SOYLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI? 

Şu anda özellikle Ankara ve İstanbul’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediye başkanlığına aday olacağı gündemi herkesin dilinde.  
Soylu sadece bu iki ilde değil, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine gideceği her yerde baş tacı edilecek bir isim.  
Bu ayrı bir konu, fakat Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde satır arası bir şey söyledi, yerel seçim öncesi kabinede bir revizyon olmayacağını açık bir şekilde ifade etti.  
Ve yine bir ayrıntıya dikkat çekelim, geçtiğimiz günlerde 39 ilin valisi değişti, ve bu valilerin bir çoğu İçişleri Bakanlığı’nda görevli isimlerden oldu.  

süleyman soylu ile ilgili görsel sonucu
Bakanlıkta Soylu iyi bir ekip oluşturdu, ve aylardır gözlemlediği isimleri önemli illere gönderdi.  
Valilerle ilgili yapılan önerme ve değişimlerde Bakan Soylu’nun çalışmaları sonucu önerdiği isimler Başkan Erdoğan tarafından onanarak görev yerlerine gönderildi. 
Yani kim ne derse desin Başkan Erdoğan, ‘Ben İçişlerini Trabzon’un evladı Süleyman Soylu kardeşimize teslim ettim’ sözünün arkasında ve bundan gayet memnun.  
Birileri Soylu’yu bir yerlere kaydırma, yakıştırma gayretinde içinde, bazı hamleler yapıyor, fakat Başkan Erdoğan Soylu ile yeni kadroları dizayn ediyor. Görevine devam etmemesi noktasında da bir gelişme olacağını gözlemlemiyoruz, şuan gayet iyi bir şekilde görevini icra ediyor ve Türkiye’nin bu manada Soylu’ya ihtiyacı var.    

AK PARTİLİLER ŞOK OLDU 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, bugün 3 Kasım 2002 seçim zaferinin  16. yıl dönümü nedeniyle Trabzon’da deyim yerindeyse mahşeri bir kalabalığın katılımı ile İl Danışma Meclisi Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Balkonlar, salon doldu taştı.  

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıyı 61saat ekibi olarak yakından takip ettik. Toplantı öncesi AK Parti Trabzon kadroları tarafından danışma meclisine bakanların ve milletvekillerinin tam kadro katılacağı duyuruldu.  
Bu haberi duyan AK Parti Trabzon teşkilatı, ilçeler de dahil olmak üzere deyim yerindeyse Hamamizade’ye akın akın geldi. Ancak biraz da Trabzon’un bakanlarını görmek için salona gelen AK Partililer umduğunu bulamadı desek yeridir.  

Herkes bakanların gelip gelmeyeceğini tartışırken, ilk sözü alan Haydar Revi belirsizliği giderdi. ‘’Bugün kıymetli bakanlarımız da, özellikle Ulaştırma ve Altyapı Baknımız Cahit Turhan burada olacaktılar ama Türkiye’nin yoğun gündeminden dolayı buraya gelemediler. Sizlere selamlarını iletiyorum.’’ diyerek bakanların neden gelmediğini açıkladı.  

Ama Trabzon’un milletvekilleri Muhammet Balta ile Adnan Günnar bakanların yokluğunu aratmayarak gündem olacak açıklamalarda bulundular.  

GÜMRÜKÇÜOĞLU VE VEKİLLER FENA PATLADI  

AK Parti’nin çok yoğun katılım altında düzenlediği ilk danışma meclisinin önemli olaylarından biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun çıkışı idi. Gümrükçüoğlu, sanıyoruz ki biraz da kendi aile ortamında olmasının yarattığı etki ile hakkında çıkan ‘’çalışmıyor, bir çivi çakmadı’’ gibi iddialara 15 maddelik sert bir cevap verdi.  
Yapılan yatırımları meblağları ile birlikte adeta ‘’gözünüze, dizinize’’ dursun minvalinde bir üslup ile sıralayan Gümrükçüoğlu, belediyeciliğine çalışmıyor yorumunu yapanlara karşı; ekibinin nasıl bir cevap vermesi gerektiğini vurguladı.  
Büyükşehir’in bastırdığı hizmet kitapçıklarının altını çizen Gümrükçüoğlu, kim size çalışmıyor, ne yaptı derse o kitapçıkları alın onlara teker teker okuyun dedi.  

Danışma meclisinin bir diğer önemli gündem maddesi ise AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta tarafından açıklandı. Balta konuşmasında son günlerde sıkça tartışılan fındık meselesini ve partisinin geçmişe dönük olarak yaptığı çalışmaları anlattı. Muhalefet vekillerinin fındığı popülist bir bakış açısı ile gündeme getirdiklerini iddia eden Balta, Hüseyin Örs ve Ahmet Kaya’nın fındık çıkışlarının samimi olmadığını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatı ve TMO kararının ardından yaptıkları çalışmaların bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirten muhalefet vekilleri Örs ve Kaya bakalım Balta’nın bu açıklamalarına bir cevap verecekler mi… 
 
AĞAOĞLU’NUN 2 PRENSİ DEVAM EDECEK Mİ? 

