğlu, "Sağlığı ciddi şekilde etkileyen durum. Bizim belediyemiz 47 il belediyesinden büyük belediye… Özellikle çalışanlarımızın, sağlıkları için kıyafet ve maskeleri dikkate alınmalı” dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuyu Başkan Yardımcısına sordu. Yardımcısı yanıtında, koruyucu kıyafet ve maske noktasında eksikliklerinin bulunmadığını ancak işçilerin açıkça takmadığını söyledi. 

Yardımcısı açıklamasında, "Her ziyaretimizde onu dile getiriyoruz. Ayakkabıları var, iş elbiseleri de var.  Maskeleri defalarca söylüyorum, greyder operatörleri o asfaltın döküldüğü ilk anda kimyasal madde yayılıyor. Uygulamakta zorluk yaşıyoruz.” dedi. 

Başkan Genç ise, "İstemiyor diye cevap olamaz. Uygulayacaktınız onu” dedi.

TRABZONSPOR 6 NUMARA TRANSFERİNİ BU YÜZDEN YAPMADI 

doğan erdoğan ile ilgili görsel sonucuUzun bir dönem geride kaldı, onlarca oyuncu geldi gitti. Milyon Euro’luk oyuncular kadroya dahil olurken bir o kadar milyonluk ve daha değerlisi Yusuf Yazıcı takımdan ayrıldı. 

Ancak taraftar malum transfer döneminde bir 6 numara transferi bekledi. 

Orta sahada Mikel’in formsuzluğu ve tam 6 numara olmaması, Abdülkadir Parmak’ın da daha çok ofansif orta saha rolünde olması Onazi’nin dönüşünün belirsiz olması  Trabzonspor’u o mevki de arayışa itti. 

Transfer dönemi boyunca mevki de araştırma yapan Bordo Mavililer İngiltere’den Daniel Amertay, Cheikhou Kouyata ve Rusya Liginden Matías Kranevitter ile temasa geçtİ. 

Tam bu esnalarda Trabzonspor Sturridge transferini tamamlayınca Trabzonspor’da transfer toplantısı gerçekleşti. 

Trabzonspor teknik heyeti, izleme ekibi ve yöneticiler yaptığı toplantıda 6 numara transferinin iptal edilmesi gerektiğini alınması muhtemel oyuncunun kadroda bulunanlardan daha iyi olması gerektiğini ve şartlarının Trabzonspor’a uyması gerektiği fikrinde buluştu. 

Görüşmelerde bulunan oyunculardan hiç birisi Trabzonspor’un bu şartlarını karşılamayınca merakla beklenen 6 numara transferi rafa kalktı. 

Dememiz o ki, transfer yapılmaması tamamen takım içerisindeki düzen ve kulübün şartlarından kaynaklıymış.  

Fenerbahçe maçında Doğan Erdoğan’ın da öne çıkışı bu tezi bir nebze kuvvetlendirdi. 

Artık tüm gözler yoğun maç temposu devam ederken Onazi’nin ne zaman forma giymeye hazır olacağı kısmında..

Aldığımız bilgiler neticesinde Nijeryalı 10 güne takımla çalışmalara başlıyor, antrenman performansına göre ise sahalara dönüşü belli olacak.

Bu 1 ayı da bulabilir 2 ayı da, tamamen oyuncuya kalmış bir durum....

Umarız Trabzonspor’un başı bu bölgeden ağrımaz... 

TRABZONSPOR NEDEN VİDEO YAYINLAMIYOR 

trabzon'a geldi sturridge ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor bu transfer döneminde onlarca oyuncuyu kadrosuna kattı bu isimlerden Mikel ve Sturridge isimleri dünya ayarında olması büyük heyecan yarattı. 

Taraftarların hepsi oyuncular için video bekledi ancak bu video durumu takım için dengeleri sarsacağı nedeniyle yapılmadı ve yapılmayacak. 

Alınan bu karar tamamen başkan Ağaoğlu kontrolünde yönetim kurulu kararıymış. 

Mikel’e yapmadık, Sturridge’ye de yapmayacağız. 

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bir karar tartışılır. 

Günümüz çağında yaptığı videolarla görsellerle öne çıkan ve marka değerini arttıran Trabzonspor’un bu konuda geride durması hatta imza törenlerini bile kapalı kapılar ardında yapması garip bir stratejiydi... 

Futbolun bir şov olduğunu ve bu şovların taraftarla, basınla daha güzel olduğunu belirtmekte fayda var... 

TS CLUB’TAN BİRKAÇ İYİ BİR DE KÖTÜ HABER! 

ts club ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’un can damarı TS-Club'dur, Bordo Mavililerin sıcak para noktası her zaman kendi ürünlerini sattığı mağazacılık faaliyetleridir. 

TS Club’ların başında Trabzon’un önemli iş adamlarından Yalçın Orhan var.  

Orhan, görevi aldığı günden itibaren bunu söylemek yanlış olmaz TS Club’lara çağ atlattı diyebiliriz. 

17 milyon TL ciroyla görevi devralan Orhan geçtiğimiz sezon siyah formanında etkisiyle ciroyu ikiye katlayarak seneyi 35 milyon TL ciroyla kapattı.  

Bu sezon da geçtiğimiz sezon gibi bir operasyon planlayan TS Club ekibi 3 ayda geçtiğimiz sezonun rakamı olan 35 milyon TL’yi yakaladı. Bu çok büyük başarıdır tebrik etmek gerekir. 

Kısa kısa notlar vermek gerekirse; 

Bordo Mavililer bayramında geçmesi ile birlikte gri forma sıkıntısını tamamen aştı ve toplu alım yapanların %80 oranında isteklerini karşıladı. 

85 bin forma satışı gerçekleşti. Kitler hariç... 

Tüm TS-Club'lar artık tek tip olacak, nerede hangi TS-Club'a girerseniz artık aynı havayı soluyacaksınız. 

Kış ürünlerinin lansmanı tanıtımı yapıldı, çok eleştiri gören tasarımlar artık olmayacakmış. 

TS Club kadrosu genişletildi. 

Uzun süredir problem haline gelen formaya isim yazma konusu da çözüme kavuştu, gelen herkes istediği ismi yazdırabilecek.  

Trabzonspor Kulübü Macron firmasıyla müthiş bir ilişki kurdu ve işlerini aksatmadan yapabiliyor. İki tarafta anlaşmadan son derece memnun. 

Gelelim kötü habere... 

TS Club yönetimi kadroya dahil olan dünyaca ünlü yıldız Daniel Sturridge için herhangi bir çalışma yapmadı. Herhangi bir şapka, tişört gibi bir atılım yapılmadı.  

Galatasaray örneği ortada gelir gelmez, Falcao ile ilgili ürünleri piyasaya sürdü, bu konuda eksi puan yazılır.  

Tabi bu yaşananlar yapılmayacak anlamına gelmiyor. Gelen bilgilerde oyuncunun forma giymesinin ardından birtakım çalışmaların başlayacağı bilgisini aldık. Bizce çok geçmeden yapılması gerekirdi.