Bordo Mavililer de kongre günü yaklaştıkça ortaya ilginç iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.  
Kulislerde dolaşan  iddialara göre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı için Ertuğrul Doğan, Mehmet Yiğit Alp ve Ahmet Ağaoğlu görüşme gerçekleştirdi. 
Yapılan bu toplantıda “Ağaoğlu başkanlığında devam” kararı alındığı ileri sürüldü.  
Konu ile ilgili görüştüğümüz Mehmet Yiğit Alp “Ahmet beyle en son cenazede görüştük. Böyle bir görüşme yaşanmadı” ifadelerine yer verirken Ertuğrul Doğan da görüşmenin yaşanmadığını söyledi. 

Ancak telefonla bu görüşmenin sağlandığına dair iddialar da var.  

Yönetimin iki ağır topunun kararlarını net bir şekilde ifade etmemesi akıllarda soru işareti de bırakmadı değil. 

Aralık ayına günler kala yönetimin kritik 2 isminin izleyeceği yol merak ediliyor.  

Hayrettin Hacısalihoğlu’nun net bir şekilde bırakmasını ve Ağaoğlu’nun konu hakkında açıklamalarını mı bekliyorlar?  

Ya da maç sonuçlarını mı? 

Soru işaretlerini bir an önce kaldırmaları gerekiyor. 
 

BÜYÜKŞEHRE ADAY OLMAYACAĞIM 

Trabzon’da geçtiğimiz seçimlerde MHP’den büyükşehir belediye başkan adayı olan, sonrasında ise İYİ Parti’ye geçerek Trabzon Milletvekili seçilen Hüseyin Örs’ün son günlerde ismi sürekli Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seslendiriliyor.  
Buradaki en büyük faktör ise, İYİ Parti’nin Trabzonlu ağır toplarının sorumluluk almaktan çekinmeleri.  
Örs ile bu konuyu konuştuk, Ankara’da Trabzon ve Türkiye adına önemli çalışmalara imza atan, şehrin tüm sorunlarını meclise taşıyarak  çözüm alana kadar üstüne giden Örs kısaca ‘Beni yerele bulaştırmayın’ diyor ve ekliyor ‘İYİ Parti en iyi isim ile Trabzon’da başarılı bir seçim süreci geçirecektir, bizde bu manada üzerimize düşeni yapacağız’.  

atakan aksoy ile ilgili görsel sonucu
İYİ Parti’de şu anda sahaya inen tek isim, yine şehri çok iyi tanıyan KTÜ Ulaştırma Ana Bilim Dalı üyesi Atakan Aksoy.  
Aksoy’un şehir ile ilgili çok önemli projeleri var, çok dolu bir isim, yurt dışını gezmiş, çalışmaları görmüş, şehre yansıtabilecek bir isim.  
Fakat görünen o ki parti dinamiklerinden istediği moral ve desteği alabilmiş değil. Bizce İYİ Parti sorumluluk alan bu tür isimlere gereken özeni göstermeli, yarın ortada kalması pişman olması da var bu işin.  

TRABZON’A  DARBE 500 GÜN KAPANACAK  

Trabzon turist sayısı her geçen yıl artıyor. Doğa güzelliğinin yanı sıra turizm mekanları turistlerle dolup taşıyor. Ama turizm mekanlarının kapatılması turizme balta vuruyor.  
Sümela Manastırı 2 yıldır kapalı. Trabzon Müzesi de tadilatta ziyaretçi yasağı var.  
Şimdi de en önemli turizm mekanlarından biri olan Ayasofya Müzesi tadilata giriyor.  
Geçtiğimiz yıllarda ibadete açılan Ayasofya Cami tadilata girecek. Ayasofya 500 gün kapalı kalacak. Ayasofya Cami’nin orada yeni bir mescidle beraber tadilat bitene kadar ibadet devam edecek. Ayasofya’nın tadilatı Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek.ayasofya cami trabzon ile ilgili görsel sonucu

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tadilat yapılırken Ayasofya’yı tamamen kapatacak. Yerel yönetimlerin ve kurum müdürlerinin kısım kısım tadilat yapılsın tamamen kapatılmasın talebine nedense Vakıflar Bölge Müdürlüğü kulak tıkıyor. Duymazdan geliyor.  Bu haklı talebe kulak tıkamayla beraber turizm alanına bir darbe daha vurulmuş olacak. Turizm konusunda ivme yakalayan şehrimizin bu manada önünü açmak tüm yöneticilerin görevidir.